# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Tartışma
Kampüste metalcilik
| 30.07.2013

Sen hiç sınıfın tek metalcisi oldun mu?

Serin bir Temmuz sabahından merhabalar… demek isterdim ama yanıyor ortalık, evet. Ülkemizin en saygın ve güvenilir kurumlarından ÖSYM’nin LYS, ÖSYS, KPSS derken yine sonuç üstüne sonuç açıkladığı, yüz binlerce insan için büyük önem teşkil eden bir dönemden geçmekteyiz. Bu haftaki konumuz ise kampüste metalci olmak.

Eğitim hayatımızın ilk yıllarından keskin çizgilerle ayrılan üniversite hayatı, kültürel ve sosyal açıdan insana çok kısa sürede ve biraz da hızlı şekilde çok farklı şeyler katıyor. Bir yandan belki de daha önce hiç gitmediğimiz bir şehirde bambaşka hayatlar, kişilikler tanıyıp eğitimimize devam ederken, bir yandan da bizden hiç ayrılmayan huylarımız, hobilerimiz ve özellikle de müzik zevkimizle yaşamaya devam ediyoruz. Peki metal müzik üniversite hayatında kendine nasıl bir yer buluyor? Üniversiteli metal dinleyicisi olmak nasıl bir şey?

Üniversite hayatının müzik zevkinize olan etkisi nedir? Rock kulüpleri, festivaller, irili ufaklı etkinlikler metal dinleyicilerinin sosyalleşmesi açısından nasıl bir önem taşıyor? Sınıftaki tek metal dinleyicisi olmak nasıl bir şey? İnsanlar müzik zevklerini paylaşabilecekleri kişileri nasıl buluyor? Üniversite yıllarında birbirini bularak grup kuran kişiler neler yaşıyor? Üniversitede metal sayesinde arkadaş edinmişliğiniz var mı?

Yolu üniversiteden geçmiş ya da geçecek olan, ya da bu konuda gözlemleri bulunan herkesin yorumunu, önerisini, tavsiyesini, sorusunu, anısını, fantazisini ilgiyle bekliyoruz.

  Yorum alanı

“Kampüste metalcilik” yazısına 87 yorum var

  1. atoutlemonde says:

    Ben liseden beri bu konuda kendimi hep yalnız hissederim . Sadece üni hazırlıkta tıpçı bir arkadaşımla ara ara sohbet çevirirdik. Bana az çok katkısı da olmuştur. Örneğin 2007 de amon amarth ile ilk tanışmam onun sayesinde olmuştu, hatta yamulmuyorsam death in fire şarkısıydı.

    Hala da üniversite okumaktayım, çoğu yakın arkadaşlarım popüler müzikler etrafında dönüyor, bazıları da dubstepe sarmış durumda. Bir tanesi de kulaklığını uzatıp ” bak bu grubun köpeği olacaksın” veya “şurdaki soloyu dinlemen lazım hacım” demiyor. Onların yanında onların müziklerini dinlesem de, kulaklığımı taktığım anda kendi dünyama iniş yapıyorum. Kantinde birkaç tane metalci tip görüyorum ama tanımadığım birine de ne diyeyim şimdi. Ben de öyle metalci gibi giyinmediğim için dikkatlerini çekmiyorum sanırım.

    İlk zamanlarda metalci bir çevreye çok özensem de, hiçbir zaman metal dinlediğim için kendimi soyutlamadım, herkesle az çok muhabbetim vardır. Zaten bu saatten sonra da kimin ne dinlediği umrumda değil, adam olsun yeter. (son cümle isyanın bir çeşit dışa vurumu)

    Son olarak fotoğraf çok iyi :D

  2. patognomonic says:

    Oncelikle hem Fen Lisesi çıkışlı olmam hem de su an İstanbul’da Tıp Fakültesi nde sağa sola idrar tahlili yetiştiren bir hekim adayı olmam sebebiyle, çevremdeki metalci populasyonu her daim diger lise ve fakultelerden az oldu diyebilirim.
    Durum boyle olunca,konu ne zaman muzikten acilsa her seferinde itilip kakildim, itin gotune sokuldum.Hayko Cepkinle ozdeslestirildim,satanist oldum,kedi kestim, bununla da kalmayip sahneye koli koli civciv dokup, dikenli ayakkabilarimla ezdim, icki ictim, eroin kullandim,esrar cektim Cevremdeki insanlarin metal muzige bakisi isin icinde biraz espri de olsa tam olarak bu yonde. Yani basliktaki adam benim :)

    rauf

    @patognomonic, kader arkadaşıyız dostum :)

  3. DrAQA says:

    önce fotoğrafa yorum olarak, ahahahaahahahahaaahahahahhhklajshdlkasklahahaeheh.

    Öhhm şimdi,
    Pasifagresif’in sosyal çevre ve metal ile ilgili açtığı bütün başlıkların altına yazdığımı yine tekrar edeyim; ev arkadaşım dışında daha bir tane metal müzik dinleyen arkadaşım olmadı. Ev arkadaşım da bir albümü alır bir sene dinler sonra başka bir albüm ister benden ibne, öyle bir şey kendisi. Şimdi Opeth’e sardı göt, 5-6 sene albüm falan da istemez artık.

    Üniversiteye gelecek olursak, sanırım metal müzik dinleyen insanın en gitmeyeceği bölüm benim okuduğum bölümdür. Arapça Öğretmenliği okuyorum evet, sınıfımdaki herkes metalciye “ibne pezevenk şerefsiz” ya da en hafifi “ateist” gözüyle bakıyor.

    Hatta bir keresinde doktora yapan bir kişi bizim sınıfta 25er saniyelik müzikler dinletti ve o müziği dinleyen kişilerin bize göre ne tür insanlar olduğuna dair bir anket yaptırdı. Metal bölümünde Cannibal Corpse’dan Hammer Smashed Face şarkısını çaldılar hatta :) kağıtları toplarken milletin o ankete yazdıklarına göz attım. Ateist, depresyonda, suçlu, hırsız, terörist olabilir yazanlar vardı.

    Sonuç olarak, kulaklığımı takar müziğimi dinlerim. Metal müzik dinlediğimi söylemekten asla çekinmem. Ancak ne yazık ki şu vakte kadar hiç metal müzik sever bir arkadaşım olmadığı için, metal müzik hakkında oturup ne konuşulur bilmem. Ne diyeceğim yani “Kanka kreator – demon prince şarkısının sonunda nasıl giriyo be solo be! Vuaaann vavavaaan vavaaann dırı dııırııı dıııı rıııı! Süper!” mi diyeceğim :D

    OnurOnur

    @DrAQA, Arapça Öğretmenliği he:D cannibal corpse dinletmeside çok ilginçmiş, normalde metale 150 ışık yılı uzaklıkta olduğunu düşüneceğin birinden bunu beklemezsin sfsfddfs

  4. thecrimsonking says:

    Lisede hep sınıfın tek metalci çocuğu oldum ben. Üniversitede de öyleyim hala(neredeyse). Lise son sınıfta YGS ve LYS yaklaşırken test çözme derslerimiz vardı. E doğal olarak “müziksiz test çözemiyorum yeaaa” triplerindeyken bilimum nevermore olsun trivium olsun bloodbath olsun ihsahn olsun sınıfta dinlerdim kulaklıkla. İstemsiz olarak ayaklarımla şarkıya sertçe ritim tuttuğumu şu şekilde öğrendim: Yıllık yazılarımda bir kız “her ders koşarcasına yerinde oturan arkadaşım” diye bir şey yazmıştı.
    Üniversitede ise hem politik hem dini düşüncelerime tam ters bir üniversiteye geldim(seve seve değil ipe ipe :D ). Sınıfın hatta koca üniversitenin tek metalcisi olabilirdim diye düşünmekten kendimi alamazken müzik kulübünü arkadaşımla kurduk ki kendisi yavuz çetin işte bilimum rock falan dinler. Hazırlıktan 1. sınıfa geçtiğimizde yeni kayıtlardan 2 adet metalci çocuk oldu kulübe. Ve o sene bahar şenliğinde Dream Theatre-Forsaken ve Bullet For My Valentine-All These Things I Hate çaldık. Sonradan öğrendik ki herkes çok beğenmiş üst yönetimden tebrik almışız. Zaten çok da umrumuzdaydı. Bu da böyle bir fantezim. Hatta üniversiteyi de söyleyeyim de tam fetiş olsun: Bezmialem Üniversitesi.

  5. harpy says:

    Sanırım ben bu açıdan daha şanslıyım diğer insanlara göre. Anadolu lisesi çıkışlıyım ama metal (en azından heavy metal) dinleyen arkadaşlar edinmek üniversitede başladı. Dolmuşlarındaki kulaklıklardan çıkan metal müziği hayal ederek geldiydim odtüye. Beklediğim kadar metal seven çıkmasa da (ya da ben daha bulamadım henüz) kampüste gorgoroth, death, opeth, metallica, iron maiden tshirtlüleri görmek umut verici.

    mert salkım

    @harpy, opeth tişörtü kırmızıysa o benim

    harpy

    @mert salkım, odtükentin ordaki gymde görmüştüm kırmızı lamentations tshirtü, yemekhanede de vardı 2 kere ama onlar kırmızı mıydı hatırlamıyorum.

  6. Mardukcan Belphegorgil says:

    Üniversite hayatının müzik zevkinize olan etkisi nedir?

    -Üniversite demek çevre demek. Benim zamanımda facebook yoktu (en azından son sınıfa kadar). facebook çıktı mertlik zerklik oldu. tv aracılığı ile populer (nu) metal kültürü oluşabiliyordu. Üniversitede de ancak elektro gitara meraklı tiplerle takılırsanız metal-üniversite ilişkisinden söz etmek mümkün olur

    Rock kulüpleri, festivaller, irili ufaklı etkinlikler metal dinleyicilerinin sosyalleşmesi açısından nasıl bir önem taşıyor?

    -Sosyalleşmenin tam anlamı belli bir cemiyete ait olmaktır aslında. Yüce halk daha çok belgesellerdeki manasıyla, başka bir türdeşle etkileşime geçmek manasında kullanılıyor hep :) Önce yaşam biçiminizin görünüşünüz ve mizaçınızla uyuşması lazm. Gerisi gelir.

    Sınıftaki tek metal dinleyicisi olmak nasıl bir şey

    -Sınıfın kültürüne bağlı.

    İnsanlar müzik zevklerini paylaşabilecekleri kişileri nasıl buluyor?

    En başta dış görünüm belli ediyor zaten. daha sonra tanışıp içine bakmak lazım arkadaşın

    Üniversite yıllarında birbirini bularak grup kuran kişiler neler yaşıyor?

    valla bir kere anadoluda bir yerdeyseniz işiniz biraz zor. Ayrıca pratik yapmak çin yalıtımlı biryer bulmanız lazım. okul konserleri gibi olaylarda da yerli populer rockın dışına çıkalayamayacağı için ne kadar tatmin eder adamı şüpheli.

    Üniversitede metal sayesinde arkadaş edinmişliğiniz var mı?

    -tek tük

    Uzun lafın kısası türkiye’de armin van buuren den daha sert müziklerin üniversite ortamında geçerliliği pek yok gençler. Bu arada metalci imajının da biraz düzeltilmesi gerekiyor. Uzun saç, 15 tl lik boktan siyah tişört ve yaz ayında bot nereye kadar

  7. This is Anfield says:

    Burada benim de yazacak bayağı anım var aslında öncelikle ilk kazandığım üniversiteden bir şeyler anlatayım.
    Küçük bir yerde okuyordum, 1 sene okudum zaten orada, tüm arkadaşlarım cemaatten, pilavlıların ardı arkası kesilmiyor, arada bir İn Flames’in en yumuşak şarkılarını dinletiyorum tabiri caizse ama olmuyor tabi.
    Amon Amarth tişörtüyle ablaların evine gittiğimi hatırlıyorum da, beni sohbete davet etmişlerdi, abla suratıma suratıma ayetleri okuyup, anlattığı ibretlik hikayelerle beni iğneliyordu mübarek.
    Yurttaki oda arkadaşlarım da Linkin Park’tan ileri gidemediler!
    Söz gelimi müzik konusunda her zaman yalnızdım ben, şöyle saatlerce İsveç Death Metali’nin gelişimini, değişimini konuşmak istiyorum ama olmuyor işte.
    Bakalım bu sene Ankara’yı kazandım orada mutlaka kafama göre arkadaş vardır.

    aaa

    @This is Anfield, Hocam hangi bölüm?

    Baybora

    @aaa, Gençler ben de Ankara yolcusuyum toplaşalım kaynaşalım :(

    Beleg

    @Baybora, ankara +1

    DrAQA

    @Beleg, Bu başlık altında toplanıyoruz galiba, Ankara +1 :)

    Beleg

    @DrAQA, valla toplanalım abi, ilk defa bu sene gelicem ankaraya; yalnız kalmaktansa metalci tanıdığım olsun :D

    aaa

    @DrAQA, @Beleg, @Baybora Pasif Agresif sen nelere kadirsin.

    Ahmet Saraçoğlu

    @aaa, @DrAQA, @Beleg, @Baybora “PASİFAGRESİF okurlarından kurulu Ankaralı grup …’dan yeni albüm detayları” haberini koyacağımız günü bekliyoruz.

    DrAQA

    @Ahmet Saraçoğlu, Gitar çalışmalarına ağırlık vereyim ben şimdiden o zaman :)

    Baybora

    @Ahmet Saraçoğlu, Ahahah. Davulu kaptım beyler ona göre.

    Beleg

    @Ahmet Saraçoğlu, bas da benden beyler. Gecenin 3ünde dönen muhabbete bak anasını satiyim :D all hail pasifagresif!

    Baybora

    Abi harbiden var ya. Şimdiden kurduk ortamı asgsdfs.

    aaa

    @Baybora, @Beleg, @DrAQA, @Ahmet Saraçoğlu Abi hahaha,beyler bu arada ciddi ciddi tanışalım anlaşırsak neden olmasın diyorsanız facebook linkini koydum.Diğer gitar da bende bu arada sdsfs.

    DrAQA

    @aaa, @Baybora, @Beleg, Gençler benim face adresi de linkte, bir biçimde bağlantı kuralım derim. :)

    Baybora

    @DrAQA, @aaa, @Beleg, Ben de koydum gitti.

    This is Anfield

    @aaa, sınıf öğretmenliği geldi bakalım ne olacak.

    aaa

    @This is Anfield, Hayırlı olsun, eğer ilgilenirsen facebook linki yukarıda.

    This is Anfield

    @aaa, teşekkür ederim.

    onurtoptas

    @This is Anfield, ankara + 1

    hacettepe tutturdum ben de. istanbul’da yıllardır okulda lisede dersanede vs. tüm girişimlerime rağmen hep tek kaldım metalci olarak. çekingen olmamama rağmen hiç metalci kitleden arkadaşım olmadı. metal dinlediğini tahmin ettiklerime uzaktan baktım, onlarca arkadaşa kaset mp3 neyin verdim. nafile. ekmeye çalıştığım müzik tohumları 1-2 arkadaşta cılız meyve vermiştir en fazla. vapurda çantasından baget sarkan kızın ilgisini çekeyim diye kulaklığın sesini açıp elimle ritim tuttum. ritim tuttuğumla kaldım(agla_1). acısını ankara’da çıkartalım hacılar.

    yeri gelmişken başlıkla ilgili bir itiraf: yıllarca istanbul’da kendine metalci tayfa yapıp konserlere barlara hatta eylemlere vs. beraber giden tişörtlü çantalı şekilli saçlı çok önemli şeylerden konuşuyor gibi olan havalı kitle: sizleri seviyorum sayıyorum eyvallah ama öküz gibi de kıskanıyorum ne yalan soyliyim. oğlum 9 yıldır geceli gündüzlü dinliyorum ama hiç aranızda olamadım lan. gizli bir kod mu var ben niye giremiyorum aranıza?;) neyse aranızda olmayacağım artık.

    mysh

    @onurtoptas, abi aynı dertten muzdaribim ve bunu bu şekilde burada dile getirmen müthiş.gerçi genel metalci dolaylarında acayip bir cool olma çabası sezinlemişimdir hep.neyse bende hacettepede okuyorum ve senle tanışmak isterim.

    onurtoptas

    @mysh, eyvallah bro. onurtoptas@yahoo.com. eylul sonunda ordayım bi aksilik olmazsa. konusuruz.

    mKeles

    @onurtoptas, @This is Anfield, @mysh
    Ankaradayım, Hacettepe tutturdum ben de gelin de grup falan kuralım harbi death/black ne varsa :D :D

    This is Anfield

    @mKeles, hele bir görelim bakalım Ankara’yı öyle bir şey olursa benim sesim güzeldir:)

  8. sama says:

    fotoğraf tam olarak gerçeği yansıtmasa da gerçeğin büyük bir bölümü bu fotoğraftaki gibi ne yazık ki .. ülkemin çeşitli yerlerinde üniversite okumuş birisi olarak söyleyebilirim ki: ülkenin doğu tarafı ile batı tarafı kesinlikle bu konuda bir değil .. konuyu daha net açacak olursam ülkenin batı tarafında herhangi bir üniversitede özellikle İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlere yakın bir yerde okuyorsanız metal dinleyen birilerini bulmanız zor olmuyor .. ancak doğu tarafında ülkenin söz gelimi küçük bir şehire düşmüşseniz bu konuda yalnızsınız demektir .. ancak yine de popüler grupları dinleyen birkaç kişiye şans eseri de olsa rastlayabiliyorsunuz ( metallica, rammstein gibi ) ..

    bir de gümüşhanede okurken okulun kantininde jukebox ta rammstein çalmıştı da bir arkadaş dumur olmuştum :D durum böyle ne yazık ki :D

  9. burningeyes says:

    Sınıfın tek metalcisiyim, hiç bi sıkıntım yok ayrıcalığım var.

  10. aaa says:

    Ankara’da mı okuyorsunuz? Popüler müzik dinleyen arkadaşlarınızdan bıktınız mı? Ah kafama göre metalci bir adam bulsam eve bile çıkarım mı diyorsunuz? Çözüm=Ben.

    DrAQA

    @aaa, Kardeş sana helal olsun ya :) Her eve lazım senden :)

    niht

    @aaa, kardeş 17 yaşında ne eve çıkması?

    aaa

    @niht, Doğum gününün aralık’ta olmasından kaynaklanan bir şanssızlık o abi, valla diğer seçeneğim devlet yurdu o yüzden yaş falan pek bakmıyorum sfsd.

  11. Harun says:

    Iron Maiden konseri açıklandıktan sonra okuldaki (temsili kampüs fotoğrafındaki okul) çevremden konsere gidecek tek bir kişi bulamamamla durumun vehametini anladım. Ama beni en çok şaşırtan olay Black Sabbath tshirtümü gören hocamın “Black Sabbath seviyorsan Judas Priest dinle, eskiden ben de dinlerdim şimdi çok hard geliyor.” demesiydi. :D

  12. B U R Z U M says:

    üniversitenin ilk senesinde kulaklığımda gorgoroth – destroyer albümünü dinlerken bir arkadaş gelip ne dinlediğimi sormuştu. kulaklığı takmasını söyledim. 15 saniye sonra kulaklığımın fazla cızırtılı olduğunu ve patlak kulaklık ile nasıl müzik dinlediğimi sordu:):):):):)buda böyle bir anımdır…

  13. Burak says:

    Hacettepe’de kimya öğretmenliği okuduğum dönemde almanca hazırlık zamanı mp3′ten ”demilich” dinlerken bu böğürtü ne lan şeklinde tepkilerle karşılaşmıştım benim brutal vokal tarzını ve diğer death-black metal türlerini açıklama girişimlerin sonuçsuz kalmıştı, sınıfta tek death-black seveni bendim ve tabi tek kalma durumu hep olmuştu.

  14. DeathoteK says:

    Hahaa =) Kütahya Gediz de iki kişiydik.. Milletin o bakışlarını hiç unutmam =)Eve polis bile gönderdikleri oldu=) bu adamlar ne dinliyor, nasıl tişört giyiyor böyle diye. Vay bee. Baktık işler iyiye gitmiyor okulda zaten sarmamış, ses sistemini ele geçirip millet sabah okula gelirken zangırt diye sesi kökleyip millete Death dinletmiştik.. Tabi sonumuz malum disiplin kurulu falan fistan =)

  15. serdar91 says:

    üniversitede (düzce üni.) hiç metal müzik ile alakalı bir ortamım olamadı ne yazık ki. neredeyse herkesin müzik zevki pitbull, mustafa ceceli ayarındaydı. üzerinde metal müzik gruplarının tişörtlerinin olduğu arkadaş sayısı bir iki kişiden ibaretti. bir de bulunduğum okul cemaat takımının ağırlıkta olduğu bir okul olunca ekstrem müzikle olan ilişki de sıfıra yakın oluyor tabi. neyse ki gelecek sene tekrar üniversite sınavlarına giriyorum ve amacım istanbul’da bir üniversiteye yerleşebilmek. düzce’de metal müzik işinin oluru yok.

  16. Yusuf says:

    Şuan lise sondayım oncelikle resim harika , aslinda milletimiz halkımız cahil , metal muzik ile satanizmi birarada gören bir yapiya sahipler.
    Aslinda satanizm metal muzik etkisi ile ortaya cikmis bir sey fakat birbirinden cok cok farklilar , ne zaman metal dinledigimi goren birisi olsa bana satanist mi kesildin basimiza diyor.
    Ama yeni nesilden pek oyle tepkiler almiyorum , grup olarak da almiyoruz ve baya begeniyolar.
    İnsanlar bu tur muziklere egilimi oldugunu hissettiriyorlar aslinda biz metal dinleyenler olarak onlara yon vermeliyiz , ben metal muzigi ozellikle de black metal’i cok severim ve dinlemeden yapamam bile.
    Saygilar , sevgiler efenim

  17. Yusuf says:

    Son bir şey daha , asla mahalle baskisi yuzunden bu muzigi birakmayin , grubu olanlar varsa asla birakmasin , metal muzigi turkiyeye bu ulkeye (ne kadar zor da olda) tanitmamiz lazim bi sekilde.
    Suan burada bulunan herkesle birarada toplanip bir kac bir sey icmek isterdim , kafa dengi insanlarla..
    Hicbirinizi tanimasam da seviyorum efenim iyi gunler

  18. ayhan says:

    bizim lisede göztepe-karşıyaka kavgası gibi metallica-megadeth dövüşü yapardık. eğlenceliydi :)

  19. tranquillist says:

    konu bu hafta da müthiş.:D

    1) Üniversite hayatının müzik zevkinize olan etkisi nedir?

    pek bir etkisi yok açıkçası. sadece şöyle bir etkisi olabilir; yol bayağı fazla olduğu için (gidiş-geliş toplam 5 saatim yolda geçiyor) daha fazla zaman ayırıyorum müziğe. kulaklığım olmasa o yola dayanamayabilirim.

    2) Rock kulüpleri, festivaller, irili ufaklı etkinlikler metal dinleyicilerinin sosyalleşmesi açısından nasıl bir önem taşıyor?

    çok büyük önem taşıyor bence. üniversitelerin şenliklerinde çıkan kişiler, gruplar çok boktan oluyor (bence). bu yaz bizim okulun şenliğinde kenan doğulu falan…. pardon devamını getiremedim. bu yüzden aradığınız ortamı, sosyalleşme fırsatını okulda bulmanız imkansız. ama misal, bundan 4-5 sene önce abimin okuluna katatonia gelmişti, şerefsiz hala anlatır… okulda böyle bir ortam bulamayan bir genç haliyle bu fırsatı dışarıda arıyor. o yüzden konserlere dört elle sarılıyor. ama ne yazık ki o konuda da her zaman fırsatları değerlendiremiyorsunuz. misal, iron maiden konserine gitmeyi çok istedim ama maddi imkanlar yüzünden gidemedim, her ne kadar iron maiden o bilet fiyatını hak etse de. gitmediğim için konser yazısını bile okumadım.:D

    3) Sınıftaki tek metal dinleyicisi olmak nasıl bir şey?

    sözlerime şöyle başlamak istiyorum; ahaahahahahahah. abi bu kişi benim, sizsiniz, biziz, tam olarak biziz.:D valla nasıl bir şey olduğunu izah etmeme gerek yok bence. sadece üniversitede bile metal dinleyen tek bir kişi bile bulamamış olmak başlarda biraz koyuyordu. ama şimdi alıştım, o da koymuyor. sınıftaki tek metal dinleyicisi olmanın siz farkında olmasanız da bazı olumsuz tarafları var. mesela bi gün okuldan sonra eve giderken daha önce hiç adam gibi muhabbet etmediğim, ara sıra görüp selam verdiğim birini gördüm. konuştuk, muhabbet ettik. konu birden ”abi sen neden böylesin”e geldi.:D ”nasılım abi ben” falan dedim. çocuğun bana cevabı şu; abi metal falan dinliyorsun. sınıf sana karşı çok soğuk bu yüzden. geçen esra ”ayyy o da böğüren adamları nasıl dinliyo ya, ıyyy iğrenç” dedi. valla abi, bence de vazgeç, sınıfta dışlanma.. falan fistan…

    4) İnsanlar müzik zevklerini paylaşabilecekleri kişileri nasıl buluyor?

    valla bir tek pa’da buldum şu ana kadar. bir de lisede 2 kişiye metal albümleri atmıştım, onlar şu an hala metal dinliyorlar sanırım, o kadar. üniversite ortamı bu konuda liseden daha berbat benim için.

    5) Üniversite yıllarında birbirini bularak grup kuran kişiler neler yaşıyor?

    bilmiyorum. ama bilmeyi isterdim.

    6) Üniversitede metal sayesinde arkadaş edinmişliğiniz var mı?

    yok.

    bunun dışında, üniversitede yaptığım en huzur verici ve en zevkli şey öğle, yemekten sonra o doymuşluk hissiyle beraber şu bahçeye gelip (https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQL6CnAsWELJH9Ka783ZQHSZn6z_elo5GUxZoarbH6fpa2CyWdq) burada herhangi bir ağacın altında gölgelik bulup, kulaklığı takarak esranın deyişiyle o böğüren adamları dinlemek. zaten yol yorgun oluyorum genelde, o yüzden mayışıyorum, uyuyakalıyorum, bayağı bi güzel oluyor.:D

    DrAQA

    @tranquillist, Kanka sen bu esraya kafayı bozmuşun gibi :D Bırak böyle bakan sürüyle kız var, Lord Belial’den Forlorn in Silence dinlettirsen, “işte ben böyle şarkıları seviyorum ya .s .s .s” diyeceğini sen de biliyorsun :D

    Sen de Ankara’dasın galiba, bak biz kadroyu kuruyoruz. Katıl sen de, hiç olmazsa birbirimizi bi görelim, iki sohbet edelim :D

    tranquillist

    @DrAQA, hacı valla sizin muhabbeti görünce ankarada olmayı istedim ama ne yazık ki istanbuldayım.:D ya, esra benimle kafayı bozdu bence. hoşlanıyor da işte kendince nazlanıyo.:D

    tranquillist

    @DrAQA, bu arada şaka maka esra harbiden bunları görebilir :D ben bazen pa’yı facebookta falan paylaşıyorum, ordan denk gelmişse görme ihtimali var amk :D aman neyse ya. hem bakarsın açılır bana o da :D

  20. Ben de Bursa Uludağ’a gidiyorum. Yıllardır lise hayatımdaki yalnız metal dinleyicisi profilinden kurtulup artık sadece metal muhabbeti değil, düzgün müzik muhabbeti yapabileceğim insanlar arıyorum. Umarım doğru yere gidiyorumdur.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Uzay B. Dündar, doğru yere gitmiyorsun. :)

    Yani en azından metal dinleyen insan sayısı olarak 1999-2003 arası pek kimse yoktu. Yine de fakülteye göre değişir tabii.

    Uzay B. Dündar

    @Ahmet Saraçoğlu, 10 yıl, baya farketmiştir diye umuyorum açıkçası :D

    moruk

    @Ahmet Saraçoğlu, sen baya fi tarihinden bahsediyorsun… o zamanlar torrenti geçtim limewire, ares bile yoktu… millet napsterdan kastıra kastıra müzik indiriyordu… indirebilen tabi…

    artık torrent var.. aradığın herşeyi bulabiliyorsun, olmadı youtube var oradan full albümleri dinleyebiliyorsun… akp hakkaten zenginleştirmişse ülkeyi bastırıp parayı albümü alıyorsun.. tahminim senin bahsettiğin o vakitlerde netten albüm satışı da olmuyordu…

    Allah rus torrent sitelerine zeval vermesin bu arada.. Kickass’a takılmayanlar bilir..

    oğulcan

    @Uzay B. Dündar, abi ben de uludağ’da okuyorum aslında o dediğin bolca müzik muhabbeti yapabileceğin insanlardan burada bolca var. umt ye gel ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın :)

    Uzay B. Dündar

    @oğulcan, Muhakkak yolum düşer, seni de bulurum orda :)

  21. Aesthetics of hate says:

    Benim üniversite yıllarım Ankara’da geçtiği için bu konuda oldukça şanslıydım. Dtcf’de birkaç ay içerisinde iyi-kötü bir müzik ortamı oluşturup çalışmalara başlayacak kadar rahatsınız. Her ne kadar dinleyici bir çevreniz olsa da kendinizi onlardan soyutladığınız da oluyor. Özellikle sevdiğiniz türleri ya da grupları dinletmek ya da benimsetmek noktasında biraz zorluk çekebilirsiniz. Standardın dışına çıkamayan “nato mermer nato kafa”larla pek sık karşılaşacaksınız. En kötüsü herhalde şu olsa gerek:
    “Metal müziğin bilinmediği ve dinlenmediği bir şehirde okuyorsanız içinizde volkanların patlaması olasılığı.”
    Djent’i meshuggah’tan ibaret sanan, technical death metale kuru gürültü diyen bedavacı beyinleri saymazsak tabii.

  22. Şanslı kitledenim büyük ihtimalle. Yüzölçümü, ormanı, fakülte çeşitliliğiyle gerçek bir kampüs olan Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’nde yaşadım 2003-2007 arasında. Kampüsün festival alanında okuduğum yıllarda ve sonrasında konser veren gruplardan aklıma gelenler şunlar:

    Kreator, Katatonia, Rotting Christ, Sepultura, Orphaned Land.

    Kampüs içerisindeki Beycafe’nin müzik kutusunda In Flames, Lamb of God gibi “mainstream” grupların yanı sıra Absu, Sotajumala gibi bilinirliği az olan grupların da albümleri bulunurdu. Metalci nüfus bu kafeye rağbet ettiği için de genelde kalkıp şarkı atmak bile gerekmezdi çünkü gün boyu çalmakta olanlar tatmin edici şeyler olurdu.

    Dış görünüşümden belli olmasa da derslerde yaptığım sunumların konularından, teslim ettiğim ödevlerden, en basitinden kulaklıktan gelen seslerden metal dinleyicisi olduğum bilinirdi, ancak sınıfta zaten belli 3-4 kişiyle arkadaş olduğum için bu da bir sorun değildi. Bahsettiğim dönemde başka üniversitelerin bahar şenlikleri, yıl içerisindeki etkinlikleri de verimli olurdu, bunu da belirtmem lazım.

    Üniversiteyi henüz bitirmemiş arkadaşlara tavsiyem şu yönde: İster rock kulübünün toplantılarına katılmak, ister grup tişörtü giymiş birinin yolunu kesmek vasıtasıyla mutlaka arkadaş edinmeye çalışın. Sizin bu “garip”, “genç işi” zevkinizi “hoşgörüyle” karşılayan üniversite arkadaşlarınızla nereye kadar yürütebilirsiniz? Metal dinlemeyen ama iyi anlaştığınız kişiler zaten baki kalacaktır, ancak sizinle aynı dertten muzdarip birisi mutlaka var orada bir yerde, doğru yerlere bakın.

    patognomonic

    @Güzide Arslaner, valla bizim fakulte, Duman dinlerken headbang yapan tiplerle dolu olduğu için, hiç gidip de selam veresim gelmiyor.

    Ayrica Katatonia bizim fakulteye gelseydi ev arkadaslarimi kovar,hepsini bizim evde misafir ederdim.Cay icerdik,Bilgisayardan grup dinletirdim onlara, bak bunlar da sizin gibi İsveçli filan derdim,sonra pide kuyruguna girerdik beraber,sabah Jonas Renkse ye alaturka tuvaletimizi tanitirdim…Katatonia lan, vay be

    Berker İlhan

    @Güzide Arslaner, Beytepe rocks !

    Güzide Arslaner

    @Berker İlhan, “Tu dı liiding ec…”

    Berker İlhan

    @Güzide Arslaner,hala şaka gibi ya.. Kreator coma of souls ve impossible brutality çalmıştı beytepede !

  23. aliihsan balı says:

    üniversite konusu açılınca aklıma geldi de o kadar yıl okudum ve fakülteden -metal dinlesin ya da dinlemesin- 1 tane bile arkadaşım olmadı. Arada selamlaştıklarımı saymıyorum tabi.. Muhtemelen bende bir yarraklık var çünkü okulda millet birbirine gayet yakındı. Her neyse 2005′te gittiğim Eskişehir’den geçen ekim ayında Bursa’ya geri döndüm. Üniversite döneminden sadece 2 arkadaşım vardı. Onları da hazırlık sınıfından tanımıştım zaten. (Evet ikisi de metal dinliyor)

  24. tranquillist says:

    bu arada, bir de şöyle bir anım vardır. bir gün hocalarımız arasında en sevdiğim hoca olan ferda hoca sınıftakilere hangi tür müzik dinlediklerini sordu. millet tahmini yanıtları verdi. biri justin bieber dedi. bu kadarını beklemiyordum. neyse. sonra sıra bana geldi. sen ne dinliyorsun dedi o güzel gözleriyle gülen yüzüyle ferda hocam. ”ben metal dinliyorum hocam” dedim. konuyu kapatcağını sandım ama kapatmadı. ”metalin hangi türünü dinliyorsun” dedi. ”death, heavy, folk, melodik death falan dinlerim” dedim. ”hadi ya. bana sevdiğin grupları söylesene”deyince ben detaya girmek istemedim. ”hocam işte isveç ve finlandiyalı grupları dinliyorum genellikle” dedim. ”bana grup ismi söyle!” dedi. ben de ”hocam mesela dark tranquillity, in flames tarzı gruplar dinliyorum, bilmiyorum bilen var mı” dedim, der demez bana ”hadi ya. ben dark tranquillity’yi çok severim. hatta biz üniversitedeyken lethe diye bi bar vardı. oraya giderdik hep. orda her türlü metal müzik dinlerdik. lethe bizim kutsal şarkımızdı” falan dedi. ben hiçbişey diyemedim. sustum öylece. daha sonra o hocayla aram hep iyi oldu ve bir vizesine girmememe ve diğer vize+finalin de kötü geçmesine rağmen geçtim onun dersini.:D umarım gelecek dönem de senden ders alırım ferda hocam.:D

  25. carolus rexx says:

    Öncelikle PA grubuna bir alkış duygulara tercüman olacak bir başlık olmuş en azından benim durumumu mükemmel açıklamış.

    Yazıları okurken arkadaşların metal dinleyen çevrelerinin olmamasına üzülürken,bu konuda yalnız olmadığımı okuduğumda yüzümde bir gülümseme belirdi.

    2006 da Du Hast dinleyerek başladığım metal serüveninde herzaman çevre edinme konusunda gelecekten beklentim oldu.
    Ortaokuldayken ”lisede kesin birkaç kişi çıkar hatta grup kurar kasdava katılırız” şeklindeydi bu beklentim.Ama sonuç hayal kırıklığı oldu hatta çevremdekiler ”Sen Hayko Cepkin falan mı dinliyorsun ?” diye sorular yöneltiyordu.Bu sorular kendimi kötü hissetmeme, kendime hayranların deyişiyle ”acaba ardımdan insanlar Haykolik diye mi bahsedecek benden ?”gibi sorular sormama sebep oluyordu.Bende lise defterini kapattım ve üniversitede kampüsten çıkıp rock bara giden arkadaş grubu hayallerine sardım kendimi.

    Beklenen zamanlar gelmişti.Üniversiteyi kazanmış büyük umutlarla okulun o meşhur kapısından ilk geçişimi yapmıştım.Acemilik zamanları amfide ders görücez profesörler konuşuyor falan heyecan var biraz tabi.Derse girdim.Yanıma birisi oturdu.Onunda ilk dersi arkadaşı yok konuşuyoruz havadan sudan konu birden müziğe geldi.En sevdiği sanatçıyı sorunca insan bir umuttur ”Metal dinliyorum ben şu grubu seviyorum” gibi bir cevap bekliyor.Hele birde üniversitede güzel bir ortam beklerken şahsın verdiği yanıt ”serdar ortaç” oldu.İlk önce hihi dedim.Sonra gülerek ”ne oldu ki” dedi.Ciddi misin diye sorunca kişinin gerçekten en çok serdar ortaç sevdiğini ve reyna gibi ortamlardan hoşlandığını öğrendim.Yani üniversitedeki ilk günümü puanlandıracak olursak -10.1 hafta sonrada devamsızlık sorununun olmadığını farkedince büyük umutlar beslediğim kampüs yaşamım yalan oldu.Geçen aylarda öğrendim rock kulübü mock kulübü varmış okulda önümüzdeki dönem bir gideyim bakalım birşeyler çıkacak mı.Rock kulübününde tam olarak ihtiyaca cevap vereceğini sanmıyorum.Güzel bir metal kulübü kurmak gerek aslında.Artık önümüzdeki yıllarda da olmazsa iş hayatında para sayarken headbang yapan iş arkadaşlarının hayallerini kuracağız napak.

    tranquillist

    @carolus rexx, serdar mı ortaç? ahahaha :D

  26. beterin bateri says:

    lisede en iyi iki arkdaşıma rammstein-sonne dinletmiştim; karşılık olarak ismail türüt-plan yapmayın plan şarkısı açmışlarıd:/ sııfta benden başka iki kişi metal dinlerdi, onlar da ülkücü tiplerdi. kafayı solculuğa takmış bendeniz de siyasi konulara girmeden onlarla müzik hakkında konuşurdum.

    üni’de hayal ettiğim sosyal çevreyi bulamadım, bir tane metalci arkadaş vardı. onun sayesinde yeni gruplar keşfettim ama o da grupların belli başlı şarkılarını biliyordu. yani metalcilik/sosyal hayat ilişkisi benim için sönüktür epey.

    harpy

    @beterin bateri, off-topic, abi nickin çok güzel :D

    beterin bateri

    @harpy, haha sagol abi:) şimdi saçma geliyor bana ama koyduk başta bir kere:)

  27. petiteaiguille says:

    lisede vardı metalci arkadaşlar birçok grubu onlardan duyduğum doğrudur ama benim ilk grubum Mor ve Ötesi olmuştu. başkaldıran müziğe başlamam anlamında hatta ilk dinlediğim şarkıları da “Daha Mutlu Olamam” idi.

    sonra fransız ekolü olan üniversiteme girdim. herkes bana pis metalci gözüyle bakıyordu. kadın arkadaşım yoktu, halen daha azdır…

    sene 2008. pos konseri var diye ne çok sevinmiştim. konser gsüfest kapsamında oldu ama konsere okul dışındaki arkadaşlarımla gitti.

    yaş oldu 26. yine metale devam. yeni yeni caza da bulaştım. 4 ağustosu beklemekteyim büyük bir heyecanla.

    tranquillist

    @petiteaiguille, nedense metal dinleyenler ir müddet sonra caz, post rock gibi türlere kayıyorlar, ilginç. hatta ben de şu sıralar post rock ile gayet uyum içindeyim. bence bahsine ayrı bir tartışma açılması gereken bir konu da bu.

  28. Damla Akın says:

    Lise yıllarında metal müzik paylaşımının bol olduğu zamanlar geçirmiş bir insanım. Şimdilerde ise rock kulübünde müzik muhabbeti yapılmayan bir üniversitenin mensubu olarak bu anlamda son derece kesat bir dönem yaşamaktayım.

  29. Büyük thrash metal grupları arasında en son tanıştığım Slayer’dı. Üniversiteye başladığım sırada (1999), Slayer’ı yeni yeni keşfediyordum; grubu biliyordum tabii ama her albümünü dinlememiştim, toplasan 15-20 şarkısını bildiğim bir gruptan ibaretti.

    Üniversitenin ilk günü sınıfta, üstünde Slayer tişörtü olan bi çocuk görmüştüm. Adı Aydın’dı. Ders arasında yanına gidip tanıştım. Utangaç bir çocuktu. Slayer hakkında fazla bilgim olmadığını, hangi albümü önerebileceğini sordum. İşte o noktada metalin sosyal yönünü net şekilde görmüş oldum:

    “Ben de pek bilmiyorum, metal dinleyen biri görür de benimle tanışır diye tişörtünü giyiyorum.”

    serdar91

    @Ahmet Saraçoğlu, slayer konusunda ben de aydın’dan farklı değilmişim. 22 yaşına geldim. yeraltı gruplardan ana akım gruplara kadar neredeyse pekçok grup dinlemişliğim var ama bir kez olsun abi slayer’dan şu albümü dinleyeyim demedim şu vakte kadar.gerçekten de slayer’ın bildiğim şarkı adedi 10′u ancak geçer.

  30. Barış says:

    Ben şuan üniversite 2. sınıftayım. Evet herkesin yaşadığını yaşadım. Ortaokul 6. 7. 8. sınıfta 8 kişilik arkadaş grubumuz vardı o zaman daha yeni yeni metalcilik işlerine başlamışız. metallica, nirvana, pentagram, haluk levent, duman, hayko, şebnem ferah (erkekler olarak aşıktık ve hala aşığız bu kadına) ortaya karışık bir müzik tarzımız vardı. Şuan ise antalya da kendi çapımızda müzikle uğraşıyoruz. O 8 arkadaş hiç ayrılmadı kendi müzik grubumuz var. 3 arkadaş SDÜ de aynı bölümü okuyoruz. Hayat artık bizi ayırmadı mı yoksa gizliden bir iş mi çeviriyor bilmiyorum. Biz 3 arkadaş liseyide aynı okulda okuduk. Din, siyasi düşünce, müzik hep bu konularda herkesten ayrı olduğumuz için dışlandık pek kimse konuşmazdı bizimle. Konuşmadıkları gibi hocalarla aramız her zaman iyiydi bu yüzden de sınıftakilerin bize bakış açısı dahada değişti iyice kızdılar. Üniversiteye geldiğimizde ise kendi bölümümüzde 1 tane bile metal, rock dinleyen insan bulamadık ama mühendislikte 15 20 kişiye yakın bulduk arkadaş olduk kaynaştık :). İnsanlar hep bize ateist, deist diye düşünüyorlardı ki biz 8 kişi öyleyiz zaten. Arkadaşların yazdıklarını okuyunca ahanda bunlar bizim gibi demek ki yalnız değiliz dedim :)

  31. mushroom says:

    Abi suan gözümü korkuttunuz ya ben ilk okuldan beri metalci ortamindayim hatta lisede baya sağlam bi grubumuz var görüş olarak falan herkes cok iyi rahat ve tsak muhabbeti olan adamlar kızlarda var metal camiasına da baya adam kazandirdim kaçan olmadı ama herşey için en ümitli olduğum uniydi ama eskişehir gözümde herşeyi ile cennetti benim Suan şüphelerim oldu bu son senem lisede ama metalci ortamı kuramassam yakarım ortalığı serdar ortaç dinleyen adammi olur ya neolur aydinlatin beni korkutmayin bak metalci nesil geliyo okadar :p poser falan hiç farketmez düzeltirim ben onu

  32. Kamil says:

    Aslında müzik zevki olarak kötü bir yerde değilim. Aksine pop müzik dinleyen pek fazla kişi yok. Herkes en az bi’ kaç kült rock şarkısı duymuştur/dinlemiştir/sever.

    Ünide Herkes yaklaşık olarak 2-3 kelam etse de ciddi metal dinleyicisi baya az. Ama herkes temiz Iron Maiden dinlemiştir. Dini cemaatlere yakınlığıyla bildiğim abinin “guitar hero’da baya sağlam rock yardırdık hacı” demesine şahit olmuşumdur.

    Bizim üniversite caz koroları, klasik müzik, rock müzik, (ortamcılar için) dubstep, elektronik vs. ama Heavy Metal yok yani.

  33. Kemal says:

    Ben ITU Ucak-Uzay mezunuyum. Bizim universite baya iyiydi bu konularda aslinda, gerek rock klubu gerek muzik festivali olsun. Fakat cok ilginc bir sekilde (neden oyle yaptim hala bilmiyorum), ben tamamen rock/metal muzik dinleyen biri oldugum halde ne bir kere bu klubun toplantilarina gittim, ne de bir kez olsun festivalde vakit gecirip insanlarla tanistim :D Yani okulda metalci arkadasimin olmamasi tamamen benim pasifligimden kaynaklandi.

    Sanirim hep okulu ve muzigi keskin bir cizgi ile birbirinden ayirmak istedim. Metalci arkadaslarim ve gruplarim hep okul disindan insanlar oldu.

  34. Can says:

    Liseden olaya başlarsam lisedeyken sadece sınıftan bir arkadaşım metal dinlerdi ve muhabbetlerimiz sadece onunla olmuştur. Milletin laflarına aldırmadan müziğimizi dinlemeye devam ederdik.
    Üniversiteye gelecek olursak İÜ Met. ve Mal. Müh. okumaktayım. Üniversitede kendi sınıfım için konuşayım sınıfta gerçek anlamda metal dinleyen tek kişi benim sanırım. Bölümde 1-2 kişi var onlarda sadece 1-2 grup dinliyorlar. Onun dışında İ.Ü. Rock Kulübü var, iyiki de varlar. Oturup rahat rahat müzik muhabbeti yapabildiğim birlikte konserlere gidebildiğim tek insanlar kulüpte bunun için şanslıyım sanırım.

  35. tembelist says:

    üniversiteden değil de liseden bahsetmek istiyorum. zaten üniversitede de istediğimi bulamadım, başka sebeplerden de bıraktım. bakalım, yeniden hazırlanacağız, büyük üniversitelerden birine kapak atarsak belki çevreyi genişletiriz.

    liseye dönersek, yıl 2002, yani satanist haberleri yeni yeni gündemden düşmeye başlamış. ilk müzik dersimizde hoca anlatmaya başladı. işte yapılan araştırmalara göre insanın kalp ritmi ile müzik zevki birbirine paraleldir, müzik zevkinin çeşit çeşit olmasının sebebi budur, o yüzden metal dinleyenlere “bile” anlayış göstermeliyiz falan filan. sonra lafı klişeleşmiş “metallica konserinde 1000 tane civciv ezmiş”e falan getirdi. tabi sınıfta herkes şokta. vay cani herifler, vay pislikler falan deniliyor. bildiğin linç ortamı var.

    ben de pek konuşkan bir adam olmadığım için kimseye bahsetmemiştim neler dinlediğimden. tabi gün geldi öğrenildi. sırf dinlediğim müzik yüzüden benden korkup diyaloğu kesenler oldu. gayet bol keseden not dağıtan hocalar bana gelince fazlasıyla cimri davrandı. “sen bunları nasıl dinliyorsun, kötü bir insana benzemiyorsun aslında, nasıl böyle birşey yaparsın” falan diyorlardı ahah. bildiğin mahalle baskısı yaşadım 4 sene boyunca. şu resim işte tam olarak beni anlatıyor. sözde izmir’de yaşıyoruz ama okuduğumuz okul varoşlarda olunca ortam da sıkıntılı oldu böyle. biz slayer dinlerken millet ibo’nun şarkılarıyla halaylar çekiyordu. her tenefüs işkenceydi yemin ediyorum. ulan çok zor günlerde bee.

  36. Matryoshka says:

    Universiteyi henuz goremedigim icin(lise son oldum bu sene.bohu.)liseden sozetmek istiyorum ben de biraz.
    Lisenin ilk senesini ben meslek lisesinde okudum,bolum radyo tv olsa da etraf TELEFON HOPARLORUNDEN arabesk rap dinleyenlerle doluydu.Sinifimin en sert olayi kizlarin Sebnem Ferah dinleyip tribe girmesiydi,ha Perdeler falan dinleseler ben de tribe girebilirdim belki.
    Birak sinifi,okulda bile sadece bir metalci arkadasim oldu o da Hayko Cepkin dinliyordu sadece…Ben ise Arch Enemy.Dinlettim bir kac kere,begenmisti ama simdi nasildir bilemem.Zaten ilk senem bittigi gibi ayrildim o liseden.

    Su an iki senedir Bursa´nin en tiki veya kezban kizlarini bulabileceginiz bir lisedeyim.Demet Akalin falan dinleyenler oluyor ama neyse ki kulakliklarindan dinliyorlar.Sinifta hic metalci kiz yok(ki 26 kisilik sinifta 20 kiz var),bir tane Beatles-sever var ona da saygi duyup geciyorum ama neyse ki bir tane metalci herifcioglu var,cok severim kendisini bir de surekli hizli muzik aramasa,adam Rammstein´e bile “bu cok hizli degil” dedi.Benzin lan,ne yavasi?

  37. OMustafar says:

    Üniversitemizin çok değerli(!) müzik kulübüne katıldığıma bin pişmanım. Metal namına kimsecikler kalkıp bir şey söylemiyor. Bir müzik odamız var, kapısı ne hikmetse hiç açılmadı. Camdan içeriye bakıldığında kurulmamış bir davul seti, bir koca Hartke bas, ve Marshall gitar amfileri boynu bükük ağlıyor. Kimse kulübün sayfasında verdiğim ilanlara itibar etmiyor. Arkadaş çevremde neyse ki aynı kafadan birkaç kişi var. Kulaklıkla “Şu soloya bak lan süper” geyiği yapıyoruz işte.

    Liseye gelince. Nevşehir’in çevre yolunun kenarına kurulmuş Anadolu Öğretmen Lisesi’nde metal’in yankısı bile duyulmazken, sınıfın kapısını açıp, amfinin sesini kökleyip Holy Wars’un rifflerini iki kat aşağıdaki “İzdivaç” izleyen müdüre kadar duyurmuşluğum var. Metalci gitarcı takılan iki arkadaşım vardı, biri kafayı Coldplay’le bozmuştu, öbürü de Iron Maiden’dan başka bir şey dinlemiyordu, o da The Trooper ve Aces High’dan öteye geçmiyordu. Adamlara “Endgame’de Mustaine ne yapmış lan öyle?” dediğimdeki “Hö?” deyişleri gözümün önünden gitmez.

  38. bascivegobekli says:

    Bu, geçen sene milleti nasıl trollediğimin hikayesidir:

    Ders:Edebiyat
    Konu:Tasavvuf Edebiyatı

    Hocadan izin alıp ders sonunda “hocam elimde şahane bir şathiyye* bestesi var, açabilir miyim?”

    (*şathiyye: Tanrı’ya kankasıymış gibi yazılan tasavvufi şiir)

    Millet benden ilahi tadında bir şeyler bekliyor.

    Ben ne açıyorum?

    -Bu Alemi Gören Sensin-

    Tabi 30 kişiyi ters köşeye yatırmanın verdiği gururla… Hatta bir kere de Dil ve Anlatım dersinde de açıyorum, bağyan hocamız şarkıyı beğeniyor falan ehehe :D

    Özet: Böyle ortaya böyle gol olur hocam :D

  39. SPQR says:

    lisede klasik giyimli bir metalciydim üniversiteye başlayınca heveslendim uzun saç deri ceket imajı yaptım o samimi arkadaşlarım oldu metal sayesinde, diğer sınıflarda ara sıra gözüme diğer metalciler takılıyordu sanki içten bişey birbirimizi görünce tebessüm selamı veresim geliyordu :D mezun olmaya yakın tekrar klasik giyim tarzına döndüm sonra iş güç İMAJ DEĞİŞİR AMA KULAK ASLA hala dinlerim ve bırakmaya niyetim yok

  40. Oldschoolheaded says:

    Ankara hukuktayım bu yıl başladım lisede hiç böyle bi sıkıntım yoktu ama burda yalnız hissettim kendimi.lan ben “erkek adam pop mu dinler” diyorum onlar “death metal ne, metalcore yencek bişey mi” diye bana soruyolar.ben adanada black, grind, aklına gelebilecek her tür metali dinleyen adamlar tanıyorum, ankara neymiş böyle yaw

  41. BlackCrow says:

    Lisedeyken 1-2 arkadaşım severdi kafalarımız uyuşmadı. dershanedede aynı şekilde 1 kişi varıd ama sınıftakiler metal sevmeselerde benim metalci olma yönümü çok seviyorlardı hatta ‘sınıfımızın metalcis’ diyorlardı. Gurur verici. Şimdi üniversitedeyim KBÜ SMYO. 1-2 metalci gördüm. Arkadaş çevremdehiç yok. Ortamlarda konuşuyorum falan ama kimse neden metalcisin senin için önemi nedir gibi sorular sormuyolar. metalci olmama rağmen ben onları ilgi alanlarıyla ilgili konuşmama rağmen onlar konuşmuyor ilgilendiklerimle. Bende kulaklığımıtakip son ses metal dinliyorum. Sonra niye kulak takıyosunbiraz konuş sana oluyor. Ne diyim iron maiden ın yeni albümü çıktı efsane falan desem ne diycekler. sözlerini misorucaklar. ne anlattıklarını mı sorucaklar. asosyal olduğumu söylüyorlar. olmak zorunda kalıyorum. ünide rock ve metal külübü kurmayı düşünüyorum. Zor zorda karabük gibi biyerde başaracağımı düşünüyorum. giyimimle üzüklerimle kötü bakışlar görüyorum. hiç umrumdada değil. arayıpta nasılsın diye sormuyorlar. niye sorsunlar ki. yalnız kalsamda metalci olduğm için gurur duyuyorum. çok arkadaşım vardı şimdi telefonlarımı açmaz oldular. bir tek metal müzik beni bırakmadı hep elimin altınd. muyluluğumda sinirlendiğimde yalnızlığımda herşeyimde. metal müzik dışlananların müziğidir. trash nu metal kavgalarına bakmam metallica da dinlerim daha sertinide dinlerim. nu metal trash metal kavgası yaparsak bizim onlardan bir farkımız kalmaz.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.