# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
AT THE GATES’in canlı performans videoları yayınlandı
29.11.2014

At War With Reality.

Son albümü “At War With Reality”i geçtiğimiz Ekim ayında yayınlayan AT THE GATES’in 27 Kasım’da Göteborg’da verdiği konserden seyircilerin çektiği videolar yayınlanmış.

“Death And The Labyrinth” ve “Slaughter Of The Soul”:

“At War With Reality”:

“Heroes And Tombs”:

“Kingdom Gone”:

Grup daha önce de “Heroes And Tombs” için hazırlanan klibini paylaşmıştı.

“Death And The Labyrinth”e çekilen klip de şöyleydi:

  Yorum alanı

“AT THE GATES’in canlı performans videoları yayınlandı” yazısına 288 yorum var

  1. Jester says:

    At the Gates birleşsin diğer m.death metal grupları dağılabilir.

    Rotten Angel

    PasifAgresif’in yeni versiyonunda ”dislike” butonu yapılsın lütfen

    saw you drown

    @Rotten Angel, +1

    ihsan

    @Jester, carcass’ın ki gibi sallamalı-döner bıçaklı bir dönüş yapabilirler mi bilemiyorum. björler’in yukarıda geçen tavrına saygı duyuyorum. atg metal tarihinin “sanatta zirve ve ben artık yokum abi” olayı açısından en nadide grubu. bir nevi cobain effect. şahsen, kariyerlerinde ayrıksı duracak bir müzik dinlemektense terminal spirit disease’i, slaughter of the soul’u her gün defalarca çevirmeyi, albüm kitapçıklarını incelemeyi yeğlerim.
    ben kendi halimde bu kadar duygu yüklü bir sanat ciddiyeti içerisindeyken, björler’in hissiyatı Freudyen teoristlerin konusu olsa gerek :)

  2. ARKADAŞLAR LÜTFEN SAKİN OLALIM.

  3. bathory says:

    elimiz vicdanımızda bekliyoruz

  4. comfortinbrutality says:

    çoluğu çocuğu pistten alalım lütfen!

  5. Mr Shred says:

    Beni buraya gömün.

  6. Birileri araya girsin bişiler yapsın da olsun bu ya. Lütfen ulan lütfen !

  7. ALLAH ALLAH nidalarıyla gelmek

  8. Baybora says:

    GÖTÜME KAKTÜS SOKARIM

  9. Jack White says:

    Eski tat verilebilecek mi, asıl soru bence bu.

  10. Korhan Tok says:

    Ohayo. ATG yeni albüm yaparsa herkese benden çay, na buraya yazıyorum.

  11. Açık açık söyleyeyim, At the Gates’in yeni albüm yapmasını istemiyorum.

    Batuhan Bekmen

    @Ahmet Saraçoğlu, Yeni albüm hayal kırıklığı olsa bile öncekileri bozacak değil ya?

    Ahmet Saraçoğlu

    @Batuhan Bekmen, At the Gates’in benim için ifade ettiği şeyden memnunum. Bir şekilde zarar gelmesini istemem.

    Batuhan Bekmen

    @Ahmet Saraçoğlu, İfade ettiği şeyi neden bozsun onu anlamıyorum ben de. Böyle diyen bi sürü insan vardır tabii de, o kadar şey yapmış olan adamların yeni işlerini duymak milyonlarca kat daha ağır basıyor benim gözümde.

    Korhan Tok

    @Batuhan Bekmen, +1. Yeni çıkma ihtimali olan albüm ne kadar kötü olursa olsun en az 2 şarkının köpeği olurum diye düşünüyorum. En kötü ihtimalle şarkı başı en az 2 yıldan net 4 yıl daha ATG dinleyeceksem eğer bence bu inkıredibıl bir haber.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Batuhan Bekmen, asıl sebep Björler’İn çok uzun süredir ATG ile alakası olmayan müzikler yapması ve yeni albüm çıkarmaya karar verdikleri zaman, günümüzde değişen müziklerden hiç ilham almadan direkt ATG bir şey yapabileceklerinden şüpheliyim.

    Bu biraz şey gibi. In Flames zamanında yaptıklarıyla sayısız metalcore grubunu ve yeni nesil Amerikan grubunu etkiledi, sonra devir değişince In Flames de kendisinden etkilenerek müzik yapanlara özenmeye başladı. ATG’te de böyle bir saflık kaybı beni üzer açıkçası.

    Aslında bu konuya dair en basit düşüncem de şu; zamanında büyük işler yapan bir grup da sonradan geri dönmek istemesin be arkadaş. Yani, Reinkaos iyi güzel de, Dissection diskografisini olduğundan iyiye götürdü mü yoksa bir etkisi olmadı mı? Tamam “Reinkaos’u çıkararak bir çuval inciri berbat ettiler” denmiyor belki ama, herkes biliyor ki Dissection dendi mi akla gelen her zaman için ilk 2 albüm. Pestilence’ın nasıl sıkıcı olduğu da ortada misal. Aynı durumu ATG’de de yaşamak istemiyorum.

    Tabii ki Onslaught gibi, Cynic gibi çok uzun ara verip kariyerine boyut atlatan alümler yapan gruplar da var ama, ya olmazsa, ya ATG Björler’in yeni fikirleri doğrultusunda “ah be abi” dedirten bir şey yaparsa?

    Benim bu konudaki temel düşüncem bu. Bir grup da geçmişinde yarattığı değeri olduğu gibi bıraksın. Belki bencilce bir düşünce olabilir. Ama yine de Death gibi, ATG gibi sıfır hatayla oynamış gruplar hep o şekilde kalsınlar istiyorum.

    Edit: Ömer’in yorumunu bunu yazdıktan sonra gördüm, onun 3 satırda anlattığını ben 20 satırda anlatmaya çalışmışım işte.

    Batuhan Bekmen

    @Ahmet Saraçoğlu, Ya anlaşılabilecek bi düşünce tabii, In Flames ve Dissection en bariz örnekler zaten. Ama özellikle bu denli kült albümler yayınlayan ve sonra uzun bi ara grupların, o yıllar içinde müzikal olarak evrildikten sonra ortaya çıkaracağı şeyleri, grubun imajından daha önemli bi yere koyuyorum ben. Cynic mesela en net örneği bunun. Sen de söylemişsin zaten. Masvidal de Björler gibi müzik ile alakasını kesmedi, yan projelerde çalıştı ama 14 yıl içindeki Æon Spoke, Portal vs. deneyimleri, Cynic’in özgün sound’u ile birleşip “Traced in Air” gibi bi şaheser çıkardı meydana.

    Hani çıkarmasalar bile eski hallerini pek etkileyeceğini düşünmüyodum. “Jupiter” çok ‘eh’ bi albüm bence ama Atheist sevgimden zerre bi şey eksiltmedi. Her müzisyenin sıfır hatayla oynamasını beklemek hem bi miktar bencil, hem de gerçekçi olmayan bi durum.

    northern darkness

    @Ahmet Saraçoğlu, yazı geçmişinden (zor dergisi dahil) bakarak nato mermer kafa bir metal müzik dinleyicisi olmadığını düşünüyorum, o yüzden bu fikrin biraz şaşırtıcı geldi.

    sanatçı payesini hak eden ve hak ettiklerine gönülden inandığımız kişilerin, verecekleri saçma sapan demeçler hariç, yaptıkları işlerle “efsaneliklerine” leke sürüp “olayı bozacaklarına” inanmıyorum ben. icra edecekleri eserleri ne olursa olsun incelemesinin bir heyecan vereceğini ve girişimlerinin sırf bu heyecana bile değeceğini düşünüyorum. hani en basit “efsaneden” örnek verelim, metallica reload gibi, st. anger gibi albümler yaptı, bu onların “efsaneliğine” bir halel getirdi mi? bence getirmedi. (paragrafta yazdığımız içeriğe temasla, napster sürecinde takındıkları tavır mı çok daha “çirkinleştiriciydi”)

    neyse uzatmadan, ben sanatçıların (dediğim gibi kendini ispatlamış, kalitesini bildiğimiz) her türlü üretmesinden yanayım. ne kadar “kötü” olursa olsun, en azından üzerinde konuşulacak bir eser daha bırakmış olurlar şu insanlık tarihine.

    Ahmet Saraçoğlu

    @northern darkness, insanın kendisi için özel yeri olan bazı gruplara dair konularda biraz olsun bencilce düşünmesi bence normal. kaldı ki benim bahsettiğim “zamanında büyük olan ve sonradan dağılanlar, bir daha asla müziğe dönmesinler zira büyük ihtimalle saçmalayacaklardır” gibisinden bir şey değil.

    Metallica ve ATG örnekleri bence tutmuyor zira Metallica’nın müziğe ara vermişliği yok ama ATG 17 yıl önce dağıldı ve elemanları da sonrasında başka türlü işler yaptılar. Björler’in Slaughter of the Soul 2′yi yazmaya çalışmasındansa, yeni bir grup kurup o şekilde devam etmesini yeğlerim.

    Dediğim gibi, bu senin yaptığın ve tümü makûl ve mantıklı olan yoruma binaen biraz subjektif bir bakış açısı olsa da, ben bugün, kariyerini hiçbir hata yapmadan noktalamış grupları düşündüğümde, aklıma gelen ilk grup ölümle sonlanmak zorunda kalmış olan Death ise, şu anda benim için en tepelerde yer alan ATG’nin de bu yerini koruması adına olduğu gibi kalmasını tercih ederim. Bunun sanat, sanatçı, yaratım gibi derin konularla bir lakası yok.

    Elbet ben de merak ederim yeni bir ATG albümünün nasıl olacağını ama işte insan bunca yıldır bu kadar çok manevi anlam yüklediği bir gruba gelebilecek en ufak zeval ihtimalinden bile sakınmak istiyor. :)

    Lefthandpath

    @Ahmet Saraçoğlu, Slaughter of the Soul 2 kısmına ben de katılıyorum. Eğer amaç sanatını icra etmekse at the gates isminin de kullanılması şart değil

    Lefthandpath

    @Lefthandpath, ayrıca daha fol yok yumurta yok.

    Ömer Kuş

    @Batuhan Bekmen, valla ben de Ahmet’e katılıyorum. Yani şu haliyle ATG tam efsane böyle, Slaughter of the Soul gibi bir hayvanlığı çıkarıp dağılmışlar zirvede bırakmışlar, yıllar sonra boktan bir albümle dönüp de rezil etmesinler ATG efsanesini.
    ATG arkadaş ortamlarında “olm adamlar Slaughter of the Soul’u çıkarıp noktayı koyup dağılmışlar” diye bahsedilen grup olarak kalsın, anlıyor musun Batuhan ha anlıyor musun?

    Batuhan Bekmen

    @Ömer Kuş, Hepiniz bencil bebelersiniz……………………………………….

    Ahmet Saraçoğlu

    @Batuhan Bekmen, bir de not düşeyim, bence Carcass’ın yeni albüm yapması ATG’in yapmasından daha olası. En azından 2′si de yapacaksa önce Carcass yapar gibime geliyor. Mesela Arch Enemy yıllardır aynı albümü çıkarıyor olmaktan sıkılır ve 2 sene falan ara verirse, Amott belki “gelin canlar Carcass albümü yapalım” diyebilir.

    Jester

    @Ahmet Saraçoğlu, Abi bu konu hakkında hala aynı mı düşünüyorsun?

    Ahmet Saraçoğlu

    @Jester, ATG yeni albüm yapsa nasıl bir şey olur, bunu abartı merak ediyorum ama çıkacak şeyin grubun efsane statüsünü nasıl etkileyeceğini de bilemediğimden, baya garip bi ikilem içindeyim. Sonuçta her şekilde heyecan duyuyorum ama.

    Bende Saklı Kalsın

    @Ahmet Saraçoğlu, Aynı fikirdeyim. Yeniden birleşmelerin çoğunun akıbeti ortada… Çıkan albümler kötü demiyorum. Ancak ortaya çıkan ürün alışılagelmiş sound’dan/tarzdan farklı olursa eski dinleyicileri tarafından yadırganıyor. Aynı sound’da ürünler çıktığında ise başta olmasa da belli bir süre sonra x albümünü kopyaladı oluyor. İki ucu alevli değneği bi tarafına değirmeden iş çıkarmak zor. Aslında efsane kalmayı tercih edip albüm çıkarmamak mı, yoksa dinleyiciler istiyor diyip yeni albüm çıkarmak mı daha samimi, emin değilim.
    Ha, konserlere devam etmelerini ister miyim? Kesinlikle!

    crowkiller

    @Ahmet Saraçoğlu, ya carcass gibi süper bir dönüş yaparlarsa ?

    rbarac

    @Ahmet Saraçoğlu, açıkçası ahmet abinin söylediklerinde ve antitez olarak söylenenlerde bariz bir fark var gerçi ahmet abi bunuda belirtmiş. oda şu: atg slaughter of the soulu çıkarttılar ve dağıldılar. yani adamlar resmen kendilerine verilen bir misyon varmış gibi “evet gençler biz yaptık alın bunu 25 sene boyunca dinliyceksiniz hadi eyvallah” dediler. bu işin karizması çok büyük yani atg sevmeyen bi insan bile konuyu sadece işitse vay amk der. meraktan da olsa açar dinler. şimdi adamlar bu kadar yeri yerinden oynatan bişey yaptıktan sonra(ki sitede kritikte de yazıyor metal tarihinin gidişatını önemli ölçüde değiştirmiştir) gelecek olan albüme insan bi hmmm demeden geçemiyor. o yüzden ahmet abiye hak veriyorum

  12. Swedish says:

    Bi sor neden yooptiim :))

  13. violence says:

    KALBİM YANIYOR ULAN

  14. ismail vilehand says:

    çok büyük At The Gates ve çok büyük Tompa hastasıyım. bu konu ile çok şeyler yazıcam ama sonra. yer ayırttım şuan. ama daha sonra bin beş yüz paragraf yazacaklarımın özeti şu olacak:
    Tomas Lindberg denen hergele o kadar muhteşem bir varlık ki, Björler biraderlerin saçmalamasına izin vermez diye düşünüyorum. kendisi tam bir death/grind insanı. ekstremlikten taviz vermez. saçma sapan modern soundlara da yol vermez. tokadı çakar Björler biraderlerin ensesine. yeni bir At The Gates albümü çıkarsa ve ben yanılırsam bana istediğiniz küfürü ve hakareti etmekte serbestsiniz. işte ben sevdiğim gruba bu kadar güveniyorum. gerisi de sikimde değil zaten.

    sabuncu

    @ismail vilehand, çok emin olmamak bence.. zira thomas abi son dönemde converge ile sahnede yer aldı.. ben de oradaydım ve kendisinde modern ortamlara bir temayül sezmedim değil, evet sezdim

    Ali Karabacak

    @ismail vilehand, Kelimesi kelimesine katılıyorum. Çıkması olası olan bu albümde sazı eline Tompa alırsa çok daha sert ve tavizsiz şeyler çıkabilir.

  15. serdar91 says:

    ben bu tartışmada ahmet abinin yanındayım.bence de at the gates yeni bir albüm çıkarmamalı.

    Elvan

    @serdar91, Doğru, adamlar Ahmet’in Mehmet’in albümlerini onaylayıp onaylamamasına göre albüm çıkarmalı ya da çıkarmamalı; kendilerinin ne düşündüğünü, istekleri ya da (sırf) zevkleri önemli değil zaten. Çok afedersiniz ama, bir grubum olsa ve yıllar sonra canım albüm çıkarmak istese, birileri de “tadında bırakın bence, çıkarmayın, ben çıkarmamanızın kariyeriniz açısından daha doğru olacağını düşünüyorum çünkü” dese, “sanane lan y..” der, geçerim. üzgünüm ama geçerim.

    serdar91

    @Elvan, benim veya bir başkasının görüşü grubun ne yapacağını belirlemez elbette.ancak biz sadece görüş belirttik.birşeyde onaylama yetkimiz yok zaten!

  16. Oblgoth says:

    Efsanevi işler yapmış müzisyenlerin zamanla olaya, müziklerine bakış açısı pek efsanevi kalamayabiliyor. En kolay ve klişe misal olarak In Flames gibi. Björler mükemmel bir ATG yarattı bu bir gerçek. Ama bıraktığından beri bir sürü şey değişti. MDM değişti, kendi farklı işler yaptı. Yeni ATG albümünü hangi kafayla yazacak ? Nasıl olmasını isteyecek ?

    Cynic gibi istisnaları gözardı ettiğimizde bu tür geri dönüşlerin genel anlamda hayal kırıklığı olduğunu görüyoruz. Çok mükemmel işler yapmış gruplar, vasat albümler yapabiliyorlar. Bu bağlamda bence o vasat albümler o efsanevi gruplara leke sürmüyor. Ben hala köpek gibi In Flames de dinliyorum, Atheist de, Pestilence da.

    Hayal kırıklığı ihtimalinin ve büyüklüğünün farkına varmış vaziyette, ATG albüm yapsın istiyorum ben. Baya köpek gibi istiyor, şu ihtimalin var olmasıyla bile heyecandan ölüyorum.

  17. saw you drown says:

    Boş beleş işler. At the gates’ten albüm ihtimaliymiş. pehh.

  18. Osman says:

    MDM zaten öldü gibi. Modern olmazsa güzel olur. O gazla kesin iyi bir iş çıkacaktır. Ama Traced in Air düzeyinde bir albüm çok zor.

  19. flying dirty clouds says:

    at the gates hastası, tompa fanboyu bi insanım.

    bence de at the gates yeni bir albüm çıkarmamalı.

    başka bir isim altında istediklerini yapmaları bence daha sağlıklı olur.

    eyyorlamam bu kadar.

  20. Loxnip S. says:

    At The Gates elemanları eğer yeni bir albüm için heyecanlandıysalar yeni bir albüm çıkarmalılar. Olaya ticari bakacak insanlar değiller, mevcut gruplarından bu gayet açık.

    Ortada bir his varsa, bunu fanlara yansıtmalılar. Farklı bir tarzda bile yapabilirler, zaten birilerinin beklentilerini karşılamak için, birilerini mutlu etmek için birilerinin kafasındakini yapmaları zaten fahişelik olur. Ne hissediyorlarsa onu yapsınlar, samimiyet olduktan sonra yaptıkları şey büyü eşdeğerinde olacaktır.

    Mr Shred

    DT Split albüm yapsalar ortalığı yıkarsınız.

    Mr Shred

    @Mr Shred, Bu arada Loxnip’e alıntı gibi gitmiş, ortaya atmıştım.

  21. ozgur says:

    hadi bakalım hayırlısı ya

  22. Baybora says:

    Slaughter Of The Soul’un devamı mı olması gerekiyor olabilmesi için?

    Zaten isteseler bile Slaughter Of The Soul tarzı bir şeyler çıkarabileceklerini sanmıyorum artık,her türlü farklılıklar olacak. O yüzden,kıllık etme Anders!

  23. brutallica says:

    Benceee! At the Gates Slaugher of the soul albümünden sonra black albümvari :) bir albüm yapmalı. :)) Albüm adı da aramaya gerek kalmaz hem, At The Gates – At The Gates :)

  24. Swedish says:

    Bence at the gates burda akıllarımızda son şekli ile kalsın adam ne guzel soylemiş ben şu an o kafada değilim saçmalarız ortaya abuk bir eser cıkar demek istemiş haa birde beylik bir laf edicem purgatory unleashed isimli wacken konser dvd sınde tompa her ne kadar başarılıysa gitarlar bir o kadar başarısız ve soloları çalamaz haldeler

  25. At the Gates’in bu videoyu paylaştığını gördüğüm an midem kasıldı lan heyecandan.

  26. Jester says:

    AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

    At the Gates’in çok mükemmel bir grup olması ve Carcass’ın müthiş geri dönüşü gibi etkenler bu albümü yılın albümü yapar net. Umarım gerçekten yeni albümdür, çok merak ettim.

  27. DrAQA says:

    AAAAARRRRRRRRGGGGGGGGGGHHHHHHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHHHHHHH!!

    İHTİMALİ BİLE GÜZELL LANNN!!

  28. Melkor says:

    El ele tutuşup isveçe çıplak koşarız laaaaaaaaan

  29. Sheva says:

    TİTREME GELDİ!

  30. Reroute to Remain says:

    Metalin en güzel kolu olan Melodic Death Metal’in kurucularından böyle bir haber almak müthiş bir duygudur

    In Gates We Trust

  31. sefagn says:

    aynı grup aynı kadro yeni bir Slaughter of the Soul gelirmi, valla gelirmi gelir lan

  32. B U R Z U M says:

    reroute to remain bi kaç gün sonra 10 puan verir…

    onurtoptas

    @B U R Z U M, 10 çok abi, 8 verir.:)

    bu arada aklım çıktı habere, ama albüm(full lenght) olacağını sanmıyorum. böyle gizliden mi kaydettiler de bu yıl çıkıyor yani. yine de umarım yanılırım ve yeni materyal vardır, beklentiyi düşük tutmak lazım.

    Reroute to Remain

    @B U R Z U M, Hepimizin gururla 10 puan vereceği bir albüm olur umarım

  33. Bakın, lütfen. Lütfen olsun şu olay.

  34. brutallica says:

    Risk budur der susarım arkadaş.Tabi öncelikle böyle ulvi bir işe yeniden girişmelerini büyük bir heyecanla takdir ederek.

  35. angryson says:

    Carcass yaptı lan bunlar niye yapmasın. tam destek ( sanki ihtiyaçları varmış gibi ) benden beyler. At the Gates ulaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan!

  36. deadskinmask says:

    Carcass babalar gibi yaptı, At the Gates neden olmasın?

    angryson

    @deadskinmask,
    abi swansong surgigal steel’le devam ettiyse slaughter of soaaaallllllaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!

  37. Cattle Bilmemne says:

    Şu haberi duyduktan sonra albüm çıkmadan ölürsem yüzyılın fail’ı olur sanırım.

  38. atoutlemonde says:

    SoTS’un çok büyük bir hayranı değilim, TSD’i daha çok seviyorum. Bugün albüm çıkarsalar deli gibi dinlerim. Oldschool olması şartıyla tabi.

  39. Ufuk Sönmez says:

    şarkılardan birinin sözleri sızmış:

    http://goo.gl/MEDsX3

    onurtoptas

    @Ufuk Sönmez, yatacak yerin yok.

  40. Kerem Kaan says:

    Abi bi Necrophagist bi At The Gates yeter ulan bizdeki de kalp.

  41. Baybora says:

    Mutluluk gözyaşları bunlar,ucundan her ne çıkarsa çıksın.

  42. eXozmen says:

    Yorum kısmına gelene kadar üstteki AAAAAAAAAAAA tepkilerini falan okuyunca tüm enerjim oradakine karıştı, kayboldu gitti :D

    Hele gelsin. Sıçacaklarına yönelik düşüncelere katılmak istemiyorum.

  43. Beleg says:

    Adettendir.
    AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

  44. dice says:

    at the gates beklerken the haunted gibi bişi olmasın?

    ismail vilehand

    @dice, işte öyle olmayacağının garantisi Tomas “Tompa” Lindberg. yoksa Björler kardeşlere günahım kadar güvenmem. her an her şeyi yapabilecek kapasitede o adamlar.

    dice

    @ismail vilehand, orası öyle kardeşim :)
    gerçi kötü bişi çıkacağını hiç sanmam ama oldu ki albüm alakasız bişi olsa bile yine de çokça dinlerim-dinleriz, önemli olan eser vermeleri bence, efsaneliklerinden bi kayıp olmaz

  45. angryson says:

    slaughter of soul kritiğinin altındaki ‘yitip giden’ etiketini kaldırırsınız artık. yada kaldırmazsınız…

  46. Melkor says:

    bu haber aşağılarda kalmasın arada bir uplayın haha

  47. serdar91 says:

    bir de necrophagist’ten albüm haberi gelirse…. :D

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.