# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
İstanbullu grup BARBA, EP’sine bir parça daha ekledi
06.03.2014

İbrahim.

Daha önceden MECZUP isimli projesiyle tanıdığmız Cihan Gülbudak’ın yeni grubu BARBA, “Uçan Minareler” EP’sine bir parça daha ekledi. Parçanın ismi “İbrahim”.

EP’nin tümü şöyle:

Aşağıda da şarkılar daha önce yayınlandıkları halleriyle bulunuyor.

Önceden de aşağıdakiler ortamlara salınmıştı.

Bu da MECZUP.

  Yorum alanı

“İstanbullu grup BARBA, EP’sine bir parça daha ekledi” yazısına 29 yorum var

  1. sefagn says:

    kimki lan bu hani müziğide iyi değil pa niye haber yapmış ki bunu diye araştırıyım dedim şu herif çıktı

    http://www.youtube.com/watch?v=M0Jis7l5Nag

    yetenek sizsinizde ‘theremin’ denen acaip enstrümanı çalmış 2. turda elenmiş nerden sardıysa metal müziğe sonradan bilmiyorum ama haberdeki 3 şarkıdada iş yok

  2. NazanDA says:

    Oha Türkçe sözleri bu denli sert ve cesur kullanmak hakkat göt ister. Ayrıca sound da hem leş hem agresif tam punk metal. Memleketin hukukçuları uyanmadan devamını getirirler umarım.

  3. Zombie_Sedef says:

    Red Fang Istanbul subesi gibi olmus.

  4. Ali Tarkan Büyügözük says:

    Muhteşem! Öte güzel, oha güzel, enfes, nefis; rock budur, punk budur, metal de budur!

    Açık ara farkla Türkiye’de karşıma çıkan en iyi grup bu olabilir. Beğenmeyene lafım yok ama böyle bir sound meydanı boş bulan ve sözüm ona rock, punk veya metal yaptığını iddia eden diğer örnekleri adeta bir böcek gibi eziyor; dünya çapında bir sound. Türkiye içinse bir ilk… Hayret doğrusu. Bravo.

  5. Berca B. says:

    Çok iyi, ben de çok beğendim.

  6. Yorumlar icin tesekkurler,

    Parcalari EP olarak yayinliyoruz, buyrun:

    http://barba.bandcamp.com

  7. atom says:

    cüce çok sağlam! gitarlar, sözler filan on numara! başarılar dilerim arkadaşlar, devamı gelsin lütfen.. türkiyeden güzel şeyler (hemde türkçe olarak) dinlemek keyif veriyor :)

  8. sefagn says:

    daha önceki şarkıları dinleyip iş yok demiştim şimdi haberi görünce şu yeni parçayıda bi dinliyim belki iyidir dedim ama değildi buda müzik sıkıcı tek dikkatimi çeken şarkı sözleri oldu

    Ampulunu sok kıçına,
    Güneşi yenemezsin!
    Aynan kırıldıktan sonra,
    Gününü göreceksin!

    pek bi iş yok ilerde muhalifliğinden kazanabilir belki ‘muhalif müzik yeeeeah xdxd’ diye takılan ergenlerin dikkatini çekebilir

    atom

    @sefagn, ilk yorumu görüp okuyunca “yuh adam hiçbişey anlamamış şarkılardan” demiştim şimdi tesadüfen 2.yorumunuda görünce emin oldum! gerçekten hiçbişey almamışsın, okuduğum en kötü yorum (ilkinden de kötü), barba dan yeni çalışmalar bekliyoruz :)

    sefagn

    @atom, evet kardşm aynn peki başka neyi anlayamadım sence bana anlamadıklarımı anlatırmısın bana hayatı öğretirmisin?

    dikkat dersen senin ne anladığını sormuyorum çünkü yukarda bahsettiğim ergen kitlesine dahil olabileceğini düşündüğümden tartışmaya girmekten korkuyorum

    bide adam o kadar kendinden emin bi şekilde “sen anlamamışsın ben anladım” diyorki lan acaba eleman şarkıların arasına hayatın şifrelerini mi kodladı amk diye düşündüm ve bidaha dinledim. hala aynı kalitesizlik alenen hükümete sövüyor tek numarası bu :)

    SalihG

    @sefagn, bak adamlar üç parça yayınlamış. İlkinde cüce metaforuyla Tayyip’ yüklenmiş. İkincisinde, hazırlanan kliple anlamı daha da pekişen bir şüpheli asker ölümleri konsepti var. Üçüncüsünde de sözlerden anlaşılabileceği üzere çok da gizli olmayan bir din eleştirisi görünüyor. Herifler müziklerinde iç bunalımlarından, aşk acılarından bahsetmek yerine epey epey memleket meselelerine eğilmişken çıkıp da bunu ergenlikle bağdaştırmaktan büyük ergenlik olabilir mi?

    sefagn

    @SalihG, öncelikle dalga mı geçiyorsun ciddi misin anlamadım .adam baya şarkıların anlaşılmadığını düşünmüş ve burda açıklamış kardeş çok acayipsin gerçekten.

    neyse efenim benim itirazımın özü şudur: bu adamın yaptığı eleştirikler ilk defa yapılan şeyler değil metal müzik yapanların yüzde 90ı böyle konular işler zaten bide ilk olmamasınıda geçtim “yeterli”de değil özellikle müzikal anlamda. genellikle pop müziğin işlediği aşk-meşk konularından uzak durmak belki biraz takdire şayan olabilir ama sırf muhalif konuları işliyor diye daha doğrusu metal müzik yapıyorum diyenlerin yapması gerektiği şeyi yapıyor diye bi grup bu kadar göklere çıkartılmaz amk abartmayalım ya

    velhasıl bütün parçaları dinledim buram buram red fang ve QOTSA çakmalığı havası aldım(ki belkide beni gruptan bu kadar soğutan şey budur). ve 3.videodaki parçanın sonu dışında beni heyecanlandıran bitek yer olmadı ha güzel bulan varmıdır vardır muhakkak seveni dövecek halim yok sadece katılmıyorum onlara.

    atom

    @sefagn, o “ergen” kitleden değilim baştan belirteyim :) ancak bende tartışmak istemem. yalnız müzik gerçekten başarılı ve sözlerde müziğe uygun şekilde yazılmış (ben düzenlemeleride başarılı buldum). senin eleştirin biraz acımasızca geldi bana olmuş. elbette beğenmeyebilirsin, bizimde beğenmeyeni dövecek halimiz yok yalnız artık lu “ergenler, ergen müziği, ergeeen” vb. bırakalım bu müzikal tartışmalarda, iyice cılkı çıktı ya… ayrıca her grubu bi başkasına benzetebilirsin (seninde bildiğin gibi etkileşimler, esinlenmeler olabilir, normaldir) ancak ben arkadaşları başarılı buldum (özellikle cüce parçasını daha bi beğendim (gitarlar filan cayır cayır). Konser ayarlayabilirlerse güzel olur, canlı görelim…

    crowkiller

    @sefagn, yapma be panpa :)bak abartmadan söylüyorum türkiyedeki çok taşaklı rock/metal gruplarını(duman,manga,pentagram vs)çıkar onun haricinde kalan gruplar arasında en sevdiğim vokallerden birine sahip bu grup,cidden çok içten duygu yüklü bir vokali olduğunu düşünüyorum, nasıl sıkıcı geldi sana anlamadım,onun dışında şu stoner/sludge etkilenimli gitar tonları için bile dinlenir,ayrıca müzik türkçe olunca klişe geliyor sözler yoksa grubun klişe birşeyler yaptığı yok, Efendisiz Cinnet’i dinle bak, şu vokali gavur yapsa grubu sevmeyen herkes öve öve bitiremezdi, grup yerli olunca önyargı var gibi geliyor bana

    Jester

    @sefagn, Abi grubun menajerine söyledim, beğendiysen bu olacak kapak.

    http://bit.ly/1fZevce

    Jester

    @sefagn, Ya şaka bir yana, şu şarkıların sözlerinin benim için “BEEN MESELA UÇARIM MESELA FALAN” sözlerinden hiçbir farkı yok. Fakat şu ülkede yapılan hangi protest punk/rock grubu küresel anlamlar içeren sözler yazıyor ki? Seviye nerede de bu arkadaşlar o seviyenin gerisindeler? Metallica cover yapmaktan manyağa dönmüş grupların milyonları geçtiği bir ülkede “AMPUL VAR YA AMPUL .d .d” diye söz yazan grupları eleştirecek seviyede miyiz sence?

    sefagn

    @Jester, e sende haksız değilsin

  9. SalihG says:

    Memleketteki en sert sözler… Aşktan meşkten başka lafı sözü olmayan ya da yoğurdu üfleyerek isyan eden güya rock-metal gruplarından feci sıyrılıyor bu proje. Bir anlamda Türkiye gerçekten kaliteli bir punk/rock grubuyla tanışmış oluyor, tebrikler.

  10. life is black says:

    Türkiye’de şimdiye kadar duyduğum,dinlediğim gruplar arasında en başarılı bulduğum grup oldu Barba!Böyle bir sounda,cesaret isteyen sözlere sahip bir gruba topraklarımızda ulaşabilmek sevindirici. Allah razı olsun.Ama yetmez daha da isteriz konser de isteriz!

  11. heil says:

    vay arkadaş bu nedir..sağlam şarkılar olmuş.çok beğendim.

  12. bayan baymayan says:

    çok iyi takipteyiz!

  13. BlackFriday says:

    Sadece ilk şarkıyı dinledim desteklediği ideoloji bunu yansıtma biçimi gerçekten taktiri hakediyor ancak müzikalite olarak baktığımızda çok büyük bir artısı bir kalitesi bulunmuyor malesef :/ yinede sırf baştaki konuşmanın twinle uyumu için dinlenir :D

  14. crowkiller says:

    gitar tonları sludge, grubun genel sound u da biraz grunge gibi

    baya beğendim bu grubu iyice dinliyim dur

  15. Nick Oliveri says:

    Alışılmışın dışında bir gitar soundu var. Hayvan gibi kompres basılmış gitarlara ama aynı zamanda fazlasıyla da leş. Bu dağınık tavır sözlerde ki yontulmamışlıkla birleşince gayet AYI işi bir çalışma olmuş. Ne yapmak istediğini bilen biri tarafından kotarıldığı çok açık. Tebrikler ve umut ediyorum ki bu kafaların sahnesini de görelim.

  16. alidemirS says:

    SOAD ile QOTSA karışımı birşeye benziyor bu.

  17. crowkiller says:

    la olm bu grup süper ya la, cidden çok iyi ama

  18. srdrztrk says:

    Çıldırıyorum, şahaneler.

  19. Nick Oliveri says:

    Gürültü abartılmış bu kez. Ve sözler de :)

  20. lisbethsalander says:

    Grubun ‘başkan’ isimli bi şarkısı varmış. Dinlemeyi çok istiyorum. Sitedeki şarkılar arasında yok sanırım, yardımcı olabilir misiniz”

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.