# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
AVIATIONS – A Declaration of Sound
| 23.03.2013

Bağımsızlık bildirgesi.

Bazı şeyleri dinlerken kollarınızı sonuna kadar açıp havayı sonuna kadar ciğerlerinize çekmek istersiniz. O an dinlediğiniz şeyin duygusu sizi özgür hissettirir. Aviations dinlerken gidip geldiğim çizgi de buna benziyordu. Ortalığı dağıtmak ve avazım çıktığı kadar bağırmakla, güneşli bir havanın hissettirdiği özgürlüğü hissetmek arasında gidip geliyordu.

Grubu Chopstick Suicide’dan Alican söylemişti. O sayede tanıdım kendilerini. İyi ki de tanımışım. Son zamanlarda müzik dinlerken heyecanlanmaya çok ihtiyacım vardı. Aviations bunu başardı ve sevgimi kazandı. İlk dikkatimi çeken güzel yan vokallerin René Pedersen (Mercenary) ve Einar Solberg (Leprous) arasında bir ses rengine sahip olması. Bu da grubu ilk anda benim gözümde uzun ömürlü bir noktaya koydu. Nakaratlardaki vokal melodileri ise albümü tekrar tekrar dinlemeniz için diğer bir sebebi oluşturdu.

Şarkıların aranjeleri ve yer yer efektlerle güçlendirilmiş geçişler epey hoş. Akıllıca kullanılmış clean gitarlar ve ambiyans yaratmak için kendini gösteren piyano grubun sound’unu bulmasında son derece etkili olmuş.

Her ne kadar yaptıkları tür çok genç bir tarz olsa da, kullandıkları ritmler insanların pek alışık olmadığı şeyler olsa da, ben metalin yeni neslinin bu yöne daha fazla kayacağına inanıyorum. Djent etkisi git gide yeni metal gruplarında daha sık görülmeye başladı. Gitarların telleri arttı, bas gitar sub frekanslara kaydı, elektronik müzik öykünmeleri başladı vs. Bu da bence hoş ve dinamik bir anlayış. Dolayısıyla ilk albümleri olmasına karşın Aviations daha da iyi yerlere gelecek ve birçok insani tepindirecek bir oluşum. En azından öyle umuyorum zira yetenekli bir grup. Sizi de grubun müziğini keşfetmeniz için aşağıdaki adrese bekliyoruz. İyi dinlemeler.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (6.86/10, Toplam oy: 7)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2012
Şirket
El Emeği Göz Nuru Plakçılık
Kadro
Adam Benjamin: Vokal
Sam Harchik: Gitar
Dave Wolfberg: Gitar
Shareef Addo: Bas
James Knoerl: Davul
Şarkılar
1. Nineties Nine Ties
2. I. Voyages
3. II. Arrival
4. III. Raised Expectations
5. Intents In Tents
6. Outiers
  Yorum alanı

“AVIATIONS – A Declaration of Sound” yazısına 7 yorum var

  1. Bende grupla, Djent akımına kendimi kaptırdığım sıralarda basçıları Cliff Addo sayesinde tanışmıştım. Bu tarz içinde bir şeyler yapmaya çalışan bir grup Aviations. Hatta, bu yaz yapılacak Summer Slaughter turuna katılabilecek gruplar arasındalar.

  2. ertan says:

    su core tarzı cıktı cıkalı baya bır yenı gruplar cıvıtmaya basladı uzak olsun

  3. Birçok yerde bana djent yapan Karnivool havası verdi. Özellikle vokalist Karnivool vokalistini bayağı andırıyor bazı yerlerde.

    Batu Sarıtürk

    @Ahmet Saraçoğlu, Ve böylece beni Karnivool grubu ile tanıştırmış oldun. :)

    Ahmet Saraçoğlu

    @Batu Sarıtürk, çılgın projem işe yarıyor demek, haha.

    http://www.pasifagresif.com/2011/03/karnivool-themata/

    sefagn

    @Ahmet Saraçoğlu, vee karnivool bir nefer daha kazanmış olur iyilermiş baya

  4. GiantZillerIndo says:

    çok enteresanmış gerçekten. intents in tents’in ortasında caza bağladıkları bölüm çok tatlı özellikle. ksilofon mu kullanılmış nedir. ama albümü asıl özel yapan, kritikte de bahsedildiği üzere verdiği ferahlık hissi. ambientsel olayları süper yedirmişler şarkılara. harika olmuş. bana da corelia’yı hatırlattı biraz.
    http://youtu.be/fqOKYOhUYx0

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.