# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
METALLICA, avukatının ihtarname gönderdiği tribute grubundan özür diledi, avukatını kovdu
15.01.2016

Rispekt.

METALLICA’nın avukatlarından biri, Kanadalı METALLICA tribute grubu SANDMAN’e birkaç gün önce bir ihtarname göndermiş ve gruptan, METALLICA logosuna benzeyen logolarını kullanmamaları konusunda onları uyarmıştı.

Kanadalı grubun bu ihtarname mektubunu Facebook’ta paylaşması üzerine pek çok insan gruba tepki göstermiş ve METALLICA’nın, kendi müziklerinin promosyonunu yapan ufak bir bar grubuna böyle bir ihtarname göndermesini sert şekilde eleştirmişti.

METALLICA bugün konuyla ilgili bir açıklama yaptı ve SANDMAN adlı gruptan özür diledi.

Kanadalı bir METALLICA tribute grubunun bize biraz kızdığını duyduk ve biraz araştırmayla bunun sebebini öğrendik. Görünüşe göre, internete konana dek ne bizim ne de idari birimimizin haberdar olduğu SANDMAN adlı gruba bir mektup gönderilmiş. Neyse ki grup bu mektubu sosyal medyada paylaştı ve biz de, bu mektubu bizim bilgimiz olmaksızın gönderen aşırı gazlı bir avukatımız olduğunu görmüş olduk.

Biz yalnızca tribute gruplarını sevmekle kalmıyoruz, zaten biz de en başından bir tribute grubu olarak başlamış bir grubuz. Hepsini geçtik, cover’lardan oluşan iki CD’lik bir albümümüz bile var! Biz o günleri hiçbir zaman unutmayacağız ve tribute gruplarını sevmeye devam edeceğiz. Bu gruplardan bazılarını geçmiş turlarda bizi desteklemeleri için yanımıza davet etmişliğimiz bile var.

SANDMAN bu mektubu alıp çöpe atmalı. Gruptan Joe Di Taranto ile görüştük (Not: Lars Ulrich geçtiğimiz Çarşamba akşamı grubu bizzat arayarak gruptan şahsen özür dilemiş) ve şu an ortada bir sorun yok. Ne yapıyorsanız aynen devam edin, sizi sonuna kadar destekliyoruz! Bu arada avukatımızı da sonsuza dek Alaska’da balık tutmaya gitmek üzere San Fransisco Havaalanı’nda bulabilirsiniz.

  Yorum alanı

“METALLICA, avukatının ihtarname gönderdiği tribute grubundan özür diledi, avukatını kovdu” yazısına 8 yorum var

  1. kemal says:

    tribute demişken şu 2 grup gayet iyi.

    https://www.youtube.com/watch?v=GutUFqtcpzw

    https://www.youtube.com/watch?v=HC4MJ3LyLZM

    sefagn

    @kemal, orjinalinden daha iyi coverlamışlar aga özellikle bu Scream Inc. çok canlı grupmuş hoşuma gitti baya

    Sikth

    @sefagn, Ben her iki vokalden de James Hetfield taklidi duyunca şarkılar kapattım ama merak ettim şimdi bak ,çünkü çok iddialı bir yorum bu.

    Buğra

    @Sikth, İkinci cover’ın vokaller resmen fake değil mi ya :) Kimsenin belirtmemesine şaşırdım. Görüntüyü izlemeyince daha iyi anlaşılıyor. Hatta saniye saniye şununla karşılaştırın. Birebir aynı. James’in sesi kendine montajlamış işte :)

    https://www.youtube.com/watch?v=PtiW6TgzhDA

    Sikth

    @Buğra, Özenle dinlemedim ama fake olma ihtimali var çünkü biraz fazla taklit gibi duruyor.James’in sesinin daha bir tırtıklı ve kondüsyondan düşmüş hali gibi :)

  2. larz says:

    para için yae

  3. sefagn says:

    çünkü aşırı adamlık bunu gerektirir

  4. cagatay says:

    harıka ıyı farketmıs bugra

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.