# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Tartışma
EURO 2016
| 15.06.2016

Biz bitti demeden biter mi bitmez mi?

Euro 2016 tartışma başlığından herkese merhaba.

Ülkemizin de yer aldığı turnuvadaki tüm maçlarla ilgili konuşabileceğimiz, takımlara dair düşüncelerimizi söyleyebileceğimiz bu başlık turnuva boyunca burada olacak.

Kolaylık olsun diye grupları da verelim.

Şimdiden iyi muhabbetler.

  Yorum alanı

“EURO 2016” yazısına 182 yorum var

  1. Galler-İzlanda finali olsun noolur lan ahah.

    çaksu

    @Ahmet Saraçoğlu, Bu sene futbol bozuk hala tamir edemediler.

  2. deadhouse says:

    Bugün İtalya’nın kazanmasını istiyorum. Çünkü Almanya kazanırsa final maçının bir anlamı kalmayacak.

  3. deadhouse says:

    Futbol katilleri golü yedi. Oh be. Süper oldu bu. Beter ol İtalya.

  4. çaksu says:

    Penaltıda akıl oyunları yapmak akıl işi değil. Zaza’nın saçma sapan koşusu da Perolo’nun Panenka yapçam numarası da boka sardı. Kendi konsantrasyonlarını bozuyolar haha.

  5. deadhouse says:

    Fransa şov yapıyor. Fransa-Almanya galibinin kupayı alma ihtimali yüzde 91

  6. Ugur says:

    Çeyrek finaller bitti acayip şeyler oldu, yazalım;

    Galler resmen tokatladı Belçika tırtlarını.Bundan sonra “Belçika gizli favori”, “süper bir nesil yetiştirdi” diyenin ağzına kürekle vurucam.Umarım Portekiz rezillerini de geçip Final’e giderler.

    İtalyama yazık oldu.Zaza ve Pelle sığırlarına bir çift lafım var da yeri değil.Bir de çok iyi direndi bence.bazı adamların ilk yarıdaki Almanyanın çekingen, “ne yapsak ki lan” tarzı futbolunu görmeden hala İtalya’ya futbol katili demesi de bambaşka bir kafa gerçekten.Ne anlatsak boş.Tiki-takacıların işi nasıl bittiyse bir zaman gelir bunların da biter ama İtalyan ekolü yine baki kalır.

    Bir takım 4 tane 5 tane yediği halde maçı nasıl bırakmaz dün akşam örneğini izledik.İzlandalıların delikanlılığı şu dünyada kimsede yok ulan.Helal olsun

  7. Rashid says:

    Final Galler vs Almanya olacak gibi gözüküyor ama gönüllerin şampiyonu İzlanda. O nasıl bir takımdır be. 4 yediler ama maçı bırakmamaya gayretliydiler. İngiltere karşısında oynadıkları gibi oynasalar yenerlerdi ama oyuncular baya heyecan yapmıştılar. Normalde pas hatası yapmayan, hava toplarının hepsini alan İzlanda en iyi olduğu noktalarda tıkandı ve sonuçta malum.
    Bu arada Gunnarson reyiz o nasıl taç atışıdır lan.

  8. Fransa Almanya’yı elerse şaşırmayacağım. İzlanda maçındaki oyunlarından dolayı değil de, acayip bir gaz geldi adamlara ve kendi ülkelerinde olması da eklenince bence tüm oyuncular hayatlarının maçına çıkacaklar. Her ne kadar Almanya “kendi ülkesi olması” kavramını Brezilya’da 7-1′le yerle bir ettiyse de, Fransa’nın aşırı kasacağını düşünüyorum. Farklı yenilirlerse de bu aşırı motivasyonla olur zaten.

    Yine de finalin daha zevkli geçmesi adına (diğer taraftan kim gelirse gelsin) finale Fransa’nın çıkmasını istiyorum. Fransa’yı tuttuğumdan ya da Almanya’yı sevmediğimden değil, sadece final maçı daha çekişmeli olsun diye. Çünkü olur da Almanya-Galler maçı olursa -her ne kadar grupta Almanya Galler’e 5-6 atacakken 1-0 yendiyse bile- Almanya çok net kazanır gibi geliyor, hatta maç ilk yarıda bile kopabilir.

    O yüzden Fransa çıksın, Galler de gelse, Portekiz de gelse daha çekişmeli olacaktır.

    Galler-Portekiz maçında da Galler geçerse Ronaldo Bale’den dolayı o kadar uyuz olacak ki, kesin hırstan hüngür hüngür ağlar maçtan sonra.

    Zudviz

    @Ahmet Saraçoğlu, Ben de İzlanda’ya daha fazla sempati duymama rağmen, İngiltere – Fransa eşleşmesi daha ilginç olabileceğinden İngiltere’nin çıkmasının daha iyi olacağını düşünüyordum, ki hala öyle olurdu diye tahmin ediyorum. Almanya’ya da özel bir sempatim yok, ama şu kalan takımlar arasından Galler’den daha fazla Almanya’nın şampiyon olmalasını istiyorum diyebilirim. Bunun sebebi de, Galler şampiyon olursa gündem abartı derecede meşgul olacak, ve insanlık bir kere daha saçma triplere girecek. Aman olmasın…

    çaksu

    @Zudviz, İngiltere üstüne gelen bi takımla oynasın, gel gitli pozisyon harcamalı saçma sapan bi maç olsun diye bekliyodum. Nasip olmadı haha.

  9. Ömer Kuş says:

    Böyle turnuva, böyle final olmaz olsun. Ne kadar uyuz futbol oynayan takim varsa ite kaka finale geldiler resmen.

    P.S. Gol sevincine sokayim Griezmann, Ronaldo mu daha antipatik Griezmann mi karar veremedim. Bu ikisinden biri sampiyon olacak mecbur, mnskym.

    Berca B.

    @Ömer Kuş, yazık oldu Almanya’ya ya, ikinci golden sonra bile ezdiler Fransa’yı ama kodumunun topu girmeyince girmiyor işte.

    Yine de Fransa Portekiz’i yensin ya finalde. Portekiz resmen tarihin en oç takımı, bu kadar sevimli bi ülkeden böyle davarların bi araya gelip milli takım oluşturması çok acayip cidden. Tek gerçek galibiyetle finale gelmeleri de ayrıca kanser sebebi

    Ufuk Sönmez

    @Berca B., abi ben almanya’nın fransa’dan daha iyi top oynadığını düşünmüyorum. top almanya’daydı ama net pozisyonlara girmekte güçlük çektiler, kendilerini ve izleyenleri aldatan, iyi oynuyorlarmş gibi göründüler ilk yarı boyunca. mesut kaleye çok uzak oynadı, emre can nerdeyse amc’ye yakın oynadı. saha içinde ciddi pozisyon karmaşası vardı. sahada kroos ve schweinsteiger varken e.can’a hiç gerek yoktu. en sağ uç çizgide kimmich ve solda da hector’la oynayıp içeri bol bol orta kestiler, arkadan ceza sahasına oyuncu sokmak yerine net bitirici podolski tercih edilebilirdi, tam gomez’lik maçtı ama o da sakattı yanılmıyosam. yani sözün özü bu almanya eski almanya değildi bence.

    final maçıysa tamamen c.ronaldo’nun hikayesiyle alakalı olacak. kazanırsa hem aynı yıl ş.ligi kazanıp, portekizle de avrupa şampiyonu olacak, üzerindeki milli takım baskısından zaferle ayrılmış olacak, ronaldo-messi hikayesinde messi’nin arjantinle yaşadığı hüsranları da düşününce bu kıyaslamada bu açıdan 1 adım öne geçecek, hem de yılın futbolcusu olmaya epey yaklaşacak. bu sene nasıl lebron james 3-1 den gelip golden state’i yenip şampiyon olup efsane olduysa, ronaldo da kupayı kazandırırsa eğer portekiz’e, geçmişe bakıldığında acayip bişey başardığı görülmüş olacak. ronaldo’nun bu saatten sonraki hayatının maçı bence bu maç.

    ben turnuva başladığından beri fransa şampiyon oluru savundum ama bakalım ronaldo sahaya o karakteri koyabilecek mi, çok merak ediyorum bunu gerçekten.

    Berca B.

    @Ufuk Sönmez, valla yalan söylemiyim, ben maçın ikinci yarısına yetişebildim, öyle çok teknik futbol bilgim yoktur, “şu şöyle yapmalıydı bunu burda oynatmalıydı” taraflarına kafam hiç basmaz, hatta günümüz futbolcularının büyük bi kısmını tanımıyorum ve özelliklerini bilmiyorum sdf ama izlediğim kadarıyla Almanya daha iyiydi gibi geldi bana. Özellikle ikinci golden sonraki baskılarını bayılarak izledim. Direkten dönen toplar, az farkla kaçan şutlar vs benim gibi cahil izleyenleri sevindirecek olaylardı yani haha.

    Ama belli ki sen daha iyi analiz edebiliyorsun benden, hem tüm maçı da izlemişsin zaten. Muhtemelen senin dediğin doğrudur :)

    Ufuk Sönmez

    @Berca B., estağfurullah o senin güzel sözlerin, benim öyle bi iddaam yok kesinlikle, futbol izleyen herkesin kendine göre haklı fikirleri vardır, haksızlık etme kendine :)

  10. deadhouse says:

    Hak eden iki takım finale çıktı. Löw kötü teknik direktör. Dünya kupasını aldığında da aynısını düşünüyordum. Forvetsiz oynayan takımın var ama sen dünyanın en iyi son vuruşçularından biri olan Podolski’yi oyuna almıyorsun. Almanya bu harika jenerasyonuyla şu ana kadar sadece bir kupa kazandı. Başarısızlar.

    mysh

    @deadhouse, +1

  11. Ugur says:

    Oynanan futbola bakılarak turnuvanın en kötü takımı kim sizce? Ben Rusya ve Türkiye’yi birlikte aday gösteriyorum.2. en kötü ise Portekiz derim.

    ÖNCÜL

    @Ugur, Rusya ve Türkiye’ye katılıyorum. Ruslar özellikle Dzagoev’in yokluğunu epey hissettiler, biz zaten malum. Bunların dışında İsveç de net bir hayal kırıklığı oldu. Gerçi kim göze hoş gelen futbol oynuyor ki zaten. Bazen eski futbolu özlüyorum. Teknik kapasitesi yüksek takımların sürklase ettiği, Zidane’lı, Hagi’li, Del Piero’lu, Ronaldinho’lu günleri özlüyorum. Sokayım küçük takımlarını onurlu mücadelesine, temkinli oyunu İtalya dışında kimse oynamasın diyorum. Neyse futbol romantizmine girmek istemiyorum.

    ismail vilehand

    @Ugur, 1- Türkiye, 2- Rusya, 3- İsveç.

  12. Ne gariptir ki turnuvadaki istisnasız tüm maçları izledim, sadece Almanya-İtalya ve Almanya-Fransa maçlarında dışarıda olmam gerekti, bir tek onları izleyemedim. O yüzden Almanya’nın dişli rakiplere karşı oyunu konusunda yorum yapamıyorum.

    Ülkemiz insanının Fransa’ya karşı bir gıcıklığı var nedense, sağda solda Fransa’nın buraya hiç hak etmeden geldiği, çok kötü oynadığı gibisinden şeyler okuyorum ve baya şaşırıyorum. Bence şu takımın finale gelmesini sırf hakemlere bağlamak baya şaşkınlıktır. Tamam ev sahibi takım elbet biraz kaytarılır da, gören de rakiplerin golleri sayılmıyor, Fransa’ya hiç kart çıkarılmıyor falan sanır. Bireysel yetenekler düşünüldüğünde daha süper top oynamalarını beklemek belki anlaşılabilir ama “hak etmediler” demek büyük insafsızlık.

    Portekiz’in finale gelmesi resmen saçma. Gerçi sol tarafta onları durdurabilecek tek takım Hırvatistan’dı ve onları geçtikten sonra “üf ya nası çıktılar finale :((((” diye üzülmenin bir anlamı yok. Gruplar böyle gerektirdi, tüm turnuvada yenmeleri gereken tek maçı da (Hırvatistan) kazanınca ben de ağzımı açamıyorum. Onlarda da aşırı yetenekli adamlar var, takım olarak finale çıkacak düzeyde heyecan verdikleri falan yok, ama sonuçta bazı adamlar bazı anlarda doğru işleri yapınca böyle pıtıpıtı finale geldiler.

    Bu noktada Fransa’nın almasını istiyorum. Portekiz takımının antipatikliğini bir kenara bırakırsam, Fransa’nın evinde böyle bir şeyi kazanması daha anlamlı olacaktır. Bir de tabii Fransa’nın çok iyi oynadığı maçlar var, Portekiz’in yok.

    Turnuva genel olarak epey düzdü bence. Baştan sona aklımı alan bir tane maç bile olmadı. Anlık heyecanlar, aşırı temkinlilik, sıfır risk alma sonucunda sahada top oynayan insanlardan ziyade olayın maddi yönünün düşünüldüğü, sanki futbol takımlarının değil de kurumların yarıştığı bir turnuva oldu. Bunu kıran bazı ülkeler vardı; misal Slovakya, Macaristan beni baya şaşırttılar.

    Avrupa kupası yerine hep Dünya kupası olsun daha iyi. 1-2 yılda bir birbiriyle hazırlık maçı yapan, hepsinin birbiriyle takım arkadaşı olduğu ülkelerdense, tarzları tamamen alakasız, birbirlerini hayatlarında ilk kez gören futbolcuların oynadığı maçlar çok daha sürprizli oluyor.

    Bu turnuvada futbola hiç doymadım, sadece önümüzdeki dünya kupasını daha bir iple çekmeme sebep oldu.

  13. deadhouse says:

    Portekiz takdir edilesi bir karakter ortaya koydu. Tebrikler!

    çaksu

    @deadhouse, “Portekiz Euro 2016′yı berabere kaldı.”

  14. ÖNCÜL says:

    Milli takım düzeyindeki büyük turnuvalarda pozitif futbol, Euro 2004′ten bu yana (Euro 2008 hariç)irtifa kaybetmeye devam ediyor. Büyük takım – küçük takım arasındaki farkın giderek kapanması sürprizlere yol açsa da, izlenebilirlik açısından felakete neden oldu. Artık herkes iyi kötü savunma yapmayı beceriyor. Hücum futbolu yetenek gerektirdiğinden, haliyle uygulanması daha kolay ve daha düşük nitelikli oyuncularla da oynanabildiğinden kontrollü futbol tercih ediliyor.

    Bu bağlamda Euro 2004 sonrası turnuvaları Pes 2013 sonrasına (evet hala Pes) benzetiyorum. Pes 2013 ve öncesi bireysel yeteneklerin daha ön plana çıktığı, gerekirse tek adamla yardırabilmeye elverişli oyunlardı. Sonrasında ise takım oyunu daha ön plana çıktı. Overall’u ne kadar yüksek olursa olsun, oyuncular fark yaratamamaya başladılar. Bundan sonra da büyük takımları almanın pek bir manası kalmadı. Demem o ki, Portekiz – Fransa yerine, her türlü kombinasyon olabilirdi. Bazı faktörler bu takımların yanında olduğu için bunlar çıktı ama herhangi iki takım da finalde olabilirdi. Birçok takım hemen hemen birbirine benzer, tekdüze bir oyunu tercih etti, fark yaratamadı.

    Son olarak büyük turnuvalara olan ilgim, her turnuvada biraz daha azalıyor. Gün geçtikçe daha azılı bir basketbol izleyicisi oluyorum. Neyseki Şampiyonlar Ligi var.

  15. ismail vilehand says:

    grup maçları sonrası o kadar daraldım ki, anca bu kadar olur. bence Galler – Belçika maçı, tüm dünyadaki antrenör kurslarında, Belçika tarafından izletilerek; “iyi bir takım nasıl yanlış oynatılır.” şeklinde ders olarak okutulmadı. bu kadar mallık olamaz. izlerken aklımı yedim.

    Carrasco’yu çıkarıp Fellaini’yi almak nedir? Fellani ile başlayıp Carrasco’yu sonra alsa yine tamam diyecem ama her gün düzenli fifa/pes oynayan 13 yaşında bi çocuğa emanet etsen takımı bunu yapmaz.

    ayrıca elinde Benteke gibi bir canavar var. çiğ et versen yer adam. geriye düşmüşken böyle bir adamı oyuna almamak tam bir geri zekalılıktır.

    şu çift forvet oynatmama korkaklığı bana kafayı yedirecek. kaybedecek bişeyin yokken (zaten kaybetmişsin) Lukaku’nun yanına al Benteke’yi, sağdan soldan arkadan beslesinler. ya iki-üç tane daha yersin yada maçı alırsın. şu “risk almamak” olayı cidden can sıkıyor. ya fark ye, yada kahraman ol.

    aynı şekilde İngiltere – İzlanda maçı. bunak geri zekalı dakika 88′de Rashford’u oyuna alıyor. 2 dakika normal süre, hadi maksimum 3 dakika uzatma olsa 5 dakikada çocuk şapkadan tavşan mı çıkaracak? zaten geridesin kupadan eleneceksin, al 75-80 arası Rashford’u oyuna. çocuğun zamanı olsun yırtsın biraz.

    iyi futbolcularla dolu turnuvayı kötü hocalar katletti. Conte iyi hoca derdim, çok severdim o da son maçta sıçtı. Chelsea ile ligde ilk 5′e zor girer bu kafayla. keza Löw öyle. Fransa maçı başlarken dizilişte Emrecan kazmasını görünce tur gitti dedim zaten.

    Portekiz aldı iyi oldu bence. sen daha çok maç izletmek, daha çok reklam almak ve daha çok bahisten yolunu bulmak adına götünden kural uydurursan biriside gelir böyle berabere kala kala alır kupayı. futbolun git gide sıkıcılaşmasının en büyük sebebi, bu en tepedeki gözü doymaz bok yiyicilerdir.

    son olarak Ronaldo’nun isteği, hırsı, inanması çok başka. en çok onun adına sevindim. adam gibi adam. umarım sonraki dünya kupası finalini görür ve tam süre oynar. yetenek, başarı hepsi tartışılır ama liderlik bu adamın işi.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.