# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
JASON NEWSTED’den JAMES HETFIELD’a yönelik yorumlar
13.01.2013

N-e-c-o.

Şu sıralar yeni projesi üzerinde çalışan Jason Newsted, Metallica frontman’i James Hetfield ve Metallica dönemlerine dair güzel yorumlarda bulundu.

James ile beraber geçirdiğim zamanlar ve güzel sözleri için kendimi yeterince şanslı görüyorum. Şarkı çalmakta ve söylemekte gerçekten en iyisi o, gitarda çaldığı bazı kısımlar ve çalarken doğru bir şekilde söylemek kesinlikle imkansız. Öyle bir kapasiteye sahip olduğu için ona hep saygı duyacağım. Bu konuda aşılabileceğini düşünmüyorum.

Ne diyelim, duygulandık açıkçası. Bir de geçmiş zamanlardan 2′li arasında geçen komik bir anı hatırlatalım.

  Yorum alanı

“JASON NEWSTED’den JAMES HETFIELD’a yönelik yorumlar” yazısına 8 yorum var

  1. Korhan Tok says:

    Katılıyorum. Cayır cayır gitar çalıp bir yandan da şarkıyı söyleyebilmek, seyirciyi duruma dahil etmeye çalışmak, sahne şovuyla uğraşmak…vs kolay iş değil hakikaten.

    Ancak en has Metallica adamım hala Newsted <3

  2. Kemal says:

    Eski grup arkadasini filan ovmesi guzel gercekten de, cok abartili bir aciklama degil mi ? Ben acikcasi Metallica nin vokal arkasi rifflerinin hep basit ve uzerine vokal yapmaya elverisli oldugunu dusunmusumdur. Hatta gitar-vokal yapmayi yeni ogrenmeye baslayan biri icin Metallica calismak ideal bence.

    Cok daha karmasik ornekleri icin cok da uzaga gitmeye gerek yok Dave Mustaine var mesela :D (Gitar calan arkadaslar Holy Wars uzerine bir vokal yapmayi denesin). Hele Death metal alemine girersek iyice boku cikiyor olayin. Chuck var Muhammed var…

    Beleg

    @Kemal, chuck etkiliyo, ağzı açık bırakıyo tamam da muhammed izlerken bile süründürüyo adamı arkadaş. Kafamı taşlara vuruyorum o parmaklar saniyede 50 defa yer değiştirirken nası hala ağzını açabiliyo anlamaya çalışırken.
    Allahsız herif, 2004ten beri şebek etmese bizi daha överdim de nefretim baskın geldi. Çıkar lan artık şu albümü!

    Kemal

    @Beleg, abi o seviyede gitar-vokal yapabilmek ciddi disiplin ve calisma istiyor. Adamin roportajlarinda zaten goruyosun yillarca manyak gibi calismis oldugunu.

    Bence en hayvani yani solo gibi olan ama solo olmayan (mesela foul body autopsy nin riff gecisleri) kisimlar uzerine de gayet rahat vokal yapabilmesi. Benzerini pek gormedim :)

    Abi album olayinin boku cikti hakkaten. Benim thaminim album bundan seneler once yazildi bitti (hatta hatirlarsan bi ara konserlerde yeni sarki caliyorlardi). Fakat album ilk iki albume fazla benzedigi ve yenilik icermedigi icin Muhammed albumu cikarmak istemedi, icine sinmedi. Cunku bakarsan Necrophaigist muzigi saniesi saniyesine hesaplanmis, en ufak notasi bile “bestelenmis” bir muzik. Ben buradan adamin mukemmeliyetcilik takintisi oldugunu cikariyorum. Yani bence yeni album Muhammed ne zaman citayi daha yuksege tasiyacak seyler bestelerse o zaman cikacak.

    Bu arada acaip Necro muhabbeti yapasim varmis :) Metallica haberini gereksiz yere kirletmis olduk, kusura bakmayin :D

  3. onurtoptas says:

    seek and destroy’un 1989 seattle(efsane) konser kaydında ikili arasında garip bi diyalog daha var. kavga mı, atar mı, şaka mı tam çözemedim. jason sözlerin gireceği yeri yine bariz şaşırıyor, hetfield da fak’lı şit’li küfürler ediyor. kirk’ün “orrayt gaaayzzz”(beyler sakin) yatıştırması(diplomasilerin adamı körk) vs.’nı barındıran kısım 4:50 civarında başlayıp hepsi 8-9 saniye sürüyor.neyse haber yüzünden aklıma geldi yazmayı görev bildim. görev adamıyım.

    habere de yorum yapmak adına takdir ettim newsted’i, geri vokallerini özlüyoruz deyip jetpack’imle uzuyorum.:fliesaway:

  4. Overload says:

    Sanırım içinde bir umut var hala Metallica’ya dönmek için.

    Videodaki o HÖAAAAĞ sonrası bakışı çok komik ama :D

  5. Gerçekten bazen çalınan şeyle söylenen şey çok ters olabiliyor. Saygıyla eğiliyoruz.

  6. RoadRusherRR says:

    N-e-c-o. en i c o şifreyi çözdüm

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.