# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
SATAN – Atom by Atom
| 09.10.2015

Yılın en iyilerinden biri.

1979′da kurulan ve uzun aralar verdiği 36 yıllık kariyerinde 4 albüm çıkaran kült İngiliz grup SATAN’ın yeni albümü “Atom by Atom”la birlikteyiz bugün. NWOBHM akımına dâhil bu ilginç grup, 1987-2013 arasını albümsüz geçse de, 2011′deki birleşmeleri sonrasında yaptıklarıyla şaşırtmaya devam ediyor.

2013′teki “Life Sentence” ile hatırı sayılır bir dönüş yapan SATAN, takvimler 2 Ekim 2015′i gösterdiğinde yeni albümü “Atom by Atom”ı piyasaya sürdü. “Atom by Atom”, her şeyiyle kitabına göre yapılmış bir speed metal albümü. Cayır cayır rifler, armonik gitar oyunları, sololar, yükseklerde gezen bir vokal ve hepsini bir araya getiren son derece akıllıca yazılmış düzenlemeler.

“Atom by Atom” her ne kadar prodüksiyon naımına eskiye öykünen bir profil çizse ve günümüzün parıltılı prodüksiyonlarına alışkın dinleyicileri için baya cılız olsa da, SATAN’ı, yaptığı müziği ve barındırdığı hissi düşününce, kulaklara dolan bu şeyin yadırganacak çok bir şeyi yok diye düşünüyorum.

Albümdeki favorilerimden biri, rifleri ve genel havasıyla Ruination. Çok iyi bir gitar kullanımı ve trafiği var ve albümü de her anlamda yansıtıyor diye düşünüyorum. Vokalist Brian Ross, albümün tamamında olduğu gibi bu şarkıda da çok içten bir vokal yapıyor, bizleri saniyeler içinde seksenlerin kucağına atıveriyor. Vokal tarzı ve genel havası bana HELSTAR‘dan James Rivera’yı hatırlatıyor. Her ne kadar ses renkleri epey farklı olsa da, ikisinde de ortak bir samimiyet seziyorum.

Gitarların şarkılara karakter katmak adına yaptıkları, girdikleri ufak deneyler, ilk dinlemede işe yaramazmış gibi hissettiren ya da yadırgama eğilimi uyandıran ancak kısa sürede “baya olmuş lan bu” dedirten olayları, grubun deneyimini gözler önüne seren başlıca unsurlar.

Çok uzatma niyetinde değilim. Yakın zamanda tür adına modern bir klasik olarak değerlendirilmesi dahi olası olan “Atom by Atom”, bence bu yıl çıkan en iyi albümlerden biri. Her şeyiyle gerçek, her şeyiyle samimi. Speed metal, NWOBHM sevenlerin atlarlarsa çok üzülecekleri kadar da tatlı bir albüm.

SATAN’ı ve “Atom by Atom”ı, Sabah Yıldızı’nın doğumunu izlerken dinleyin, daha bir anlamlı oluyor.

9/10
Albümün okur notu: 12345678910 (9.04/10, Toplam oy: 24)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2015
Şirket
Listenable Records
Kadro
Steve Ramsey: Gitar
Russ Tippins: Gitar
Graeme English: Bas
Sean Taylor: Davul
Brian Ross: Vokal
Şarkılar
1. Farewell Evolution
2. Fallen Saviour
3. Ruination
4. The Devil's Infantry
5. Atom by Atom
6. In Contempt
7. My Own God
8. Ahriman
9. Bound in Enmity
10. The Fall of Persephone
  Yorum alanı

“SATAN – Atom by Atom” yazısına 3 yorum var

  1. şeyh hulud says:

    Satan, Hell, Angel Witch falan yıllardır uyuyan Great Old Ones olarak, resmen canımızı okumak üzere uyandılar.

  2. Ahmet abi albümün hakettiği üzere incelemeyi kısa ve acısız yapmış. Burada kadronun ’83 tarihli efsane Court In The Act kadrosu olduğunu da göz ardı etmeyelim. Life Sentence’daki mangal ateşi bunaltmasından sonra böyle bir iş beklemiyordum.

    Ahriman, bu sene klasik metalin başına gelen en iyi şey olabilir.

  3. Rust in Peace. says:

    Bu albüme nasıl 2 yorum gelir ya ? Son zamanlarda keşfettiğim en iyi şeylerden biri. Ahriman ve Atom by Atom…

    10 puan çalışır benden

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.