# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
IN FLAMES’ten yeni albüm açıklaması
06.12.2013

Belli olan bir de şarkı adı var.

IN FLAMES, Ekim sonunda Berlin’deki Hansa Studios’ta yeni albüm kaydına girdiğini açıklamıştı. Hansa Studios daha önce David Bowie ve Iggy Pop gibi isimlere ev sahipliği yapmış bir stüdyo. Anders Fridén, bir yıl kadar önce Full Metal Jackie adlı radyo programında “yeni albüm ile ilgili neler söyleyebilirsin?” sorusuna şu cümlelerle karşılık vermişti: “Keşke tur sırasında bir şeyler yazabilsek, ama yapamıyoruz. Dünyadaki tüm zamana sahibiz. Ama bilmiyorum, içilecek daha çok bira var. 2013 sonlarında yazım ve kayıt işlemlerine girişeceğimizi düşünüyorum. Yani umuyorum ki yeni albüm 2014 başlarında gelecek. Çok uzun bir süre gibi görünebilir, ama öyle değil.”

Fridén şimdiki açıklaması ise şöyle: “Bu albümde iki tane yavaş, ballad tarzı şarkı olacak. Toplam 13 şarkı olacak, şarkılardan birinin adı “Everything’s Gone”. 20 yıl önce yaptığımız müziği yapmak istemediğimizden değil, ama artık farklı insanlarız. Eğer böyle bir şey yapsaydık dürüst olmazdı.

Stüdyodan ilk görüntüler ve sesler de gelmeye başladı.

Anders, daha önceki bir röportajında da grubun bir sonraki albümüne dair açıklamalarda bulunmuştu.

“Yeni albüm yazım sürecine henüz başlamadık. Elbette yine bir IN FLAMES albümü olacak ancak her zamanki gibi birtakım değişiklikler yapacağız. Yine de bir country, endüstriyel veya punk grubuna dönüşecek değiliz tabii. Biz yapacağı şeyler önceden tahmin edilebilen bir grup olmak istemiyoruz. Yenileniyoruz, olgunlaşıyoruz, enstrümanlarımızda kendimizi geliştiriyoruz. Yapmak istediğimiz, yine IN FLAMES olmak ancak eskinin aynısı olmamak. Farklı olmak istiyoruz, ancak elbette ki agresiflik ve melodinin gücüne inanmaya devam ediyoruz.”

Fridén ayrıca yeni albümde Niklas Engelin’in de yazım sürecine katılacağını ifade etmişti.

  Yorum alanı

“IN FLAMES’ten yeni albüm açıklaması” yazısına 36 yorum var

  1. B U R Z U M says:

    bu değil, bu hiç değil, bunların hiçbiri değil! farklı olsun insanlar mutlu olsun istiyorum…tarih Sounds of a Playground Fading i değil whoracle ı yazar…anders fridenoğlu…

    volkan

    @B U R Z U M, aynen bunu düşünüyordum.

  2. DrAQA says:

    Artık Dark Tranquillity’nin de stüdyoya girmesinin zamanı gelmedi mi? Her gün bu heyecanla açıyorum siteyi, In Flames Mastodon, Carcass (oha) bile stüdyoya girdi hadi be Dark, sen de gir artık!!

    rorschach

    @DrAQA, dt de stüdyoya girdi. hatta mikael stanne vokal kaydına dair bir fotoğraf paylaştı twitterdan oradan bakabilirsin

    DrAQA

    @rorschach, twitter kullanmamanın zararları işte :), bilgilendirmen için teşekkür ederim :)

  3. RoadRusherRR says:

    her albümün şarkıları birbirinden farklı aslında hepsinin türünden birer tane şarkı yapıp koysa baya iyi olur.

  4. Baybora says:

    Hadi hayırlısı. Öyle çok muhteşem bir albüm geleceğini sanmıyorum ama heyecanlıyım yine de.

  5. Swedish says:

    Hahahh adam aslında kafasında yatan fikri sölemiş.tabiki bir punk yada country grubuna dönüşmeyeceğiz hhahahahah en fazla 2-3 yıl sonra anders bu sözlerini yutmak zorunda kalmaz umarım
    Melodinin gücüne inanıyoruz :) pardon hangi melodi

  6. creiGn says:

    Sounds of a Playground Fading kötüydü falan ama, The Attic ne şarkı be arkadaş…

    Farklı olacaksan öyle ol dedirten, çok orjinal bir şarkıydı.

  7. Kurufasulye says:

    hangi melodi? ve hangi enstrümental gelişme?

  8. MakeMeSpinn says:

    “Yine de bir country, endüstriyel veya punk grubuna dönüşecek değiliz tabii.”

    içimiz rahatladı, saol yani.

  9. flamer says:

    heyecanlanmadım,ilk okul öğretmenlerinin zeki ama çalışmıyo demesi gibi bunlarda yetenek,yaratıcılık var ama bilerek yapmıyolar.

  10. flamer says:

    bu arada peter iwers ın üçüncü çocuğu yakında doğucakmıymış neymiş tura devam etmicekmiş onun yerine ilk hafta aaron patrick diğer 2 konserde sylosiss den carl parnell
    çalıcakmış

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=441685582546873&set=a.135143819867719.20039.134855083229926&type=1&theater

  11. flamer says:

    arkadşlar bide fox a çıkmış http://fox17online.com/2012/12/03/death-metal-group-in-flames-stops-by/#axzz2EMsEbmGF

    bide bi masakotları vardı glenn antonio diye kanserli çocuklar için satışa çıkarmışlar alana birsürü hediye falan veriyolar .

  12. ertan says:

    bence ın flames sound of playground fading albümü mükemmele yakın bır albüm ın flamesın ne kadar olgunlastıgının bır ıspatıdır omarım böyle devam ederler

    Rotten Angel

    Sounds of a playground fading, Neo-In Flames’in en iyi 2. ikinci albümüdür…

    Korhan Tok

    @ertan @Rotten Angel, Dedi.

  13. Baybora says:

    2014′ün başı,onu da ”umuyor”…bu ne ya.

    saw you drown

    @Baybora, Modern metal yapacaklarsa fuck offfffffffffffff.

    Baybora

    @saw you drown, ”Biz yapacağı şeyler önceden tahmin edilebilen bir grup olmak istemiyoruz” demişler,göreceğiz. Ama ben de istemiyorum kesinlikle.

  14. Overload says:

    Anlaşılan bi ben bayılıyorum bu albüme. Zevkler nasıl da kişiden kişiye değişiyor.

  15. önder says:

    Eski In Flames’i arayanlara şaşırıyorum artık. Adamlar kararlı dönmek istemiyoruz diyorlar. Dünyaya bir kere geliyolar bırakın denesinler. Kemik tayfa mutlu olsun diye aynı şeyleri tekrarlamak adamların hayatında ne tarz bi etki yapabilir söyleyebilir misiniz? 2.WHORACLE’yi yaparlar isteseler ama ellerine ne geçecek. Adamlar herşeye doymuş.Farklı şeyler dinleyip hayatlarını çeşitlendirmek istiyorlar. Kızmıyorum onlara ne halleri varsa görsünler. İnsan doğası gereği farklılığı sever. Sürekli aynı şeyler sıkar.

  16. Oblgoth says:

    In Flames ne yaparsa yapsın heyecandan aklım azalıyor. Bırakın artık whoracle, the jester race beklemeyi. Bunlar hayatımın en önemli anlarına soundtracklik yapmış albümler. Köpek gibi seviyorum ama tekrarı olmayacak. O o zamandı. Ben de isterim o kalitede, o ruhta bir şeyler yapsınlar, Anders gene efsanevi sözler yazsın ama In Flames’in bu hali bile dev heyecan uyandıramaya yetiyor. Sabırsızlıkla bekliyorum.

  17. This is Anfield says:

    Hadi hayırlısı, heyecanlandım gerçekten.

  18. Octav says:

    The Jester Race, Whoracle gibi albüm bekleyenleri hala görüyorum. Komik gerçekten. İnşallah da öyle albümler yapmazlar. Farklılık daha güzel. Yoksa o 2 albümü bende severim, ama hep aynı işler yapılmasına karşıyım.

  19. Melkor says:

    Şimdi farklılaşmak var farklılaşmak var. bunlar hep angutça bir yöne gittiler. bu yoldan da dönmezler artık. içimde gram heyecan yok. Please heal me, Why I can’t sleep hahaha

  20. Korhan Tok says:

    Sounds of a Playground Fading’de ayıla bayıla dinlediğim 5-6 şarkı var galiba. Bu rakamı yakalayabilecekleri herhangi bir şeye tavım. Come Clarity’den sonra yaşadığım heyecanın içine tükürmeyi başarmışlardı, umarım bunda da tekrarlanmaz, or else.

  21. Sheva says:

    Björn şimdi nasıl bir iş koyacak ortaya merak ediyorum.SoaPF’i gayet iyi bir şekilde kotarmış ve benim için Come Clarity ile beraber In Flames’in yeni yüzünü en iyi şekilde yansıtan iki albümden biri olmuştu. Fakat Jesper’siz ikinci albüm olduğunu düşünürsek, SoaPF’in üstüne koyabilirse cidden büyük bir iş başarmış olacak gözümde.

  22. ertan says:

    özellıkle ın flames ın yenı albumunden beklentım cok fazla ınsaallah guzel bır album olur bırde arch enemy den ses cıkmıyor onunda yenı album zamanı geldıde gecıyor

  23. Erşah says:

    Punk’ın nesi varmış amk ? MDM ile punk arasında uçurumlar var bu arada. Az iç o biraları Jester’ın bilmemnesi Anders !!

  24. Can Gelgec says:

    İNFİLEYMİZ mümkünse Whoracle, Jester Race, hatta Colony, Clayman gibisini birdaha yapmasın zaten, bu saatten sonra da yapabileceklerini hiç zannetmiyorum Jesper olmadan. O albümlerin tadında işleri aynı dönemde, öncesinde veyahut sonrasında yapmış olan, yapmaya devam eden binbir türlü oluşumlar (underground veya değil) mevcut zaten. Ha ola ki kendim yaparsam tribute edasıyla aynı havalarda bi collaborative albüm çıkarmak isterim, isterse bandcamp’ten adedi 1 dolardan topu topu 15 tane satılsın.

    In Flames’in ve Neo-In Flames denilen zımbırtının dönemden döneme gitar tonlarını replicate edebilmiş, canı sıkılınca eşlik edip çalıp kavırlayan, rifflerini referans riffi olarak kullanan birisi olarak bile post-RTR dönemi “benim için” araba kullanırken random gaz vermelik şarkılardan ibaret olduğu gerçeğini değiştirmez açıkçası.

    Hayır, kesinlikle kızgın ya da butthurt değilim adamların 2002′den beri izledikleri yola karşı, yanlış anlaşılmasın, açıkçası pek de umursamıyorum bu saatten sonra yaptıklarını. Bana hitap eden, benim kulağımda zamansız olarak yer edinmiş 1-2 başyapıtı yaptıktan sonra isterse elemanlar BDSM porno sektöründe köle olarak rol alsın, “abi adam iyi müzik yapmış bağane gaarşim” gibi gayet düz bir tepki veririm.

    Ammavelakin “olgunlaşmak” kavramının “birşeyler denemek, deneysellik yapmak” veyahut “alternative metal”, “post metal” (son birkaç yıldır amansızca her experimental/post-metal yapıştırması alan herşeyin mükemmel openminded olduğu kanaatinin bokunun çıkmasına ithafen), “progressive vegetarian grindcore” ve niceleri ile bağdaştırılmasının çok da akıllıca olmadığını düşünüyorum. Zira infileymiz için bu “olgunlaşma” deyimini kullanmamız gerekiyorsa, “amerikalı benzerlerine göre daha az teen-oriented, dual harmony ve minör scale’in daha yoğunlukta kullanıldığı, satış miktarları da azımsanamayacak rakamlarda olan alernative metal yapmak” manasında kullanmak çok daha oturaklı olur şahsi fikrimce.

    Yine de hayırlısı diyorum. endüstriyel/punk/country grubu olduklarında bile adamlar dilediğini yapıyorsa, ulaşıyorsa bize pek söz etmek düşmez aslında, dinleyip dinlememek düşer. Körü körüne fanboy olmak da hoş birşey değil çünkü, o durumda Jon Nodtveidt 2006′da kafasına sıktı diye benim de aynısını yapıp her gün anticosmic luciferianism için ibadet etmem gerekirdi sdkjfhksdf.

    Grupla içli dışlı olan hemen hemen herkes biliyordur zaten Jesper’ın RTR’dan beri zoraki olarak keyifsiz hallerde çaldığını ettiğini. Adam zaten bu gidişattan memnun olsaydı The Resistance ile chainsaw HM-2 tonlu buram buram eski isveç kokan d-beat hardcore/oldschool/melodeath melezi bir albüm çıkarmazdı bence.

  25. atoutlemonde says:

    Gerçekten çok fikir sahibi oldum. Manyak riffler var, bomba gibi bir albüm geliyor.

  26. Reroute to Remain says:

    mükemmel bir albüm geleceği kuşkusuz. daha kötü albüm yapmadılar ve yapmayacaklardır

  27. Cattle Decapitation says:

    Ulan Deliver Us klibini izlerken geldi şu haber. Nakarata hiç bu kadar şevkle eşlik ettiğimi hatırlamıyorum, SoaPF yahut Come Clarity kalitesinde olur umarım.

  28. hacıcavcav says:

    “20 yıl önce yaptığımız müziği yapmak istemediğimizden değil, ama artık farklı insanlarız. Eğer böyle bir şey yapsaydık dürüst olmazdı.”

    Daha güzel söylenemezdi, fakat benim açımdan sorun şu ki ben eski In Flames’i 10′lu yaşların sonunda keşfetmiş ve halen 20′li yaşların başında olan birisi olarak eski In Flames’i arıyorum ve bulamayınca ister istemez hayal kırıklığına yol açıyor. Ve yeni In Flames’i benimseyemiyorum çünkü benim aradığım In Flames’den çok alakasız, çok başka birşey.

    Yoksa adamların durumunu tamamen anlıyorum ve bu kadar seneden sonra aynı müziği yapıyor olsalar bile eski havası olmayacağından, eski coşkuyu yakalayamayacakların eminim çünkü abimizin de dediği gibi “dürüst”(veya bence “samimi” de uygun bir kelime) olmayacaktır.

  29. hiç says:

    ilk dinlediğim ve taptığım gruplardan biriydi Flames.O dönemler başka biri daha vardı ama bu kadar parlak değildi. Şimdiyse artık sadece onlar var. In Flames mazide kaldı. Yeni ve değişmeyecek kral Dark Tranquillity.Her albümde üstüne yeni ve güzel şeyler koyarak kendilerini kabul ettiriyorlar.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.