# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
AFTER THE BURIAL gitaristi dokuz telli gitar kullanmaya başladı
08.11.2014

–(-1)0(-1)(-1) – - 00-0(-1)–

Sekiz telli gitar kullanma furyasına katılan ilk gruplardan olan Amerikalı deathcore grubu AFTER THE BURIAL’ın gitaristi Justin Lowe, Ibanez’in RG90BKP adlı dokuz telli gitar modelini kullanmaya başlamış. Kendisini aşağıdaki videoda gitarı çalarken ve gitar hakkındaki fikirlerinden bahsederken seyredebilirsiniz.

  Yorum alanı

“AFTER THE BURIAL gitaristi dokuz telli gitar kullanmaya başladı” yazısına 19 yorum var

  1. Ahmet Mert says:

    Oooooh ulen bee! Millet la teli kopar onu alacak para bulamaz bazen, ama elin adamı 9 telli gitar çalar yeri gelir bazen. Tarık Mengüç dinlemeye devam.

  2. Cattle Bilmemne says:

    Ne boka yarıyor bu?

  3. onurtoptas says:

    http://i1272.photobucket.com/albums/y395/JosephCagdason/stringed_zpsff91d7b4.jpg

    Furkan Keskin

    @onurtoptas, ahhdhd. Adamın ismi Justin LOWe olması -_-

    Ufuk Sönmez

    @onurtoptas, yalnız resmini verdiğin kişi jean baudin cidden 11 telli bas gitarın hakkını veren bir eleman. solo albümleri felan da var hatta. o adam kullanıyosa elbet vardır bi bildiği ki kendisinin nota bilgisi ve müzik teorisi bilgisi de mevcut. ama tabii bu djent zibidileri, 9 tel çarpı 24 perdeden 216 nota var desek bunun anca 50′sini kullanırlar orası ayrı.

    yanlış anlama biliyom espri amaçlı koydun resmi, dayanamadım işte, bi stoper edasıyla araya giriyim dedim :)

    onurtoptas

    @Ufuk Sönmez, yanlış anlamadım hacıabi, sıkıntı yok.verdigin bilgi için de ayrıca teşekkürler.

    Random buldugum bir caps idi ve evet, sırf espri amaçlı koydum.

  4. Cattle Bilmemne says:

    Kimsede demiyor ki aga bu nedir?

  5. Burak Yenitepe says:

    GP5 tab 404 NOT FOUND

    TH∆LL

    @Burak Yenitepe, tabları boşver akordunu gitarına nasıl ayarliycaksın sdşlfksflds

  6. funubu says:

    Ayakta çalabiliyor muymuş?

  7. ismail vilehand says:

    Konuyu iyi bilen bir arkadaş cevaplarsa sevinirim, bu 9 tellinin 7 veya 8 telliden çok farkı var mı yoksa sadece artistlik mi? videoyu izledim izledim 7 veya 8 telliden pek bir farkını duyamadım. tabii kısa bir dinleti, belki komple bir veya birkaç şarkı olsa fark daha iyi anlaşılır ama misal 6 telliden 7,8 telliye geçenleri net ayırt edebiliyordum ama bunu ayırt edemedim.

    Ahmet Saraçoğlu

    @ismail vilehand,

    Çalmak istediğin şeye bağlı olarak teoride güzel gelebilecek ancak pratikte, en azından şu noktada biraz sınırlı bir olay. Sıradan bir amfi ile 9 telliden çıkan sesi ayrıştırmak çok zor olur ve büyük oranda algılanamayabilir. Kemper ya da o tarz bir şeyle temiz bir ses almadan çalınması pek bir şey ifade etmez. Aynı şekilde, 9. telin kalınlığı ve bolluğundan dolayı gate’siz çalması da baya tatsız olur, çünkü her şekilde bulanık bir ses çıkacaktır o telden. Hele ki 8 ve 9. telleri kullanarak hızlı bir şeyler çalıyorsan.

    Çok uzun zamandır 7 telli gitar çalan bir insan olarak, bence 7. tel gitara ekstra bir şey katan ve frekanslar, insan kulağı, vb gibi faktörler de düşünüldüğünde gerçekten de yarar sağlanabilecek bir şey. Metalde de, cazda da, farklı türlerde kullanılabilecek, bir şekilde yeri geldiğinde yararlanılabilecek bir şey.

    8 telli gitar çalmışlığım da var. 8 tellinin hakkını verebilen Beyond Creation gibi gruplar olsa da, büyük oranda Meshuggah tarzı ve djent grupları tarafından çalınabilecek bir alet. Bunun sebebi de 8. telin çok büyük oranda staccato (dur kalklı) riflerde iyi gitmesi ve anlaşılabilir olması. Dur kalklarda etkileyiciyi bir hal alan 8 telli gitar, 6 telliye, hatta 7 telliye yazılmış rifler çalındığında cidden tatsızlaşıyor.

    9 tellide ise senin bahsettiğin durumun yaşanmaması çok zor, çünkü bir yerde olay cidden distortion’lı bir bas gitar çalmaya dönüşüyor. Haberdeki videoda eleman 8 telliyle gayet rahat çalınabilecek bir şeyler çalıyor ve kendisi de diyor zaten “bu benim asıl gitarım olmayacak”. Bundan da bu gitarın, büyük oranda “9 telli gitarımız var” diyebilmek adına çalınan ve şirketlerce de sırf bu sebeple yaratılmış bir şey olduğunu düşünüyorum, en azından şu noktada. Ibanez’in var, Schecter’ın Hellraiser serisinde yeni bi 9 telli var, başka kim yaptı bilmiyorum.

    Kendi adıma konuşursam, çalmak istediğin müziğe ve bu enstrümanı nasıl tam anlamıyla kullanabileceğine göre değişmekle birlikte, benim tercih edeceğim bir şey değil; büyük oranda elinin altında gereksiz kalabalık. Ancak Tosin Abasi gibi bir adam 8′in üstüne 9′a da çıkıp bu aletle de akıl almaz şeyler yapabilir tabii, belli olmaz.

    Sonuç olarak 6′dan 7′ye geçişte şaşırdık, duyduğumuz şeyin alışık olduğumuzdan farklı bir şey olduğunu hissettik. Sonra 7′ye de alıştık, 7′den 8′e geçince de “bu farklı bi şey, 7′den daha düşük bi akortta çalınıyor” dedik, kulağımız onu anladı.

    Ama 9. tel ve daha ilerisinde -zamanla kulağımızın alışması ihtimali geçerli olsa da- insan kulağı farkları tam olarak ayrıştıramaz ve 6′dan 7′ye geçişte yaşadığımız “oha bu nasıl gitar tonu, boru gibi” şeklindeki şaşkınlığımızı yaşamayız gibi geliyor. Çünkü işitsel algımız çerçevesinde 6-7 arası fark, 8-9 arasındaki farktan çok daha büyük.

    Tabii tüm bunları büyük oranda metal çerçevesinde söylüyorum; distortion olmadan, farklı tekniklerle çok ilginç yerlere gidebilir.

    Ufuk Sönmez

    @Ahmet Saraçoğlu, bi de abi tel sayısı arttıkça klavyenin genişliği de artıyor. herkesin o klavyeyi kavrayacak el büyüklüğü var mıdır acaba. bazı akorları, bareleri felan basmak baya zor olabilir.

    bi de benim merak ettiğim bi şey var. bu 8 telli gitarlarda felan dikkat ediyorum whammy bar hiç kullanılmıyor. bunun sebebi ne olabilir? bunu kullanan gruplara rastladınız mı hiç?

    12ParmakBağırsağı

    @Ufuk Sönmez, Schecter yapmış onu.
    http://www.schecterguitars.com/international/guitars/hellraiser-c-8-fr-2013-11-21-detail

    Ufuk Sönmez

    @12ParmakBağırsağı, çok güzel makine yalnız ya :)

    12ParmakBağırsağı

    @Ufuk Sönmez, schecter biliyor işini.
    yakalamışken soruyum abi sen baya seviyodun satrianiyi hiç dinlememiş biri nerden başlamalı

    Ufuk Sönmez

    @12ParmakBağırsağı, surfing with the alien ya da the extremist albümleriyle başlanabilir. benim en beğendiğim 2 albümü bunlar. görüntülü olarak da live in san francisco konseri efsanedir.

  8. (oguz+ay)han says:

    videodan sonra sağ bacak kangren olmuş

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.