# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Spotify artık Türkiye’de
24.09.2013

“Abi beleş VPN var mı?” devri bitti.

Dünya üzerindeki en popüler müzik dinleme araçlarından biri olan ve uzun yıllardır Türkiye’de hizmet vermesi beklenen Spotify, artık resmen Türkiye’de. Şu adrese girerek direkt kendiniz de tecrübe edebilirsiniz. Hatta şöyle buyurun:

Biz yıllardır kullanıyoruz (KIPS), size de öneririz.

  Yorum alanı

“Spotify artık Türkiye’de” yazısına 15 yorum var

  1. Son of Moonshine says:

    Şimdi bu sitedeki tüm içeriği bedava pcden istediğimiz kadar dinleyebiliyor muyuz? Süre kısıtlamasıda yok. Mesela paralı versiyonlarında daha çok sanatçı falanda yok di mi?

    Batuhan Bekmen

    @Son of Moonshine, web player’ı da var, direkt olarak pc’ne indirebildiğin client’ı da. para verirsen mobil bile oluyor haha.

    erişim kısıtlaması yok ama reklam dinlemek zorunda kalıyorsun arada. süre kısıtlaması yok evet.

    Son of Moonshine

    @Batuhan Bekmen, evet denedim şimdi. yabancı içerik süperde türkçe de yer yer boşluklar var.Yinede azımsanmayacak bir türkçe arişivide var hakkını yemeyelim. Mesela Ahmet Kanneci var.(klasik müzikle ilgili) Daha bir gelişsin para verebilirim ben buna.

    osuruğu öksürük ile absorbe eden kişi

    @Son of Moonshine, Yabancı içeriğin nesi süper!?? O kadar piyasa olmuş, artık 7-8 yaşlarındaki veletlerin bile t-shirtünü giydikleri Amon Amarth’ın bile 2-3 albümü var(3 ay kadar önce öyleydi)

    Spotify’ın asıl Türkçe içeriği sağlamdır… Hiçbir yerde bulamayacağın, torrentleyemeceğin Türk sanatçıların parçalarını, albümlerin bulabilirsin…

    Ben ilk üye olduğum zamanlar direk Fazıl Say ve Cem Karaca’nın albümlerini dinlemiştim… Çünkü bu adamları download edebileceğin bir yer yok varsa da samanlıkta iğnedir ancak…

    Metal müzik açısından spotify’a ‘otur sıfır!’ diyorum.. Onun dışında çok sağlam bir Jazz veri tabanı sunuyor…

    Genel olarak popüler, piyasa müziği adam yerine koyan bir platform spotify…

    Üyelik de sınırsız değil… TunnelBear gibi uygulamalarla bağlantı noktanı yurt dışı gibi gösterip üye olduğunda bile reklamlarla sık sık bölünen süre sınırlı bir profile sahip oluyorsun ve bir vakit sonra senden premium’a geçmeni istiyorlar… kısaca tadı damağında kalıp şutlanıyorsun…

    Ömer Kus

    @osuruğu öksürük ile absorbe eden kişi, spotify surekli yeni album ekliyor yalniz. Su an Amon Amarth’in butun albumleri spotify’da, 3 ay önce yoktu dedigin gibi. Bir sure önce Primordial’in hicbir albumu yoktu mesela, su anda butun diskografi var. Agalloch hic yoktu, simdi Pale Folklore ve Ashes Against the Grain gelmis, yakinda digerleri de gelir eminim. Yeni cikan albumler bir iki gun sonra direk spotify’a dusuyor zaten. Arti hic piyasa olmayan gruplari bile bulman mumkun. Mörk Gryning, Monarque, gecenlerde kritigi cikan Vali vs. vs. Kisacasi aylik 15-20 lira ile gayet legal bir sekilde bunca sarkiyi, her an her yerde dinleyebilmek bence MUKEMMEL bir olay. Tadi damaginda kalip sutlanmadan, ayda 15 tl vererek dinlemeye devam edebilirsni. Böyle bir hizmet icin cok kucuk bir meblag bence. Spotifyda premium uyelik aldim alali winamptan, media playerdan muzik dinlemez oldum. Spotify’da olmayan bi sanatci olursa anca iste.

    osuruğu öksürük ile absorbe eden kişi

    @Ömer Kus, kendini geliştirmiş olabilir.. ama bu tarz online müzik ücreti ne kadar düşük olursa olsun hiçbir zaman fiziksel arşivin yerini tutamaz bence…

    Spotify’ı bulamadığım klasik müzisyenleri ve türk anadolu rockçılarının eski albümlerini dinlemek için kullanıyorum…

    isimsiz

    @osuruğu öksürük ile absorbe eden kişi, bende bu uygulamayı indirdim ve üye oldum. direk bana sormadan 30 günlük premium oldum. 30 gün sonra benden para alınacakmı.
    TEŞEKKÜRLER.

    Ömer Kus

    @Batuhan Bekmen, bildigim kadariyla 6 ay uyelikten sonra sure kisitlamasi geliyor. Isvec’te öyle en azindan. Haftada 2,5, ayda 10 saat dinleyebiliyorsun. Reklamlar da cabasi tabii.
    Normal uyelik (Isvec’te 10 lira falan, Turkiye’de ne kadar olur bilmiyorum) alirsan suresiz ve reklamsiz dinleyebiliyorsun, ama sadece pc’den. Playlistleri falan download edip internette degilken de dinleyebiliyosun bununla.
    Premium uyelik alirsan (burada 20 lira asagi yukari) suresiz dinleyebiliyorsun arti cepten dinleyebiliyorsun.

    Son of Moonshine’in sorusuna cevap olarak, parali versiyonla parasiz arasinda sanatcilar acisindan fark yok.

    Batuhan Bekmen

    @Ömer Kus, ha anladım abi. fiyatlar da aynı burada. aylık 10-20 TL pek bi şey değil gerçi.

    Batu Sarıtürk

    @Son of Moonshine, Benim anladığım kadarıyla durum şu;

    1: Ücretsiz versiyonda arada reklamlar dinleyerek 6 ay boyunca sınırsız kullanabiliyoruz. 6 aydan sonra haftada 2,5 saat, ayda 10 saat sınırı geliyor. Web ve masaüstü uygulamaları kullanabiliyoruz.

    2: Aylık 4,99 TL olan sınırsız üyelikte reklamlar yok. Aynen web ve masaüstü kullanabiliyoruz.

    3: Aylık 9,99 TL olan premium üyelikte sınırsıza ek olarak mobil cihazlarda kullanabilme ve offline olarak dinleyebilme özellikleri de var.

  2. Kemal says:

    Ben 1 yili askin suredir parali uye olarak kullaniyorum Spotify’i. Goruslerim genel olarak cok olumlu, bundan once iTunes dan albumlere tonla para bayilan ben artik neredeyse herseyimi Spotifydan dinliyorum,

    - Bedava olarak sadece 1 hafta kullandim, ve reklamlara cok sinir oldugumdan dolayi hemen parali versiyona gectim. Sozde stream kalitesinin de artmasi gerekiyordu ama oyle aman aman bir fark goremedim. Yine de sirf o reklam sacmaligindan kurtulmak icin para vermeye deger bence.

    - Metal muzik arsivi 1 sene once baya kisirdi ama gun gectikce genisliyor ve su an hic fena degil. Mesela 1 ay oncesine kadar King Diamond cok az vardi simdi butun diskografi var. Yani “x grubu yokmus, ben uye olmam haci” filan diye dusunmeyin adamlar surekli update ediyor arsivi.

    - Klasik muzik, Caz ve Elektronik muzik arsivi ise hayranlik uyandirici boyutlarda. Arayip da bulamadigim bir sey hatirlamiyorum, eger bu tarz muzikleri bolca dinliyorsaniz kesinlikle uye olun derim.

    - Related Artists kismi basarili bence, sevdiginiz gruplara benzeyen gruplari bulmak icin guzel bir arac. Spotify in kendisi de surekli size yeni seyler tavsiye ediyor zaten.

    - Sarki sozu eklentisi de baya guzel. Dinlediginiz sarkinin sozlerini aninda takip edebiliyorsunuz.

    - Linux masaustu versiyonu malesef cok sikintili, bol bol takiliyor ve hatta yeri gelince bilgisayari bile kilitliyebiliyor. Linux kullaniyorsaniz web client i tercih edin.

    - Arayuz gayet temiz ve kullanisli. Playlist yaratmak ve artistler arasinda gezinmek cok kolay.

    - Bence streaming kalitesi cok da iyi degil, yani YouTube veya Grooveshark tan dinlemekten pek bir farki yok. O yuzden buradan begendiginiz albumlerin kaliteli dijital versiyonlarini veya orijinal CDlerini satin almayi dusunebilirsiniz.

  3. Son of Moonshine says:

    ttnetmuzik i unutmuşuz. en azından ben unutmuşum. türkçe içerikte sanırım daha iyi. ama ücretsiz 30 saniye dinleyebiliyon orda da. bide yabancı içerik çok zayıf ttnette.para versen bile dinleyemiyon yani çoğu şeyi. Bu nedenle spotify daha ağır basıyor.bide spotify in yabancı underground içeriği zayıf denmiş. 70 lerin unutuluş adı sanı bilimeyen prograsif rock gruplarına baktım biraz hepsi vardı. Dinleyicilerin ağırlığı Spotify e verilirse eminim olmayan gruplarda zamanla eklenir. Tam bilmemekle sanırım bu piyasayı daha çok apple ın programı domine ediyor şu an.

  4. Mert says:

    Asrın icadı olabilir bence, çok eski bir kullanıcısı değilim ama kullanmaya başladığımdan beri fanatiğiyim sdfsd. İçeriğindeki app’ler bile ayırır muadillerinden. Aradığım bir şeyi bulamamakla çok nadir karşılaşıyorum şahsen, Boards of Canada ve King Crimson gibi birkaç ismi bulundurmamak gibi ayıplarını da görmezden geliyorum artık. Şahane işte.

    Ayrıca üstte yazanlara ek olarak piremiyum hesaplar yüksek kalitede müzik dinleme ayrıcalığına da sahip bildiğim kadarıyla.

  5. ali ihsan balı says:

    Spotify’de çaldığımız şarkılar internet kotasından yiyor mu? Bilgisi olan var mı?

    Son of Moonshine

    @ali ihsan balı, e yani bi zahmet yesin :D

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.