# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
WORMWITCH – Strike Mortal Soil
| 25.12.2017

Bazen tek istediğimiz birilerinin gelip her şeyi kırıp dökmesidir.

Dinlediğiniz müziğin her anının, her şarkısının özel bir şeyler barındırması her zaman gerekli olmayabiliyor. Bazen bir grup, sunduğu şarkılar bütününün hizmet ettiği amaçla da sizi etkileyebiliyor. Canım şehrim Vancouver’dan çıkan WORMWITCH, black metal ile crust’ın iç içe geçtiği, yıkımı karmaşası bol bir müzik icra ediyor. Sludgy ezicilikler, hoyrat tepişmeler, canhıraş haykırışlar… Hepsi de WORMWITCH’in bu ilk albümünde karşımıza seriliyorlar.

THE BLACK DAHLIA MURDER turnesinin açılış grubu olarak tanıdığım WORMWITCH, ta Mayıs ayında çıkardığı “Strike Mortal Soil” ile gaz isteyenlerin, hırsa öfkeye susayanların, tekmenin tokadın müptelası olanların ilacı olacak bir iş sunuyor. Olayın black metal boyutunu büyük oranda atmosferin karanlığı tarafından kotaran grup, daha ziyade crust tarafının piçliği köpekliğiyle işi götürüyor. SKITSYSTEM ayarında bir şerefsizlik, MARTYRDÖD kıvamında meydan dayakları sunan grup, olaya fil ayağı acımasızlığında sludge tatları da katarak son derece lezzetli bir kötek sunuyor.

Crust, black metal ve sludge’ın birlikteliğinden söz edince, müziğin karakteri de ister istemez Kuzey Avrupa ile Kuzey Amerika arasında gidip gelen bir hüviyete bürünüyor. Tompa benzeri haykırışlar yer yer daha bozulmuş, daha kırçıllı ve dikenli bir black metal vokaline de kayabiliyorlar. Bas gitarın testere gibi gümbürdediği, gitarların cayır cayır yandığı prodüksiyon da eklenince, ortaya gerçek bir meydan dayağı çıkıyor.

Yazının ilk iki cümlesinde bahsettiğim durum da bu şekilde hissediliyor. “Strike Mortal Soil”un kimi yerlerinde “oha rife gel” deyip duvarlara kafa atıyorsunuz, kimi yerlerindeyse alışıldık güçlerin bir araya gelerek oluşturduğu büyük resimle kuduruyorsunuz.

Weregild’deki farklı vokaller gibi müziğe dinamizm ve renk katan olayların da unutulmadığı “Strike Mortal Soil”, black metalin crust bulaşmış tarafını sevenlerden ziyade, crust’ına farkı ekstremlikler kaçmış crust dinleyicilerine hitap ediyor. Crust’ın paçozluğu, sludge’ın beygir gücü ve black metalin yırtıcılığını bir potada eriten WORMWITCH’i pamuklara saracak, kucağına kusmasına ses etmeyecek pek çok dinleyici olacağına eminim.

Alacaklı durumundaki DOOM, EXTREME NOISE TERROR, AMEBIX ve DISCHARGE’ın, aylardır borcunu ödemeyen ve üstüne bir de kuduz olmuş MOTÖRHEAD’in beyaz eşya dükkânını kırıp dökmeye gittiğini düşünün. İşte böylesi bir kargaşadan çıkacak müziği süper bir ses ve görüntü sistemiyle yansıtıp içine bir miktar da ALL PIGS MUST DIE, THIS GIFT IS A CURSE gibi modern yıkımlar katın; WORMWITCH’iniz hazır!

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (6.30/10, Toplam oy: 10)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2017
Şirket
Prosthetic Records
Kadro
Robin Harris: Vokal, bas
Colby Hink: Gitar
Israel Langlais: Davul
Şarkılar
1. As Above
2. Howling from the Grave
3. Weregild
4. Even the Sun Will Die
5. Relentless Death
6. Cerulean Abyss
7. Everlasting Lie
8. ...and Smote His Ruin upon the Mountainside
9. Mantle of Ignorance
10. So Below
Web
  Yorum alanı

“WORMWITCH – Strike Mortal Soil” yazısına 1 yorum var

  1. Berca B. says:

    Bu kritikte adı geçti diye kaç senedir merak edip bir türlü dinlemediğim Martyrdöd’ü sonunda dinlemeye karar verip rastgele Elddop’u açtım, bu neymiş aga ya 3 gündür mütemadiyen duvar yumrukluyorum. Tam bir sene sonu tokadı oldu benim için.

    Şu ikisini bırakayım da yürüyen merdivende solda bekleyen hıyarları düşünmeden aşağı itin rahat rahat.

    https://www.youtube.com/watch?v=3r720zYv8bw

    https://www.youtube.com/watch?v=EHtEoPdHRC4

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.