# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
SUN WORSHIP – Pale Dawn
| 22.03.2017

Göz kamaştıran black metal.

Oğuz Sel

1990’ların ortasındayken, Almanya denildiğinde aklıma ilk gelen şey, gurbetçi komşularımızın getirdikleri leziz çikolatalar ve Cartel grubu olurdu. “Cehennemden çıkan çılgın Türk”lerle birkaç yıl geçirmiş olsam da kendimi, müzikal anlamda bulduğum türe dâhil olduğumdan bu yana, müzik harici şeyleri bir köşeye koyarsak, Almanya denildiğinde aklıma artık çok daha fazla grup geliyor. Gençliklerinin verdiği muazzam enerji ve özgür zihinlere sahip olmanın getirdiği yenilikçi anlayışla müzik yapmaya başlayan Alman grup Sun Worship bugünkü konuğumuz.

Geçen sene ses getiren black metal albümlerinden “Pale Dawn” az önce de belirttiğim gibi özgür zihinlerden çıkması mümkün olan, ilgi çekici ve sıradanlıktan epey uzak bir yapım. Belirli çizgilerin dışında kalarak müziklerini üreten grubun ikinci albümü “Pale Dawn” bolca blast beat ve tarama gitarla donatılan, araya giren şık melodilerle zenginleştirilen ve kimi zaman asap bozan vokallerle bezeli.

Çift gitar, davul ve çift vokal gibi türde sıklıkla rastlanmayacak bir kombinasyonla oluşturulan albüm, şarkı karakteristiği açısından, benzersiz demem biraz fazla cesur olabilir ama pek de klasik black metal sınırlarında değil. Bazı noktalarda ilk dönem Krallice esintilerinin hissedilebileceği ve tabii sadece hissedilmekle kalacağı “Pale Dawn” modern ABD’li black metal gruplarının benimsedikleri yoldan gidiyor.

Önceki albümde olduğu gibi yine dört adet uzun parça var ve ikisi klasik scream vokalli diğer ikisiyse biraz şey… Hani tartışma programlarında hararetle bir şeyler anlatan konuşmacının sesi bir anda çatallaşır ancak o çatallaşmaya karşın konuşmacı, anlatacağı konu önemli olduğu için öksürmeksizin konuşmasına devam eder de o, öksürmemesine karşın sizin öksüreceğiniz tutar ya, diğer iki parça işte öyle bir hissiyat yaşatan vokale sahip. Vokaldeki bu ufak tatsızlığı saymazsak “Lichtenberg Figures” gibi gaz oğlu gaz, “Perihelion” gibi iç acıtan melodilerle veda eden parçalara ev sahipliği yapıyor “Pale Dawn” albümü.

Deneysel işlere bulaşmadan, tekdüzelik çukuruna da girmeden nasıl bir black metal albümü yapılabilecekse öyle bir albümle dinleyicilerini selamlayan Sun Worship, gelecek vadeden gruplardan biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Sun Worship ile henüz tanışmadıysanız “Pale Dawn” sizin için güzel bir başlangıç olabilir.

8,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.09/10, Toplam oy: 11)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2016
Şirket
Golden Antenna Records
Kadro
Lars Ennsen: Gitar, vokal
Felix-Florian Tödtloff: Gitar, vokal
Bastian Hagedorn. Davul
Şarkılar
1. Pale Dawn
2. Lichtenberg Figures
3. Naiad
4. Perihelion
  Yorum alanı

“SUN WORSHIP – Pale Dawn” yazısına 2 yorum var

  1. ismail vilehand says:

    Deafheaven kekoların başlattığı ve müthiş piyasa olan post-black akımı yüzünden, “sıradan görünen vatandaş, ya post black yapar ya da entel dantel işler.” ezberini bozan grup budur bence.

    albümü ilk dinlediğimde tiplerden haberim yoktu, Altarage tarzı cübbeli arkadaşlar veya corpse paintli tipler beklerken, sıradan adamlar görünce şok oldum.

    kritiği geçte olsa burada görmek sevindirdi. böyle taramalı, yardırmalı düz black metal seven es geçmemeli.

  2. TAAKE says:

    şu ortadaki elemandaki ulver t-shirti ben de var la,çok zor intenetten bulup getiritmiştim onu bi çuval paraya,millet siyasi simge falan sanmıştı kurdu görünce,arka tarfında da dolunay var,en sevdiğim t-sirtlerimden biridir,görünce duygulandım

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.