# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Tartışma
EURO 2016
| 15.06.2016

Biz bitti demeden biter mi bitmez mi?

Euro 2016 tartışma başlığından herkese merhaba.

Ülkemizin de yer aldığı turnuvadaki tüm maçlarla ilgili konuşabileceğimiz, takımlara dair düşüncelerimizi söyleyebileceğimiz bu başlık turnuva boyunca burada olacak.

Kolaylık olsun diye grupları da verelim.

Şimdiden iyi muhabbetler.

  Yorum alanı

“EURO 2016” yazısına 182 yorum var

  1. Dünkü basın toplantısı tam bir faciaydı, herkes başka dünyalarda yaşıyor gibi gözüküyor. Yukarılarda bahsettiğim şeyi Mehmet Demirkol da dedi; sanki tüm turnuvaya sponsorlar için ve reklam piyasası ekmek yesin diye katılınmış gibi.

    Akşamki maçta her zamanki gibi her şey olabilir ama takımın genel havası o kadar tatsız ki, yenilelim bitsin bu işkence diyesim de gelmiyor değil açıkçası.

  2. Ashes of the Wake says:

    hahaaha o 11 ne öyle

    Ahmet Saraçoğlu

    @Ashes of the Wake, son maçta çok da dev değişiklikler yapmak istememesi normal aslında. Şu kadroda Burak yerine Cenk olmasını tercih ederdim, onun dışında çok da bi şey diyemiyorum.

  3. ismail vilehand says:

    B Grubu sonuçları sevindirdi. Ruslar siktir olup gittiler, Galler liderliği haketmişti zaten. Slovakya ise şimdiye kadarki sonuçlar arasında en iyi üçüncü.

    Asıl merak konusu F Grubu. kim kimi düdükleyecek belli değil.

  4. Korhan Tok says:

    Emre Mor <3

    ismail vilehand

    @Korhan Tok, Dortmund’ta 2-3 sezon oynayıp parladıktan sonra fahiş fiyattan 3 büyüklerden (Barça, Real, Bayern Münih) birine gidecek. at fava bekle.

  5. Tam “Portekiz elenirse AHAHAHA diye güleceğim” yazıyordum ki Nani gol attı.

    Yine de Portekiz elenirse AHAHAHA diye güleceğim.

    ismail vilehand

    @Ahmet Saraçoğlu, “aynı kalibredeki oyunculardan Gareth Bale ve Messi’nin milli takıma yaptıkları katkı ile Ronaldo’nun yaptıkları arasında uçurum var. “Ronaldo bitmiş.” geyiği yapmak istemiyorum ama gidişatı pek iç açıcı değil.”

    şunları yazdım tam Yolla’ya tıklarken Ronaldo nefis bi asist yaptı. işte futbol böyle bişey.

    ismail vilehand

    demek ki giydirmek lazımmış. adam açıldı hahahaha.

    Ahmet Saraçoğlu

    @ismail vilehand, ahah, ama ilk kez maç gibi maç izliyoruz valla. baya iyi maç oluyor.

    ismail vilehand

    @Ahmet Saraçoğlu, enfes maç. iki tarafta yırtıyor.

  6. Ant Sermet says:

    Ronaldo’yu oldum olası sevmemiştim Macarlar adamsınız hem bize de üst tur yolu görünür.

  7. deadhouse says:

    İrlanda’nın net penaltısı verilmedi. İlk yarıları atlattık. Ama ikinci yarılar daha zor geçecek. İtalya reaksiyon vermezse İrlanda gol atabilir. Diğer maç da ortada. Duran toplardan gol olursa olur, olmazsa olmaz gibime geliyor.

  8. BlackWaltz says:

    Mussolinin torunları işte faşist italya top bile sürmediler

    Sleep

    @BlackWaltz, Mussolini örneği çok alakasız olmuş

    Sikth

    @BlackWaltz, Ne sıçtığının farkında değilsin. Terbiyeni takın! Bunu demek bu kadar kolay mı!
    Hayır, İspanya’yla oynamayacakmış gibi senin takımını düşünüp as takımıyla çıkıp da yenselerdi ne olacaktı. Senim milli diye abideleştirdiğin, skandallar ve rezillikler çıkartmaktan , reklamlara hazırlanmaktan , basın toplantılarında racon kesmekten, oyun oynamaya mecali kalmamış takımın İrlanda’dan çok mu hak etti gruptan çıkmayı!
    Kıçı kırık, eli ayağı top tutan tek bir oyuncusu bile kalmamış çoğunluğunu sıradan takımların bile yedeğinde tuttuğu oyunculardan kurulu Çek Cumhuriyeti’ne iki tane attın diye YİNE! el sikiyle gerdeğe girmeyi mi bekliyordun.
    Dün hangisininkiyle gerdeğe girebileceksin diye tutmadığın ülke kalmadı be! Hayır birini tuttursan “biz bitti demeden bitmez demedik mi” diye utanmadan ahkam kesecek ve kendi şu meşhur hastalıklı heybetine en küstah haliyle katıp günlerce abuk sabuk ukala tripleriyle etrafta egoshow kasacak bir teknik adamın var.
    İspanya, Hırvatistan maçında oynamayı geçtim organize tek bir atağın bile olmayacak, turnuvanın açık ara en rezil ve ne idüğü belirsiz oynayan takımı olacaksın,
    oynadığın maçların birinde direklerin, diğerinde oyuncuların insafına kalacak, çek maçında bile maçı oynayan sen olmayacaksın daha sonra utanmadan yok o takımın kaybedip şu takımın kaybetmemesi, bu takımın da kazanması üzerinden hesaplar yapıp kendini bir üst tura çıkarıp da utanmadan millete gurur duyulan bir başarı satacak,sana yanlışını gösterenlerin de hesabını soracak payeyi kendinde göreceksin. Hem de zerre Utanmadan!

    Açık söylüyorum dün İrlanda golü attığında içimin yağları eridi , Juventus hayranlığımın yanında, Prandelli dönemiyle başlayan defansif 3-5-2 ye, göze gayet hoş gelen bir ofansif kimlik kazandırdıklarından beri turnuvalarda sıkı bir İtalya destekçisiyim.
    Buna rağmen İrlanda’yı tuttum. Sırf demin bahsettiğim rezil paragöz futbolcu ve şovmen teknik direktörünü geçtim; şu yobaz uyduruk yeni türkiye’ci ayağına din-iman-ahlak gösterisi yapıp silkmedik kutsal değer bırakmayan, kendi dışında herkesin hayatını zindan eden, yaşam hakkı bile tanımayan zihniyetin takımı olduğu için,

    başında giriştiği her işi bok etmesine ve başarısızlığın tarihini yazarak bu ülkede federasyon başkanlığına değin hükümet eliyle getirilen yardakçı olduğu için
    ve eğer konu futbolsa rezil rüsva stoperi, santrforu bile olmayan ne defansif ne ofansif hiç bir kimliği olmayan bir takım olduğu için daha fazla maruz kalmak istemedim.

    deadhouse

    @Sikth, Göze hoş gelen ofansif kimlik mi? Ne içiyorsun sen ya? Absent mi? LSD mi? Bunlardan azı kurtarmaz.

    Çalarken kendi de eğlenebilen teknik death metal bassçısı

    @deadhouse, aynı anlayışı tasimadigin bir düşünceyi ”aşağılarken” bile orjinal bir esprin olsun. Çünkü şu türlü bir komiklik basit ve klişe bir ergen tavrından ibaret…

    ÖNCÜL

    @Sikth, BlackWaltz nickli arkadaş ciddi mi yazdı, yoksa dalgasına mı bilmiyorum ama yazılması gerekenleri yazmışsın. Hepsine katılıyorum. Öyle bir kokuşmuşluk hakim ki, bazen tam anlamıyla bokun içine batmak tek çözüm oluyor.

  9. ismail vilehand says:

    Şili yine saplıyor durduramıyoruz.

    ismail vilehand

    tanrılar durdurdu maç kasırgadan dolayı tatil hahahaha.

    Ashes of the Wake

    @ismail vilehand, Arjantin intikam alır bu sene. Higuain ve Messi sayesinde.

    ismail vilehand

    @Ashes of the Wake, izlediğim kadarıyla Şili yine alır gibime geliyor. adamlar amansızca saldırıyorlar. Kolombiya maçında kasırga mevzusu olmasa yine tarihi farka götüreceklerdi. tüm bunlar Messi’nin milli takım cenabetliğiyle birleşince Şili tarafı ağır bastı bende. çoğunluk ikinci kez üst üste olmaz diyor ama göreceğiz.

  10. Ashes of the Wake says:

    Gol krallığında Morata ve Bale yarışıyor. Bence bu yarışı Bale galip bitirecektir. Galler’in kura şansı ile yarı finale kadar gelebileceğini düşünüyorum.

    Hırvatistan, Portekiz’i elerse finale kadar yolu var. Aynı Galler gibi kura konusunda çok şanslılar. Çeyrek Final’de İsviçre-Polonya maçının galibiyle karşılaşacaklar eğer Portekiz’i elerlerse.

  11. Tahminleri alalım:

    Benim tahminim (isteğim):

    Çeyrek Final:

    Polonya – Hırvatistan
    Galler – Macaristan
    Almanya – İtalya
    Fransa – İzlanda

    Yarı Final:
    Hırvatistan – Galler
    Almanya – Fransa

    Final:
    Hırvatistan – Almanya

    Şampiyon:
    Hırvatistan

    Sol taraf ile sağ taraf arası fark aşırı fazla. Hırvatistan büyük bir terslik olmazsa finale kadar hep kendinden zayıf takımlarla karşılaşacak. Beş büyük ülke de sağ tarafta, onlar finale kadar birbirlerini kıracaklar.

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Macaristan dışında çeyrek final eşleşmeleri beğendim. İzlanda’nın İngiltere’yi elemesi muhtemel. İtalya’yı İspanya karşısında favori görüyorum. İspanya eski gücünden uzakta. Hırvatistan’ın yolu baya açık. Ama ben Belçika tarafından saf dışı bırakılacaklarını düşünüyorum. Eğer Belçikayı elerlerse zaten finaldeler gibi. Diğer taraftan Almanya gelir ama Fransa’da gelebilir, ortada gibi. Benim final eşleşmem: Belçika-Fransa

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, dün Belçika ve Macaristan’ın maçlarını izledikten sonra Macarlar’ın bi gaza geleceğini ve Belçika maçında sürpriz yapacaklarını umuyorum.

    Ashes of the Wake

    @deadhouse, Belçika bu teknik direktörle Çeyrek Final’den öteye gidemez bence.

    deadhouse

    @Ashes of the Wake, İlk maç hayal kırıklığı yaratmıştı. Sonraki iki maç baya açıldı Belçika. Dün de ikinci yarıda oyunu domine ettiler. Umutluyum Belçika’dan.

  12. TAAKE says:

    yukarıdaki sikth e katılıyorum,bu takıma milli takım diyene burdan ağır küfrederim,yıl boyu reklamlarda oynadılar,milletin tüm dini,milli(takımda tek Türk veya Turani kökenli futbolcu olmamasına rağmen) değerlerini sömürdüler,maddi imkanlarını sikip attılar,bi de çıkıp basın toplantısında artistlik yapıyorlar,en iyisi çeklerin 3 tane çekip siktir etmeseydi,ama böyle de çok güzel oldu,şu anda adamlar 5 yıldızlı otel odasında viskisini yudumlayıp kiraladığı sarışının götünden kokain çekmekle meşguller,bu milletin parası mı biter,onun için kimse üzülmesin,ayrıca duygu sömürücü ronaldo nun da arabesk ve acınası hallerini keyifle izliyorum,Atilla nın torunları verdi odunu,verdi küsküyü,tebrik ederim,favorim dünyanın en üstün ırkı almanya
    deutschland deutschland über alles

  13. deadhouse says:

    Almanya 4.75
    Fransa 4.25
    İspanya 5.50
    Belçika 6.00
    İngiltere 8.50
    Portekiz 9.00
    İtalya 15.00
    Hırvatistan 6.75
    Galler 20.00
    İsviçre 35.00
    Polonya 17.00
    İzlanda 75.00
    Slovakya 75.00
    İrlanda Cumhuriyeti 75.00
    Macaristan 60.00
    K. İrlanda 125.00

    Kim şampiyon olur oranları.

  14. Ant Sermet says:

    Hırvatistan-Almanya finaline katılıyorum büyük ihtimal öyle olur ama şampiyonluğu Panzerler bırakmaz.Turnuvadan tek beklentim İzlanda İngiltere eşleşmesinden İzlanda’nın çıkması.

  15. ismail vilehand says:

    sol taraftaki eşleşmelerden Polonya ve Galler’in rahat tur atlayacağını düşünüyorum. Macaristan bu kadar gaza gelmişken Belçika zorlanabilir. Hırvatistan – Portekiz maçında ise Ronaldo’nun bireysel performansı belirleyici olacak bence. Ronaldo gününde olursa tur atlama şansları var. yoksa Hırvatistan saplar geçer.

    sağ tarafta ise Fransa’nın işi çantada keklik. Slovakyayı beğeniyorum ama Almanya’nın kalibresinde değiller. İngiltere – İzlanda maçı her sonuca gebe. kim kimi düdükler belli değil. en çetin eşleşme ise İtalya – İspanya arasında. bu maçta erken gol gelmezse ekran başında uyur kalırız çok zevksiz maç olur. ama bi erken golde çarşı karışır, süper keyifli bir maç izleyebiliriz. ve asıl olay buradan çıkan taraf Almanyayı eleyemezse kupa net Almanya’nın demektir.

    Tahminler:

    Çeyrek Final:

    Polonya – Hırvatistan
    Galler – Belçika
    Almanya – İspanya
    Fransa – İngiltere

    Yarı Final:
    Hırvatistan – Belçika
    Almanya – Fransa

    Final:
    Hırvatistan – Almanya

    Şampiyon:
    Almanya

    tahminlerde istek/duygusallık yok. tamamen bahisçi kafasıyla yaptım.

  16. Darth Vulture says:

    Hayatım boyunca bir maçı oturup 90 dakikasını izlemişliğim yoktur. Keşke bende sizin gibi izlerken müthiş keyif alabilsem ama kendimi pek çok kez zorladım, olmuyor zevk alamıyorum futboldan

  17. Milik’in kaçırdığı gol neydi öyle.

  18. Shakiri’nin golünde aklını kaybedenler favlasın.

    ÖNCÜL

    @Ahmet Saraçoğlu, Direk bunu çağrıştırdı:

    https://www.youtube.com/watch?v=hjJdeDiDKd8

    çaksu

    @Ahmet Saraçoğlu, https://streamable.com/fcrb

    Her replayde daha bi güzel.

    Ahmet Saraçoğlu

    @çaksu, of doyumsuz hakkaten.

  19. ÖNCÜL says:

    İsviçre’yi tanıyalım:

    1. Kadrosunda göçmen genç yetenekler barındırarak heyecan verir, kimilerinin gizli favorisi dahi olur.

    2. Grup aşamasında sıkıcı ve temkinli futbol oynayarak bir üst tura çıkar.

    3. Gruptan sonraki ilk turda elenip, evine döner.

    Tebirkler Polonya zaten, Riverside, Mgla, Vader, Behemoth aşkına gönlümüz sendeydi.

    deadhouse

    @ÖNCÜL, Polonya bu futbolla Portekiz veya Hırvatistan’dan fark yer.

    ÖNCÜL

    @deadhouse, Bu turnuvada, hem de eleme aşamasında kimsenin kimseden fark yiyeceğini düşünmüyorum. Polonya zaten sadece sempati duyduğum bir takım. Esas favorim İspanya – İtalya eşleşmesinin galibi. Bu eşleşmede de İtalya’nın turu geçeceğini zannediyorum.

  20. Ashes of the Wake says:

    Xhaka gibi bir futbolcuya da anca Arsene Wenger gibi bir teknik direktör 45 M verirdi zaten. Bari penaltılarda bir şeye yarasaydı.

    Polonya’da ise Milik ve Lewa saç baş yolduruyor. Bu kadar kötü oynayacaklarını hiç düşünmemiştim.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Ashes of the Wake, Xhaka topun başına geçince “kaçırmazsa ne olayım” dedim kaçırdı. Batistuta falan değilsen, penaltıda dış vurmak çok süper bir fikir değil.

  21. Galler-Kuzey İrlanda maçının aşırı sıkıcı olacağı da resmen 1. dakikasından belliydi. Neyse Hırvatistan-Portekiz baya çılgın olacak.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Ahmet Saraçoğlu, ahah o kadar çılgın olmadı ki bu kadar olur. Mal gibiydi ilk yarı.

    ismail vilehand

    @Ahmet Saraçoğlu, iki tarafında elenme şansı yok mu ya? Böyle maç olmaz olsun.

  22. deadhouse says:

    Kuzey İrlandalı futbolcular adam başı 10′ar tane enerji içeceği içip maça çıkıyorlar sanki.

  23. ismail vilehand says:

    erken gol gelmediği sürece adam gibi maç izleyemeyeceğiz sanırım.

  24. Bütün tahminler ilk günden patladı ahah.

    ismail vilehand

    @Ahmet Saraçoğlu, Hırvatistan’ı gözümüzde çok büyütmüşüz sanki. bence Belçika Portekizin aklını alacak ama Macaristan Belçika’yı elerse buraya gelip “hahahaha” yazacağım.

  25. Ashes of the Wake says:

    Will Grigg turnuvada 1 dakika bile oynamadan efsane oldu.

    https://www.youtube.com/watch?v=Y3YuvPGQ0Cc

  26. deadhouse says:

    Portekiz Polonya’yı eler, Portekiz’i de Belçika eler. (diye düşünüyorum ama sürprizler daha olacak gibi)

    ismail vilehand

    @deadhouse, büyük konuşmamayım ama turnuvada iş bitti bence. sol taraftan Hırvatistanın elenmesi, Almanya’nın İtalya – İspanya maçının galibini geçmesi dahilinde kupayı almasını garantiledi. o eşleşmeden sonra adamları zorlayacak rakip kalmadı resmen. Belçika biraz istikrar sağlasa oyuncu kalitesi olarak belki biraz ısırır ama Almanya çok başka bişey.

  27. Sikth says:

    Hırvatistan’ın teknik direktörü açık ara turnuvanın en vasıfsız spor adamı olduğunu gösterdi. Böylesi kötü bir Portekiz’i bulmuş ve sahada evire çevire 3-5 atabilecek yetenekteki bir final takımına sahipken , takımı gol yeme korkusuyla bu kadar tutuk ve korkak oynattığı için yerinde olsam derhal kariyer istifası verirdim

    Maça gelirsek; 120 dakikalık maçın sadece 5 dakikalık seyir zevki vermesi ve takımların gücü fark etmeksizin sahalarına kapanması durumunun turnuvanın geneline yayılması çok yazık..

    Maçta Nani’nin attığı pas şu ana kadar izlediğim en akılcı pastı çok takdir ettim…

    Turnuvaya gelirsek; sol kulvar maçlarından Belçika.Mark Wilmots’a rağmen finale kadar gider.
    Sağ kulvardaki maçlarda ise finale gidecek olan takımı İtalya’nın ispanya’yla olan maçı belirleyecek.
    İtalya yenerse, Belçika -İtalya finali . yenilirse de Belçika -Almanya finalini bekliyorum.

  28. Ugur says:

    Son yılların en sıkıcı ve rezil Portekiz’ine yenilmek için ayrı bir çaba göstermek gerekiyor cidden.

    Bu arada İtalya’nın İrlanda ile maçını izleyemedim, Roma’da saat 11.30′da metro seferleri bittiği için eve yürüyerek dönmek zor geldi açıkcası.Özetten izlediğim kadarıyla saçma sapan bir kadroyla takımı sahaya çıkarmış Conte.Neyse İrlanda’ya yaradı en azından, bizim denyolar da avcunu yalasın.

  29. Fransa-İrlanda maçında 1. dakikada penaltı süper oldu, artık bu maç hareketli olsun ne olur.

    Bence penaltı değildi bu arada.

  30. deadhouse says:

    Hazard mest etti.

  31. İlker says:

    İtalya’yı gerçekten çok fazla seviyorum. Çok zor ama umarım aynı tarifeyi Almanya’ya da uygularlar.

  32. Sikth says:

    Çok mutluyum lan…
    Öncelikle italya’ ya dönük yukarıda “Prandelli dönemiyle başlayarak defansif 3-5-2 ye, göze gayet hoş gelen bir ofansif kimlik kazandırdıklarını (…)” belirttiğim yorumumda bana ve yorumuma yönelik saçma sapan kafası hoş muamelesi çeken ” deadhouse ” nickli arkadaş, bu maç sana kapak olsun kardeşim bunun daha azı da seni kurtarmaz. Yorumunu pek kaale almamıştım ama şu italya’nın oynadığı izlerken bu yorumunun ne kadar saçma sapan olduğunu benden de duy istedim.

    Son dönemlerin bireysel bazda en zayıf Italya kadrosundaki şu takım olma olgusuna, oyunculardaki yüreğe bak.Herifler günümüz futbolunda bir takımın kapanması gerektiği anlarda nasıl defans yapması gerektiğini , ve nasıl ofansif futbol oynanması gerektiğini neredeyse idealize ederek oynadılar.

    Conte’nin dehasının yanı sıra italya’nın 11′in kattığı De ciglio , Pelle , Giaccherini ve Parolo’ya da ayrı hayran oldum.
    İtalyan oyuncuların iştahını ve hırsını görüp de maçı izlerken onların kazanmasını istemeyecek çok futbolsever vardır.
    Yeri geldi İspanya gibi bir takıma pas bile yaptırmadı adamlar. 60′tan sonra yorulunca kapandılar ve bu da zaten olması gerekendi.

    Kısacası helal olsun umarım bu oyunları devam eder ve kupayı alırlar. Tabi ;
    Almanya korkunç derecede bir turnuva takımını oynuyor ne olur bilemem ama güzel bir maç izleyeceğimiz kesin ve en önemlisi de bu.

    çaksu

    @Sikth, Conte Fifa oynar gibi oynuyor maçı.

  33. şeyh hulud says:

    Ülke olarak üstümüzde nasıl bir cenabetlik varsa artık, kendimizle birlikte bütün grubu çökerttik.

  34. deadhouse says:

    İtalya’nın futboluna hayran kalanların travmatik problemleri olduğunu düşünüyorum. Evet İtalyan ekolü diye bir şey var, bunu kimse inkar edemez. Ama oynadıkları bu futbola hayran kalıyorsanız orada ‘büyük’ bir ilginçlik var. Hiçbir zaman bu iğrenç (sadece kazanmaya dayalı, futbol düşmanı) futbola hayran kalmayacağım için kendimi şanslı hissetmem de gerekmiyor. Neyse. Gidip Carloslu, Cafu’lu, Rivaldo’lu, Ronaldo’lu, Ronaldinho’lu vs Brezilya’nın bir zamanlar oynadığı futbola hayran kalan kişilerle İtalyan futboluna hayran kalan kişilerin aynı anda dünya üzerinde var olması dünya için bir renk sadece. Başka bir şey diyemem bu ilginçliğe.

    Ugur

    @deadhouse, Dün ilk golden sonra bile müthiş yardıran bir İtalya ve 70 dk ya kadar hiçbir şey yapmayan İspanya vardı.Maçı izlemediğin için tabi italya’nın bu “iğrenç futbolunu” kaçırdın üzgünüm senin için.

    Madem konu açıldı, arada ‘Baggio’lu, Maldini’li, Totti’li, Inzaghi’li, Del Piero’lu İtalya ile oynamanda fayda var Fifa 98′de.

    Sikth

    @Ugur, Ağzına sağlık…

  35. Ashes of the Wake says:

    İzlanda aşırı sempatik bir takım ya. Umarım böyle devam ederler.

  36. İngiltere İzlanda nefis maç oluyor. Turnuvanın en iyi 1-2 maçından biri net.

  37. deadhouse says:

    İzlanda yeni bir Yunanistan olur mu acaba?

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, İzlanda’nın gelişimi Yunanistan’a göre çok daha uzun soluklu olur bence. Yunanistan’ın şampiyon olurken oynadığı oyunla İzlanda’nın şu anki oyunu baya farklı. İzlanda’nın şampiyon olacağını hiç sanmıyorum ama çok desteklenesi bir takım oldukları açık.

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Aynen. Yunanistan bir defa ileriye çıkıyordu o da kornerden gol oluyordu. İzlanda öyle değil. Yalnız Fransa’yı eleyebileceklerini sanmıyorum. Zorlarlar, ama buraya kadar diye düşünüyorum. Ama bir ihtimal elerlerse efsane olur.

    Sikth

    @deadhouse, @deadhouse, soruyu yeni bir Yunanistan mı? olarak değil yeni bir “Danimarka mı?” olarak sorman daha doğru olur.Sebebine gelirsek ;
    92′de elemeler sonrası yaşadığı iç savaş sebebiyle turnuvaya devam edemeyen Yugoslavya’nın yerini turnuva prosedürünün aksamaması adına doldurmak için çağrıldıktan sonra alelacele plajlardan ve tatil beldelerinden toplanıp turnuvaya katılmalarının ardından rakiplerini bir bir eleyip o yılın Avrupa Şampiyonluğunu elde etmiş bir Danimarka olayı var :) .
    Gerek İzlanda’nın kadrosundaki futbolcuların futbola ilgilerinin öyküsünden önce bir meslek erbabı olarak futbola başlayıp da profesyonel bir gelişim göstermeleri gerekse de ülke nüfusunun Türkiye’nin herhangi bir ilçesi kadar olup da futbola ilginin çoğunluk olarak bir hobi olarak görülmesinin ortaya koyduğu büyüleyici bir başarı var. Ve bu açıdan Danimarka örneği çok daha uyumlu olur.
    Hem Yunanistan örneği oynanan futbol yönüyle de çok alakasız zaten.Şampiyonluğu kastettin pek tabi..

    Yanı sıra nana kalırsa Fransa, İzlanda’yı eleyebilecek bir oyun oynamıyor, yukarıda arkadaş belirtmiş ve bende katılıyorum Fransa tamamen olmasa da Griezmann ve Payet’în bireysel yeteneği ile buraya kadar geldi.Ve benim izlediğim İzlanda, Fransa’ya yenilebilecek bir takım değil.Ama her ne olursa olsun Fransa turnuvaya ev sahipliği yapıyor ve bu avantajı da çok iyi değerlendiren bir geçmişleri de mevcut.
    Umarım İzlanda devam eder…

  38. Çok sevindim cidden. Fransa’yı eleyebilirler mi? Valla artık hiç belli olmaz, elerlerse şaşırmam.

    ismail vilehand

    @Ahmet Saraçoğlu, Fransa şuana kadar Payet, Griezmann gibi adamların bireysel performanslarıyla ilerliyor. İzlanda elerse bende şaşırmam.

  39. deadhouse says:

    Türkiye’yi falan eleştiriyoruz ama İngiltere taraftarı olsam kriz geçirirdim herhalde. Yetenekli, genç, dinamik bir kadro var, ama oynadığın futbola bak. Rezalet resmen. Futbolcular turnuva havasına hiç girememiş. Bir an önce bitsin de tatile gidelim havasındaydılar. Gerçekten inanılmaz.

  40. ismail vilehand says:

    çok zevkli maçtı ve hak eden kazandı. bizim kekolar prim kavgası yaparken İzlanda gibi inanan, savaşan takımların ilerlemesi cidden sevindiriyor.

  41. Ömer Kuş says:

    Yuru be Izlanda. Portekiz macindan sonra sizi sevindiginiz icin elestiren apaciye inat yuruyun anasini satayim. Zaten kil payi cikti o uyuzlar da, bala göte ilerliyorlar.

    Ne macti be. Gaza geldim bugun Solstafir tisörtumle geldim isyerine ANTIHRISTIYAN propaganda yapiyorum sdfs.

  42. P L A G U E says:

    Milan aşkımdan dolayı şu an acayip italya destekler oldum. Almanya cok baska bisi ama en tiksindigim takim ispanya’yı elediler diye su an sonuna kadar italya’yı destekliyor olucam. Ayrica Markizyo sakat olmasaydı cok buyuk katkisi olacakti diye dusunuyorum. Buyuk sanssizlik oldu. Cumartesiyi iple cekiyorum. Bakalim neler olacak.

  43. Buradan devam edelim.

    Tahminim:

    Portekiz-Belçika
    İtalya-Fransa

    Dünyada en hoşlanmadığım milli takım olan Portekiz, Polonya’yı net eler. Polonya’nın Lewa dışında çok bir gücü yok ve Lewa da şimdilik bir şey yapamadı.

    Belçika da umduğum kadar çılgın değil, ama Galler’i öyle ya da böyle eleyeceğini düşünüyorum.

    Yarı finalde Portekiz bir şekilde Belçika’yı eleyip finale çıkarsa aşırı uyuz olurum cidden. Belçika zaten gruptan çıktığından bu yana gizli finalist, Portekiz’e elenmesinler, akıllı olsunlar.

    İtalya-Almanya maçında İtalya’nın kazanmasını istiyorum, çünkü Almanya alırsa karşısına kim çıkarsa çıksın geçer ve şampiyon olur. Ama İtalya kazanırsa finalde Belçika karşısında kesin kazanır diyemem, o maç çok daha eğlenceli olur gibime geliyor. Ayrıca Almanya şu ana dek hiçbir büyük turnuvada İtalya’yı geçemedi.

    Diğer maçta tabii ki İzlanda’nın kazanmasını istiyorum. Kazanırlarsa muazzam olur ama ev sahibini İzlanda’ya eletmezler gibi geliyor. Yine de İzlanda takım oyunu olarak Fransa’nın çok daha ötesinde, o yüzden geçerlerse şaşırmam.

    Sonuçta bence Belçika ile Almanya-İtalya maçının galibi final oynar, Belçika-Almanya olursa Almanya alır, Belçika-İtalya olursa süper maç olur.

    ismail vilehand

    @Ahmet Saraçoğlu, İtalya Belçika’yı zaten tokat manyağı yaptı. yine karşılaşırlarsa değişen bişey olacağını sanmıyorum.

    Ahmet Saraçoğlu

    @ismail vilehand, evet ama finalde karşılaşırlarsa Belçika köpek gibi savaşacaktır.

    Bu arada Belçika demişken, dün bir yerde “Galatasaray Sneijder’i yollayıp Fellaini’yi alacak” diye bir haber gördüm. Öyle bir şey olursa evin duvarlarını kırarım, şu dünyada en uyuz olduğum futbolcu Fellaini.

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Ne özelliği var anlamış değilim. Uzun boylu, iri yarı. Benim bildiğim özellikleri bunlar. Başka bilen varsa söylesin.

    ismail vilehand

    @deadhouse, çirkefliği unutmayalım.

  44. ÖNCÜL says:

    Turnuvayı maç seçerek takip etsem de, ben de bir tahminde bulunayım:

    Yarı Final:

    Portekiz – Belçika
    İtalya – Fransa

    Final:

    Portekiz – İtalya

    Şampiyon:

    İtalya.

    Finale Portekiz’i seçmemin nedeni Belçika’nın favori olmanın baskısını kaldıramayacağını düşünmem. Macaristan tarzı bir takıma karşı favori çıkıp kazanabilirler ama İtalya maçında da gördük ki, iyi takımlara karşı favori olmak onlara yaramıyor.

    Bunun tersi bir durumdan dolayı da İtalya’nın şampiyon olacağını düşünüyorum. İtalyanlar favori olmadığı zaman oyun sistemleri daha iyi işliyor. Belçika ve İspanya maçları bunu ortaya koydu. Final yolunda Almanya ve muhtemel bir Fransa eşleşmesi var ve bu iki karşılaşmaya da favori çıkmayacaklar. Sadece finalde bu takımları elemenin getirdiği bir havayla favori olurlar. O noktaya getirdikten sonra da bir şekilde alırlar.

  45. ismail vilehand says:

    Yarı Final:
    Portekiz – Belçika
    Almanya – Fransa

    Final:
    Portekiz – Almanya

    Şampiyon:
    Almanya

    Messi’nin ağır sıçışından sonra Ronaldo’nun gaza gelip Portekiz’i finale taşıması ihtimali geldi aklıma. neden olmasın?

    Almanya – İtalya ise bence final maçı. buradan çıkan kupayı kaldırır. Almanya savunma yaparak yenilecek takım değil, İtalya kapanırsa kaybeder diye düşünüyorum. cesur oynarlarsa tur atlama şansları var. ve her ne kadar Almanyayı favori olarak görsem de bahis yaparken maçın üç ihtimalini de oynadım. işte öyle bir maç.

    Belçika’nın Galleri kolay geçeceğini, Fransa’nın ise zorlanıp yıldızlarıyla turu atlayacağını düşünüyorum. sonuçlar ne olursa olsun umarım zevkli maçlar izleriz.

  46. deadhouse says:

    Portekiz bugün zorlanmaz. Almanya, Fransa, Belçika bunlar da tur atlar. Finale de Belçika Fransa çıkar. Fransa şampiyon olur.

  47. Bir de başka bir soru sorayım. Kalan takımlar arasında Almanya, İtalya ve Fransa olmasaydı.

    Portekiz-İzlanda

    ya da

    Belçika-İzlanda

    finali olsaydı ne olurdu sizce?

    Ronaldo’nun ilk maç sonundaki denyo demecinden sonra Portekiz’le İzlanda bir daha oynasa keşke.

    ismail vilehand

    @Ahmet Saraçoğlu, Belçika-İzlanda oynasa acayip zevkli olurdu.

  48. deadhouse says:

    Belçika’nın yediği 2. golü amatör takımlar bile yemez. Denayer’ın Galatasaraydan gitmesi ise çok hayırlıymış. Jordan Lukaku çok kötü futbolcu.

    deadhouse

    @deadhouse, Futbol tanrıları Portekiz’i tutuyor bu turnuvada. Bu artık kesinleşti.

  49. deadhouse says:

    Galler tüm tebrikleri hak ediyor. Çok büyük iş başardılar. Belçika’ya diyecek söz yok. Bu turnuvada önü bu kadar açıkken elendiler. Sittin sene bir şey yapamaz bu takım.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.