# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
WACKEN 2012 video raporu
10.08.2012

Danke schön.

WACKEN 2012′nin video reporu yayınlandı. Alttaki resimden ulaşılabiliyor.

  Yorum alanı

“WACKEN 2012 video raporu” yazısına 18 yorum var

  1. alcapone says:

    ”biygün bende gidiycem” a.k.a. sezercik koç yumurtası

  2. serdar91 says:

    bu festivale gitmeyi diliyorum! :)

  3. oroborus says:

    videodaki şarkı kimindir?

  4. crimsonregret says:

    ulan wacken sen mi buyuksun ben mi? :p gidicem bi gun!!

  5. Baybora says:

    Benden de bir ”Bir gün gitmeyi umuyorum” kopsun o zaman.

  6. sefagn says:

    amanın şu klipteki müzik ne güzelmiş ya beyler bilen yokmu koca sitede

  7. M says:

    yeter artık seneye ordayım ula

  8. Baybora says:

    Şarkı Drone – Stick to Yourself’mış bu arada.

  9. Wildchild says:

    Drone – Stick to Yourself

  10. dritzz do urden says:

    Drone manyak grupmuş lan!

  11. Elvan says:

    Festivale gitmiş gelmiş biri olarak şu kadarını söylüyorum: Gitmeyin! O ağzına sıçtığımın çamurunun/balçığın bir çaresi bulunup zemin olayı çözülmeden gitmeyin! NET!

    Hiç kimse hiçbir yerde bahsetmiyor, ulan bir tek ben mi bitse de gitsek moduna girdim acaba şu canına yandığımın Wacken’ında? Hayatımda görmediğim/yemediğin tarzda yağmura; ayakkabıların içinden/dışından başlamak üzere tüm pantolona yayılan çamura; sahnenin önünde kalabalığın ortasında pipisini fütursuzca çıkarıp az önce tepindiğimiz yere bir güzel işeyen elemana; sahnede deli gibi solo atılırken prezervatifleri şişirip balon yapıp havaya salan kızlı erkekli gruba.. hepsine eyvallah bak. Ama yer yer bataklığa (allah belamı versin abartmıyorum) ve gölete dönüşen balçık, çamur içinde bir sahne önünden diğer sahne önüne gitmeye çalışırken işkence çekmeye hayır! (bu da slogan gibi oldu, neyse)

    Son olarak, bir de o 30-40 cm derinliğe sahip balçık içinde pogo yapan elemanlar var ki ne desem bilmiyorum kendilerine. Ulan yapma demiyorum hobi dahil her türlü gene yap, ama efendi gibi yap anasını satayım. Az önce tüm hışmınla tekme attığın falsolu çamuru kimsenin saçıma, tişörtüne, pantolonuna sıçratmaya hakkın yok senin, göt! Millet zaten çadırda yatıyor kalkıyor, nerde yıkayacak nasıl kurutacak; yedekte kıyafeti yoksa zaten vay haline.. Millet aç, sefil, perişan; devlet buna bir şey yapması lazım.

    Biraz da güzel taraflarına değineyim de sinirlerim yatışsın. Çok çok sevdiğim iki DEATH albümünde (Symbolic ve Individual Thought Patterns) davulları ağlatan Gene Hoglan ile Wacken sayesinde tanışma imkanı buldum, el sıkıştım, fotoğraf çektirdim ve imza aldım. Öhöm, artık ölsem de gam yemem sanırım; Chuck Schuldiner ile aynı ortamı paylaşmış, aynı havayı solumuş biriyle resmen tokalaştım lan :) Aynı şekilde tüm Testament, Overkill ve Sepultura elemanlarıyla da. Tanrı Meet & Greet’i korusun. Sepultura demişken, kendilerini pek dinlemem etmem, öylesine sıraya girip imza aldığım bir grup oldu maalesef, dolayısıyla her bir grup elemanından bizzat ıslak imzalı posterini isteyen ilk kişiye veriyorum.

    Wacken’dan da genel olarak bahsedecek olursam, kasabaya varmadan önce hep bir şüphe vardı içimde: “Ulan 75-80 bin kişi var, siksen göremezsin sahneyi :/” deyu. Bir gittim, bildiğin sahnenin önündeyim :) “Oha lan, nasıl oldu ki şimdi bu?!” derken, insanların zaten genellikle arkalardan ya da dev ekranlardan izlemeyi tercih ettiğini gördüm, zira o kadar güzel ki insan izlemeye doyamıyor :P Ses- görüntü sistemine şaka maka cidden şapka çıkardım, metrelerce uzaktan bile o kadar net görebiliyorsun ki sahneyi ve de ekranları, sahnelere hiç yaklaşmadan da müthiş bir şekilde izleyebiliyorsun. Düşün yani, her şey güzel lan aslında; gruplar güzel, ses sistemi aşmış, dev ekranlar mükemmel ötesi, iki sahneyi de taa ebesinin amından rahatça izleyebiliyorsun, amma velakin güzelim 3 günü tek sikip atan şey balçık oluyor filan. Bak yağmur demiyorum, yağmur dediğin yağar zaten, Murphy ile arkadaştır hatta, en sevdiğin grup çıkmışken yağar. Yağsın. Yağmur berekettir. Ama ne idüğü belirsiz toprakla birleşip balçık oluşturmasın! Yo dostum oluşturmasın :(

    Wacken ile ilgili bir başka güzel şey: önlere geçmek isteyene asla ve asla dirsek atılmadığı, çok rahat izin verildiği (Türkiye’de siksen geçirmezler mesela: “Ölmek var, önlere geçmeye çalışanı geçirmek yok!” düsturu baskın olduğundan) bir ortam var Wacken’da. Bu da oldukça ilginç geldi bana mesela; millet sıkış tıkış birbirine yapışmyor, bir sıra insan varsa bir sıra da boşluk oluyor, isteyen istediği yere (isterse taaa sahnenin dibi olsun) rahatça gidebiliyor.

    Son olarak, “Hep poser dolu, her yer ergen yeaea” serzenişleriyle bok atılıyordu en son Wacken’a. Aksine, kimsenin kastığı yok, herkes çok rahat gördüğüm kadarıyla; diyorum ya, adam kalabalığın ortasında çıkarıp orta yere işeyebiliyor. Sen de misilleme olarak git yanına sıç mesela, kimsenin umrunda olmaz. Kimse kimseyi “ne giymiş, ne yapıyor, vs.” diye süzmüyor, incelemiyor. Herkes kendi halinde takılıyor/eğleniyor. Bu açıdan süper Wacken: Zerre kasmadan geçirebileceğiniz 3 gün. “Asıl poserlar Türkiye’de olm” der, kaçarım (yazım hatası, anlatım bozukluğu vs. varsa affola; hızlı yazdım, kontrol edemedim).

    Elvan

    @Elvan, bir de şöyle bir şey var :D

    http://www.youtube.com/watch?v=CnOlxjo3LSg

  12. Elvan says:

    Tavsiyeleri unuttum:

    Ola ki gittiniz Wacken’a, yanınızda kesinlikle ama kesinlikle olması gereken şeyler:

    - Dize kadar çizme, bot vb.

    - Çadır ve uyku tulumu. İmkanınız varsa çadırda kalmayın ama, cidden kalmayın! Hamburg’a gidin-gelin hiç üşenmeyin, bir hostelde/otelde filan kalın. Çadır madır yalan oluyor o yağmurda, çamurda. Önü, yanı, altı, üstü her yeri full balçık olan bir çadırda kim yatmak ister, di mi?

    - Sağlam bir yağmurluk. Orada verilenler yetersiz kalıyor.

    - Şemsiye (çok işe yarıyor, olmayanlar imrenerek bakıyor size, tecrübeyle sabit :))

    - Her gün için ayrı kıyafet (3 pantolon, 3 tişört vs.)

    - Akşamları serin oluyor, 1 adet kalın, kapşonlu sweatshirt

    - Dize kadar çizme, bot vb.
    - Dize kadar çizme, bot vb.
    - Dize kadar çizme, bot vb.

    aklıma geldikçe yazarım gene.

  13. maar5 says:

    Abartma arkadasim.80bin kisi cadirda kaliyor biride cikip otele gidin diyorsa Türk oldugunu her türlu belli ediyor.Poser…
    5 yildir gidiyorum ilkkez boyle bisey oldu.Oraya eglenmeye giden hicbirimizi durduramadi.Yukarda otele gidin diyen elemana sunu soylim git bodruma bi otelde kal ve youtube’den konserleri izle…

    Elvan

    @maar5,
    Otel deyince aklına sadece Bodrum gelen ey Türk genci, sana tek tavsiyem o çamurun sadece üzerine başına bulaşmasına izin ver; vücudunu yöneten tepedeki o organın içine girmesine izin verme. Ulan bi bitemediniz. Allah belamı versin bıktım şu liselilerden. “Dur şuna iki laf sokayım, dur poser diyeyim, oh yeah bebeğim diyeyim”

    “mud is full, never seems to change
    just labeled mentally deranged”

  14. maar5 says:

    ahahahahahah :))” Oteldeyince aklina Bodrum gelen Turk genci” ahhahaha sen varya harbi efsanemissin…O en bilindik ornekti istemiyorsan alanya olsun yeterki sen ve senin gibi bik bik cilar gelmesin.Adam gibi feste gelecek adami korkutma yeterki.Aklima Rock an Coke duzenliyenlerden birinin festin ilk gunu gelen sikayet maillerini gördügünde dehsete kapilmistim dedigini hatirliyorumda.Adama neden yagmur yagdi ve siz cozum bulamadiniz demis akillinin biri ,bir digeride neden yerde camur var ve hic cim yok demis. Yurdumun festival ozurlusune Cevp olarakda 1.yagmur yagdi ve yer toprak oyuzden camur normal,ikinciside zaten her yer cimdi fakat 20000 kisi oradaki cimene bastimi cim diye bisey kammadi:)Herseyden sikayetci Turk insani.
    Bana liseli diyen zekaa.Cevabini oku kim liseli anlarsin.Senin yazini Alman arkadaslara okutacagim ve nasil insanlarin geldigini gorsular :)

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.