# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
DEAD LIMBS – Spiritus/Sulphur
| 10.03.2017

Sülfür ateşiyle kavrulan yürekler.

Oğuz Sel

Agalloch dağılmışken, Pillorian’ın, yeni bir Agalloch olmaktan biraz uzak olduğu ortaya çıkmışken, Agalloch ihtiyacınızı bir nebze olsun gidermeye ne dersiniz? Yanıtınızın “Evet!” olduğunu duyar gibiyim. O hâlde hazır olun; karşınızda, Brezilya’dan Dead Limbs ve albümü “Spiritus/Sulphur”.

2014’ten bu yana aktif olan ve “Lighthouse” EP’sini 2015 yılında çıkaran Dead Limbs, atmosferik black/post-metal türünde müzikler üretse de ilham aldıklarını açıkladıkları Agalloch ve bu türde müzik icra eden gruplardan derin izler taşıyor. Dead Limbs’i türdaşları arasından sıyıran birkaç etmen var. Albüm daha başlar başlamaz dikkat çeken şey, grubun kendine özgü bir kimlik oluşturmuş olması ve müziklerini bu doğrultuda yapması. Dikkat çeken bir diğer nokta, enstrüman hakimiyeti ve özellikle vokalin son derece başarılı iş çıkarması. Yalnızca sert bölümlerde değil, atmosferin ağır aksak olduğu, bilinmezlik hâlinin zirveye ulaştığı yerlerde düşen tansiyona mükemmelen ayak uydurması, vokalin, öyle gelişigüzel bir iş yapmadığını gösteriyor.

Şarkı kompozisyonları ve melodik zenginlik, “Spiritus/Sulphur” albümünü değerli kılan yanlardan biri. Sürprizli bölümlerle ve ilk bir iki dinlemede kestirilemeyen gidişatla zenginleştirilen parçalar, kendi içlerinde sıklıkla dönüşüm geçiriyor ve kimi zaman agresiflikten ağzından köpükler saçarken kimi zaman, huzur ve sükûnet yumağı hâline geliyor. Sound açısından beklentileri rahatlıkla karşılayacak albüm, bu türde müzik icra edip atmosfer oluşturmak adına reverb bataklığına saplanıp kalan gruplardan farklı olarak daha net işitilebilir enstrümanlarla yoluna devam ediyor.

Aylar önce YouTube’da “Awake! O Sleeper of the Land of Shadows” parçasıyla tanıyıp hastası olduğum Dead Limbs “Spiritus/Sulphur”da deneysel işlere bulaşmıyor, vıcı vıcı gitarlarla melodi yoksunluğunu perdelemiyor ve reverb kaosunda sürüklenmiyor. Tam aksine melodisini cebine doldurup solosuyla, kaliteli rifiyle, başarılı enstrüman kullanımıyla ve ne yaptığının farkında olan vokaliyle muazzam bir albüme imza atıyor.

2017 listeleri için albümü bir köşeye not edin bence. Dead Limbs, her ne kadar biraz fazla underground kalsa da grubun, yarın bir gün tür içinde önemli yerlere geleceğine emin gözüyle bakıyorum. Umarım beni yanıltmazlar.

8,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.00/10, Toplam oy: 9)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2017
Şirket
Northern Silence Productions
Kadro
Poimandres: Bilinmiyor
Saturnus: Bilinmiyor
Asclepius: Bilinmiyor
Şarkılar
1. Golden Age
2. Echoes of Yore
3. The Craven's Pilgrimage
4. Monolith of Deceived Hollows
5. The Thorncrown's Blessing
6. Awake! O Sleeper of the Land of Shadows
  Yorum alanı

“DEAD LIMBS – Spiritus/Sulphur” yazısına 5 yorum var

  1. Oiseaux says:

    Brezilyalı olmaları da ayrı bir olay. Avrupa ve Kuzey Amerika dışından bu tarz işler çıkması sevindirici. Zaten taptığım bir tür olduğu için ufak tefek hataları göz ardı ediyorum. Muazzam, benden 9.

  2. Horrendous says:

    Agalloch; hep aklımın bir köşesinde duran, iyi olduğunu bildiğim ama hiçbir zaman içine girme gücünü bulamadığım bir grup oldu benim için. Birkaç parça hariç doğru düzgün dinlemişliğim bile yoktur, kısa zamanda dur demem lazım artık bu olaya.

    Bu sebeple çok objektif bir gözle dinledim albümü ve bayıldım diyebilirim. Yarattıkları atmosferi, vokalleri, gitar tonlarını gerçekten çok beğendim. Özellikle davullarda leziz tatlar var. Agalloch’u önceden dinlemiş olsam bu kadar zevk alamazdım belki de…

    Pillorian’ı da başka bir parantezde övmek isterim bu arada.

    Benim acilen Agalloch dinlemem lazım gibi hissediyorum… Albüm önerilerine açığım ahali, duyurulur.

    Buhtunnasr

    @Horrendous, agalloch albümleri tıpkı tarkovsky filmleri gibi manevi bir deneyimdir aslinda. Eğer o duyguyu yakalayabilirsen özellikle The Mantle ve Ashes Against the Grain albümleri insana hayati boyunca unutamayacağı anlar yaşatacaktır. (Test edildi onaylandi)

    deadhouse

    @Horrendous, İlk 3 albüm başyapıt. Sırayla dinle. Kaliteli ep.leri de var. Onları da sonra dinlemeni tavsiye ederim. Son iki albümleri ilk 3 albümlerine göre sönük kalıyor. Ama yine de o albümlerde de sevecek tatlar bulabilirsin. Neyse sen ilk 3 albümü dinle de üzüntüden depresyona girme ama :)

  3. Ouz says:

    Bu herifler yeni bir albüm yapsınlar artık.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.