# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
James Hetfield’dan “Big 5 olsaydı 5. grup kim olurdu?” sorusuna cevap
15.05.2013

4 de yetmez 5 tane.

James Hetfield, Güney Afrikalı MK Ondergrond’a verdiği bir röportajda, “Big 4 değil de Big 5 olsaydı, 5. grup kim olurdu?” sorusuna şu cevabı vermiş:

“Big 4 ismini biz çıkarmadık. Bu isim basın tarafından uzun zaman önce yaratıldı. Aslında o günlerde saygı gören büyük thrash gruplarının sayısı konusunda bir sınır yok elbette. Bence, beşinci bir grup olacaksa bu EXODUS olmalı.”

  Yorum alanı

“James Hetfield’dan “Big 5 olsaydı 5. grup kim olurdu?” sorusuna cevap” yazısına 40 yorum var

  1. atoutlemonde says:

    bunun tartışması çok yapıldı ama testament ve exodus 5. olmaya en büyük adaylar. bence anthrax ı çıkarıp bu ikisini koyabiliriz. hassiktir kreator ü unuttuk !

    junkman afatsum

    @atoutlemonde, kreator alman o olmaz testament piyasaya geç girdi oda olmaz. Big 5. için en büyük aday exodus ve overkill’dır.

    junkman afatsum

    @atoutlemonde, ayrıca anthrax’ı küçümsüyorsunuz ya diğer genelde türk metal dinleyicisi gibi çok komik oluyorsunuz.

    atoutlemonde

    @junkman afatsum, kreator ü işin içine coğrafya katmadan sadece thrash gözüyle bakarak dahil ettim. ayrıca anthraxı küçümsedeğim de yok müzikalite olarak yukarda saydığım grupları daha çok beğeniyorum, hatta görüyorum ve arttırıyorum; anthrax tan daha iyi birkaç thrash grubu daha sayabileceğimi de iddia ediyorum.

    junkman afatsum

    @atoutlemonde, olay iyilik değil sadece en başta büyüklük ve popülarite benim içinde en iyisi exodus ona bakarsan.

  2. ManOmeR says:

    Şimdi yine klasik ve huzur bozan bir yorum olacak ama eğer bu kategori thrash metal gruplarını ihtiva ediyorsa evvela Metallica’nın bu listeden çıkması lazım. Hem Overkill, Kreator, Sodom gibi Thrash devlerinin de unutulmaması lazım. Thrash camiası için 4 tane büyük az bir meblağ.

    Osman

    @ManOmeR, neden?

    ManOmeR

    @Osman, Metallica’nın thrash olarak kabul edilen, daha doğrusu o forma uyan kısmı, ilk 4 albümlük kısmıdır. bu, tartışma götürmeyecek bir mesele. ondan sonraki albümleri için “davayı sattı”, “metal çizgisinden caydı” tarzı şeyler söyleyenlerden değilim. Ama yine de ilk 4 albümden sonraki Metallica’yı Thrash metal olarak görmüyorum.

    Ama sonraki yorumlarda bir arkadaş bu big 4 hikayesinin nereden çıktığını izah edince bunun bir klasman olmadığını anladım. Herhangi bir sıralama yok yani bu işte…

    onurtoptas

    @ManOmeR, big4 olayının sadece amerikalı(daha özelde bay area-batı yakası) thrash gruplarını kapsadığını biliyorsundur heralde? o mantıkla gideceksek kreator ya da sodom da olamaz bu listede. zira onlar almanyadan(teutonic thrash metal).

    her neyse. kreator’u da sodom’u da destruction’u da ayrı ayrı severim ve kategorizasyona/sidik yarışına da karşıyım zaten, çok da gerekli bi bilgi değildi. sadece söylemek istedim.

    ManOmeR

    @onurtoptas, Evet, big 4 mevzuunun ne olduğunu sonraki yorumlarda öğrendiğimi söylemiştim. O sebeple yaptığım yorumun hükmünü kalkmış kabul ediyorum.

    junkman afatsum

    @onurtoptas, anthrax doğudan bayarea ile alakası yok. slayer batıdan olsada oda bayareadan değil ve tabi ki megadeth’inde bayarea ile ilgisi yok.

    onurtoptas

    @junkman afatsum, hepsi ameriga’dan ama hacı.:) hepsi bir dönemi bay area’da aynı çevrede “takılmış” gruplar bu arada. neyse ya papa het’in de dediği gibi hepsi u.s.a. medyasının uydurduğu bir şey işte. benim kişisel thrash dörtlümde ne anthrax var ne exodus zaten. böyle kategorizasyonlara da karşıyım dediğim gibi.

    junkman afatsum

    @ManOmeR, sanki slayer, megadeth ve anthrax 90′larda çok thrash yaptı ya!

  3. liberte says:

    big 5 bilmem de,mutlaka metallica;megadeth,slayer,testament,exodus,kreator,overkill isimlerinin olması gerekir bence.anthrax daha sonra gelir.

  4. Keşke HIRAX deseydi de Katon W. de Pena sevinseydi. Adam o kadar senedir iyi tırmaladı zira..

  5. Sertaç says:

    KREATOR!

  6. SGokce says:

    Oysa ki PANTERA diye birşey var..

  7. creign says:

    Şu atlanıyor yalnız;

    “Big Four” tabiri ilgili grupların çıktığı zamanlarda, San Francisco’nun Bay Area bölgesinden çıkan bu gruplara takılmış bir isim.

    Yani mesela Kreator’un bu olayla bir alakası olamaz. Ha benim gönlümdeki yeri Big Four’daki dört grubun üçünden yukarıda o ayrı.

    James Dayı’nın da dediği gibi bir beşinci grup eklenecek olsa bu grup Exodus olmalıdır mutlaka. Hatta Exodus varken Anthrax’ın Big Four içinde yer alması yadırganacak bir şey bence.

    *Metallica’nın “en büyük thrash grupları” arasında yer almaması gerektiği düşüncesi de komik cidden. Kim ne derse desin, metal müziğe yön veren birkaç gruptan biridir Metallica ve justice ile thrash metali bambaşka bir boyuta sokmuştur.

    Mille Petrozza

    ‘Big Four’ Bay Area bölgesinden çıkmış gruplara takılmış isimse Anthrax’ın işi ne yahu adamlar NY çıkışlı değil mi?
    Zaten hiç sevmem Anthrax’ı Thrash dan çok punk gibi gelir bana keşke onun yerinde Testament olsaydı hem hakettiğinden daha popüler bir grup olurdu şimdi.

    junkman afatsum

    @creign, anthrax 80′lerde gayet büyüktü orayı sonuna kadar hakkediyor.

  8. Kaan T says:

    Slayer’da ”Exodus” olmasını istiyor. Hatta Kerry King’in, Anthrax yerine Exodus olmalıydı gibi açıklaması vardı.

  9. erdem says:

    forum tartışması gibi olacak ama safkan old school trash’tan anladığım dörtlü

    exodus-kreator-overkill-slayer

  10. Slayerized says:

    baba doğru söylemiş kesinlikle EXODUS

  11. bathory says:

    Dogru soylemis ki zaten big four’a gelene kadar kreator sodom exodus overkill ve daha bi cok grup var

  12. cumhur says:

    megadeth yerine overkill, 5. olarakta exodus olmasını isterdim.

  13. semihtr says:

    McDonalds’tan “Big Mac” geldi aklıma…

  14. imdrol says:

    Eğer trash metal bazında gideceksek Kreator

  15. junkman afatsum says:

    bir kere bu big four olayını bay area bölgesine sıkıştırmak saçmalıktır cahilliktir he keza almanya ile hiç mi hiç alakası olmayan olayı orada ki gruplarıda dahil etmek ayrı bir cahillik ve saçmalıktır. big four amerika’da 80′li yıllarda plak şirketlerinin çıkarttığı o zaman ki popülerlikle ilgildir. o yıllarda big four gurplarının hepside sapına kadar thrash’tir ve 4 büyük içinde ideal seçimler yapılmıştır. yani anthrax o 4. büyüklüğü kesinlikle hakkediyor onun yerine söylenen gruplar var.mesela testament olamaz orası için piyasaya fazla geç girmiştir. pantera diyenler var buna sadece gülüyorum(pantera’nın hastasıyımdır orası ayrdır). alman gruplarının herhangi biride olamaz çünkü olay abd’den ibaret. exodus ve overkill ise 5. büyüklüğe olamaya en ideal gruplardır ama 4. büyük kesinlikle olamaz anthrax’la bu iki grubun 80′li yıllarda ki diskografilerini objektif bir şekilde karşılaştırırsak kesinlikle anthrax üstündür.
    ayrıca belirtmek isterim ki big eight olursa abd için metallica, slayer, magadeth, anthrax, exodus, overkill, testament ve death angel olurdu sırasıyla hepsinin ayrı ayrı hastasıyımdır. kreator, destruction, sodom ve tankard ise almanyanın big four’u olurdu sırasıyla bunlarında hepsinin ayrı ayrı hastasıyımdır. bu arada en sevdiğim thrash grubuda exodus’tur bunun farklı sebepleri vardır ama anthrax’ın yerini alamaz big four’dan ama 5. kesinlikle olabilir.

    Ufuk Sönmez

    @junkman afatsum, dostum harika yorumlar gerçekten. peki 2000 sonrası bi big 4 yapsan kimleri koyardın(lamb of god’ı felan da içeren, tüm dünyayı kapsayan)

    junkman afatsum

    @Ufuk Sönmez, soruyu biraz daha daha açarsan, daha net bir şeyler konuşuruz dostum;)

  16. Korhan Tok says:

    Bu böyledir, şu şöyledir.

    onurtoptas

    @Korhan Tok, hayır abi yanlışın var; o öyledir.

    brutallica

    @onurtoptas, Kesinlikle yanlışsınız hangi kafadasınız bilmiyorum ne içtiyseniz aynısından istiyorum;Tabi ki BUDUR…Bitti:)

  17. ismail vilehand says:

    Big 4′a alman gruplarını sokmaya çalışan mı ararsın, onu çıkartıp bunu koyalım diyen mi ararsın, thrash yazmayı beceremeyip Accept diyen mi ararsın hepsi burada. işin en acı kısmı ise Anthrax gibi gruba bu kadar burun kıvıran adam olması. bir çok konuda olduğu gibi metal müzikte Türkiye’de dünyadakinin tam tersine işliyor maalesef.

    Osman

    @ismail vilehand, konu metallica olunca herkesin bi fikri var.

  18. hen says:

    4 büyük yok tek büyük var o da MANOWAR amk

    Kaan T

    @hen, Joey’in değişiyle: Siktiiiiiiiir Oradaaan!

  19. Nightwing says:

    ccc exodus kanırtır ccc

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.