# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
ABORTED’ın Dubai konseri, bir ebeveynin grubu devlete şikayet etmesi üzerine iptal edildi
24.10.2015

Aferin çok iyi düşünmüşsün.

Gün geçmiyor ki metal dünyasında saçma sapan olaylar olmasın. Bu seferki kurban, Belçikalı grup ABORTED.

Grubun 30 Ekim’deki Dubai konseri, bir ebeveynin grubun “aşırı ekstrem” olduğu konusunda devlete mektup yazması ve resmi makamların da organizatörden grubun konserini iptal etmesini istemesi nedeniyle iptal oldu.

ABORTED’ın konuyla ilgili açıklaması şöyle:

“Dubaili hayranlarımız, yakında orada vermeyi planladığımız konserimizin iptal olduğunu üzülerek söylemek durumundayız. Organizatör bize, kızgın bir ebeveynin resmi makamlara bizle ilgili bir mektup yazıp müziğimizin, videolarımızın ve şarkı sözlerimizin iğrençliğini vurguladığını, orada çalmamamız gerektiğini belirttiğini, bu yüzden otoritelerin de konseri iptal edip kendisine ceza verdiğini söyledi.

Uçaklarımız ayarlanmıştı, her şey hazırdı. 2015 yılında bunları yaşıyor olmak çok üzücü. İnsanlar hâlâ bu müziğin ne olduğunu anlamak istemiyorlar. Bu müzik bir dışa vurumdur, eğlencedir; ayrıca death metal şarkı sözlerini kim kelimesi kelimesine ciddiye alır ki?

Bu konuda hepimiz bir aradayız. Sonuçta ortaya konan şey müzik ve müzik insanları din, dil, ırk ayırt etmeden birleştiren belki de tek şey. Biz daha önce bu tarz bir sıkıntı yaşamamıştık, umarız bu sorunu başka gruplar da yaşamaz.

Söz konusu mektuptan bir bölüm de şu şekilde:

Grubun adı ABORTED ve Belçikalılar. Çaldıkları türe Extreme Death Metal deniyormuş. Ben her tür müziğe açık biriyim, hatta Heavy Metal’e bile, ancak bu grup öylesine uçlarda ki… Şarkı sözlerine ve videolarına baktım ve hepsi rahatsız edici şeylerle dolu. Şarkı sözleri tanrılarla seks yapmak, eşcinsellik, zor kullanarak seks ve tecavüz, çocuklarla seks, anal seks ve diğer birtakım iğrenç şeyler içeriyor. Birilerinin böylesi bir grubu ülkemize davet etmiş olmasına inanamadım. Kültürümüz ve geleneklerimiz bu tarz şeyleri asla desteklemez. Oğlum bu iğrenç etkinliğin yanına bile yaklaşamaz.

Kendi kararlarınızı verin, müziğinizi savunun, grind’a devam edin!

ABORTED”

  Yorum alanı

“ABORTED’ın Dubai konseri, bir ebeveynin grubu devlete şikayet etmesi üzerine iptal edildi” yazısına 10 yorum var

  1. Southern Trendkiller says:

    Mektubu yazan ebeveyn arkadaş bana bir ülkedeki siyasi partinin seçmenini hatırlattı yazdığı mektup ile de hatırlayamadım şimdi..

  2. TAAKE says:

    kusura bakmasında asıl suç bu parayı görünce hemen apar topar konsere giden bu grupta,ulan gittiğiniz ülke hardcore,extreme müslüman,ne bekliyorsunuz?müslümanların metal müzik neyine?adamların kendini patlatıp,başka mezhepten olanın kafasını kesmek gibi önemli işleri varken müzik,sanat gibi şeytan pisliği işlerle niye ilgilensin?

    Ş. Yıldırım

    @TAAKE, buradaki mesele metal müslümanın neyine meselesi değil. Avrupa da durum değişik miydi? Açılan davalarla ve güya koruyuculuk yapan sahte sivil toplum kuruluşlarından neler çekti gruplar. Burada da tutucu derneklerin ve hükümetin baskısı altında kalınmış. Metal müslümanın neyine sloganını hiçbir zaman hoş karşılamadım. Bende bir müslümanım beş vakit namaz kılıyorum. Ama marduk da dinliyorum. Faşistin ayrıştırıcının önde gelenleri olduklarını biliyorum ama bu beni müziğin dehşetli gücünden asla alıkoymuyor. Yapana göre değerlendirirsek bu iş kati suretle ilerlemez. Muhammed suiçmez böyle bir tutuculuğun içinden sivrilmişti. Ama konu şu an bu değil
    Parayı görünce gitmek sözüne de katılmıyorum. Bu müziği dinlemeye 12 yaşımdayken başladım. Şu an 20 yaşındayım. Bu müzik bana sınır tanımamayı sınırları yıkmayı ufuktaki çizginin ötesini görme cesaretini verdi. Duruşu ve hayata bakışıyla dehşetli ve yıkıcı bir müzik metal. Burzum, Marduk, Mayhem… Bu oluşumların elemanları bizi tanısa sırf anadoluda yaşıyoruz diye bizden nefret edebilir. Fakat ortada ne salt onlara ne de bize ait birşey var. Ortada duran bir şey. Yıkım güdüsü. Başkaldırının sesi. Felsefi açılardan incelendiğinde bu müziğin kırdığı sınırlar ve verdiği özgüven paha biçilemez. Bugün metallica para manyaüı olabilir. Ama Ride the Lightning bir yerlerde duruyor ve gaz vermeye devam ediyor. Extreme metal grupları her daim ilgiyle takip ettiğim gruplar. Bunun ideolojik olması gerektiğini düşünüyorsan yanılıyorsun. Öyle olsaydı korku filmi izleyen herkes katil, pulp fiction izleyen herkes ganster olurdu. Ancak hayır, bu bir duruştur ve enerji verir. Bakış açısı kazandırır. Müslümanın metal neyine, parayı görünce gitmişler filan. Yapma moruk. Ortadoğuda terör estiren kelle seviciler yüzünden oradaki kitleyi de buradakini de ezme. İsyan ve sert duruş inanan takip eden ve merak eden herkesindir. Umarım ki tüm önyargıların erir de kaybolur

    OnurOnur

    @Ş. Yıldırım, Normalde çok yapacağım bir şey değil bu(zira yorumun ışığında söyleyebilirim ki; ayrı dünyaların insanıyız) ama şu an sormak istedim ve aslında bayağı komik bir şey ya bu: SENCE ALLAH MARDUK, BURZUM ve MAYHEM DİNLEMEN HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOR? :D HAKİKATEN BUNU UMURSAMAYACAĞINI MI DÜŞÜNÜYORSUN? :D:D:D

    Ş. Yıldırım

    @OnurOnur, komik değil, ironik :)

    TAAKE

    @Ş. Yıldırım, söylediklerinin büyük kısmı doğru,ben de zaten bu dar görüşlülüğe kızıyorum,şu da kesin bir gerçek ki Ortadoğu tam bu darlığın,sığlığın merkezi,para konusuna gelince Dubai’nin sırf paradan Oluşan bir ülke olması sinirlerimi bozuyor,altın klozetler,dev cipler,oğlunun Sünnet düğününe parayı basıp Rihanna yı’,kesha yı falan getirmeler

    Ş. Yıldırım

    @TAAKE, anladım. Aynen katılıyorum sana. Bağnazlığın, yobazlığın hüküm sürdüğü topraklar gerçekten acınacak durumdalar. Söylemeye çalıştığını anlayamamışım :)

  3. çaksu says:

    İptal ettirince tazminat gibi bişey vermişler midir diye düşündüm bi an. Tabi ki de ceza vermişler.

  4. psylocke says:

    haberi karıstırırken konserin Helloween etkinligi oldugunu farkettim, sonrasında ise resmi dini islam olan bir ulkenin sehrinde neden helloween partileri bu kadar meshur olur diye merak ettim. sebebi finans merkezi olusundan kaynaklı yabancı uyruklu calısanlarına aıle ortamı yaratmakmıs. hani adamlar gurbet acısı cekmesın kendılerını evde hıssetsın dıye.
    o sebeple o ailenin de kendı yasamını 2004 yılından bu yana etkılemekte olan bu tarz olaylardan etkılenmesı ve ıstememesi, bende, olaya isyan edilesi hisler yasatmadı.

  5. mono says:

    Normal şeyler bunlar ben de Türkiye’ de konser, grup, alet edevat ve stüdyo olmasına falan şaşırıyorum mesela.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.