# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
BLUT AUS NORD yeni albümünü halka açtı
25.10.2017

Halk ne yapacağını şaşırdı.

Fransız grup BLUT AUS NORD 2017 içinde iki albüm çıkaracağını tam bir yıl önce duyurmuştu. Şimdi bunlardan biri olan “Deus Salutis Meæ” bugün itibarıyla dinlemeye sunuldu. Şuradaki incelemenin içine konan zımbırtıdan dinleyebilirsiniz.

01. δημιουργός
02. Chorea Macchabeorum
03. Impius
04. γνῶσις
05. Apostasis
06. Abisme
07. Revelatio
08. ἡσυχασμός
09. Ex Tenebrae Lucis
10. Métanoïa

Albümden “Apostasis” şu sayfanın alt kısımlarındaki widget’tan dinlenebilir.

Ve bir de trailer var.

Bunun yanı sıra, grup YƏRÛŠƏLEM adlı diğer bir projenin daha duyurusunu yapmıştı. YƏRÛŠƏLEM, BLUT AUS NORD’un belli bir tarafının şamanik, son derece sert, çirkin ve ayinsel bir yansımasıymış ve bir yan proje olarak değerlendirilmemeliymiş.

  Yorum alanı

“BLUT AUS NORD yeni albümünü halka açtı” yazısına 17 yorum var

  1. P L A G U E says:

    Dun hata verdi diye yorum gonderemedim.

    Blut aus nord dinlemek, sevmek, benimsemek kesinlikle bir ayrıcalıktır.

    mysh

    @P L A G U E, dayi ben hic dinlemedim nereden baslanir bu merete??

    Osman

    @mysh, bu grubu ben de yeni yeni dinlemeye başlıyorum. Atmosferik tercih ediyorsan ilk albüm Ultima Thule’den başla. Grubun en kolay dinlenilebilir albümü. Melodik tercih edersen Memoria Vetusta I veya II, ilkinin prodüksiyonu daha kötü ama 15 dakka daha kısa ikincisine oranla. Bide melodik dediğime bakma albüm çok nadir 4/4lük ritmde ilerliyor ve fazla disonans var. Eğer ilginçlik arıyorsan The Work Which Transforms God var. Gerçi her albümü ilginç bu herifin ama 2-3 dakka dinlesen anlarsın. Grubun Ultima Thule’dan sonraki bütün albümleri sindirmesi zor albümler ama Ultima Thule ve diğer albümler arasında müzikal açıdan pek benzerlik yok.

    mysh

    @Osman, eyvallah abi. Ben Vetusta 1 ile baslayayim o zmaan.

    P L A G U E

    @mysh, ben memoria vetusta 2 ile basla diyorum. Butun donemlerine ait birseyler barindiran bir basyapit. Eger begenirsen mort ve odinist haric digerleri ile devam et. Hazmi en zor albumleri bu 2 si. Simdilik bulasma.

    mysh

    @P L A G U E, eyvallah

  2. 77QX says:

    Blvt Avs Nord da beni aşan yorum yapamadığım gruplardan yine elbette ki camia da yapamaz. Fransız avangardlar olarak sikip atıyorlar her defasında. Bu grupta master yaptım desem yeridir. Memoria Vetusta’ları resmen seneden seneye ince ince eleyerek seçerdim vay be. Blvt Avs Nord grubunu kurmadan önce ki Vlad’dan beri bilirim, Vindsval, Ultima Thulée’yi 15 yaşlarında yazabilmiş bir mistik deha ben o zamanlar yeni yetme heavy metalcilyim o kadar aq fefeferff. Hayvan gibi discographysi var bu grubun genelde tek kişiden Vindsval oluşmuştur hep ama bakıyorum da Metallum 4 kişi etmiş grubu aq gerçi bazı fotoğraflar da zaten 3 kişi falanlar da. Öyle deha ki şu 777 serileri yok mu ulan ne çakalsın sen. Mistisizmi çok istikrarlı götürmesi de ayrı bir takdirlik. Şu ana kadar Vindsval’in şekli en azından insan olduğunu biliyoruz diğer detaylar muhtemelen kel olduğu kemikli bir yüz yapısına sahip olduğu ve 170 veya 175 cm arası yine muhtemelen 65-70 kg civarı. Ve muhtemelen sakal-bıyık olayınıda hiç girmiyor. Yani kıl tüy uğraşmıyor üstad. Bunları nereden mi biliyorum 2-3 tane belli belirsiz fotoğrafları üzerinden tahmin yürütüyorum ama boş değiller. Vindsval’in cleanlari de inanılmazdır… Söylenecek şey bitmez aga o yüzden konuşamıyorum bir Drudkh bir Blvt Avt Nord gibi babalar önüme gelince. Splitlerden zerre haz etmem ama sayelerinde yeni gruplar da yakalamadım değil ÆVANGELIST’de onlardan biri işte resmen dope aq başka söze gerek yok. ama neden epi topu bir parça koymuş lan sanki BaN’un ep’si olmuş splitten çok.

    77QX

    @77QX, Aslında ÆVANGELIST’in tek parça koyması konusunda dediğim yanlış olmuş çünkü zaten o tek parça 20 dk kdeokfw. Genel tavrı bu ÆVANGELIST’in dicography’sinde fazlasıyla görülebilir bu durum. Birde Vindsval baba eğer sikilmeyeceksem böyle çok fazla atmospheric, tekrarlı sample’lardan oluşan parçalar ile splitler yerine son Memoria Vetusta serisi veya 777 serisi gibi şöyle bir sikertsen aga sanki daha zevkli oluyor gibi tabii sen daha iyi bilirsin ama, saygılar.

  3. ismail vilehand says:

    geçen sene çıkan splitteki Ævangelist şarkısı insanlık dışı bişey. kusursuz.

  4. P L A G U E says:

    Blut aus nord…her islerine ayri tapiyorum…harika bir haber

  5. P L A G U E says:

    😱😱😱😱😱😱😱😱

  6. deadhouse says:

    Bunlar da Anaal Nathrakh gibi clean vokal kullanıyor mu? Hiç dinlemedim. Kullanmıyorlarsa dinlemeyi düşünüyorum.

  7. Ritüelklast says:

    Babaların köpeğiyiz de bu trailer da ki 2B sketch tarzı animasyonlar sonra yine sketch cloverlar oğlum eylemeyin lan. Şerefsizim kvltlüğe zarar veriyor korkuyorum aq LP düşmeden önce bir parçaya böyle klip çekecekler :( Vlad yapma bana la kvltlüğünü düşün aq.

    Trailer da da bir yarrak yok sadece ambient sample var bari bir 10 saniye anasını SİKEN davul gitar ambient vuraydı

  8. P L A G U E says:

    777 üçlemesini dinlerken blut aus nord icin yorum yapmaya gelmistim ki bu haberi görmek son derece enteresan bi tesadüf oldu:)

    Öncelikle kapak harika görünüyor. Tadımlık falan dinlemedim çünkü karşıma çıkacak olan şeyin tamamen sürpriz olmasını istiyorum. Gerçi adamlar başlı başına sürpriz.

    Neyse şu an desanctification çalıyor. Uzun zamandır dinlememistim ve gereginden fazla ozlemisim. İlk dinlemedeki heyacani yasiorum desem abarmis olmam. Her anı kusursuz…

  9. ismail vilehand says:

    dünden beri 20 kere falan dinledim, Blut Aus Nord bildiğin “SİKERLER” moduna geçmiş. son yıllarda grupların şu amansız sertleşmesinden nasıl memnunum anlatamam. ne olur daha fazla delirin.

  10. P L A G U E says:

    Dalgayı masaya bırakmışlar…sadece 1 kere dinledim, sikseler askerlik bitinceye kadar bida dinlemem. Büyük sıkıntı…

  11. lefthandpath says:

    ben sevmedim pek. Vindsval biraz daha zorlasa death metal yapabilirmiş. hatta bir ara grave miasma dinliyor gibi hisettim. 777 üçlemesindeki çizgiyi devam ettirmesi daha iyi olurdu.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.