# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
ABIGOR – Fractal Possession
| 11.12.2012

Sonsuz desperasyon mağarası.

Levent MUKAN

Aslında ABIGOR’dan bir albüm incelemek için Fractal Posession yanlış bir seçim, baştan söylemek lazım. Hâlihazırda albüm ile ilgili fikir sahibi olanlar bu dediğimi anlayacaklardır. Fractal Posession, ABIGOR’un uzunca bir aradan sonra çıkardığı ilk albümü idi. Kendisini değişik kılan unsur ise belli başlı ABIGOR izlerini taşıması ve eski davulcularının dönmüş olması dışında bilindik ABIGOR’dan ayrılıyor olmasıydı. Gerçekten de albümün öyle herkese hitap etmeyecek, hatta black metal seven pek çok insanın midesini dahi kaldırabilecek garip bir tarzı var.

Albüm oldukça elektronik ve saçma sapan diyebileceğimiz, bu nedenle adını hak ettiğini düşündüğüm Warning ile başlıyor ve albümdeki idare eder şarkılardan denilebilecek Project: Shadow ile devam ediyor. Albümde 2, 3 ve 4. Şarkılar dışında ekmek çok beklemeyin. Ben zaten çok şarkı şarkı yazmam malum, o kısmı dinleyenin keyfine bırakmayı tercih ediyorum ama Cold Void Choir ve Lair of Infınite Desperation dışında çok bir numaralar yok gibi geldi bana.

Nedense birkaç yıldır arada açıp açıp dinlediğim bir albüm fakat kendisi (saydığım şarkıları tabi daha çok). Bunun birkaç nedeni var, şarkılar çok iyi olduklarından değil çünkü öyle bir durum yok gerçekten, ancak şarkılar (ve albüm) ile ilgili rahatlıkla söylenebilecek şey “garip” olduğu. Öncelikle gitarlar, nasıl desem, çok tiz. Garip bir tonları var, saçmalıyor gibi geliyor ama dikkatli dinlenince baya gitarwork söz konusu diğer yandan. Bas namına çok bir şey duymuyoruz, gerektiği kadar. Aslında çok kuvvetli baslarla daha da ilginç bir albüm olabilirdi.

Davullar ise ayrıca bir paragrafı hak ediyor. Artık it gibi triggerlandığından mıdır ben bilemem de, saçma sapan temiz kaydedilmişler ve gerçekten çalan abimiz adeta bir hayvan oğlu hayvan gibi vuruyor zile toma. Sıkıcı sıkıcı blastlara da asılmıyor habire, asılırsa da cici asılıyor, kafa yormuyor davullar gerçekten. Çok garip bir albüm olmasına rağmen kafa ütüleyen bir albüm diyemem pek, gerçi bu noktada bana katılmayanlar olabilir. Kafa ütülememesinden kastım ancak dinlenirse anlaşılabilir zannedersem, bunu tam tanımlayamadım.

Biraz hafif, biraz avangard, biraz garip, ortodoks black metalcilerin ve daha önceden ABIGOR’la alakası olmayıp merak edenlerin uzak durması gereken bir albüm Fractal Posession. Eski ABIGOR’u tercih ediniz, müzik hususunda çok geniş bir insansanız deneyiniz.

6/10
Albümün okur notu: 12345678910 (6.96/10, Toplam oy: 26)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2007
Şirket
End All Life Productions
Kadro
A.R.: Vokal
P.K.: Gitar, bas, klavye
T.T.: Davul, gitar
Şarkılar
1. Warning
2. Project: Shadow
3. Cold Void Choir
4. Lair of Infinite Depression
5. 3D Blasphemy
6. The Fire Syndrome
7. Injection Satan
8. Liberty Rises a Diagonal Flame
9. Vapourized Tears
10. Heaven Unveiled
  Yorum alanı

“ABIGOR – Fractal Possession” yazısına 11 yorum var

  1. Kimse yapmadan ben yapayım.

    “Grup elemanları toplu tecavüze uğramış.”

  2. İlk başta depresyon sanıp aldanan kaç kişiyiz?

    Kritikten de anlaşılabileceği üzere, tuhaf bi albüm tanıtırken yazı da ister istemez tuhaf olabiliyo hakkaten.

    Rotten Angel

    @Özgür Durakoğulları, Sen yazınca fark ettim şimdi yanlış okuduğumu :/

    brutallica

    @Özgür Durakoğulları,Senin yorumunda bile jeton düşmemişti albüme dair bir yorum olarak algılamıştım ama alttaki desperasyon ne demek sorusundan sonra jeton düştü :)..Evet sınırlı sayıda da olsa köşeli jetonlara sahibim..

  3. Erlik Han says:

    Opus IV

  4. Sinan says:

    Desperasyon ne demek merak ettim. Türkçesi yok mu?

    Levent Mukan

    @Sinan, Çaresizlik gibi bir şeyler demek.

  5. Exorsexist says:

    ben bu albümü baya baya sevmişimdir hep.

  6. cannibal fetus says:

    Abigorla alakam yok sayılır. Küçükken mp3 arşivimde vardı bir albümleri, öylece dururdu. Ama bu şarkıları baya sevdim (çok genişim demek istiyorum:). Enteresan bir albüme benziyor. Şarkılar tam bayacak gibiyken birden değişip moda sokuyor. Davul işçiliğini de baya tuttum.

  7. crowkiller says:

    puanlama gerçekten yerinde olmuş eline sağlık , bu tür black metal grupları genelde farklı şeyler yapalım derken ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar işi bu albumde onlardan biri

  8. Hakan Hakansson says:

    Abigorun tüm albümlerini severim, bunuda sevmemem için bir neden göremedim. Arcturus’un La Masquerade Infernale albümünü hatırlattı biraz. Efekt kullanmışlar falan filan, ama hala o karanlık abigor havası yok mu? Bence var! Umarım yine böyle deneysel tarzda albüm,EP falan çıkartırlar tekrar.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.