# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
A FOREST OF STARS – Grave Mounds and Grave Mistakes
| 11.10.2018

İngiltere futbolunun en çok nefret edilen takımı.

İngiltere futbolunun en çok nefret edilen iki kulübünden biri şüphesiz ki Millwall. “NO ONE LIKES US” sloganını benimseyen kulüp, yapılan anketlere göre Championship takımları arasında en sevilmeyen ikinci takım konumunda.

Listenin bir numarasını ise bu sene Bielsa ile acayip işler yapması olası olan Leeds United işgal ediyor. Zamanında Galatasaray’ın elediği ve UEFA şampiyonu olduğu dönemde Leeds United’la oynanan maçların nasıl sıkıntılı geçtiğini futbolla ilgilenen herkes hatırlar.

Bugün sayfalarımızda ağırladığımız A FOREST OF STARS, Leeds’de kurulan ve yaptıkları müzikle pek çok dinleyiciyi sürüncemede bırakan bir oluşum. Saykodelik, avangart, gerçek anlamda deneysel bir black metal mutasyonu sunan A FOREST OF STARS, üstteki iki paragrafı yazmamı sağlayacak düzeyde garip; nefret edilmeyen ancak sevilme konusunda dinleyiciye adeta kasten sıkıntı çıkaran bir karakter sunuyor.

2008-2015 arası çıkan dört albümüyle çok sıra dışı ve bana göre üstün bir kalite yansıtan A FOREST OF STARS, yeni albümü “Grave Mounds and Grave Mistakes” ile bu trendi devam ettiriyor ve adına yaraşır acayiplikte ve elbette ki kalitede bir albüm sunuyor.

A FOREST OF STARS’la ilgili olarak bahsedilmesi gereken ilk husus şüphesiz ki Mister Curse’ün vokalleri. Son derece dramatik, teatral, deli, uçarı, doğaçlama havasına sahip, anlık, beklenmedik, sıra dışı, alışık olunmayan, ne derseniz deyin türdeki vokalleri… Her ne kadar black metal kitlesi tür içindeki bu tür aykırılıklara alışkın olsa da Mister Curse’ün şizofren, psikopat, çıldırmış vokallerinin herkese göre olmadığı kesin. Yine de ben, misal MAYHEM’in “Grand Decleration of War” albümündeki “Crystallized Pain in Deconstruction”ı dinleyen ve Maniac’ın:

You have now entered from the womb
In my reconstruction from deconstruction
Where instruments of genetic distortion is me
Abandon your pious… WAAAAAAAAAAAYYYYYSSSSS!!!

bölümündeki vokallerine tamam diyen birinin, bu albümdeki vokalleri yadırgayacağını sanmıyorum. Neredeyse hiçbir benzerlikleri yok, ancak bir black metal albümü düşünüldüğünde aykırılıkları denk düzeyde.

Bunun haricinde, albümde gerçek bir müzikal çeşitlilik var. “Grave Moulds and Grave Mistakes”i dinlerken gotik metal grubu SILENTIUM’un nefis albümü “Sufferion – Hamartia of Prudence”tan “Dark Whispers”a kayan dramatik yönü çok önde şarkılar da dinliyorsunuz, çok daha black metal havasına sahip DØDHEIMSGARD’vari şeyler de. Yer yer DISILLUSION’ı hatırlatan daha progresif anlar da, Rumen NEGURĂ BUNGET’e yahut Yunan HAIL SPIRIT NOIR’a kaçan şeyler de. Sonuç olarak tüm bunlar A FOREST OF STARS’ın eklektik, çok yönlü ve şizofren dünyası içerisinde son derece sürükleyici bir karanlık eşliğinde sunuluyor.

60 ila 72 dakika arası devasa uzunlukta albümler yaratan A FOREST OF STARS, “Grave Mounds and Grave Mistakes”i de 64 dakikayı bulan bir müzikle bezemiş. Bu uzun sürenin akıcı olması, dramatik etkilerle bezenmesi ve baymaması adına grup mantıklı yollarla şekilden şekle giriyor, bununla da yetinmiyor ve zamanında MY DYING BRIDE’da da yay sallayan kemancı Katheryne, Queen of the Ghosts’un (Katie Stone) tellere dokunuşları, flütü ve vokalleri sayesinde gayet sinematografik pasajlar sunuyor. Stone’un en çok öne çıktığı şarkı, albümün baladı diyebileceğimiz “Taken by the Sea”, ancak bu şarkı “Grave Mounds and Grave Mistakes” içerisinde tümüyle farklı bir karakterde duruyor ve albümün deli manyak karakterinden uzak bir profil çiziyor.

Vokallerin farklılığı ve müziğin şekilden şekle giren yapısı düşünüldüğünde bence albümü en iyi özetleyen ve ifade eden şarkı ikinci sıradaki “Precipice Pirouette” adlı muazzamlık. Şarkının girişindeki şu kimine göre yorucu olabilecek ama bence harika vokal performansı ve söz yazımı gerçekten takdire şayan.

It’s death worship, all of it. Your gods wheeling above; spiralling down into the pit of pathetic carrion you call life. Admonishing the vultures to tear away your fears with the promise of a better death. You are already rotting. Every one of you. Nothing but slurry clogging the gutters of decent folk who can’t be reassured by empty platitudes of a clean sky. This is all rot. And oh, how we dance and pirouette amongst it all. Wouldn’t dream of feigning smiles whilst carrying your dead weight through life’s circus. A fête worse than death. So the carrion birds will feign whispers in raucous, howling tones as they build worthless futures amongst these bones…

Mister Curse’ün sadece üçüncü cümledeki “teeeeeeeear away” deyişinden bile A FOREST OF STARS’ın özel ve aşırı nevi şahsına münhasır bir grup olduğunu görmek mümkün. Bu tür bir müzikte böyle vokallere sık rastlamadığımız kesin.

Daha fazla uzatmayayım. A FOREST OF STARS gerçekten çok farklı ve kişilikli bir grup. Herkese göre değil, orası kesin ama bu tür bir şeyi sevmeye hazırsanız gerçekten çok acayip şeyler sundukları da ortada. “Grave Mounds and Grave Mistakes” A FOREST OF STARS’ın zaten çok zengin olan diskografisine eklediği diğer bir değerli parça. Bu manyaklıkta siz de yerinizi alın.

8,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.53/10, Toplam oy: 19)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2018
Şirket
Prophecy Productions
Kadro
Mister Curse: Vokal
Mr William Wight-Barrow: Gitar
Mr. T.S. Kettleburner: Bas, vokal, gitar
Katheryne, Queen of the Ghosts: Vokal, keman, flüt
Mr. John "The Resurrectionist" Bishop: Davul, perküsyon
The Gentleman: Davul, klavye, pianoforte, perküsyon
Mr. Titus Lungbutter: Bas
Şarkılar
1. Persistence Is All
2. Precipice Pirouette
3. Tombward Bound
4. Premature Invocation
5. Children of the Night Soil
6. Taken by the Sea
7. Scripturally Transmitted Disease
8. Decomposing Deity Dance Hall
  Yorum alanı

“A FOREST OF STARS – Grave Mounds and Grave Mistakes” yazısına 2 yorum var

  1. deadhouse says:

    Süper bir albüm. Vokallere ayrı hasta oldum.

  2. Sinan Ceylan says:

    Yılın bomba albümü buymuş. Bir önceki albümleri de enfesti. Kritik için teşekkürler.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.