# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
“Bu Toprağın Metalika’cıları”nın son fragmanı da yayınlandı
22.11.2013

Yakında.

Türkiye’deki metal müzik kültürünü kapsamlı bir şekilde ele alan ““Bu Toprağın Metalika’cıları” belgeselinin son fragmanı da yayınlandı.

Daha fazla bilgi için sizi şöyle alalım.

  Yorum alanı

““Bu Toprağın Metalika’cıları”nın son fragmanı da yayınlandı” yazısına 40 yorum var

  1. anti says:

    Of adı çok kötü.

  2. Zeynel says:

    İsim çok kötü.

  3. bloodshower says:

    metalci müşterim de var benim.

  4. fubar says:

    benim metalci arkadaşlarım da var …

  5. bathory says:

    bu aynı zamanda headbangers from anatolia diye geçmiyomuydu aklıma gelmişti zamanında böyle bi filmimiz niye yok diye

  6. necro says:

    bir headbangers journey değil imkanı da yok zaten :)

  7. SeventhSon says:

    ismin gönderme olduğunu farkeden bi ben miyim la

    Biberli Kurufasulye

    @SeventhSon, +1 :)

  8. progressive says:

    bütün belgeseli alsancakta çekmişler nerdeyse.

  9. Ext_Aggression says:

    “geleneğimize,görenegimize göre hani böyle aşırı rahat olmak,felan..”

    İlla yerleştirecekler bir tane faşist,gericiyi..

  10. Osman says:

    İsim çok başarılı.

  11. saw you drown says:

    biraz gelişin ya.hala satanizm.hala ateist falan.ne bu ya.bu ülkede herşey 2. sınıf olmak zorunda mı.iğrenç bir belgesel olacak gibi görünüyor.umarım yanılırım ve fragmanı tek böyledir.

  12. Korhan Tok says:

    Umarım belgesel sadece sokağa çıkıp vatandaşların metal müzik ve dinleyicileri hakkındaki düşüncelerinin soruşturulmasından ibaret değildir.

    bathory

    @Korhan Tok, yok bundan ibaret değil sanırsam çünkü nette yayınladıkları fotoğraflarda bi kaç grubu görmüştüm cenotaph asafated episode 13 orphaned land vs. yani umarım böyle değildir ki halkla bu kadar konuşmak fazla bile yani daha çok metalcilerle konuşmalılar headbangers journey gibi

  13. mkara says:

    Benim bizzat metalci ile sevişen arkadaşım var onu da getirecem sana.

  14. anti says:

    Abi her şey iyi güzel de, Pelin Batu’yla röportaj yapmak niye? Altay Öktem’i anlarım, çok da doğru bir tercihtir, çünkü fanzinler aracılığıyla yeraltının nabzını en iyi tutan kişi bence odur ama Pelin Batu ne? Pelin Batu niye?

  15. kutup ayısı says:

    fikir guzel, isim berbat, amac supheli. anti’nin hemen ustte soyledigine de katiliyorum ayrica Pelin Batu ne ki?

    ben bir de gercekten bu olayin amaci kismindayim. sonucta bir “belgesel” hazirlaniyor (herhalde, di mi?) fakat icerikte anlatilmak istenen nedir ya da belgelenecek olan nedir gibi sorulara takilinca insan..

    ben bu olayin en nihayetinde rock ve/veya metal muzige dair pek cok seyde oldugu gibi “bakin, biz yaptik, oldu, bu isin piriyiz” tadinda bir baska rezillikten oteye gidecegini dusunmuyorum icinde demecleri bulunacak pek cok onemli simaya ragmen.

    sutten agzi yanan yogurdu ufleyerek yiyor. yapacak bir sey yok. yanilmak dilegiyle.. ben raziyim yani tukurdugumu yalamaya yeter ki “anlamli” bir sey ciksin ortaya.

  16. minikbalina says:

    arkasındaki niyeti vs. bilemem de, şu belgeselin adını anlamayan, gülmeyen adam da daha gelip komiklik, şakalar yapmasın reja ediyorum. komik duruma düşüyor çünkü. (ya da henüz liseli ki anlamıyor espriyi?!)

  17. dullunger says:

    Güven Erkin Erkal, Pelin Batu gibi isimleri fikirleri alınmaya değer gören bir yapımın belgeselini izleyeceğime America’s Got Talent Full Discography dinlerim.

  18. Umut says:

    Güzel fikirmiş Türkiye’de medıl üzerine belgesel çekmek aslında. Yine de başlıca bu müziği dinleyen, gönül veren, kulak kabartan insanların şüphe duyması da haklı görülmeli. Bu ülkede öyle ya da böyle herhangi bir alt kültürle meşgale olan insanlar işin içine medyayla uzaktan yakından bağlantılı bir platform girdiği vakit kendini itin rektumunda buluyor.

    Yine de, eğer PA’da bile bu iş pozitif bir yaklaşım görmez ve destek almazsa varacağı bir yer yok olayın. Şaka değil, ülke sınırları içinde gördüğüm en kendini bilen site -sadece müzik vs. olarak da değil- takipçi kitlelerinden biri burda. Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırsak güzel bir iş olur derim.

    İsim güzel yalnız.

  19. eXozmen says:

    Sanırım isimde biraz da Türkiye’deki ‘Metallica’nın bir müzik türü’ zannedilmesi saçmalığına atıfta bulunulmuş. Bu yönden güzel düşünce. Ama fazla basit kaçmış isim. Çok sağlam bir şeyler beklememekle beraber, bir süreliğine de olsa takip etmeye çalışacağım.

  20. DrAQA says:

    Millet olarak bir siki de beğensek ne güzel olacak. Bir çıksın hele, izleyeyim, ondan sonra sağlam bir yorum yaparım. Fragmanlara bakacak olursak güzel bir çalışma olmuş gibi.

  21. harpy says:

    Pelin Batu’yla da röportaj yapmışlar çünkü onun olması başka bir underground grubunun olmasından daha çok dikkat çekecektir. Olumsuz olarak söylemiyorum bunu, metal dışından insanların da konuyla ilgili doğru bilgiler edinmesini sağlamak istiyorlar sanırım. Güzel şeyler bence bunlar.

  22. northern says:

    son fragmanı izlerken, türkiye’deki metal müziğin sürecinden daha çok metal müziği takip eden ağrı, antep ve van’daki çocukların (ne yapalım, biz de işte takılıyoruz.. ağrı….) durumu beni etkiledi, daha doğrusu düşündürdü.

    doğduğu zaman ve mekanın yerleşik şartlarına uyamamanın en yoğun olarak görüldüğü kişiler bunlar. evet “metalci” denen dinleyici, eğer metal müziği giyim kuşamı ile de takip ediyorsa, ankara’da da, izmir’de de bir garip görülebiliyor ama bazı şehirlerde bunun çok daha sık ve “uzaylı” seviyesinde olduğu da bir gerçek. bunun üzerine bir de bu müziği, sizin gibi yüzlerce diğer insanla sevdiğiniz grubun konserinde deneyimlemek için binlerce kilometre kat etmek zorunda olmayı katınca, kuyu daha da derinleşiyor.

    kısacası bu son fragman beni türkiye’de farklı değerlere sahip olma ve bazı bölgeler ile şehirlerin dünyaya kapalı hale gelmesi üzerine düşündürdü. bu bağlamda da aslında internetin ne kadar önemli bir araç olduğu tekrar ortaya çıkıyor.

    fazla dağılmadan, bu çalışmanın hiçbir şekilde kötü olacağını düşünmüyorum. türkiye’de bu müziğe dair çok fazla araştırma niteliğinde iş olmadığını düşünürsek hele (bilgili ya da bilgisiz olsun) görüş bildiren insanların yorumlarını dinlemek, her bakımdan bir şeyler ekleyecektir bu bakir alana.

    son bir not olarak, abartıyor muyum bilmiyorum, demeç verenlerin çoğunun konuşma biçimi o kadar düzgün geldi ki. belki de son zamanlardaki rezil siyasi seviyeden sonra her şey düzgün geliyordur, bilmiyorum.

  23. sefagn says:

    hassiktir laan benim projemdi bu :( ciddi söylüyorum hayallerimde eğer bigün zengin olursam kodaman bir yapımcı olarak böyle bir belgesel yaptıracam diyordum :) neyse yapanlar yapmış sağolsunlar inşallah başarılı olur bizim keyif alarak izleyeceğimiz kesin

    bide şu hakkari, vandan gruplar filan çıkınca teaserdan ne sevindim ya bildiğin genç kürtler metal yapıyo abi :)

    bidede şu bizim taifeden(pasifagresiften) röportaj yapışan kimse olaydı çok güzel olurdu.

    son olarak şu pelin batu bir iştede olmasın amk heryerden çıkıyo karı ya

    parasite/gallows

    @sefagn, ya myspace’in myspace olduğu vakitler bir kürt grubuna denk gelmiştim, hakkari’dendi ve black metal yapıyorlardı – en azından iddia ediyorlardı, dinlenebilecek herhangi bir materyal yoktu. “black metal savaştan, savaşın doğurduğu sonuçlardan besleniyor; 30 yıldır burada savaş var. biz de aynı şeylerden beslenip black metal gibi black metal yapıyoruz” minvalinde bir deklarasyonları vardı bir de. üf keşke bulabilsem.

    sefagn

    @parasite/gallows, valla kardeş hiç bilmiyorum ben ilk defa senden duydum hakkarili black metalcileride

    Ahmet Saraçoğlu

    @sefagn, yazarlardan Bahadır ve Batu’yla yapıldı Thrown to the Sun olarak. Onun dışında da röportaj yapılan bir sürü isim zaten siteyi takip eden, kimisi aktif olarak yorumlar yapan, konuk yazılar yazan insanlar.

    sefagn

    @Ahmet Saraçoğlu, batuyla felan röportaj yapıldığını bilmiyodum abi sevindim şimdi bilgilendirdiğin için aro

  24. BelGarath says:

    Ben son teaserı çok beğendim.

    Bunun gerçekten bir anadolu yaklaşımı olması, hepsi olmasa da değişik coğrafyaların, sosyo-kültürel merkezlerin insanlarını konuşturması bence çok iyi ve heyecanlandırıcı…

    Şimdiden hissediyorum ki, izledikten sonra keşke şununla da konuşsalarmış, gösterselermiş dediğim olacak.

  25. cannibal fetus says:

    Lan yıllar önce “Harun Kolçak televizyon programında Max Cavalera’dan bahsetti” demişti abim, ben de “hastr lan” demiştim. Parmaklarındaki dövmelerden laf açılınca öyle bi muhabbet olmuş filan. Demek baya metalciymiş Harun Kolçak. Bi kere de Keremcem’in Sepultura mepultra bişeyler anlattığna bizzat şahit olmuştum. Eskiden metal grubu varmış onun da. Bi iki yıl önce de Bedük, Oylum Talu denen karının saçma salak sorularına cevap verirken (“eşiniz size bedük mü diyor” gibi) “eskiden heavy metal yapıyormuşsunuz” sorusuna “yoo death metal grubum vardı” diye yapıştırdıydı cevabı. Sonradan Bedük’ün o dönemki bir konser görüntüsünü bulup izleyince upuzun sırma saçlarına şaşırdığım kadar baya sağlam bir brutal vokali olmasına da şaşırmıştım. Neyse çok alakasız oldu benim yorum idare ediverin.

  26. moruk says:

    isim: ‘bu torpahların metalikacıları’ olmalıydı

  27. Osman says:

    Hebsi salag onların yağ

  28. sama says:

    en çok fragmanın sonlarındaki elemanın ‘Yaşamanız Lazım’ sözleri hoşuma gitti .. gerçekten de öyle bir şey metal müzik .. eğer bu film gösterime girerse kısıtlı kalacak olsa dahi gösterimi tv’deki haber kanallarında dahi bir şekilde gösterilse metal müzik için bir şeydir diye düşünüyorum .. bu arada dvd’si de mutlaka çıkmalı ..

  29. Oblgoth says:

    Teaserlardaki şarkılar çok iyi ve ben genelde çoğunu bilmiyorum. Var mı ne olduklarını bilen söylesin de dinleyeyim

  30. crowkiller says:

    ilk videoda 0:10dan sonra giren şarkı kime ait ? fena grup değilmiş

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.