# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
ANCST – Ghosts of the Timeless Void
| 23.03.2018

Melodiler sarmış dört bir yanımı.

ismail vilehand

Yarınlar yokmuşçasına, çılgınlar gibi EP ve Split çıkaran bir grubun yeni albümüne bakacağız bugün. Misal; kulakları çınlasın, benim üniversiteden Tekirdağlı bir arkadaşım vardı. Adam “kapı gıcırdasa oynar” deyiminin kanıtıydı sanki. Müthiş roman havası oynuyordu adam. Ayrıyeten azılı bir Fenerbahçe tribün çocuğuydu. Ülkenin bir ucuna deplasman maçlarına gidip, yeri gelince dersleri kaçırıyordu. Rakı masasında ben bir şeylere söverken cümlelerimi peçeteye yazıp, o cümlelerden besteler yapardı. İşte Ancst bana o arkadaşımı anımsatıyor. İçip çekip beste yapıyor adamlar sanki. Hiç durmuyorlar.

Grubu ilk defa 2016 yılında “Moloch” albümü ile tanıdım. PA 2016 yılsonu listelerinde; onlarca insan arasında, sadece benim listemde olan ve üst sıralarda yer alan bu albüm, bana göre “çocuğu koymuş”, “horozu tokatlamış” ve “yunusu gıdıklamış”tı.

Ancst için temelinde black metal/crust tarzını icra ediyor demek yanlış olmaz ancak; sludge, ambient ve hatta melodic death metal gibi birçok farklı tür adamların müziğinde yoğun biçimde bulunmakta. Fakat bu çeşitlilikler, temel tarzları olan blackened crust’ın tabiatını bozmayan bir şekilde sunulmakta.

Grup “Ghosts of the Timeless Void” ile müziğine daha fazla çeşitlilik ve tat katarak kaldığı yerden devam ediyor. Önceki işlerine oranla daha melodi ağırlıklı bir albüm yapmayı tercih etmişler. Dur durak bilmeyen melodiler yeri geliyor At the Gates’i, yeri geliyor Heaven Shall Burn’ü, bazen Dark Funeral’i hatta Martyrdöd’ü bile anımsatabiliyor. Hani dinlerken “Lan adamlar yazmış be.” dedirten melodilerden söz ediyorum.

Grubun gerektiğinde deli gibi blast beat atan, gerektiğinde ise klasik hardcore punk ritimlerinde ilerleyen ve müthiş gaz davullar besteleyen çok değerli bir davulcusu var. İşin daha da ilginç kısmı ise grubun kadrosunda bu arkadaşın kim olduğu gözükmemekte. Benim grubumda böyle davulcu olsa bırakın ismini gizlemeyi, otogarda askere uğurlar gibi havaya atar tutarım. Her kim isen selam olsun sana güzel insan.

Melodi yoğunluğunun yanı sıra grubun bu albümde tercih ettiği diğer bir ayırt edici özellik ise hayvani breakdown kullanımı. Canlı performanslarda break downların girdiği anlarda eminim ki çok sakat işler dönüyordur. Hızlandıkları kısımlar ayrı, yavaşladık kısımlar ayrı bir adrenalin bombası. Tüm bunlara rağmen gerek vokalin ses rengi, gerekse de melodi yazımı olarak grubun genel sound’unda yoğun bir karamsarlık söz konusu. Zaten şarkı sözlerine göz gezdirdiğinizde adamların bu dünya ile ilgili ciddi problemleri olduğunu görüyorsunuz.

Uzun lafın kısası, Ancst sevmesi ve içine girmesi zor bir grup değil. Ekstrem müziğin ucundan tutmuş, saldırgan, melodik ve karamsar işlere ilgi duyan dinleyicilerin büyük kısmı “Ghosts of the Timeless Void” albümünde kendine göre bir şeyler bulacaktır.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (9.20/10, Toplam oy: 5)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2018
Şirket
Lifeforce Records
Kadro
Tom: Vokal
Mirko: Gitar
Robert: Gitar
Stefan: Bas
Mihai: Bilinmiyor
Şarkılar
1. Dying Embers
2. Shackles of Decency
3. Concrete Veins
4. Revelation of Deformity
5. Unmasking the Imposters
6. Of Gallows and Pyres
7. Quicksand
8. Republic of Hatred
9. Dysthymia
10. Sanctity
11. Self-Portrait
  Yorum alanı

“ANCST – Ghosts of the Timeless Void” yazısına 6 yorum var

  1. P L A G U E says:

    Albümün tamamı kusursuz benjm icin ama özellikle 3-4-5 nolu track ler arka arkaya inanilmaz bir isitsel orgazm yasatiyor. Sene sonu listeme kesin ust siralarda girecek bu albüm. Bir gunde 10 kereden fazla dinlemisligim var oyle namıssız bir iş…

  2. Berca B. says:

    Son birkaç ayım Martydöd’ü keşfetmekle ve metrodan inmeye çalışırken kapının önünde bekleyen davarları kafamın içinde katletmekle geçti, o yüzden Ancst’ı da seveceğime şu andan itibaren eminim, burda kimseye musallat olmamak için şimdi iş çıkışını bekliyorum.

    Yalnız davulcuyla ilgili kısmı anlamadım. Fotoğraflarda ve line up’ta 5 kişi var. Line up’taki 4 kişinin enstrumanları yazılmış. Mihai’ye de mantıken davul kaldığına göre saklanan tam olarak nedir?

    ismail vilehand

    @Berca B., Şimdi mevzu tam olarak şöyle; Mihai gruba 2017 yılında katılmış, ancak grubun tarihinde tek bir davulcu dahi gözükmüyor, 2017 öncesi işlerindeki davulcu aynı adam mı değil mi net bir şey yok ama tarz benzerliğinden dolayı aynı kişi olması beni şaşırtmaz.

    Farklı kaynaklara da baktım davulcudan bahsedilmiyor. Dediğin şey mantık olarak doğru olsa da direk “Mihai ne şahane davulcu.” diye bahsetmek istemedim. Bu adam 2017′de gruba katıldıysa diğer davulcular nerede? Ya da grup kurulduğundan beri kimliğini açıklamayan tek bir davulcu mu var? Bunlar hep kafamda soru işareti. Sonuçta işin arkasından Dave Lombardo falan çıkmayacağı için kim olduğu pek de problem değil bence.

    cettin

    @ismail vilehand, davulcu burada gorunuyor https://www.youtube.com/watch?v=XwvmK0IFStQ

    ismail vilehand

    @cettin, Evet, klipte davul çalan biri var ancak bizlere nüfus kağıdını göstermediği için bahsettiğimiz adam mı bilemiyoruz.

  3. şeyh hulud says:

    Ne zaman başladı ne zaman bitti hiç fark etmiyorsun. Akıp gidiyor albüm, acayip eğlenceli bir şey. Öğleden beri oyun oynarken arkada dinliyorum, daha yatana kadar da ara ara dinlemeye devam ederim.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.