# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
İzlanda yapımı black metal filmi “Metalhead”den bir fragman yayınlandı
14.02.2015

Karanlıkta Büyümek.

İzlandalı yönetmen Ragnar Bragasson tarafından çekilen ve İzlanda Film Ödülleri’nde en iyi kadın oyuncu ile en iyi müzik de dahil olmak üzere sekiz dalda ödül kazanan black metal temalı dram filmi “Metalhead“, edebiyatta ve sinemada metal muziğin yerini tartıştığımız bu haftada bir fragman daha yayınlandı.

Başrollerinde Thora Bjorg Helga ve Ingvar Eggert Sigurðsson’ın bulunduğu “Metalhead”, küçük yaşta kaybettiği abisinin ölümünden yıllar sonra hala yas tutmaya devam eden Hera’nın, corpsepaint’i, deri kıyafetleri ve SLAYER t-shirt’üyle bir “metalhead”e dönüşerek rock yıldızı olma hayalinin peşinden koşmasını anlatıyor.

SÓLSTAFIR, JUDAS PRIEST, MEGADETH, SAVATAGE, LIZZY BORDEN ve daha birçok gruptan şarkıların kullanıldığı filmin diğer fragmanını da buradan izleyebilirsiniz:

Film, 2013’te İzlanda’da yayınlanmasına rağmen şu an sadece ABD’de bir kaç salonda gösterimi yapılıyor.
  Yorum alanı

“İzlanda yapımı black metal filmi “Metalhead”den bir fragman yayınlandı” yazısına 11 yorum var

  1. Ahmet Arkun says:

    Film teknik açıdan nasıldır bişey diyemem ama bikaç arkadaşımın metal müziğe bakışı değişti, en azından ben dinlerken “bu adamlar neden böğürüyo” demiyolar artık. böyle bi güzelliği var.

  2. TAAKE says:

    bu film çıkalı bayağı oldu hatta ben 5 ay önce izledim burdada paylaştım

    Çağrı Tunç

    @TAAKE, Zaten haberde de 2013′te çıktığı yazıyor. İşin güncel tarafı yeni fragman yayınlamaları, bazı yerlerde yeni gösterime girmesi ve tartışma konusuna içerik sağlaması.

  3. emre says:

    Büyük bi hevesle izlemiştim ama pek etkilememişti. Yavan, bitiminde ‘ee?’ dedirten, izlemezseniz pek bir şey kaybetmeyeceğiniz bir film.

  4. Tcan says:

    Başta ne yalan söyliyeyim ben bile önyargıyla yaklaştım ülkemizdeki ergen poser black metalcilerin bakış acısı gibi sanaraktan , ama fragmanı izlerken çok etkilendim ve kendi bakış acımı görmek çok Hoşuma gitti , ilerde benimde yapmak istediğim ve metale karsı önyargıların olan arkadaslarıma izlemek istiyecegim mi film , ama klasik ergenleri hareketler bekleyen metal özellikle blackcilerin hosuna gitmeyebilir elbet belki ama sunu demem Lazım onların istiyecegi tonla yapım var biraz da biz ixleyelim istediğimiz tarz

  5. atilla says:

    bu filmle ilgili sitede bi kaç bişey yazmıştım (yanlış hatırlamıyorsam eğer). bence izleyin, zaman kaybı filan olmaz (hatta keşke bu tarz filmler daha çok olsa).

  6. ali says:

    filme türkçe altyazı yapacak insan evladı çıkar mı acaba, malesef zayıf ingilizceyle bir yere kadar.

  7. Ugur says:

    ‘…sdottir’ in ne anlama geldiğini bilen var mı? Rusça’daki gibi ‘bilmemneninkızı’ anlamına mı geliyor acaba.Splinter Cell serisini oynayanlar bilir Anna Grimsdottir adlı kızıl bir hatun sidekick vardı.Ordan aklıma geldi de heh.

    emre

    @Ugur, Evet, bilmemneninkızı anlamında. Thorgilsdottir=Thorgil’in kızı. İzlanda’da bayanların soy isimleri bu şekilde kullanılıyor.

    Ugur

    @emre, Teşekkürler.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.