# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
WHILE SHE SLEEPS – You Are We
| 26.04.2017

İnanırsak olur bence.

Son yılların en iyi ve önemli metalcore albümlerinden biri olan “Brainwashed” ile çıtayı çok yükseklere çıkaran İngiliz grup WHILE SHE SLEEPS’in yeni albümü “You Are We” ile birlikteyiz bugün.

Diğer her türde olduğu gibi, konu metalcore olduğunda pek çok grubun önceden belirlenmiş kuralların ve sınırların güvenli ve sıcak kucağına yatmaya ne kadar meraklı olduğunu hepimiz biliyoruz. WHILE SHE SLEEPS bu noktada türdaşlarından epey farklı bir yerde duran cesur, girişken ve zeki bir grup. “Brainwashed”da bunu metalcore’la bir şekilde ilgilenen herkese kanıtlayan grup, yeni albümü “You Are We” ile bunu daha da ileriye taşımaya kararlı gözüküyor.

“You Are We”de WHILE SHE SLEEPS’in mantıklı ve desteklenesi birtakım girişimlerde bulunduğunu, sound’unu kitlesini genişletme çabasına giriştiğini ve şimdilik en azından sound konusunda gayet başarılı olduğunu görüyoruz. Akılcı bazı riskler, eski hayranların canını -büyük ölçüde sıkmayacak ve pek çok yeni hayran kazanmalarını sağlayacak daha açık bir yaklaşımı var “You Are We”nin. “Brainwashed”un tavizsiz gücünü daha ılımlı, ancak samimiyetinden bir şey kaybetmemiş denemeler ve dokunuşlarla modifiye eden grup, hem akılda kalıcılık dozu hem de duygusu yerli yerinde, içten geldiği belli bir albüme imza atmış.

PARKWAY DRIVE tarzı dayakların daha ılıman sularla birlikte sunulduğu Wide Awake gibi git gelli ve progresif beste yaklaşımları barındıran; içinde LINKIN PARK’vari rap benzeri vokallerden tutun da, djent tatlarına dek geniş perspektifli ve epey olaylı bir kimlik sunan Steal the Sun gibi şarkılarla renklenen; konserleri silip süpürecek pek çok şarkıya ev sahipliği yapan albüm, bu değişken ama kendini şaşırmayan karakteri sayesinde pek çok kişinin içinde bir şeyler bulabileceği bir profil çiziyor.

“You Are We”yi dinlerken zaman zaman tribüne oynamaya yaklaşılan olaylara girişildiği hissedilse de, kendi karakterini hiç şaşırmayan ve tüm şarkılarını özgün bir kimlikle sunmayı başaran grubun bu iş bilir tavrı sayesinde olayı geniş çerçevede görmeyi başarıyor ve “You Are We”yi bir bütün hâlinde değerlendirmeyi başarıyoruz. Grup zaman zaman misal bir “Brainwashed”a göre “cicileşse” de, büyük resme bakıldığında “You Are We” çok net şekilde güçlü bir grup ve dolu dolu bir 51 dakika sunuyor.

Değer ve önem namına “Brainwashed”un etkisine ve yoğunluğuna sahip olmayan albümü, bu yanı dolayısıyla geriye doğru atılmış bir adım olarak nitelendirmek söz konusu olamaz diye düşünüyorum. WHILE SHE SLEEPS her ne kadar bu kez bir önceki kadar dev bir albüm yaratmamış olsa da, burada sunulan her şeyin bilinçli olduğunu ve grubun bugünü ve yarını için gerekli şeyin yapıldığını sezebiliyoruz.

WHILE SHE SLEEPS metalcore’u zaten yemiş bitirmiş bir grup olarak daha fazlasını da yapabileceğini, türün geri kalanına göre çok daha geniş bir bakış açısıyla düşündüğünü ve en önemlisi de göğsünün ta orta yerinde gayet güçlü bir ateş yandığını açık şekilde gösteren bir grup.

Böylesine tutkulu ve inanılarak yapılmış şeyler sunmaya devam ettiği için WHILE SHE SLEEPS’i kutluyorum.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.94/10, Toplam oy: 33)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2017
Şirket
UNFD
Kadro
Loz Taylor: Vokal
Sean Long: Lead gitar, piyano, geri vokal
Mat Welsh: Ritim gitar, vokal
Aaran McKenzie: Bas, geri vokal
Adam Savage: Davul

Konuk:
Oli Sykes: Vokal (6)
Şarkılar
01. You Are We
02. Steal The Sun
03. Feel
04. Empire Of Silence
05. Wide Awake
06. Silence Speaks
07. Settle Down Society
08. Hurricane
09. Revolt
10. Civil Isolation
11. In Another Now
  Yorum alanı

“WHILE SHE SLEEPS – You Are We” yazısına 3 yorum var

  1. hiç says:

    çoklu vokallere bayılıyorum grubun. İçinde salt metalcore olmayıp proressive’den djent ve hatta klasik heavy metal sololarını barındırması ilaveten şahane..

  2. x23 says:

    album kotu degıl. bu yaz while she sleeps izleyeceğim için heyecanlıyım ama umarım bu albumden hıc bır sarkı calmazlar.

  3. Sinan Ceylan says:

    Bayadır core türevleri dinlemiyordum. Fena albüm değilmiş doğrusu.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.