# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Ankaralı heavy metal grubu KARASAL’dan yeni single
07.10.2014

Fire Up.

Ankaralı KARASAL aşağıdaki metni yayınladı:

2011′de Ankara’da kurulan ancak yakın bir zamana kadar sesini duyuramayan Heavy/Power Metal grubu Karasal yeni bir single piyasaya sürdü.

27 Nisan 2014 tarihinde gerçekleşen ‘Heavy Metal Ankara’ etkinliğindeki performansıyla adından sıkça söz ettirmeye başlayan grubun yeni çıkardığı ‘Fire Up’ şarkısına “Heavy Metal klişesi” demek hiç de yanlış olmaz. Grup elemanları bu şarkıya çıkacak albümlerinden bir numune gözüyle bakılması gerektiğini bildirerek yeni albümle ilgili çalışmaların sürdüğünü belirttiler.

Yeni single “Fire Up” ile ilgili olarak grup elemanları düşüncelerini şöyle açıkladılar:

Said Mübin Çalış(Vokal & Ritm Gitar): Öncelikle bizim dışımızda bize en az bizim kadar yardımcı olan Sn. İrfan Yiter, Hasan Aldıkaçtı ve Burak Kaynar’a sonsuz teşekkürlerimi borç bilirim. Tam istediğimiz gibi bir şarkı ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Bu tarzda müzik yapan gruplar artık azalıyor malesef. Son yıllarda Türkiye’den daha extreme grupların daha çok çıktığını biliyoruz. Türkiye’de bizim tarzımız bir eksiklik şu an için. Umarım bu eksiklik bizimle birlikte dolar. Bizim amacımız Heavy Metal’i olabildiğince yükseklere ulaştırabilmek. Şu an için bu amacımızı gerçekleştirememiş durumda olduğumuzu söyleyebiliriz. Bundan sonraki yapacağımız çalışmalarda bizi takip edenler buna benzer şarkılara ve Heavy Metal’in gücünü hissetmeye hazır olsun.

Mehmet Ali Yıldırım(Solo Gitar): Uzun bir süreçten geçtikten sonra bu şarkıyı çıkarmaya karar verdik. Çünkü eksiksiz olmasını istiyorduk. Zaman açısından çok cömert davrandık ancak amacımıza ulaştığımızı düşünüyorum. Yeni albümde daha harika işler ortaya koyacağımıza kimsenin şüphesi olmasın.

Can Gelberi(Davul): Kayıt sürecinde yaşadığımız onca sıkıntıya rağmen tüm olumsuz durumları bir tarafa atıp işimizi yaptık sadece. Kayıtların bitiminden hemen sonra bass gitarcımız Ata ile yollarımızı ayırmak zorunda kaldık. Ben çok yorulduğumu söyleyebilirim ancak bir o kadar da eğlenceli geçti kayıtlar benim için. Arkadaşların da dediği gibi yeni albümü daha çok seveceksiniz.

Grupla ilgili görseller:

Gruba ilişkin her türlü gelişmeleri takip etmek için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz:
www.facebook.com/karasall
www.reverbnation.com/karasal
www.soundcloud.com/karasal

  Yorum alanı

“Ankaralı heavy metal grubu KARASAL’dan yeni single” yazısına 2 yorum var

  1. Parçanın özellikle nakaratındaki ritimler çok eğlenceli ama vokalin boğuk olması kulaklarımı zorluyor. Mis gibi vokali olup berbat müzik vizyonu olan, dümdüz vokal melodisi yazan gruplar da var. Vokal boğuk moğuk ama o haliyle bile vokal melodisi adamı yakalıyor. Geleneksel Heavy Metal en sevdiğim müzik türü ve bu türde böyle güzel işleri her zaman dinleyemiyorum. Onun dışında parça gayet güzel.

    Ha bu arada logodaki R harfi yüzünden Manowar dava açabilir :)

  2. cancer lancer says:

    cidden şimdi farkettim r harfini, denk gelmiştir :) hah neyse millet overkillin machine headin logoyu yapıştırıyor, daha neler neler biliyoruz
    ”possibly i’ve seen too much, HANGAR 18 i know too much”

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.