# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
09.12.2013 – HAFTA 54
| 09.12.2013

Klipler, şunlar bunlar.

Saygı sevgi çerçevesinde sürdürdüğümüz bu düzeyli birlikteliğimizin yeni bir haftasından daha merhaba sevgili PA okurları.

Geçtiğimz hafta meta dünyasında olan bazı haberlerden derlediğimiz editör yazısı bölümümüze hoş geldiniz. Gelin el ele tutuşalım hep birlikte ve çok dik bir yamaçtan aşağıya doğru son sürat koşalım.

Bu hafta ilk olarak yeni BEHEMOTH şarkısından bahsetmek istiyorum. BEHEMOTH’un başarılı bir grup olduğu ve çok iyi idare edildiği ortada. Her anlamda çok uğraşılan, emek verilen bir proje ve Nergal de bu minvalde her türlü saygıyı hak ediyor. Ancak durum şu ki, BEHEMOTH’un müzikalitesi, ne yazık ki görsel/imajsal tarafı kadar güçlü bir düzeyde iyiye gitmiyor. Adamlar hayvan şarkılarından birine bir klip yapıyor, “Oha!” diyoruz. Ardından o kadar da hayvan olmayan bir şarkılarına bir klip çekiyorlar, “Vay be, klibe bak” diyoruz. Bu bu şekilde ilerliyor, klipler iyileşiyor, fotoğraflar, imaj etkileyicilik abardıkça abarıyor, ancak müzik yerinde sayınca, hatta bazen çok etkiliyici dahi olmayınca, insan ister istemez “bu adamların asıl amacı klip çekmek; müzik geri planda klibe fon vazifesi görüyor” diye düşünüyor. Son çıkardıkları klip her anlamda etkileyici, hayranlık uyandırıcı. Ama şarkı? Şarkı vasat ile vasat üstü bir yerlerde gezinen, çok bir karakteri olmayan bir profil çiziyor ve açıkçası, grup bu durumu daha ne kadar devam ettirecek diye düşündürtüyor. Umarım albüm iyidir, beklentim büyük.

Bu hafta gündemi sarsan diğer bir konu, HELLFEST 2014′ün etkileyici kadrosuydu. Öyle bir liste ki, neredeyse “OHA BU DA VAR! OHA ŞU DA VAR! AAAAAAAAAAAAAAAAAA!!” diye değil de, “Hmmm… Şu, şu, şu yok, geri kalan herkes var” şeklinde düşünüyorsunuz. Gerçekten de adamlar festival kadrosu olayına boyut atlatmışlar; umarım site okur veya yazarlarından birileri gider de fetivale dair şöyle 50-60 sayfalık bir inceleme yazar.

CHROME DIVISION’ın yeni şarkısı tam bir coşku tufanı. Gaz, eğlenceli, sert, cayır cayır; her şeyiyle çok iyi. Grubun önceki işlerini çok yakından bilmiyorum, ancak yeni albümü mutlaka dinleyeceğim. Çok iyi bir vokalist olduğunu düşündüğüm Athera, SUSPERIA’yla tam anlamıyla sağlayamadığı bilinirliği, umarım CHROME DIVISION’la sağlar.

CANNIBAL CORPSE’un yeni albümünü Erik Rutan’la yapmayacak olması iyi bir şey bence de. Bunu tabii ki Rutan’In olumsuz bir yanı olduğu için söylemiyorum; ancak yeni CANNIBAL CORPSE albümüne dair duymadığım heyecan, bu haberle birlikte biraz olsun arttı, bunun sebebi de grubun son albümlerde biraz fazla aynılaştığını düşünmemdi. Bu tazelik, hangi yapımcı tarafından getirildiği çok fark etmeksizin, gruba bir şeyler katacaktır.

Yeni WATAIN klibini sevdim. Şarkıdan pek hoşlanmıyorum, ama klibin başarılı olduğu ortada. Grubun bugüne kadarki ilk klibini bu şekilde yapmış olması bence iyi bir hareket, aksi takdirde diğer tüm black metal grupalrının çıkardığı tüm black metal kliplerinden çok da farklı olmayan bir şey ortaya çıkabilirdi. WATAIN, farklı bir grup olduğunu bir şekilde belli etmeyi biliyor.

Bu hafta diyeceklerim bunlardan ibaret, haftaya görüşünceye kadar yeni gruplar keşfedin, çok hoşunuza giden yeni bir şeyler dinleyin.

  Yorum alanı

“09.12.2013 – HAFTA 54” yazısına 1 yorum var

  1. mfeci says:

    O değil de, bilo 3.0 çok deli bir çalışma olmuş çok beğendim. Jeff Loomis yine efsaneler yazmış,çalmış..

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.