# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
WORMWOOD – Ghostlands: Wounds from a Bleeding Earth
| 24.05.2017

Sıcakkanlı black metal.

Black metalin sulandırılması ve farklı türlerle iç içe kullanılmasından özellikle haz eden bir insan değilim. Eskiden bu konuda daha esnektim; black/folk, black/gotik gibi bileşimlere karşı bir ön yargım yoktu. Ancak sonradan türün daha saf hâline ruhumu satınca, black metalin melodik, sevecen, post, umutlu yüzlerine çok da bakmaz oldum. Elbet black metalle ilgili yüz elli bin tane grubu hâlâ dinliyorum, yazıyorum, ancak şahsi tercihim daha zehirli, tavizsiz black metalden yana.

WORMWOOD adlı İsveçli grup, 2014’te kurulan, 2015’te bir EP çıkaran ve şu anda bahsettiğim ilk albümü “Ghostlands: Wounds from a Bleeding Earth”ü de Mart başında yayınlamış bir melodik black metal oluşumu. Aslında albümün promosu Şubat ayında bana gelmişti -tıpkı diğer yüzlerce albümün promosu gibi- ancak anca fırsat oluyor. Çok fazla albüm çıkıyor arkadaşlar; yetişmek mümkün değil.

WORMWOOD gayet kolay ısınılır, sıcakkanlı bir black metal icra ediyor. İçinde BATHORY de var, DISSECTION da var, folk unsurlar da, Viking melodileri de… Böyle bir tanımlama sonucunda ortada sulandırılmış, göstermelik bir black metal olduğuna dair düşünceler oluşması bence normal.

Grubun öyle haşin, tehditkâr bir havası kesinlikle yok. Duygusal tatlara bulaşmayı seven, yer yer damarlaşan, yer yer clean gitarla pamuklaşan, hatta ve hatta belli anlarda AC/DC’vari bir rock ‘n’ roll havasına dokundurup geçen (“Godless Serenade, 2.47) bir black metal var “Ghostlands: Wounds from a Bleeding Earth”te.

Bu netlikten uzak ve fazla dış etkili yapısından dolayı black metalci kitlenin epey uzak duracak bir kısmı olacağına şüphe yok. Ancak türe dair kesin bir duruşunuz yoksa ve samimiyetle yapılan işleri seviyorsanız, WORMWOOD’dan da zevk alabilirsiniz. Albümün metal basınından genelde yüksek notlar aldığını ve pek çok kişi tarafından övüldüğünü söyleyebilirim. Her ne kadar ben “Ghostlands: Wounds from a Bleeding Earth”e dair o kadar da dev övgüler döşemiyorsam ve albümden süper etkilenmiyorsam da, ortada gayet dolu dolu, zengn bir iş olduğunu da düşünmeden söyleyebiliriz.

Tatlı bir doksanlar hissiyatı barındıran “Ghostlands: Wounds from a Bleeding Earth” iyi bir albüm. Eğer farklı unsurlar katılmış bir black metal albümü olarak bakarsanız, black metale olan yaklaşımınız doğrultusunda albümü fazla temiz, güvenli, tutkusuz bulabilirsiniz. Lakin türsel dertleriniz yoksa, albümü şu anki hâliyle e gayet tutkulu, değişken ve sürükleyici bulmanız gayet olası.

Black metalinizi “çok karanlık olmasa da olur” şeklinde görüyorsunuz, bence bir dinleyin. Hastası olmasanız bile, ayırdığınız zamandan ötürü pişman olmazsınız.

7,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.14/10, Toplam oy: 21)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2017
Şirket
Non Serviam Records
Kadro
Nine: Vokal
Nox: Gitar
Rydsheim: Gitar
Borka: Bas
Johtun: Davul
Şarkılar
1. Gjallarhornet
2. The Universe Is Dying
3. Under hennes vingslag
4. Godless Serenade
5. Oceans
6. Silverdimmans återsken
7. Tidh ok ödhe
8. Beneath Ravens and Bones
9. The Windmill
10. What We Lost in the Mist
11. The Boneless One
12. To Worship
  Yorum alanı

“WORMWOOD – Ghostlands: Wounds from a Bleeding Earth” yazısına 4 yorum var

  1. FardaT says:

    Ben şahsen albümü ve grubu çok sevdim,Arkadaşlar aynı bu tarza black metal yapan başka gruplar varsa tavsiye edeceğiniz varmıdır?

  2. Raddor says:

    Akrabaların yanında bile açıp dinlenilebilen bir albüm. Yalnız yırtıcılık/yumuşaklık çerçevesinden bakmazsak bence ortada gayet kaliteli bir bestecilik var. Metalstorm’da bile 2017′nin şu ana kadarki en iyi 2. albümü seçilmiş. Ayrıca gruba atmospheric/melodic bir black metal olarak değil de brutal bir nordic punk rock grubu olarak bakarsak ortada sert bir albüm var :) Neyse türcülüğü kenara bırakıp basıyorum 10′u. Ellerine sağlık çiçek gibi albüm yapmışlar.

  3. markusulf says:

    “Black metal dinlicem” kafasıyla açıp dinlediğimden olsa gerek pek garipseyip beğenmemiştim bu albümü.O kafayla açmadığımdan olsa gerek Nargaroth’un son albümünde baya hoşuma giden parçalar var ve bence albüm fena değil.Tabi black metalle alakası yok o ayrı :D

  4. mia melano says:

    Güzel albüm he, oceans çok güzel

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.