# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
OPETH’ten klip
24.01.2017

Era.

OPETH son albümü “Sorceress“tan “Era”nın klibini yayınladı.

Bu da “The Wilde Flowers”ın şarkı sözü videosu.

Bu da “Will O the Wisp”.

Bu da albüme adını veren şarkı.

Ve işte yeni bir OPETH fotoğrafı.

Ve işte albüm detayları.

01. Persephone
02. Sorceress
03. The Wilde Flowers
04. Will O The Wisp
05. Chrysalis
06. Sorceress 2
07. The Seventh Sojourn
08. Strange Brew
09. A Fleeting Glance
10. Era
11. Persephone (Slight Return)

Ve işte ilk notalar.

Stüdyo videoları da burada.

  Yorum alanı

“OPETH’ten klip” yazısına 123 yorum var

  1. All2 says:

    Bence çok çılgın bir şeyler olucak :):):)

  2. İlker says:

    Nuclear Blast ile anlaşılması üzerine ”Opeth metale geri mi dönüyor” yorumlarının yeniden havada uçuşacağı birkaç aya merhaba diyin.

    Pale Communion’da Heritage’ın üzerine çıkabilmişlerdi bence, umarım daha da iyisi gelir. Gelecektir.

  3. Cattle Bilmemne says:

    Opeth’i Morningrise’den beridir dinlemiyorum çünkü farklı ve havalıyım. Bekarım, İstanbul’da yaşıyorum. Şili black/grind/jazz/peniscore piyasasını takip ediyorum.

    deadhouse

    @Cattle Bilmemne, Komik olduğunu mu sanıyorsun? İnsanlar pek tabii bir şeyleri beğenmeyebilir ve bunu söyleyebilir. Herkes her şeyi beğenmek zorunda değil. Albümler, gruplar vs hakkında yapılan her olumsuz eleştirinin cool görünme çabası olarak değerlendirilmesi ne kadar da saçma. Sakat bir bakış açısı bu.

    Cattle Bilmemne

    @deadhouse, Peki.

    BlackWaltz

    @deadhouse, Ben güldüm komikti

    Bloodshot

    @BlackWaltz, Bence de komikti, ben de güldüm. ama elemanın ciddiye alıp yardırmasına daha da güldüm

    Nox

    @Bloodshot, ben gülmedim.

    Cattle Bilmemne

    @Nox, Hacım uzatmayın da. Gergin enişteler gibi, iyi gülen gülsün gülmeyenin de canı sağ olsun napayım. Şu güzel havada çıkın eğlenin mutlu olun.

    zinhar

    @deadhouse, gülmedim ama gülümsedim. Farklı şeyler

  4. şeyh hulud says:

    Bildiğin Pale Communion opethçisi oldum. Öyle iyi bir Opeth dinleyicisi değilimdir ama son albümde çok sağlam bi kafa yakaladıklarını düşünüyorum, arayı açmadan yeni albümle geliyor olmaları benim açımdan iyiye işaret.

  5. Ouz says:

    Still Life – Morningrise zamanlarına dönün lan Allahsızlar!

  6. İyilik penisi says:

    Şöyle The Night And The Silent Water gibi bir agit yapsalar ya

  7. ferhat says:

    ne derseniz deyin opethin en iyi albümü orcid.ama son dönemlerdeki albümlerde gayet başarılı ve farklı bir tadı var.yeni bir albüm çıkacagı haberi beni şimdiden heyecanlandırdı :)

  8. Joke says:

    albümün ismini diğer albüm isimleri ile yan yana koyunca korkmadım değil.

  9. Aqua says:

    evet.
    e v e t.
    e v e t .
    E V E T !

  10. Dysplasia says:

    o kadar oldu mu ya?

  11. burak35 says:

    mikael’in bakışlar beni benden aldı diyebilirim :D neyse opeth’ten beklentim yüksek zaten güzel bi albüm yapmazlarsa ayıp ederler cık cık cık kızarım onlara falan filan neyse beklemedeyiz :))

  12. ghoglan says:

    Mendez saçları mı kesmiş?

    ecem

    @ghoglan, ohooo cok oldu :))

  13. ecem says:

    Ben her albümünden umutluyum, son iki albümünü cok beğenmedim sadece, keşke şu still life zamanlarina geri dönseler, ama mike yaşlandı brutal icin ecik, yine de dinlemeye devam..

    Ouz

    @ecem, Nice yaşlı brutalciler var, bence olay yaşla ilgili değil. O alandaki yaratıcılıkları söndü ve yeni işlerle öncekileri gölgelemek istemiyorlar. Tahminim bu yönde en azından.

  14. Kamil says:

    Growl you fool!

    Şaka bir yana, Opeth’i olduğu gibi kabul etmek lazım artık. Pale Communion’u seven biri olarak gayet umutluyum. Ama yine de kıyıdan köşeden azıcık death metal olsa çok da güzel olur hani.

  15. bahadır says:

    yine daha önce yapılmış üzerine pek bir şey ekleyemeyen bir albüm gelecekse benden binlerce kilometre ötesi uzak olsun. the night and the silent water, orchid, still life, blackwater park dinlemeye devam… ne yapayım ben pale communion’u.

  16. Beorn says:

    Brutal yog

  17. semik says:

    eyy opeth, hüzün de koy biraz.

  18. deadhouse says:

    Yoksa bu kez de Opeth Dream Theater’laşıyor mu

  19. BlackWaltz says:

    Opeth çok bozdu ağbi

  20. Cattle Bilmemne says:

    Kill em All’dan sonra Opeth dinlemeyi bıraktım.

    Tadımlıktan çıkarım yapmak doğru değil ama korktuğum başıma gelmez umarım. Bol vilü vilülü, tiz klavyeli falan bir Opeth duymak istemezdim. Pale Communion’un yolundan gidin, az nota çok duygu basın kalplere, canımı yiyin.

  21. sacristy says:

    umarım bu albümde öküz gibi böğürür. hem gitarlar hem mikael.

  22. gerekli says:

    mikael bir norman bates iki

  23. Murat says:

    Olm valla çıldırdım. En iyi albüm orchid diye yorum yapan var. Herifler sürekli aynı şeyi mi yapsın? Diğer albümler hiç mi? Gelişiyorlar işte sürekli. Gayet de güzel oluyor. Still life – blackwater park zamanına dönün diyenler! Mike ne yaparsa güzel oluyor. Ben her türlü opeth seven gruptanım. Adam akıllı dinleyin şu grubu. Orchid, morningrise istiyorsan adamlar yapmış yürü git dinle. Çıldırttınız adamı. Opeth pale communionuyla da, heritage’iyle de, morningrise’ıyla da güzel

    bahadır

    @Murat, her yola gelirim diyorsun yani. sence beste yapmakta tıkanıp eski tarza elveda deyip taklit ürünler ortaya çıkarmak gelişmek mi? yıllardır söylüyorum opeth’in son 4 albümündeki çoğu sound, melodi vs çoğu şey alman heavy prog gruplarının bir yansımasıdır. anglagard’ı mı taklit etmedi, camel’a mı öykünmedi, birth control, blackwater park vb alman gruplarını mı taklit etmedi. bırakın bu mantık oyunlarını. geçmişte yaptığı işler en özgün dönemiydi opeth’in. şimdi ise mikael elindeki plaklardan yeni yapacağım müzikte hangi grubun soundunu kullanayaım diye düşünüp duruyor. çünkü elindeki materyal oldukça geniş ve en az 15-20 albüm yapabilecek derecede geniş bir yelpaze var. ama bunlar maalesef çok özgün olamayacak. adam her yerden koparıp duruyor. koparıp durmasaydı ne albümünün ismine blackwater park ne şarkısının ismine de goblin adını koymazdı. oradan buradan alıyor ki eski tarz seven prog dinleyicilerinin dikkatini çekeyim. oysa onlar çoğu şeyin farkında. ben pale communion’dan bir şey dinliyorum “oha bu soundu başka yerden duymuştum” diyorum. sonra da buna özgünlük deniyor. yok öyle bir olay. sanattan edebiyattan örnekler verip konuyu opeth’e bağlayanlardan da gına geldi.

    Ouz

    @bahadır, +1

    deadhouse

    @bahadır, Mikael’in eski alman heavy prog gruplarından etkilenip etkilenmediğini bilmiyorum. Ama bildiğim bir şey var. Besteler çok zorlama. Samimiyetsizliği iliklerime kadar hissettim albümü dinlerken. Şarkıların ruhu yok.

    rbarac

    @bahadır, ağzını keyt aptın öpsün

    Swedish

    @Murat, Yıllarca yazdığın yorumun tam tersi düşünceleri savundum.Sadece Opeth için değil,Dt,In Flames için de aynı şeyleri düşündüm.Napıyor bu adamlar diye düşün düşün kafayı kıracak iken dedim ki hakikaten canım eski in flames istiyorsa Jester Race,eski Dt istiyorsam Gallery dinlerim.Canım brutal opeth istiyorsa al orada Morningrise Orchid hazır duruyor.
    Birde düşünüyorum aynı kafada bile olsan öyle albümlerin yeniden çıkması çok güç.Buna en yakın örnek At the gates son albüm.Herkes bu albümün eskiye benzediği konusunda bemfikir,fakat ben bala eski At the gates için slaughter dinlemeyi tercih ediyorum.çoğu arkadaşım da aynı fikirde
    Opeth in yeni hali benim için gayet kaliteli,keyifle dinlenen,dile dolanan parçalar içeriyor,bu da benim için gayet yeterli.Başka albümlerden çağırışım yapması çok normal.Dünya üzerinde milyon tane albüm var.İlla ki riff ler benzeyecek,tabiki sevdiği tınıları başka başka yorumlayıp albümlerine taşıyacaklar.
    Son olarak şunu söyleyebilirim,Bir enstruman çalmaya başladığında müziği farklı algılıyorsun.Çook basit bir parçanın davulları sana çalması en keyifli zamanı verebiliyor.Bizim beğenmediğimiz sıradan bulduğumuz bir parça grup için harika eğlendikleri bir parça olabiliyor.Bence bu kadar bencilliği hak ediyorlar

    rbarac

    @Swedish, Bu mu bilimsel açıklaman? Opeth’in eski tarzını isteyen eski albümlerini dinlesin diyorsanız, Opeth’in 70′ler prog rock baz olarak yaptığı müziği pek ala 70 lerin prog rock müziklerini dinleyerek geçiştirebilirsiniz? Niye yapmıyosunuz? “Yeni bişey yapmak” demek mi olay? bırahallasenyeaaa..

  24. bora says:

    anlaşılan yine deneysel sikko müzik olayında çığır açacak gibi dayılar.

    akanker

    @bora, Opeth’in öyle aşırı bir deneysel işi olduğunu düşünmüyorum.Son 2 albüm gayet prog rock

    Cattle Bilmemne

    @bora, Selam Bora.

  25. ferhat says:

    opethin bütün albümlerini dinledim.hepsi de gayet başarılı.opethi orchid albümünden yada bögürmeleri şarkılarına indirgemek çok büyük haksızlık.yeni albüm yine yeni dönem opeth veya eski opeth olsada sevicem.cünkü adamlar işini iyi yapıyor.

  26. BornFromFire says:

    Beklemedeyiz \m/

  27. rbarac says:

    kapağın üstü alcest altı cannibal corpse. bu nedir aq sajdıasas

    Alper.

    @rbarac, ahahah, süper benzetme.

    ÖNCÜL

    @rbarac, ahahah belki müzikal olarak da öyledir diyerek pimi çekip kaçayım.

  28. P L A G U E says:

    Enteresan bi kapak olmus. Leş ile kuş aynı karede. Hadi akbaba olsa anlarımda tavus kusu olunca degisik olmus. Bisi anlatmaya çalışıyorlar, bekleyip gorucez…

  29. Osman says:

    OHA CESET YİYEN TAVUSKUŞU!!!! Ama abi Anglagard yea, King Crimson yea, Camel yea, Tekirdağ progu yeaaa, Opeth bozdu yeaaaaaaaaaaaa…

    Ouz

    @Osman, Albüm çıksın, bu yorumunu değerlendiririz tekrar.

    thefakefloydian

    @Osman, tekirdağ progu nedir ya :D

  30. Melkor says:

    bence tavus kuşu albümün soft soundunu, leşler mikaelin böğürtülerini temsil ediyor. haydi bakalım

  31. thefakefloydian says:

    The “eyes” in the peacock’s tail feathers symbolise the all-seeing God and – in some interpretations – the Church. A peacock drinking from a vase is used as a symbol of a Christian believer drinking from the waters of eternal life.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Christian_symbolism#Peacock

  32. deadhouse says:

    Mikael’in hala brutal vokal yapma olasılığını yüksek görenler var. Bence bu ihtimal: yüzde 3

    Melkor

    @deadhouse, o yüzde 3 herhangi bi şarkının nakaratında böğürebileceği ihtimaline yeter.

  33. gXnn says:

    Brutal vokal konusundaki bir soruya Official facebook hesabından muhtemelen Mikaelin verdiği cevap :(((

    http://i.hizliresim.com/MJmaza.png

  34. deadhouse says:

    Mikael hala progresif tını’yı bulmanın peşinde.

  35. den4x says:

    Yine eski yeni kavgası <3 i love this game.
    Opeth her sene albüm yapsın ne isterse yapsın, cihangirden de ev tutsun, benim çıkan albümlere bakış açım bu çoğu grupta.
    Bir grup/müzisyenin hep aynı işleri yapmasını beklemek de bayağı boş iş.

    Bu böyle sürekli yeni birileriyle tanışmak ya da bildiğin birisinde yeni şeyler keşfetmek gibi.Baştan sona sürekli acaba nasıl diyerek,heyecanla yeni şeyler dinlemek normal bildiğim şeyleri dinlemekten daha zevkli geliyor bana. Arada bu tartışmaya konu olan gruplar eskisi gibi olsalar ne riffler çıkacak,nasıl şarkılar yazacaklar diye merak ediyorum ama bu da meraktan işte,böğürtü sert nota duymak için değil.

  36. rbarac says:

    LAN OĞLUM RADYO LEAK GİBİ BİŞEYİNİ DİNLEDİM HERİFLER RESMEN BLACK SABBATH OLMUŞLAR ÇILDIRIYORUM AUIDASD BEĞENDİM

  37. Horrendous says:

    Son 20 saniyedeki muhabbet nedir arkadaş yavv. Büyülendim.

  38. deadhouse says:

    Mikael sonunda delirdi. Bir progresif tını uğruna ne güneşler batıyor ya rab!

  39. refik says:

    ”ilk albümleri iyiydi” diyenleri iyice dellendirecek bir albüm geliyor sanırım :D kendilerini tekrar etmemeleri, deneysel iş üretmelerini seviyorum. Alışması çoğu insan için zor olsa da dinlendikçe sevilebilecek bir parça olmuş. Ben biraz da porcupine tree dinliyormuş gibi hissettim.Kim bilir belki Steven bu albüme de el atmış olabilir :D

  40. mert says:

    yeniliğe açık opethçi için 10/8
    yeniliği kabullenen opetçi 10/6
    muhafazakar opethçi 10/3

  41. gXnn says:

    Bu sefer olmus laaannn !!!

  42. şeyh hulud says:

    Albümün geri kalanı da bu tarzdaysa Opeth tam istediğim yerlere geliyor olabilir.

  43. Raddor says:

    Şu an Kvelertak’ın yeni single’ını dinlerkenki hislerimin aynısını yaşıyorum nedense.

  44. bahadır says:

    al alman krautrock’ının uçuk örneklerini, süsle italyan’ın umutlu progresif müziğiyle. üstüne de black sabbath tonlarını çak al sana yeni opeth. hey yavrum hey! the night and the silent water ağlıyor ağlıyor. bu ne ya!

  45. çaksu says:

    Sevmedim be.

  46. markusulf says:

    yeniliği kabullenen ve aynı zamanda muhafazakar bir opeth’ciyim de..aga bu nedir ?

  47. Cem alpay says:

    Bu sefer kafasındaki olayı gerçekleştirmiş adam.

  48. İlker says:

    Yani bu kadar beğenmek ile beğenmemek arasında kaldığım Opeth parçası olmamıştır daha önce herhalde. Pale Communion çizgisinde bir prog rock parçası bekliyordum ama baya dumur etti bu resmen. Dur bakalım bir albüm gelsin de.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.