# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
MEGADETH’te güzel şeyler oluyor(muş)
24.12.2014

Acaba ne?

MEGADETH davulcusu Shawn Drover ve gitarist Chris Broderick, birkaç hafta önce gruptan ayrıldıklarını açıklamışlardı. İki müzisyenin açıklamalarını aşağıdan görebilirsiniz. Daha yeni bir olay olarak, Dave Mustaine kısa süre önce attığı bir tweet’te şöyle dedi: “Keşke Megadeth hayranları şu anda grupta olan bitenleri bilseler… Çok mutlu olurlardı!”

Şimdilik durum bundan ibaret, yeni açıklamalar geldikçe paylaşacağız. Kısa süre önce de yeni bir gelişme yaşandı ve Chris Broderick, MEGADETH’ten neden ayrıldığını ve gelecek planlarını SiriusXM Liquid Metal’de canlı yayında anlattı. Broderick’in açıklamalarından satır başları şöyle:

Zamanı gelmişti. 7 yıldır MEGADETH’teydim ve artık istediğim yaratıcı özgürlüğe kavuşmak, istediğimi yazabilmek, istediğim yere gidebilmek istiyordum. Kendi yolumu kendim çizmek istiyordum. Benim için bunun bir lokantada çalışan bir aşçının kendi yerini açmak istemesinden veya bir avukatın kendi firmasını kurmak istemesinden bir farkı yok. Harekete geçmek için mükemmel bir zamandı. Shawn’la konuşunca, onun da aynı düşüncede olduğunu gördüm. Bu konu hakkında konuştuk, düşündük. Shawn istifa edince bir an şaşırdım; vay be, onunla konuştuk ve o hiç beklemeden istifa etti diye düşündüm. O ayrıldığı an, bunun doğru karar olduğunu anlamıştım. MEGADETH yeni albüm döngüsüne başlıyor. Eğer bir şeye başlamaktan endişe ediyorsanız, o şeye katkıda bulunup sonra bir anda her şeyi yarı yolda bırakıp gitmek istemezsiniz. Shawn ayrılınca bunu hemen anladım. Ellefson’la, Jackson Guitars’la ve Fractal Audio ile konuştum ve hepsi çok destek oldular. Shawn ayrıldıktan sonra o gece karar verdim ve kayıt sürecine başlamadan MEGADETH’ten ayrılmaya karar verdim. Ayrılmak için en iyi zamandı. Dave hayal kırıklığına uğradı tabii. Bu duymak istediği bir şey değildi. Sonuçta biz orada maaşla çalışan insanlar konumundaydık. Shawn’la konuşurken MEGADETH için yazdığımız ancak hiçbir zaman yayınlanmayacak materyallerle ilgili düşündük ve bunları yayınlamaya karar verdik. Bir grup kurup bunları ortaya çıkarmayı seçtik. Evet, Shawn’la bir grup kurduk ve harika bir vokalistimiz var (Not: Sonradan açıklandığı üzere eski ECAR THE MARTYR vokalisti Henry Derek Bonner). Şirketlerle görüşme halindeyiz ve bu sürecin bizi nereye götüreceğini merakla bekliyoruz. Bu riflerin bazılarını Dave’e göstermiştim, ancak bazıları MEGADETH için uygun değillerdi. Genelde çok karmaşık rifler yazmak gibi bir huyum var, o yüzden sunduğum şeyleri buna göre törpülemem gerekiyordu. Çok zor şeyleri Dave’e göstermiyordum, dolayısıyla henüz kimsenin duymadığı materyaller de var.

Bir süre önce de ilginç bir olay yaşanmış ve Dave Lombardo’nun İsviçre’deki bir kliniğine katılan bir müziksever, biraz aşağıdan okuyabileceğiniz iletiyi paylaşmıştı. Sonra daha da ilginç bir durum olmuş ve Dave Mustaine’in oğlu Justis Mustaine, şu videoyu paylaşmıştı:

“Dave benim FANTOMAS “The Director’s Cut” CD’mi imzalarken, ona MEGADETH’in bir davulcuya ihtiyacı olduğunu söyledim. Dave de bana bakıp gülümsedi ve birçok başka insanın önünde: “Biliyorum. Duydum. Dave’de numaram var, telefonunu bekliyorum” dedi. Sonra bize baktı, sırıttı ve imzalamaya devam etti.”

Drover’ın açıklaması şöyle:

“MEGADETH’de geçirdiğim on senenin ardından, kendi müzikal yönelimlerimin peşinden gitmek üzere gruptan ayrılmaya karar verdim. Dave Mustaine’e, MEGADETH ailesine ve tabii ki tüm dünyadaki muhteşem MEGADETH hayranlarına teşekkür etmek istiyorum. Hepinize minnettarım. Sıradaki müzikal serüvenim için takipte kalın.”

Broderick’in açıklaması ise şöyle:

“Artistik ve müzikal farklılıklar sebebiyle MEGADETH’ten ayrıldığımı ve bundan böyle kendi başıma devam edeceğimi istemeyerek de olsa açıklıyorum. Son yedi yıldır beni MEGADETH’in bir üyesi olarak kabul ettiğiniz ve bana saygı gösterdiğiniz için size minnettarım, ancak artık kendi yoluma devam etmem gerekiyor. Dave’e ve gruptaki herkese en iyi dileklerimi sunarım. Üzerinde çalıştığım birtakım şeyler var ve umarım açıkladığımda sizin de ilginizi çeker. Görüşmek üzere.”

Dave Mustaine’in konuyla ilgili açıklamasını da merakla bekliyoruz.

  Yorum alanı

“MEGADETH’te güzel şeyler oluyor(muş)” yazısına 97 yorum var

  1. Piposanity says:

    Gönlümden nick ve friedman geçmiyor değil… Hangimizden geçmiyorki gerçi…

  2. Artistik farklılık = Dave’in olası bir lavukluğu
    Müzikal farklılık = Dave’in Super Collider ayarında bir yeni albüm planlıyor olması

    Neyse en azından Rock Off’ta baya iyi bir Megadeth izledik, gruptan alabileceğimiz maksimum faydayı aldık.

  3. Anı Aygün says:

    Gruba kimin girip çıktığı belli olmadığı için. Aslında pek de flash olmayan bi haber.

  4. karmil says:

    Dave de fatih terim gibi sen cik sen gir

  5. Korhan Tok says:

    Dave kötü yaşlaniyor.

    EmptyWords

    @Korhan Tok, Arkadasim konuyla ilgili hic bisey bilmeden Dave’i suclaman ne kadar mantikli. Metal muzik dunyasindaki yeni hastaliklardan biri konu ne olursa olsun Dave M.i sorumlusu kabul etmek. Dave’in yaptigi sacma sapan aciklamalarin bunda etkisi var elbet ama herseyi de Dave’den bilmeyin be abi.

    Korhan Tok

    @EmptyWords, Dave’i suçladığım çıkarımını yapman ne kadar mantıklıysa o kadar mantıklı güzel kardeşim. Ne birine çamur atıyor, ne de birini suçluyorum yorumumda. Subjektif gözlemim dışında hiçbir şey yokken durduk yere savunmaya geçmek lüzumsuz değil mi şurada.

    EmptyWords

    @Korhan Tok, Dave kötü yaşlandı’dan ne cıkarım yapmam gerekiyodu gerçekten merak ettiğim için soruyorum

    Korhan Tok

    @EmptyWords, Fotoğrafta bana göre ağzı burnu kaymış olan adama bakıp “Harbi yahu, tüh,” ya da “yok lan, hala zımba gibi işte,” olabilir. Çok da okurlar yorumlasın diye yapılmış bir yorum değildi. Megadeth’in iç dinamiklerine olan ilgim uzun süredir sıfıra yakın olduğu için çok daha basit şeylerle ilgileniyorum.

    Deniz

    @EmptyWords, Bence de Korhan normal bir yorum yapmış, sen biraz alınganlık yapmışsın. Hepimizin bilinç altında “Dave bir dangalaklık yapmıştır ondan gitmişlerdir” düşüncesi olduğu için D desek hemen mevzunun Dave ile ne alakası var savunmasına geçecekmişsin gibi geldi bana.

    EZİYETÇİ

    @EmptyWords, AHAHAH aklıma direk üniversite giriş sınavlarındaki okuduğunu anlama soruları geldi.hep sorardım kendime bunları yapamayan çıkıyormu hiç diye.çıkıyomuş.

    EmptyWords

    @EZİYETÇİ, 2 anlama gelebilcek birşey yazmış bu şekilde anlamamda bir anormallik olduğunu düşünmüyorum. Ygsde türkçem 1 yanlıştı ayrıca ahahaha

    ÖNCÜL

    @Korhan Tok, Bence bu fotodaki hali gayet iyi, hele ki şuna kıyasla: http://www.pasifagresif.com/2014/07/milyoner-rock-yildizi-dave-mustaine-abdde-olan-bitenden-rahatsiz/

    Korhan Tok

    @ÖNCÜL, Of evet, o iyice Maymunlar Cehennemi.

  6. nick menza says:

    Shawn gitsin la zaten shawn kim

  7. Berk says:

    Hani belki bir ümit Marty Friedman ve Nick Menza… Olmaz ama insan bekliyor işte. :(

  8. Cemali says:

    Chris Broderick açısından yorum yapmak gerekirse bence gayet iyi olduğunu düşünüyorum. Megadeth sadece onun için vakit kaybı oluşturmak ve yeteneğinin üstünü örtmekten başka bir şey değildi. Umarım Megadeth öncesi yoluna devam edecektir.

  9. devran says:

    şöyle marty japonları bıraksa, menza da boşboş oturmasa da gelseler gene, şöyle rust in peace ve countdown to extinction havası yakalasak gene

  10. northern says:

    ben bir noktada dave’in grubunda tek kişi kalacağını ve olası bir albümü tek başına kaydedeceğini düşünüyorum. “ben her şeyi çalarım” mantığında.

    hatta bunun bir tık ilerisinde “ben her şeyi yaparım” diyerek konsere bile tek kişi çıkacağını düşünmek çok da abartmak sayılmaz. dave bu sonuçta.

    Deniz

    @northern, Eliyle ilgili rahatsızlık yaşayıp doktor “bundan sonra gitar çalamazsın” dediğinde kendi grubunu feshedip, tekrar çalmaya başladığında ise grubu toparlamak yerine “Dave ve arkadaşları” olarak çıkmayı ciddi ciddi düşünüp, neyse ki maddi kaygılardan ötürü Megadeth’i tekrar yaşatmayı seçen bir adam için mümkündür.

  11. Lawleds says:

    Açıklamalara da bakınca yeni albümden de hayır gelmicek çok belli. Ellefson in yan grubuyla olan albümünü de gördük. Belli ki iki Dave son albüm tarzı planlıyorlar. Broderick adına sevindim. Friedman ve Menza gelicek olsa, öyle bir albüm çıkaracak olsalar bu iki adam gitmezdi zaten.

  12. wılwıl says:

    benim gönlümden christopher amott geçiyor.
    belki jeff loomis bile olabilir

    wılwıl

    @wılwıl, jeff waters’da olabilir

    Alp

    @wılwıl, Waters grubunu bırakmaz geçmişte olduğu gibi

    wılwıl

    @Alp, gary holt’da exodus’u bırakmadı

    https://www.youtube.com/watch?v=XadnzskkNRs

    Alp

    @wılwıl, Geçmişte Dave teklif yapmıştı ve Waters geri çevirmişti hiç sanmıyorum şimdi teklif yapılsa kabul edeceğini, izleyelim görelim.

    junkman afatsum

    @wılwıl, Hayatta bırakmaz gurbunu Jeff Waters sadece tek bir istisnası varmış adamın oda SLAYER.

  13. ÖNCÜL says:

    Bence iki taraf için de kayıp değil. Megadeth’in son zamanlardaki sıradanlığını göz önünde bulundurursak, kim girip çıksa farketmez zaten. Tahminimce 3. Chris Poland dönemi olur.

  14. Aykutikula says:

    Lambardo boşta dimi alsın işte on iyi davulcumu var :) ama kaç yıl dayanır bu kızıl egoiste bilemem..

  15. şeyh hulud says:

    Dave gruba katkı yapacak karakterli müzisyenlerle anlaşabilir de gruba katarsa Megadeth son dönemde çok ihtiyacı olan yeni bir hız kazanabilir.Yoksa “siz benim dediğimi çalın” tarzı elemanlar alırsa Megadeth’in iyice cacık olma ihtimali var.

  16. Sheva says:

    Chris Broderick, sadece Megadeth’te önüne koyulan soloları çalmaktan çok çok daha fazlasını yapabilecek bir gitarist, bakalım bundan sonrası ne olacak.

  17. Hayvanherif says:

    yok olsun gitsin artık şu grup ya. antropoz mustaine

  18. necmi baltra says:

    1994 sonrası hayır gelmeyen albümler ve elemanlardan sıkılmadın mı mustaine? ilginç yahu…

  19. Oğuz Sarıca says:

    Umarım 2 aya da Masteyn bunalıma girer intihar eder, grup patlar. Yeter artık lan iyi sağdınız Tireş ineğini

  20. orca says:

    kim gelirse gelsin super collider tarzında albümler yapacaklar bence artık saf bi thrash albümü çıkartmayacaklar bu benim fikrim

  21. Broderick için sağlam bir “nihayet” diyorum. Çok zamanını aldı ama sonunda bundan daha iyi olduğunu anladı. Drover’a şaşırsam da oldukça kendi halinde bir adam olduğundan ayrılığının kritik bir etkisi olmayacaktır.

    Menza’nın teklif geldiği gibi direk geri döneceğini düşünüyorum, Friedman olasılığı ise cidden çok zor olmasına rağmen hayallerimi süslüyor tabii ki. Ama muhtemelen Dave iki konuma da görev adamı seviyesinde müzisyenler bulup devam edecektir.

    Nolursa olsun, Broderick’in içine Road Runner girmişçesine gazlanması gerekiyor artık. Bunun için geç bile kaldı.

  22. Yiğit Zeren says:

    Nick Cordle gidebilir Megadeth’e.

  23. saw you drown says:

    Şu adamın yaptıklarını görünce, James Hetfield’in ne kadar akıllı bir müzisyen olduğunu daha iyi anlıyorum. Yani ortada grup falan yok. Dave Mustaine Masturbation Project var.

    Kamil

    @saw you drown, Dave Mustaine Masturbation Project +1156416515

    B U R Z U M

    @saw you drown, ahahahaha super tespit dostum:):):):)

  24. orca says:

    megadeth bence kariyerlerinin sonuna kadar bol super colliderlı albümler çıkaracak sevenide vardır tabii ama hiçbi çekiciliği kalmadı bu grubun

  25. Nakruf says:

    geleneksel marty friedman geri döner geyikleri başladı

  26. orca says:

    marty friedman dönerse megadeth in kaderi değişebilir dave mustaine e tek sözünü geçirebilecek adamdır tabii dave in bunu göze alması lazım eğer gerçekten büyük grup olmak istiyorlarsa eğer böyle olursa megadeth 2. bir altın çağı yaşayabilir grup olarak

  27. halit noktacı says:

    gitara umarım marty geçer bateride de dave lombardo veya joey jordisonu görmek isterim

  28. Ediz Mudul says:

    Chris broderick hakkında herkesin yorumu aynı zaten. Son zamanlardaki megadeth işlerinden kat kat yukarıda bir tekniği ve çalımı var elemanın. shawn hakkında pek bişey bilmiyorum ne desem boş. 2 dave başbaşa kaldı, onlar ayrılmaz bu saatten sonra kolay kolay. Eski kadro gelmese bile, en azından super collider kafasını aşabilecek seviyede müzisyenler gelmeli. Bu arada, ahmet abiye rock off taki performans konusunda katılmadığımı belirtmek durumundayım. Berbat bir performanstı bence. Her şarkıyı 2 ses düşük çaldı, sırf şarkıların hatrına hoplayıp zıpladık. Gojiradan sonra kesmedi pek…

  29. Emre says:

    Nick,poland’la beraber yeni bir proje yapıyordu. Ben hertürlü döner demiştim ama bugün yeni grubunun resimlerini fakan paylastı…o yüzden olmaz diye düşünüyorum.Marty desen geri gelmez Japonyadan.Chris’in albümlerde yeterince bestelerine yer verilmediği için gruptan ayrıldığını da düşünüyorum. 1-2sene sonra açıklar bence bi röportajda falan

  30. Osman says:

    Bence Jeff Lomis… dsadfas :)

  31. ben says:

    Mike Portnoy Megadeth’e katıldı. Bknz Plot Twist.

    Kürşat

    @ben, Kahkaha attım :D Valla öyle bi ihtimal de var

  32. Kamil says:

    Kukla gitarist ve baterist gelebilir. Friedman+Menza biraz zor görünse de imkan dahilinde. Broderick’i Friedman’dan daha iyi diye övdükten sonra Friedman’a geri gel demeyi düşünür mü bilmem ama Friedman+Menza Mustaine için maddi açıdan daha faydalı olur.

  33. Hakan Yeşil says:

    Ya bu adamlarda en ufak bi ego şeysi yoktu. Gayet yumuşak başlı dave ne dese yapan parasına bakan adamlar gibiydiler. O grupta ayrılacak biri varsa yine Ellefson du hatta bi de Dave di haha. Çok şaşırtıcı.
    Amma bir olup fena çakmışlar ya. Adamlar paraları toplayıp tüydüler bence. Dave in kalbine inmiştir önceden planlı bir hareket değilse.

  34. surya says:

    Para kazanınca gidiyorlar abi grup işi böyle…

  35. Burak says:

    Nick Menza’nın olabiliri var diye düşünüyorum. 2004′de The System Has Failed kayıtları sonrasında gruba dahil olmuş, yeterli görülmediği için de tekrar gönderilmişti.

    Her neyse Shawn Drover’ın gitmesi iyi oldu. Bir insan kendi çaldığı grubu Twitter’dan takip edip Facebook’da niye like’lamaz lan. Çok garip gelmişti bu bana. :D

  36. Ufuk Sönmez says:

    abi o değil de şu tarz haberlerde ayrılan elemanların üstüne paint’le çarpı koymanıza hastayım ya, onu yapmak kimin aklına geldiyse helal olsun.

    lefthandpath

    @Ufuk Sönmez, aynen ya :) yabancı metal sitelerinde görünce imreniyordum. pasifagresif’in de el atması güzel oldu.

  37. şeyh hulud says:

    Aslında Dave Super Collider gibi, daha hard rock vari, sade işler yapıcam diyosa tek gitar da götürebilir işi.

  38. Dave, Dave & Dave. Çokiyi. David Davidson’ı da isterlerse verdim gitti, hayırlı olsun.

    Çağrı Tunç

    @Çağrı Tunç, Şimdi farkettim, bu Dave’lerin hepsi gruplarından şutlanmış adamlar. Davidson’ımı vermiyorum, size kolay gelsin.

  39. carolus rexx says:

    Keske dave mustaine de gruptan ayrılsa

  40. Harun says:

    Grubun adını da Megadave yaparlar artık. :D Yalnız metal archives’te Lombardo katılmış gözüküyor şimdiden.

  41. Hakan Yeşil says:

    Oldu olacak Kerry King de gelsin, tam eski günlerdeki gibi. Rattleheeeeeeaddd

  42. Salih says:

    Shawn Drover’ın Gruptan Ayrılması Pek Bir Eksiklik Olacağını Düşünmüyorum.
    Lombardo Gelirse Efsane Olur Zannımca.
    Menza yı Unutun Bir Daha Guruba Geri Dönmez Hatta Bir Daha Mustainenin Suratıne Bile Bakmaz Çünkü Daha Yakın Zamanda Mustainenin Emri İle Görevliler Tarafında Uzaklaştırılmıştı.
    Marty Zor Bir İhtimal Ama Umarım Döner.
    Bu Gurubun Gitaristi Jeff Lomisten Başkası Olmamalı Çünkü Dünyada Ondan Daha İyi Başka Bir Beş Gitarist Daha Yok!

  43. aman abi ya Lombi yapmasın böyle bişey. yoksa yeni albümde mecburen Dave Mustaine’in o iğrenç vokalini dinlemek zorunda kalıcam.

  44. İlker says:

    Ayrılıklar ile ilgili; genel olarak her iki taraf için de hayırlısı oldu diyebilirim. Shawn’ın ayrılmasına coğu kişi gibi sevinsem de, Chris’in gidişi Megadeth için iyi sonuçlar doğurmayacaktır bence (tabi Dave yeni bir Super Collider (2) yapmayı planlamıyorsa). Chris’in önü açık olsun diyelim.

    Lombardo’nun gelmesini cidden hayal bile edemiyorum, ama eğer ki olursa benim için Loomis’in Arch Enemy’ye katılmasından daha büyük bir olay olur.

    Marty’nin dönme ihtimalinin olup olmadığını tartışıp zaman kaybetmeye ise cidden hiç gerek yok.

  45. Ufuk Sönmez says:

    abi şöyle bi düşünüyorum, biliyorum uzak bi ihtimal ama mustaine, andy james’e teklif götürse güzel olmaz mıydı? misal james kendi grubu sacred mother tongue’da da thrash metal-metalcore tarzı bi müzik yapıyordu, kendi solo albümlerinde de arka plan hep thrash rifler. chris gibi bi makineden sonra başka bi makine gelmiş olur hem. kendi grubundan bi video atayım:

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rGoXwbt32vs

    Berker İlhan

    @Ufuk Sönmez, vay güzel fikir aslında :) çok ilginç şeyler çıkabilir (tabii Dave Mustaine’in müdahaleleri olmazsa)

  46. necmi baltra says:

    Bunlar yakında hep beraber okeye döner ancak bu ne la her kafadan bir ses sanki kariyerinin zirvesindeler komedi…

  47. atilla says:

    böyle bi katılım olursa sahiden enteresan olabilir (tabi yeni gitaristin kim olacağıda önemli). dave lombardo babayı severim sahiden :)

  48. şeyh hulud says:

    olm doymadın mı paraya senin ne işin olur megadeth’le.Yapma, ne güzel Grip inc. bekliyoduk.

  49. serdar91 says:

    “Official site of the lead guitarist in Megadeth. Includes tour schedule, articles and interviews, and a biography.”

    marty’nin resmi sitesinin google açıklamasında bu yazıyor!

    arda

    @serdar91, tövbe.

    serdar91

    @serdar91, david ellefson’un twitter’ında en son takip etmeye başladığı isim marty friedman!

    Berker İlhan

    @serdar91, Ama sitede herhangi bir anektod göremedim. Heyecan verici ama dur bakalım..

    Kamil

    @serdar91, aynen. Marty bitmiş.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.