# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
HALESTORM – The Strange Case of…
| 05.04.2013

Aşk ısırır ama ben de ısırırım.

Halestorm’u, içtiğimiz zamanlardan birinde Ahmet gösterdi. “Al bak sen seversin böyle sleaazzyy şeyleri.” şeklinde. Kliplerini dinlediğim şarkı Love Bites… (Do Do I) parçasıydı ve epey beğenmiştim grubu. Zaten aynı sene içinde bu şarkı en iyi hard rock / metal şarkısı grammysini de kapmış.

Geçenlerde tekrar hatırladım Halestorm’u ve dedim “şunların albümü bir baştan sona dinleyeyim de kafam dağılır belki.” Öyle de oldu. Baya kafam dağıldı. Hastaneye kaldırdılar. Kafa sallarken yaparken bahçe demirlerine çarptım. 5 dikiş attılar. Şaka şaka keko muyum ben niye sokakta kafa sallayayım?

Hale kardeşler tarafından 98 yılında kurulan grup 2009 yılında serpilip ilk albümlerini piyasaya sürdüler ama bugünkü konumuz ilk albümleri değil ikinci albümleri olan “The Strange Case of…” Ne olduğu belli olmayan bu garip dava 12 şarkıdan oluşuyor ve her birinde Lzzy Hale isimli güzellik adeta vokal şov yapıyor. Bayan olmasının verdiği çemkirme yeteneğini adeta bir vokal numarasına dönüştüren isim avazı çıktığı kadar bağırdığında, kimi 80ler erkek hard rock vokallerinin akıl alan tonlarına rahatlıkla ulaşabiliyor.

Genel olarak akılda kalıcı riflere ve güçlü nakaratlara sahip albüm hard rock’ın seksi ve agresif tarafını sevenlere müthiş bir 40 dakika sunuyor. Grubu daha net açıklamak için şöyle söyleyeyim; mesela Godsmack müziğinde de bir agresiflik vardır ama rifler size yumruğunuzu sıkıp headbang yaptırır.

Halestorm sizin daha çok dans edip kafa sallamanızı sağlıyor. Glam’e daha bir yakın hard rock. Modern prodüksiyonun Whitesnake’in oynak riffleriyle birleşmiş hali gibi.

Bu çizgilerini korurlarsa kesinlikle headliner olabilecek bir grup olarak görüyorum Halestorm’u. Headliner olacak grup dememdeki sebep ise müziklerinin eğlenceli olması ve büyük kitleleri hareketlendirebilecek netliğe sahip olması. Derin bir şey için kasmıyorlar.

Belki kadınlarda erkeksi tavırları sevmeyen biriyseniz Lzzy Hale’in tavırları hoşunuza gitmeyebilir ama nihayetinde taş gibi gö…sesi var. Benden tam not alır o ses… İyi dinlemeler.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.40/10, Toplam oy: 45)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2012
Şirket
Atlantic
Kadro
Lzzy Hale: Vokal, gitar
Arejay Hale: Davul
Joe Hottinger: Gitar
Josh Smith: Bas
Şarkılar
1. Love Bites (So Do I)
2. Mz. Hyde
3. I Miss the Misery
4. Freak Like Me
5. Beautiful With You
6. In Your Room
7. Break In
8. Rock Show
9. Daughters of Darkness
10. You Call Me a Bitch Like It's a Bad Thing
11. American Boys
12. Here's to Us
  Yorum alanı

“HALESTORM – The Strange Case of…” yazısına 13 yorum var

  1. Baya başarılı bi grup bence. “Güzel kız bulduk, onu lanse edip ortama akalım” olayında değiller pek. Kız güzel tamam, ama hem çok yetenekli bi vokalist, hem de grup olarak da müzik kısmını bir kenara bırakmıyorlar. Baya taşaklı şeyler yapıyorlar yaptıkları tarz içerisinde.

  2. atoutlemonde says:

    nothing else matters metallicacılarının ayıla bayıla dinleyeceği, ancak müziklerine herhangi bir derinlik ve teknik katmadıkları sürece benim gibi RTL, MOP ve AJFA cı gençleri kendine çekemeyecek bir grup. neden metallica örneği verdim ben de tam açıklayamıyorum. sanırım grubu fazla popülist buldum.

  3. saw you drown says:

    Kız seksi sadece, güzel değil.

    Beaver

    @saw you drown, hepsi seksi hem şirin hem güzel :D bencede

    Rotten Kaan

    @saw you drown, Çizme ve külotlu çorap kombinasyonu yapan herkes seksi olarak anılıyor zaten

    Number 13

    @Rotten Kaan, bizimkiler yapsa kro derler Lzzy yapınca daş oluyo ne işse bence igrenç bi görüntü geyikli tayt ile yatışır :(

  4. OMustafar says:

    Hard rock dalında son zamanlarda duyduğum en başarılı gruplardan biri. Lzzy Hale’i de takibe aldım, bi kelebekler falan bişey oldu bende.

  5. Baybora says:

    Albümün hepsini dinlemedim,sadece Love Bites (So Do I)’ı dinledim Grammy muhabbetinden sonra ve beğendim. Albümün kalanına da göz atma zamanı geldi…Lzzy Hale’a da.

    Ayrıca umarım Grammy’lerdeki o ”neden bunlar kazandı” muhabbeti devam etmiyordur artık,çünkü saçma. Diğerleri kendilerini bilmem kaç yıl önce kanıtlamış gruplar,ayrıca kazansalar hiçbir faydası olmayacaktı onlara. Halestorm Grammy’yi kazanmasıyla ilgi çekti,amacına da ulaşmış oldu ödüller yani.

  6. Rotten Kaan says:

    Beğenmedim. Baterist iyi ama. Ha bunun popülerimsi olan şeyleri sevmemek alakası yok, Ke$ha dinleyen insanım.

  7. Ugur says:

    Love Bites ve bir iki şarkı dışında pek sarmadı beni.Yine de potansiyel var, ilerde güzel işler yapabilirler.

  8. Super Collider says:

    Bu kadının bacaklarına hastayım

    http://www.youtube.com/watch?v=vMKwP0mC_TY

  9. Can says:

    Love Bites hariç diğer şarkılarını acayip sevdim. I miss misery favorim parçalarımdandır. Takipteyiz

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.