# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
METALLICA’nın Çin konserinde “Master of Puppets” çalması yasaklandı
28.09.2013

Belki anamıza küfrediyorlar?!

METALLICA’nın geçtiğimiz günlerde Çin’de verdiği konser öncesinde, Çin hükümeti tarafından grubun diskografisindeki tüm şarkı sözlerinin talep edildiği açıklandı.

Hükümet yetkilileri, grubun tüm şarkı sözlerini okumuş ve sözlerini sakıncalı buldukları şarkıların canlı olarak icra edilmesini yasaklamışlar. Bu şarkılardan biri de “Master of Puppets”mış. Grup bu duruma çok şaşırdıklarını ve bu olayı korkutucu bulduklarını ifade etmiş.

Bu yasaklama siyasal bir durum olsa da, örneğin CANNIBAL CORPSE’un bazı şarkıları da, içerdikleri ve insanları kötü etkileyebileceği düşünülen bazı sözlerden dolayı Avustralya gibi kimi ülkelerde canlı olarak icra edilemiyorlar.

  Yorum alanı

“METALLICA’nın Çin konserinde “Master of Puppets” çalması yasaklandı” yazısına 8 yorum var

  1. atoutlemonde says:

    ahahahha başlık çok iyi

  2. crowkiller says:

    So what ın sözlerini yolladılarsa yandılar

  3. hen says:

    amk ingilizce bilen yok ülkede kim anlıcak

  4. Aeonian_Lich says:

    Globalleşmeye ekonomik olarak dahil olup avantajlarını görürken, kültürel olarak kendini sıyıramayıp obezite gibi sorunlarla da uğraşıyorlar ilk defa. Konu ABD’li bi grup, hele de Metallica olunca yoğurdu üfleyerek yemeleri doğal sanırım.

  5. junkman afatsum says:

    yuhhh yani, bu kadarda yobazlık olmaz ya!

  6. osuruğu öksürük ile absorbe eden kişi says:

    Şüphesiz çin ve abd aynı şey değil… globalleşme palavralarına zerre itibar etmeyen biri olarak topluluk psikolojisi ve değerler sosyolojisinin toplumsal kurum ve organlardan çok daha yavaş değiştiğine ve geliştiğine inanırım… öyle serbest piyasa düzenine geçiyon diye insanlar bir anda ‘geniş’ düşünen yaratıklara dönüşmezler…

    http://geert-hofstede.com/china.html

    Çin kapalı toplum.. aslında bunu metallicanın bilmesi ve düşünmesi lazımdı.. bir yere gideceğin zaman oranın sana uymasını bekleyemezsin.. senin biraz araziye uyman gerekir..

    öyle ‘biz geldik istediğimizi çalar, söyleriz’i her yerde yemezler…

    Zamanında da KISS’ın makyajını japon gümrükçüler sildirmişti..sen kimsin ki? dünya çapında insan da olsan yazılı kurallar, iş yapma gelenekleri var dimi ama? bir anda aklıma geldi…bizimkiler de justin bebesine özel olarak arabada evrak kontrolü yapmışlardı…

    büyük devlet olmak başka birşey…

    BelGarah

    @osuruğu öksürük ile absorbe eden kişi, Ne denebilir ki…

    Ayrıca biraz adam olsalar (ki ben maalesef pek ihtimal vermiyorum) bunun için bir nevi özel şarkı ya da şov gibi bir şey yapsalar ama nerede ben parama bakarımcılar…

    bascivegobekli

    @osuruğu öksürük ile absorbe eden kişi, Sapına kadar haklısın, belgeselin birinde izlemiştim: komünizm olayı mevzubahis ülkelerde bağımlılık sendromuna dönmüş durumda, bırakınca daha bir kötüleşiyorsun.

    Özet: Her ülkenin sansürü ayrı bir renkte sansürü var, rahat stand-up gösterisi yapacak kadar. Ama bizimkilerin rengi git gide zidik yeşiline kaçıyor.

    Özet 2: Bu saatten sonra Big4′dan beklentilerim diplerde… Sadece Metallica değil yani :)

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.