# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
COSMIC FUNERAL – Godless War To Eternity EP
| 17.12.2012

Başkentin karanlığı.

Ankara’nın griliğinden kopup gelen bir grup var bugün karşımızda. COSMIC FUNERAL, 2009 yılında kurulmuş ve çeşitli eleman değişikliklerinden sonra bugünkü haline ulaşmış bir oluşum. Black metal yaptıkları her hallerinden belli olan grup, tümü şuradan dinlenebilen “Godless War To Eternity” EP’lerini Mayıs ayında piyasaya sürmüşler ve o günden beri de EP’nin tanıtımını yapmakta, konserlere çıkmaktalar.

COSMIC FUNERAL’la ilgili söylenebilecek ilk şey, bir büyük grup klonu olmaya çalışmaması ve farklı etkilenimleri bir potada eritir gibi görünen müzikleri. Yer yer melodik, yer yer çiğ, yer yer de epik bir hal alan müzik, klavyelerin dozunda kullanılmış olması sayesinde fazla hızlı tüketilir olmaktan da kurtuluyor.

5 parça bulunan EP, bence 20 dakikalık bir EP için hayli uzun olan The Prophecy introsuyla açılıyor. Şahsen çok çekici bir yanını bulamadığım bu introyu, EP’yi en az 15 kez dinlemiş olsam da ilk seferden sonra hep atladım. Şarkılara geçtiğimizde, ne yaptığını bilen bir grupla karşı karşıya olduğumuzu ilk andan anlıyoruz. Doomsday, grubun 2009 demosunda da yer alan bir parça olmasına rağmen, yeni EP’nin açılış şarkısı olarak seçilmesi dolayısıyla grubun şarkıya güvendiğini bize gösteriyor. Bence bu güvende de haklılar, zira şarkı COSMIC FUNERAL’ın ne tür bir black metal yaptığını anlamak için gayet uygun.

Bu şarkının akabinde, EP’deki favorim olan Negligence Of Centuries geliyor. Atatürk’ün “Gafil” adlı şiirinden uyarlanan sözlere sahip olan şarkı, akılcı klavye kullanımı ve akılda kalıcı pek çok bölümüyle, COSMIC FUNERAL’ın ülkemiz black metali adına bir kazanç olduğunu gösteriyor. Orta, hızlı ve çok hızlı tempolarda ilerleyen müzik, vermek istediği duyguyu vererek ve aralarda kaybolmayarak, artı puanlar toplamaya devam ediyor.

Bana kalırsa EP’nin en büyük kozu, sonradan gruptan ayrılmış olan vokalist Caner Aslan’ın yırtıcı vokalleri. Gayet etkileyici bir performans sergileyen Aslan, EP’nin sürükleyici hale gelmesinde büyük rol oynamış. Onun dışındaki tüm enstrümanlar da görevlerini en iyi şekilde yapmışlar. Bunu öylesine söylemiyorum; tek tek dinleyin, hak vereceksiniz.

Yerli grupların incelemelerinde insanlar bazen “sırf Türk grubu diye gereksiz yere övülüyor” diye düşünebiliyorlar. Bu düşünceye hak vermeden de edemeyiz aslında, çünkü yıllardan beri “Türk ise destekle!!1!” düsturuyla çok da mantıklı olmayan pohpohlamalar yapıldı, yapılıyor; bunu hepimiz biliyoruz. Ancak COSMIC FUNERAL’da durum böyle değil, zira grup gerçekten güzel müzik yapıyor, daha iyilerini yapacağının da sinyallerini veriyor.

MARDUK tarzı bir yok ediş arıyorsanız COSMIC FUNERAL size hafif gelebilir, ancak yırtıcılıkla damarı akıllıca birleştiren şarkılar dinlemek istiyorsanız, COSMIC FUNERAL hiç yormayan, bir hayli kolay ısınılası bir black metalle, amaçladığı şeyi güzel şekilde başarıyor.

7,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (5.93/10, Toplam oy: 28)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2012
Şirket
Torn Flesh Records
Kadro
Iskit: Bas
Mythlous: Gitar
Onur Uslu: Davul
Ali Vural: Klavye
Caner Aslan: Vokal
Şarkılar
01. The Prophecy
02. Doomsday
03. Negligence Of Centruies
04. Godless War To Eternity
05. Serenade To Fallen
  Yorum alanı

“COSMIC FUNERAL – Godless War To Eternity EP” yazısına 5 yorum var

  1. Vay :) Kritiği görünce çok şaşırdım açıkçası.. Her Türk grubu gibi bu grup da çok zor şartlarda kayıtlarını gerçekleştirdiler ve anormal şartlarda miks-master olayına girdiler ki Caner hem bu sebepten hem de müzikal arayışları farklılaştığı için gruptan ayrıldı. Yolları açık olsun, doom ve black metal tarzlarında bu tip gruplara ihtiyacı var piyasamızın.

  2. Rotten Angel says:

    Albüm kapağını görünce death metal grubu zannettim

    saw you drown

    @Rotten Angel, Ormanlara falan alıştığımız için normaldir.

  3. Müzikal anlamda kaliteli bi iş olmuş, yolları açık olur umarım.

  4. Kıvanç says:

    Gayet sağlam. 8/10

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.