# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
PESTILENCE – Consuming Impulse
| 20.05.2017

II – Gelişim: PESTILENCE Bey diyeceksiniz.

Malleus Maleficarum” ile underground piyasada adını duyuran, hatta Hollanda genelinde hatırı sayılır bir kitleye ulaşarak televizyon programlarında dahi kendine yer bulan PESTILENCE, bu albümün sadece 1 yıl sonrasında yeni ve daha güçlü bir albümle metal dinleyicilerini selamladı.

1 yıl öncesine göre thrash unsurlarını büyük oranda törpüleyen PESTILENCE, çok daha death metal, çok daha ezici bir albümle devam ediyordu yoluna. Bugün bir death metal klasiği olarak anılan “Consuming Impulse”, çıktığı dönemde de büyük övgü almış, “Human” ile “Unquestionable Presence”a Avrupa’dan gelen kardeş olarak seksenler sonu, doksanlar başı death metalinin en nadide, en hayvan örneklerinden biri olarak kazınmıştı sayfalara.

PESTILENCE bu albümde çok daha ciğerden, daha kusmuklu bir vokal benimseyen Van Drunen ve ilk albümdeki özgün solo tarzını daha bir geliştiren Mameli öncülüğünde, yeni katılan gitarist Patrick Uterwijk’le birlikte kendini tam anlamıyla bir death metal grubuna dönüştürmüş ve daha tehditkâr bir hâl almıştı.

Daha ilk şarkı olan Dehydrated’la bu duruşunu belli etmek isteyen grup, rif rif üstüne rif fışkırtıyor, tekmeli tokatlı death metaliyle türün sevenlerini duvardan duvara vuran bir müzik sunuyordu. Şarkıların genelinde hissedilen yoğun bir uğursuzluk, tatsızlık ve korku hissi vardı ve bir sonraki “Testimony of the Ancients”ta çok daha belirgin şekilde karşımıza çıkacak kimi özellikleri, “Malleus Maleficarum”a göre çok daha bariz şekilde yansıtıyordu.

Kimi şarkılarda kullanılan ve black metal soğukluğuna göz kırpan rifler, kısa süre sonra AUTOPSY ve INCANTATION’ın benimseyeceği türde ağır ağır öldüren kasvetini andıran rif karakterleri, kimi yerlerde karşımıza çıkan ve PESTILENCE’ın o sıralarda death metal dünyasında neredeyse hiç görülmeyen -ve yine kısa süre sonra NOCTURNUS’un “The Key”de daha bir baskın şekilde kullanacağı- klavye katkılarıyla (Echoes of Death) albüm her anlamda çok zengin, çok ileri görüşlü, çok zamanının ötesinde bir death metal sunuyordu.

Bir önceki albüme göre daha az teknik sunan ancak bununla birlikte bestelerin gücünü artıran PESTILENCE, bu ikinci albümüyle death metal tarihine üst satırlardan girmeyi ve adını türün en önemli gruplarından biri olarak yazdırmayı başarmıştı.

Grup, önündeki iki yıl içinde kadrosunda önemli bir değişiklik yaşayacak, sound’unu bir kez daha evrilterek ve üçüncü albümüyle death metalin doksanların başındaki kimliğini bir kez daha şekillendirecekti.

10/10
Albümün okur notu: 12345678910 (9.17/10, Toplam oy: 42)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
1989
Şirket
R/C Records
Kadro
Patrick Mameli: Gitar
Patrick Uterwijk: Gitar
Martin van Drunen: Bas, vokal
Marco Foddis: Davul
Şarkılar
1. Dehydrated
2. The Process of Suffocation
3. Suspended Animation
4. The Trauma
5. Chronic Infection
6. Out of the Body
7. Echoes of Death
8. Deify Thy Master
9. Proliferous Souls
10. Reduced to Ashes
  Yorum alanı

“PESTILENCE – Consuming Impulse” yazısına 7 yorum var

  1. Buhtunnasr says:

    Şu u yerine v kullanmanın kökeninde ne var ?

    Godless Killing Machine

    @Buhtunnasr, Eski Latinceyle alakalı. U yerine V yazıyorlar, ama U olarak okuyorlar.

    serdar91

    @Buhtunnasr, sanıyorum latinceden gelen bir durum.

    den4x

    @Buhtunnasr, lvcifer

    SalihCetin

    @Buhtunnasr, Benim aklımda iki seçenek var;
    1-Ya Black Metal’den kaynaklı (ki o yıllarda daha yeni yeni gelişiyordu. O yüzden pek akla yatkın değil)
    2-Söylerken ağızdan bir değişik çıkıyor. Bir dene hakkaten değişik. Belki de bu onlara “sert” gelmiştir.

    x23

    @Buhtunnasr, 1. eski latincede u harfi yok v var
    2. bu kilise yakan ters hac yapan eski /80ler black metal gruplarının seytan simgesi olarak kullandıgı birseymis ( hatta reddit in metal jerk diye bi bigi paylasım sitesi var tavsiye ederim)
    3. drunen in bir roportajı var bu albumle ilgili ( istersen link de paylasırım) orda kapak tasarımıyla alakalı bir bilgim yok hatta nasıl oldugu hakkında fikrim bile yok kim yapmıs vs bilmiyorum demis)
    benim fikrimce olay adamlar sarkıları yaptılar, ortamda black metal seven cok, hatta drunen in de celtic frost ( candır) hayranı oldıgu bilinir, gecistirme amaclı ortama uygun karısık bseler yapmıs bırı.
    4.double u w eski latincede u olmayısından geliyor

  2. Kaan says:

    En sevdiğin Death Metal albümü hangisidir diye sorsalar, İŞTE BUDUR derim. Müziğin çok ötesinde, adamı dayak yemişe çeviren bir albümdür bu, her bünye kaldıramaz.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.