# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
OUT OF DECAY – Arising of Lost Souls
| 25.04.2013

Olmasın.

OUT OF DECAY adını büyük bir kısmınız şu anda duymuştur diye tahmin ediyorum. Ben de bu promo gelene dek duymamıştım. OUT OF DECAY bizi Ramstein, Almanya’dan selamlayan bir metalcore grubu. IN FLAMES’çilik veKILLSWITCH ENGAGE’cilikle haşır neşir olan grup, yer yer DARKEST HOUR’dan TRIVIUM’a kadar sayısız grubu da anımsatabilen bir müzik yapıyor.

Vasat promo değerlendirmesi olayını son zamanlarda fazlasıyla yaptığımın farkındayım ama yapacak bir şey yok; gelenler böyle, ne yapayım. Gönül ister ki herkes Relapse kalitesinde promolar göndersin, ama olmuyor.

Uzatmayalım. OUT OF DECAY, müzikal içerik açısından cilalı ve gösterişli olması gereken bir müziği, ortalamanın altında, bir hayli zayıf bir prodüksiyonla sunmasıyla maça beş sıfır geriden başlıyor aslında. Her enstrümana, vokale, duyduğunuz her şeye prodüksiyon namına bir şikâyette bulunmak mümkün. Kuru, cansız bir prodüksiyon, bir profesyonel elinden çıkmadığı belli bir vokal kullanımı, yıllardır duyup çoktan bıktığımız rifler, şarkı yapıları.

Kıascası albümü yorumlarken, daha müzikaliteye ulaşamadan karşımıza bir sürü engel çıkıyor. Müzikaliteye geldiğimizde de aklımız başımızdan gitmiyor, zira dediğim gibi grup türün en düz ve heyecansız halini icra ediyor. Güzel bir introyla açılan albümün istemediğimiz bir yöne kayacağını anlamamız uzun sürmüyor ve bunu fark ettiğimiz andaki “meeeh” hissiyatı inanın bir albüm için oluşabilecek en tatsız şey. Karşınızda koca bir albüm var. Kapağı, sözleri falan var; uğraşılmış bir sürü şey içeren, bir sürü insanın emeği olan bir şey. Ama gel gör ki yanlış yapılan o kadar çok var ki, o kadar kişinin emeğinin olması daha en baştan hiçbir şey ifade etmemeye başlıyor.

Kötü albüm kritiği okumayı sevmeyen, “ne gerek var” diyen bir kitle olduğu gibi, bundan hoşlananlar da olduğunu biliyorum; ancak bu sefer grubu yerden yere vurma taraftarı da değilim zira OUT OF DECAY bunun zevkini alacak kadar sıradan bir müzik yapıyor. Albümü dinlerken aklınızda sürekli “düz, düz, düz” kelimeleri dönüyor, çünkü gerçekten de karşınızdaki şeyin hiçbir cezp edici tarafı yok.

Almanya’dasınız, her şey elinizin altında, hiç mi uyaranınız edeniniz yok arkadaşlar; inanın ülkemizdeki sayısız grubun demosu, bu Alman grubun albümünün gerek prodüksiyon, gerek vizyon, gerek müzikalite, gerekse her açıdan eline verir.

Yapmayın. Yapılmasın böyle şeyler. Artık yapılmasın noolur.

3/10
Albümün okur notu: 12345678910 (5.92/10, Toplam oy: 13)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2012
Şirket
Kendin Pişir Kendin Ye Kasetçilik
Kadro
Tobi: Bas
Manu: Davul
Mike: Gitar
Kay: Gitar
Nils: Vokal
Bastian: Clean vokal
Şarkılar
1. Intro
2. Awakening Of A New Era
3. Society Of Death
4. Builder Of Destruction
5. Rewind The Time
6. Voices
7. Revenge
8. A Perfect Memory
9. War
10. Dissipated Life
11. Masquerade
  Yorum alanı

“OUT OF DECAY – Arising of Lost Souls” yazısına 3 yorum var

  1. Mert says:

    Ahahah “kapağı sözleri falan var”, albüm yani bildiğin.

  2. Onur Sancu says:

    “Awakening of a New Era”daki rifin aynısı 15-20 metalkor şarkısında daha vardır. Daha fazla da olabilir.

  3. sefagn says:

    ikinci şarkıda umut var gibi ama ilkini sıkıntıdan yarıda kesip kapattım

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.