# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
INTRONAUT vokalisti sahnede MESHUGGAH’a konuk oldu
13.02.2013

New Millenium Cyanide Christ.

Vokalistleri Jens Kidman’ın grip olması nedeniyle MESHUGGAH, 12 Şubat gecesindeki Atlanta konserine vokalistsiz çıkacağını açıklamış ve grubun Facebook sayfası üzerinden hayranları “Bu gece hepiniz Jens Kidman olacaksınız” diyerek şarkılara eşlik etmeye davet etmişti. Daha sonra grup turda eşlik ettiği INTRONAUT vokalistinden yardım aldı ve vokalist Sacha Dunable, MESHUGGAH’ın “New Millenium Cyanide Christ” isimli parçasında sahneye çıktı. Grup şarkıların geri kalanını ise enstrümantal halde çalmış.

  Yorum alanı

“INTRONAUT vokalisti sahnede MESHUGGAH’a konuk oldu” yazısına 13 yorum var

  1. Mert says:

    Videodaki ışık gösterileri çok acayip değil mi ama?

  2. Ufuk Sönmez says:

    evet ben de görmüştüm feyste, merak etmiştim naptılar sonra diye, helal pasifagresif’e bunu da yakalamış. bi de öyle bi durum ki bulsan başka bi vokalist “hacı ya bi zahmet söylesen bi kaç şarkı” desen, çıksa, ritm kaçırıp sıçsa konserin ağzına öylece kalırsın. meshuggah bu yani metallica felan değil. ışıkçı da ayrı bi manyak zaten, davulcunun kuzeniymiş:

    http://www.youtube.com/watch?v=b_oh0Qn4568

  3. aaa says:

    -bu gece hepiniz tomas haake olacaksınız.

  4. pontius says:

    Meshuggah’ya?

    Ahmet Saraçoğlu

    @pontius, sondaki h okunmuyor.

    Onur Sancu

    @Ahmet Saraçoğlu, böyle hayvan bir gruba böyle şeker bir isim işte.

  5. Kemal says:

    Konserden taze geldim hemen goruslerimi yazayim. Aslinda konser yazisi yazacaktim ama sonra farkettim ki koca yaziyi dolduracak kadar materyal yok elimde :D O yuzden buraya yazayim dedim:

    Ilk on grup Intronaut idi. Pek bildigim bir grup degil o yuzden fazla bisey diyemicem hakkinda. Ama bilmediginiz bir grup sizi hic baymadan 40 dakika kendini izlettiriyorsa o grup iydir ya :D Ozellikle gruptaki en melodik/soloist enstrumanin bas gitar olmasi hosuma gitti.

    Daha sonra Animals as Leaders sahneye cikti. Zaten PA da onlar hakkinda bir konser yazisi yazmistim, oradakinden cok da farkli bir konser olmadi. Tek fark davulcu degisikligi idi, acikcasi ben eski davulcu Navene i cok daha fazla begenmistim. Yeni eleman cok sert tuseli ve daginik caliyor, ben Navene’in kontrollu ve groovelu tarzini daha cok begeniyorum. Tosin bildiginiz gibi iste, yardi gecirdi eleman, su an gezegendeki en iyi live gitarist olma ihtimali yuksek. Playlist Weightless agirlikliydi. Genel kaninin aksine ben o albumu ilk albumden daha cok seviyorum. O yuzden baya mutlu oldum.

    Meshuggah ! Oncelikle yukaridaki videoda da gorebilecegeniz gib isik gosterisi inanilmazdi. Acaip senkronlamis elemanlar, isiklar kendi basina bir enstruman gibiydi. Acikcasi isiklarin Haake nin davulu ile trigger edildiginden supheliyim, o derece iyiydiler.

    Performans tabii ki olaganustuydu. Neresini ovsem bilemiyorum, butun elemanlar tek tek yerime civiledi beni. Playlist Koloss/Obzene agirlikliydi, diger albumlerden 1 er sarki ile gecistirdiler. Butun sevdigim sarkilari duyamamak biraz hayal kirikligi oldu tabi ama o kadar da olsun.

    Son olarak artik uluslararasi bir sorun haline gelmis olan “Meshuggah Konserlerinde Headbang Yapma” sorununa deginmek istiyorum. Amerika seyircisi de bu sorundan fazlasiyla muzdarip. Benim gelistirdigim cozum su sekilde, kesinlikle Slayer ya da Kreator a sallar gibi hizli ritimlerde headbang yapmayin. Tam tersine olabilidigince yavas sallayin ve govde salinimlarini da isin icine katin. Diger butun enstrumanlara kulaginizi tikayip, zillere konsantre olun. Ziller nispeten daha duz ritmlerde gidiyor. Sakin ola kickleri dinlemeye calismayin, aninda sicarsiniz. Son olarak, kafaniz karisinca yardim almak icin Marten Hagstrom a bakin, gozlemlerime gore en ritmik sekilde kafa sallayan o.

    Jester

    @Kemal, Adam resmen “Meshuggah konserinde kafa sallama” için ayrı bir paragraf yazdı ya, şu insanları ne hale soktuğunun farkında mısınız?

    Ayrıca o ışık gösterisini görmek istiyorum ben, Meshuggah’ı da tabii.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Kemal, hafız o ışık olayı kesin davula entegre edilmiş bir düzen. Ben de Kanada’da izledim, davula bire bir ayarlanmış olmadan manuel olarak öyle bir senkron yakalanması imkânsız.

    Benim gittiğim konserde bir ara tüm elemanlar sustular, ışıklar tamamen karardı, 1 dk falan o şekilde beklediler ve davul hiç tıs tıs vermeden aynı anda “Daaaaaan” diye bir girdiler, aklı çıktı salonun.

    Kulak içi monitörünün faydaları hep bunlar.

    Batu Sarıtürk

    @Ahmet Saraçoğlu, Şu yukarıda verilmiş olan manyak işıkçı videosunda sanki kicklere uygun olarak eleman basıyor gibi geldi bana? Eğer cidden tamamen manuel ise o herifte gruptan falan sayılabilir yani.

    Ufuk Sönmez

    @Ahmet Saraçoğlu, abi benim fikrim ışıkçının davul kicklerine eş zamanlı basarak o gösteriyi yaptığı yönünde, ama tabii gene de araştırmak lazım. zaten ışıkçı da o youtube vidyosunun altında yazan bilgiye göre tomas haake’nin kuzeniymiş.

    Kemal

    @Ahmet Saraçoğlu, abi dogru soyluyosun kesin oyle bisey var. Diger bir ihtimal de, dedigin gibi kulakici monitorlerde metronom olmasi ve isiklar dahil herkesin o click e gore senkron olmasi. Ama isiklari davula baglamak daha garanti sanki.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.