# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
STORIES – Void EP
| 22.04.2013

Boşluğa buyurun.

Ozan Mustafa TUNCAL

Djent türüne çok ilgi duymadığımı söylemiştim bir arkadaşıma. Bir yorumda bulunmadı, sessizce yolda yürümeye devam ettik. Etrafta beni duyabilecek kimse yoktu, izlenmediğimden emindim. Gün normal seyrinde devam etti. O gün akşam, Twitter’da djent grup takipçisi patlaması yaşadım. Dünyanın çeşitli yerlerinden djent grupları tavsiye etti bana YouTube. Bandcamp’te bile arka arkaya djent albümler görüyordum. En sonunda kafamdaki önyargıları çıkarıp Bandcamp’in “en çok indirilenler” kısmından Stories’in “Void” isimli EP’sini indirdim.

Sydney’den kopup gelen Stories, Morgan Dodson, Nick Dodson, Sean Young ve Jackson Lowe kadrosundan oluşuyor. Grup djent’in bütün progresifliğini, işin dozunu kaçırmadan icra ediyor. Daha önce dinlediğim gruplar ya brutaliteyi fazla kaçırıyordu, ya da melodileri aşure kıvamına gelene kadar karıştırıyordu (sanırım kılavuzum kargaymış o zamanlar). Stories, her ikisini de başarılı bir şekilde harmanlayıp 22 dakikaya sığdırmış.

EP tam anlamıyla şok içinde bıraktı beni. Bunca zamandır cehalet içinde yaşadığımı yüzüme vurmakla kalmadı, djent’in aslında fazlasıyla esnek bir tarz olduğunu da öğretti. Kimi zaman aksak ritimlerle vurdu, kimi zaman melodik geçişlerle beni benden aldı. Üstüne bir de kaymak gibi prodüksiyon eklenince ben 22 dakikalığına kendimi müziğin içinde kaybettim.

EP, partisyonlar açısından da kulaklara şenlik. Gümbür gümbür girişen davul-gitar kombinasyonlarının yanı sıra clean tonların hakim olduğu geçişler ve nakaratlardaki yakalayıcı gitar nüansları çok başarılı. Eğer kulaklıklarınız alt bas tonlarını verebiliyorsa çok hoş anlar yaşayacaksınız. Progresif vuruşların dozunu bilmeleri ve bunu başarı bir şekilde müziklerine aktarmaları da takdire şayan.

Sonuç olarak bana kızan ve beni djent mesajlarına boğan o ruh her kiminse ona teşekkürlerimi bir borç bilirim. Biri gelse de sludge metal ile çok ilgilenmediğimi söylesem, belki severim bu sefer.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.38/10, Toplam oy: 13)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2013
Şirket
Miras Değil Alın Teri Kasetçilik
Kadro
Morgan Dodson: Vokal
Nick Dodson: Gitar
Sean Young: Gitar
Jackson Lowe: Bas
Şarkılar
1. The Divide
2. Clairvoyance
3. A Power Concealed
4. Masks
5. Enter The Void
  Yorum alanı

“STORIES – Void EP” yazısına 1 yorum var

  1. ismail vilehand says:

    djent etiketine kurban gitmesini istemediğim bir grup bu. progressive deathcore etiketiyle edinip dinledim ben de bu grubu.

    evet, türü odur demiyorum ama günümüzdeki çorbalaşmış ekstrem müzik piyasasındaki müziklere, djentti, deathcoredu demekten çok, iyi veya kötü müzik demekte daha büyük fayda var. bu ep’de olan biten çok çok iyi bir müzik. sert ve karakterli müzik dinlemek isteyen herkes bir bakmalı. bende can-ı gönülden bir 8 veriyorum bu çalışmaya. dinleyin ve destek verin. benzer türdeki çok tanınmış ve şirketleri tarafından gazlanmış gruplara her türlü takla attırırlar bence.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.