# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Eski TESTAMENT basçısı, gruba eleştirilerini sürdürüyor
03.05.2014

“8,5 yılda 1 kez olsun zam yapmadılar.”

Bir süre önce Steve Digiorgio’yu kadrosuna katan TESTAMENT’ın ayrılan basçısı Greg Christian, birkaç gün önce Facebook sayfasından bir yorum paylaşmış ve TESTAMENT’ta kardeşlik diye bir şeyin kalmadığını söylemişti. Christian yorumlarına bugün de devam etti ve maddi konularda yaşadığı sıkıntıları ortaya döktü.

Önce ilk açıklama:

“Son 5 ay, 48 yıllık hayatımın en zor dönemiydi ve sizlerden gelen destekler bana gerçekten çok yardımcı oldu, hepinize teşekkürler. TESTAMENT ayrılığı konusunda hâlâ şok içindeyim. Bunu söylemek durumundayım, TESTAMENT’ta kardeşlik diye bir şey yok. Chuck Billy’nin demesiyle, grupta herkes kendi başının çaresine bakıyor ve insaniyet namına hiçbir şey kalmadığını ve bu durumun aşırı derecede rahatsız edici boyutlara geldiğini söyleyebilirim. Ben müzik yapmaya öyle ya da böyle devam edeceğim, kendinize iyi bakın!”

Bu da Christian’ın yeni açıklaması:

“Sonuç şu ki, TESTAMENT’ın tüm o geçmişi ve katıldığı turneler… Grup bir noktadan sonra ciddi bir kâr elde etmeye başladığı andan itibaren, elde edilen bu kârı benle paylaşmayacakları ve sadece günlük bir para alacağım bana net şekilde belli edildi. Bana ödenen para 8,5 yıl boyunca bir kez bile artmadı ve ben tüm bu süreç boyunca gruba dair her şeyin arttığına, büyüdüğüne bire bir tanık oldum. Bu konudaki hislerimden dolayı bana tepki gösterecek birileri varsa, umurumda değil, ne söylerlerse söylesinler. Aynı şekilde ben de istediğimi söylemekte özgürüm. Ve demek istediğim şu ki, hem fakir hem de tanınan biri olmak berbat bir şey.”

Bu arada yeni albüm çalışmalarına başlayan TESTAMENT, bir süre önce DiGiorgio’nun bulunduğu ilk provadan kısa bir video paylaştı.

Gitarist Alex Skolnick, Twitter üzerinden şunları söylemişti:

“Bay Area moteline Eric Peterson’la beraber gitarlarımız ve mini amfilerimizle kapanmış durumdayız. Harika fikirlerimiz var, her şey burada başlıyor.”

Grup bir süre önce emektar basçı Greg Christian’ın, aralarında hiçbir tatsızlık olmaksızın, karşılıklı anlaşarak gruptan ayrıldığını açıklamıştı.

Christian’ın yerine gruba dâhil olan kişiyse, daha önce de TESTAMENT’ta çalmışlığı olan bas gitar tanrısı Steve DiGiorgio. DiGiorgio, grubun yeni albüm yazımı ve kaydı sırasında da grupla birlikte olacakmış.

Eric Peterson, yakın zamandaki bir röportajında yeni TESTAMENT albümünde SCORPIONS, AC/DC, JUDAS PRIEST etkili bir müzik olacağını ve tıpkı METALLICA’nın DIAMOND HEAD’in “Am I Evil?”ından ilham alması gibi, TESTAMENT’ın da yeni albümde bu adı geçen grupların zamanında yaptığı bazı şeyleri ödünç alıp TESTAMENT’a uyarlamak suretiyle kullanmak istediğini belirtmiş.

Peterson ayrıca yanına DECREPIT BIRTH davulcusu Alex Bent’i de alarak yeni DRAGONLORD albümünü de baya bir tamamladığını ifade etmiş.

  Yorum alanı

“Eski TESTAMENT basçısı, gruba eleştirilerini sürdürüyor” yazısına 35 yorum var

  1. baha says:

    aman yarabbi! mükemmel bir haber bu. greg’i de çok severim ama digiorgio gruba biraz daha farklı bir tarz katacaktır.

  2. Jester says:

    Gol olur. Olsun lan.

  3. atoutlemonde says:

    Testament kafa göz dalıp, kırılmadık boyun bırakmayacak anlaşılan. Ben daha hala The Gathering’in etkisinden çıkmış değilim.

  4. Elvan says:

    Bir zamanların 2 nadide Death üyesinin aynı grupta olması <3

    Jester

    @Elvan, Abi gruptaki tek eski-Death üyesi DiGiorgio.

    Cemil

    @Jester, Hoglan?

    Jester

    @Cemil, Hoglan ne ara geldi ya, unutmuşum gerçekten ahah. Sanırım Testament Gathering kadrosu gibi all-star kadro kuracak, gol olacağına daha eminim şu an.

    Elvan

    @Elvan, o değil de, Greg’nen fotoğraf çekilince ben:

    http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/853/pge0.jpg

    asagsdhs

  5. swedish says:

    uyu şimdi uyuyabilirsen

  6. sefagn says:

    aklıma direkt death geldi şahsen benim en sevdiğim death albümleri individual thought patterns ve symbolictir yanlış hatırlamıyorsam bu iki albümdede gene hoglan ve steve digiorgio kadrodaydı şimdi aradan yıllar geçti ve hoglan ile digiorgio tekrar aynı gurupta çok hoş haber bu dur bunun şerefine açıyımda bi individual thought patterns tekrar dinliyim

    Kemal

    @sefagn, symbolic te baslari Kelly Conlon caldi,fakat yanlis hatirlamiyorsam bazi bas bolumlerini Digiorgio nun yazmis olmasi lazim, ayni TSOPde oldugu gibi

  7. baha says:

    şimdi grupta iki tane jazz müziği icracısı -tanıma gel- var. aslında alex skolnick ile birlikte takılıp iyi bir jazz davulcusu, bir tane de jazz piyanisti veya saksafonisti bulup süper bir jazz band yaratabilirler digiorgio ile ama… hayaller hayaller… mükemmel olurdu.

  8. Berca B. says:

    Kadro ayarsız bi şekilde hayvanlaştı şuraya bak. Thrash’e dair sönmeye başlayan heyecanımı umursamadan yeni albümü deli gibi dinleyeceğim belli ki.

  9. EndoramaX says:

    Bence güzel bir haber ama The Gathering gibi bir albüm beklemek zor olur çünkü orada James Murphy faktörü vardı. Bence Alex Skolnik iyi bir gitarist ama bence Testament için değil. Eminim bir çok kişi küfür edecektir :)) Eğer en sevdiğiniz albümleri benim gibi The Gathering, Low ve Demonic olunca bu fikir mantıksız gelmiyor.

  10. Nightwing says:

    En sevdiğim basçılardan biri. Yakışır Testament’e. Zaten grupta önceden çalmışlığı da vardı.

  11. saw you drown says:

    Harika bir haber. Testament zaten sırtı yere gelmeyeceğine emin olduğum gruplardan.

  12. brutallica says:

    Necrophagist’ten bu yıl da albüm haberi gelmezse daha da gelmez.Dün At the Gates bu gün Testament’in albüm haberi geldi geçenlerde de benim için efsanevi olan Sikth ile ilgili güzel gelişmeler ki SOAD da her an atak yapabilir falan.

    ismail vilehand

    @brutallica, Serj adam olsaydı SOAD’ın bu süre zarfında belki 2 albümü daha bile olabilirdi. grup arkadaşlar albüm yapalım diyor adam gidip belgesel müzikleriyle uğraşıyor. böyle grup arkadaşı adamı katil eder.

    brutallica

    @ismail vilehand, Diğer grup üyelerinin Serj’le olan albüm istemlerini kendisine paylaştıktan sonraki süreçte adamın sunduğu proje ve mazeretlerini bilmiyorum ve her ne olursa olsun bu süreçte ben de senin gibi düşünüyorum.Fakat SOAD’sız yaptığı projelerinde -ki Elect the dead ve Harakiri albümleri başta olmak üzere- müthiş başarılı işler çıkardığından adama kızamıyor gönül koyamıyorum.Yani bu bahsettiğim iki albüm yerine keşke 2 SOAD albümü çıkarsaydı diyemeyeceğim albümler.Ama her ne olursa olsun artık SOAD’a vakit ayırmalı artık.

  13. Cattle Bilmemne says:

    Yeni bir Low bekliyorum, çok mu uçtum acep?

    ismail vilehand

    @Cattle Bilmemne, radarda bal gibi gözüküyorsun. stinger’la indirdim seni.

    Cattle Bilmemne

    @ismail vilehand, Yapma bunu, o kadar mı umutsuzuz?

    ismail vilehand

    @Cattle Bilmemne, bu saatten sonra Low – Demonic – The Gathering dönemi kadar sertleşmeleri imkansız. zaten gerekte yok bence.

    Cattle Bilmemne

    @ismail vilehand, Siksinler ortalığı, her türlü kabulümdür. Testament olsun bizim olsun.

  14. ismail vilehand says:

    Dark Roots of Earth müptezeli olarak gönderin gelsin diyorum.

  15. angryson says:

    yılların testament’ine yakışmadı bu. aslında slayer’ın lombardo olayına benzemiş. grupta 30 yıldır olan, arada bir/birkaç albümde çalmamış bir üyesi gruptan ani bir kararla ayrılıyor, yerine sanki önceden kararlaştırlmış gibi hemen grupta daha önce çalmış bir üye giriyor, iki tarafta geçiştirmelik denebilecek, çok olumsuz olmayan açıklamalar yapıyor, bir süre sonra ayrılan taraf kötü eleştiriler yapıyor, slayer lombardo hakkında pek olumlu şeyler söylememişti testament’de şimdi atıp tutmaya başlıyacağından neredeyse eminim, şu an bu iki daha eski üyelerin yerini dolduran eski üyelerin daha önce birsürü(dev)grupta çalmışlığı var,iki grubunda şu an efsanenevi kadroları var(hep efsaneviydi ama şimdi iki gruptada ‘başka büyük grupların eski üyeleri karması’ var. ha, farklarda var:

    1- slayer’a bostaph hemen girmedi, arada bi dette girdi çıktı (dette’de eski bir üye olduğundan ilk iki virgül arasındaki tezim çürütülemez.).
    2- lombardo gruptan paranın adil bölüştürülmediği ve grupta ‘kardeşliğin’ bittiği sebepleriyle ayrıldı. christian ise sadece ikinci sebebi gösterdi(olay devam ederse christian’da ‘yok efenim maaşım yatmadı, zaten yıllardır gazıklıyomuş beni bu şerrefsizlear’ ve benzeri açıklamalar bekliyorum.
    3- dave lombardo yine önceden kararlaştırılmış gibi philm isimli grubunu kurdu/diriltti, turneye bile çıktı. greg christian’dan henüz öyle bir girişim göremedik.
    4- slayer’da herkesin ortak suçladığı biri var(kerry),testament’ta (belki olayı hafif sessiz yürüttüklerinden)herkesin suçlu bulduğu biri yok.

    iki grubunda bir hayranları olarak uygun yolu blumalarını, olayı yetişkin insanlar gibi çözmelerini diliyor, çözmeseler bile iyi albümler yapmaya devam etmelerini diliyor, istiyorum
    NOT: bunlar 3. bir kişinin gözlemidir, tutulan bir taraf, sataşma yoktur.

    angryson

    @angryson, iki olay arasında gösterdiğim farklardan 2.’si gitti.hadi bakalım.

  16. baha says:

    bu durumun daha önce birçok örneğini gördük. çok etik olmayan yaklaşımlar bunlar ama zamanla geçeceğine inanıyorum. ayrıca greg christian’ın açıklamaları çok ciddi bir gerçeklikle karşı karşıya olsaydı şimdi testament diye bir grup olmazdı. nasıl durabilirler ki insaniyet olmadan? çok saçma. hepsi belli bir düzeyi geçmiş mükemmel müzisyenler.

  17. ertan says:

    eskı bascıda fena degıldı hanı ımajıda guzel hayırlısı bakalım ,

  18. suat says:

    Boş laflar. Bu açıklamalarla adam kendini bitiriyor.

  19. atilla says:

    bana adamın hakkı yenmiş gibi geldi…eğer anlattığı gibiyse sahiden zor bi durum…

  20. aykut says:

    Habiden boşboş laflarya çamur at izi kalsın hesabına dönmeye basladı ıyıce. Ulan 8,5 senedıyon bu kadar sene niye hiç gıkın çıkmadı birader. Gruptan şutlanıncamı aklın basına geldi. Arkadaşın dedıgı gıbı kendi kendine sıkmaya başladı. Hemde ayağa deyil kafaya hemde.

  21. baha says:

    böyle bir duurm vardı sezinliyordun daha önceden niye itiraz etmedin diye sorarlar adama. madem hakkın yendi sesin çıksın. thrash müzisyenisin be adam!

  22. Salih Coşkun says:

    3 yıl önce facebook’ta “Metal kardeşliği diye bir şey yoktur” başlıklı yazımı paylaştığım için yemediğim küfür kalmamıştı. Greg Christian’ın Testament’ten ayrılma gerekçeleri, şimdi beni haklı çıkarmış durumda.

    Mertcan Ağ

    @Salih Coşkun, yazını merak ettim, link atabilir misin ?

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.