# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
CRAWL – Rituals
| 12.09.2018

Kovaladıkça kaçan HM-2’m misin?

HM-2 tapınması, İsveç death metalinin sac ayaklarından birini oluşturuyor. Pislik içindeki bu testere tonlar, bildiğimiz gibi İsveç’ten çıkan sayısız grubun tarih yazmasını ve İsveç death metalinin vücut bulmasını sağladı. ENTOMBED, DISMEMBER, GRAVE gibi sayısız grubun tercih ettiği bu Boss mucizesi, adeta bir türün şekillenmesinde rol oynadı.

HM-2 crust grupları tarafından da kullanıldı tabii; müziğinde belli oradan vahşet, acımasızlık, pislik isteyen pek çok grup bu arkadaşın etinden sütünden faydalandı.

Bunlardan biri de CRAWL. Stockholmlu grup, son dönemin önemli underground firmalarından Transcending Obscurity Records’dan çıkan bu ilk albümünde, İsveç death metali ile crust punk’ın dayaksı bir bileşimini sunuyor.

CRAWL’un müziği açıklamak için fazla laf anlatmaya gerek yok aslında. “Rituals”daki herhangi bir şarkıyı dinlemek, CRAWL’un genel karakterini aşağı yukarı anlamak için gayet yeterli. Nispeten boğuk bir HM-2 arkasında çamur gibi sağa sola bulaşan ve akıllara ta NIHILIST günlerini getiren bir gitar tonu, orta düzey yaratıcılıkta rifler ve vahşetten başka bir amacı olmayan beste yapılarıyla, albüm adrenalin salgılatmak isteyen birkaç pis herifin bir araya geldiğinde ortaya çıkarabileceği en mantıklı 25 dakikalardan biri olma özelliğini taşıyor.

Gerçekten de hiçbir şarkıda özel bir ilginçlik, farklılaşma çabası yok. Cazır cuzur rifler, taramalar, ezici geçişler, neredeyse sürekli yüksek tempo devam eden şarkılar ve crust’ın çiğliği ile death metalin öküzlüğünü bir araya getiren “Rituals”.

İsveç death metalini çok seviyorsanız, doksanların devlerini onurlandırma konusunda üzerine düşeni layıkıyla yapan ve death metalin İskandinav yanını aşırı sevdikleri belli olan CRAWL’u bağırsak rahatlığıyla dinleyebilirsiniz.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (9.00/10, Toplam oy: 2)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2018
Şirket
Transcending Obscurity Records
Kadro
Joachim Lyngfelt: Vokal
Martin Sjögren: Gitar, bas
Ämir Batar: Davul
Şarkılar
1. Reject the Cross
2. Breathing Violence
3. The Stench
4. Black Ritual
5. Trail of Traitors
6. Sentenced to Rot
7. Cowards
8. Suffer
9. Coven of Servants
  Yorum alanı

“CRAWL – Rituals” yazısına 3 yorum var

  1. Hakan Yeşilyurt says:

    Bu tür grupların kralı bence şu anda Interment. İkinci olarak Entrails derim ama onlar biraz yavan geliyor. Bunlarda isimlerini Entombed şarkısından almış şarkıları kısa zaman zaman hardcore gibi diğer zamanlarda da Entombed gibi.

    lefthandpath

    @Hakan Yeşilyurt, bence de en iyisi Interment. Son albümlerini baya dinledim. Riff yapılarının da Dismember’a yakın olması beni çok çeken kısmıydı.

  2. Siyah forma says:

    Albüm kapağı manyak!

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.