# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Rob Halford’dan Randy Blythe yorumu
05.08.2012

“Sahne seni bekliyor.”

Randy Blythe, LAMB OF GOD’ın 2010′da Prag’da verdiği bir konserde sahneye atlayan ve yaralanan bir seyircinin ölmesi üzerine, adam öldürmek suçundan Prag’da tutuklanmıştı. Aşağıda detayları okunabilecek olaya dair beklenen gelişme nihayet oldu ve Randy 5 haftadan uzun süredir bulunduğu hapisaneden çıktı.

Dava için ilerki bir tarihte tekrar Çek Cumhuriyeti’ne dönmesi gerekecek olan Randy’nin ülkesine dönüp olayla ilgili açıklama yapması bekleniyor. Randy’nin havaalanındaki kısa bir röportajı şuradan izlenebilir. Bu arada JUDAS PRIEST vokalisti Rob Halford da Blythe’a destek veren bir açıklama yaptı ve yeni LAMB OF GOD albümünün duygusal açıdan devasa bir şey olmasını beklediğini ifade etti. Halford açıklamasında şunları söylemiş:

Herkes gibi benim kalbim de onunla. Hapiste olmak, özellikle de yabancı bir ülkede hapiste olmak çok zordur. Bir aydan fazladır oradaydı ve çıktığına çok memnunum. Bu olanları müziğiyle nasıl ifade edeceğini duymak için sabırsızlanıyorum. Sıradaki LAMB OF GOD albümü bir nükleer bomba gibi olacak, çünkü Randy tüm bunları albüme yansıtacak. Bu yaşadıklarını bir şekilde sisteminden atması için böyle bir patlama yaşaması ve bunu müziğe dökmesi gerekecek. Evine git, sevdiklerini ve aileni gör, sarıl, ağla, ardından da sahnene çık ve sahnede patla. Her şeyi dışarı dök. Sıradaki LAMB OF GOD albümünün duygusal yönden devasa bir şey olacağına eminim.

Grubun bahsi geçen konserindeki olay anının yavaş çekim vdeosu yayınlandı.

Aynı konserden alınan ve ölen gencin tüm sahneye çıkış denemelerini gösteren videoda ise Blythe’ın değil, güvenlik görevlilerinin müdahalesi göze çarpıyor.

Tutuklanmanın ardından, Prag’da vereceği konseri bir neden belirtmeden iptal eden grubun basın sözcüsü ise Randy Blythe’ın haksız yere suçlandığını, grubun avukatlarının bu dava ile uğraştığını ve Blythe’ın tamamen temize çıkacağını beklediklerini belirtmiştı. Grup menajerinin olay ile ilgili yaptığı açıklama ise şöyle:

LAMB OF GOD’ın menajeri olarak Randy Blythe hakkındaki suçlamalar ile ilgili Pazartesi günü resmi bir açıklama yapacağız. Henüz resmen bir iddia ortaya atılmış olmadığından ve olay henüz soruşturma aşamasında olduğundan, yalan yanlış bilgiler ve dedikodular üzerinden resmi bir açıklama yapmak biraz erken davranmak olur.Bununla beraber menajer olarak sadece şimdiye kadar çıkan haberler içerisindeki yanlış bir bilgiyi düzeltmek istiyoruz. Hiç bir şekilde ortada bir “kavga” durumu söz konusu değil. Olayda fanın üç kez barikatları aşarak Randy’ye koşturması, üçüncü seferde güvenliği de aşması ve Randy’nin fanı kalabalığa doğru itmesi söz konusu. Muhtemelen bu sırada fan düşüp kafasını çarpmış olabilir. Tekrardan, haftasonu soruşturma sonlanıncaya kadar başka bir açıklama yapılmayacak, herhangi bir bilgi verilmeyecek. Sadece bu husus ile ilgili bir açıklama yapma ihtiyacı hissettik, çünkü tamamen yanlış bir bilgi.

“Bu açıklamadan sonra alınan haberlere göre, Blythe tüm suçlarından beraat etmemiş ancak 200.000$ kefalet ile serbest bırakılmış ancak mahkeme için tekrar Prag’a dönmesi söz konusu olabilirmiş.” diye duymuştuk ancak en en en en son alınan haberlere göre ise Blythe halen hapisteymiş ve en az 10 gün daha hapiste kalacakmış. Çek yetkililer durumu inceliyormuş ve Blythe kefalet ile serbest bırakılsa bile ülkesine dönmesi söz konusu olmayabilirmiş.

Güncellemeler ulaştıkça duyurmaya devam edeceğiz. Burak, Shamed, TRhead ve cayci’ya da bizi son durumdan haberdar ettikleri için teşekkür ederiz.

  Yorum alanı

“Rob Halford’dan Randy Blythe yorumu” yazısına 87 yorum var

  1. mert salkım says:

    temiz atlet, iki karton sigara başka ne götürülür?

  2. Yatağımda telefondan twitter’a bakıyodum, bu habere dair metalsucks tvitini gördüm, site telefondan açılmayınca kalkıp PC’yi açtım sırf neler olduğunu öğrenmek için. Vay arkadaş.

    serdar91

    @Ahmet Saraçoğlu, ahmet abi inanılmaz bir olay harbiden.ben inanmıyorum ama randy manyak bir tip belli olmaz.allah allah neler oluyor!!

  3. Neykıdburun says:

    Herif sahneye atlamışta Randy mi yaralamış, nasıl olmuş lan?

  4. RoadRusherRR says:

    rock am ring deki performansı hoşuma gitmemişti iyi olmuş aklı başına gelsin

    Jester

    @RoadRusherRR, Habere olduğu kadar bu yoruma da şaşırdım.

    Tatre

    @Jester, Türk milleti biraz sayko. Lady Gaga’nın kafasına direk düştü diye haber vardı, altına yazılan ”Zaten şöyle şöyleydi, beter olsun” yorumları geldi aklıma.

    RoadRusherRR

    @Tatre, çok mu şarşırdınız iş olsun diye kafaları iyi iken birbirini döven adamlarlardan bahsediyoruz hapse girmesi normal dengesiz bi insan randy

    Oblgoth

    @RoadRusherRR, Dengesiz olduğunu düşündüğün ve Rock am Ring performansını beğenmediğin için ciddi ciddi oh olsun diyebiliyorsan, derhal aynaya bak ve GENÇLAĞ SIKINTI VAĞ! diye bağır.

    nekropunk

    @RoadRusherRR, 8/10

    manix

    @RoadRusherRR, sanki 40 yıllık arkadaşın randy nasıl bu kadar net konuşabiliyosun dengesiz bir insan olduğuna dair böyle bilip bilmediğiniz şeyler hakkında hiç konuşmayın bence

  5. fubar says:

    2010 da olan olay yüzünden yeni mi tutuklanmış ?

    Levent Mukan

    @fubar, Bana da garip geldi o, soruşturma falan başlatılsa illa birilerinin haberi olurdu ve kulaklarına giderdi çünkü. 2 sene sonra böyle ülkeye girdiği an toplamaları garip geldi. En basidinden Amerika’dan istenebilirdi yani böyle böyle bir durum var diye. Manslaughter basit bir suç da değil ki lan.
    1-2 güne çıkar ortaya mevzu heralde.

  6. M says:

    kedidir o kedi.

    Raccoon

    @M, Biri de şu espiriyi yapmasın yahu! anladık Çok komik biz de seviyoruz Metin Akpınarı da ulan Haber siteleri dahil her sitede olur olmaz şeye bir yorum olarak “kedidir o kedi. bıktım lan…:)

    M

    @Raccoon, bende tam o yüzden yazdım zaten.. =)

  7. Barış says:

    Bağlama falan götürmek lazım

  8. saw you drown says:

    yazık.değer miydi lan.

  9. oroborus says:

    YouTube’da haberle ilgili bi videonun altına yapılan bir yorum:

    “I´m LOG fan from CzechRepublic and I am very upset about that event. At 2010 I was in a front row (in front of Willie) 5 meters from place the fan falled. The fan tried to go to the stage but Randy kicked him down before he can get stable position there. There was sparse audience, so he falled without any damping right onto concrete floor in Abaton. I didn´t even thought it would be deadly for him until today.”

    Kısacası vatandaşın ölümüne sebep Randy’miş bu elemanın ifadesine göre. Sahneye çıkmaya çalışırken tekmelemiş ölen çocuğu.

  10. Dice says:

    Yalniz son cikan haberlere gore durum baya ciddi,adami baya dovup atmis

  11. junkman afatsum says:

    adam metal başka söze gerek yok bu müziği dinleyip çiçek çocuğu oynamak aslında zavallılıktır, samimiyetsizliktir, sahtekarlıktır.

    junkman afatsum

    sadece dinleyen değil bu müziği icra edenlerede sözüm.

    Haydar Ger

    @junkman afatsum, abi bulunduğun yerin oksijen değeri çok düşük galiba. balkona falan çık varsa.

    ali ihsan balı

    @junkman afatsum, ne yani adam müzisyen diye milleti mi öldürsün? bu mudur metal müzikten anladığın? Bu arada Randy’nin de bir şekilde aklanacağını ümit ediyorum.

    junkman afatsum

    @junkman afatsum, bu dediğimden bunlarımı anladınız siz komiksiniz orda söylediğim açık ve net öldürmediğini zaten biliyordum ve bir metalcinin bu gibi olaylara karışması tam bir metallik durum kast ettiğim bu yani tam bir metalik olay anlatmak istediğim isminin cinayete karışması felan.

    junkman afatsum

    bu söylediğim şeyler yaptığı şeylerin taktir ettiğim anlamdıda gelmiyor sadece metalciden uslu çoçuk olmaz demek istediğim sahnede kuzu gibi sonra sahneden indikten sonra gudikleşen ve o kadar sert bu sert müziği dinleyip kavgadan heöen kaçan korkakları kastettim.

    followthecolors

    @junkman afatsum, tamam yeterince saçmaladın, nefes al.

    junkman afatsum

    @followthecolors, öyle oluyor bazen hayat işte

    ali ihsan balı

    @junkman afatsum, adam dökme demir çıktı beyler..

    junkman afatsum

    @ali ihsan balı, ben ne dedim konu nerelere geldi! tamam bir şey söylediğim yok oldu kapadım çenemi saçmalamam bir daha.

  12. mikesever says:

    Zibidinin tekiydi belliydi böyle olacağı. Ayyaş berduş. Severiz ama.

  13. creiGn says:

    Eğer sahneye çıkmaya çalışan hayranı itip, tekmeyelip, ya da herhangi bir şekilde sahneden aşağı atıyorsa cezasını da paşa paşa çekmeli.

    Bunun dışında, hayranına bu şekilde davranan müzisyenden de zerre hayır gelmez bana kalırsa. Senin hayranın olduğu belli olan, muhtemelen sahneye çıkıp sana sarılacak bir elemanı tekmelemek nedir lan? Eğer durum buysa ve bu kadar götü kalkık bir adamsa zerre üzülmem alacağı olası bir cezaya.

    Burak

    @creiGn, Klasik makar(n)acı tipi yorum olmuş.

    creiGn

    @Burak, Valla neci yorumu olduğu umrumda değil. Kendi hayranına böyle bir hayvanlığı yapan adam(eğer yaptıysa tabii) için zerre üzülmem.

    Güvenlik görevlisi, koruma, mekan görevlisi bunu yapar anlarım, bu iş için para alıyor adam neticede. Ama o konsere gelen hayranı sayesinde para kazanan adamın yemek yediği kaba sıçmasını affetmem şahsen.

    *LoG’ın ya da vokalinin ne kadar iyi/kötü olduğundan bağımsız değerlendirirsek daha faydalı olur. Ne fan ne de hater olduğumu belirteyim de, grubun hayranı arkadaşlar gaza gelmesin madem.

    Aykan

    @creiGn, Madem öyle ben de objektif bir yazı yazayım. Kısa ve öz, net: bir şeyin ismi fan ise ve sahneye çıkıyorsa o insani hatalardan muaf ve tüm uzuvları sadece sarılmaya, öpmeye koklamaya mı programlanmaktadır? (bkz:dimebag) bu sadece bir ticaret midir ki fan ekmek yediğimiz kaptır (para da kazansan canın kıymetlidir) ve ayrıca bir şeyin ismi fan olunca milletvekili gibi dokunulmazlık mı elde etmektedir ki insanlıktan çıkıp teletabi falan mı olmaktadır hepsi süper müzik bilgisi olan, şuurlu eğitimli tipler midir? alkolün ve belki de uyuşturucunun etkisi altında olabilirler mi? psikolojik rahatsızlıkları olabilir mi? sarılıcam diye gitar bir yerine de girebilir. Sahnede müzisyenler arasında bile gitar birbirinin kafasına çarpabiliyor, çok feci oluyor. Yaşamışlığım var :).

    Kısacası fan dediğin şey de bir insan. Müzisyen dediğin de. Günümüz dünyası bambaşka ve müzisyenlerin “fan”larından korkması onlarla kavga etmesi ya da sorun yaşaması yedikleri kaba sıçmaları anlamına gelmiyor. Müzisyen çok daha tehlikeli durumda hatta.

    Dikkat edersen LoG ile ilgili bir kelam laf yok burada, konuya o alanda bak bence. İnsanlara LoG fanı mı acaba saldırır mı diyorsun ancak sahneden atılan adamın fanı, arkadaşı, akrabası ya da avukatı olup çıkmışsın. Biraz abartı olmuş, bu konuda da baya ters argüman var kendi tecrübelerim de var, dünyada yaşanan olaylar da var o yüzden farklı bir bakış açısı getireyim dedim.

    creiGn

    @Aykan, Olaya sahneden atılan fan özelinde bakmıyorum ki.

    Dediğin gibi müzisyen de insan, fan da. Yalnız, burada kantarın topuzunu kaçıran tarafın kim olduğu ortada bana kalırsa.

    Müzisyenlerin Dimebag olayından sonra bu tarz şeylerden korkmasını anlayabiliyorum(bak burada da Dimebag’i öldüren adama bir kamyon küfür sıralayıp karşı tarafta yer aldım mesela=)), fakat söz konusu olayda elinde silahla üstüne doğru koşan bir adam olmadığı ortada LoG’un vokalinin. Sahneye defalarca atlayan biri tabii ki suçludur, bu tavrında ısrarlı olan adamı gerekirse konser alanından çıkarırsın, sonuçta o kadar güvenlik elemanın var.

    Sözün özü, sahneye atlayan hayran her ne kadar kusurlu olsa da Randy’nin davranışının mazur görülebilir bir tarafı yok. O hareketin sonucunda bir insan ölmüş neticede. Haklı bir takım çekincelerin varsa, LoG çapındaki bir oluşum olarak gereken önlemleri alıp o adamı sahneye çıkarmayabilirsin. Derdim ölen adamı savunmak değil, Randy Blythe’ın davranışının mazur görülemezliğini anlatmak.

  14. fan kaç rpm imiş ?

    anonim1

    @cenk özmercan, hahahahahahahahahahahahahahahahahaha.

  15. TRhead says:

    twitter da lamb of god ın resmi sayfasında şöyle bir mesaj var:RANDY IS FUCKIN’ FREE !

  16. Burak says:

    “Randy Serbest” diyolaa!!

  17. Zaten ayarsızın önde gideni bi herif. Sahneden adamı itme durumu varsa cidden büyük hayvanlık. Çıktı diye sevinemedim resmen.

    ben

    @Batuhan Bekmen, Sahneden aşağı bir sürü adam itilmiştir şimdiye kadar , talihsizlik herhalde adamın kafa üstü betona girmesi.Yoksa hiçbir grup üyesi istemez böyle birşey olmasını.(-ki dvdlerde görmüşsünüzdür herif turlarda fanlarıyla barbekü partisi yapan bir adam)Şu geçenlerde metro çukuruna düşüp ölen kadın gibi bir durum.Ayrıca olayı birde sende deneyelim.Sahneye çıkıp senin zillere vurayım da gör. :) Bu arada sahneye çıkan fan olayını da çözebilmiş değilim.Beyonce filan olsa koşup kucaklamak istersin ama Randy gibi bir herife neden sarılmak istersin? 32 yaşında adamım mesela Inward Reflection’un ortasında sahneye tırmanıp Ahmet’e sarılsam güzel olur mu? :)

    Batuhan Bekmen

    @ben, Adamı sahneden “tekmeleyerek” itersen, o adama bi şey olacağı çok belli. Yer betondan değil Peripella’dan falan yapılmış olsa bile o adama bi zarar gelir. Tamam sahnede rahatsız edilmek iyi değil tabii ki, adam da üçüncü kez gitmiş zorlamış falan ama Randy’nin ayarsızlığı 1-2 cümleyi söylemeyip adama sarılıp sonra yollamak ve adamı tekmeleyerek sahneden atmak arasında yaptığı seçim noktasında oluşuyo. Bi insan ölüyo yani, sadece “şans” deyip geçilemeyecek bir şey bence.

    Gereksiz biri

    @Batuhan Bekmen, http://www.youtube.com/watch?v=BwLtTa2trRs

    Tom Araya baya tecrübeli bu işlerde.

    ben

    @Batuhan Bekmen, Nasılsa metal konserlerinde böyle şeyler oluyor diyerek bir kişinin ölümü ile sonuçlanan bir durumu basite indirgemek çok yanlış olur tabi.İstemeyerek de olsa yapılan bu hareketin hukuktaki karşılığına göre cezalandırılması gerekir.

    http://www.youtube.com/watch?v=8-KY3xIud0s – 01:15

  18. çekomastikler LOG’u bi daha görmeyi unutsun bi nevi

  19. Barış TAŞ says:

    Bacağına kurban Randy. Atlamasaydı şerro. Fakat kaza olmuş yanlışlıkla ölmüş. Olabilir yani şimdi bir gaz çıkarsam biri bayılsa kaza olur olabilir bebeğim randy

    Jester

    @Barış TAŞ, Oha.

    anonim2

    @Barış TAŞ, adam çok haklı lan aslında.

  20. Lamb of God 13 says:

    La süper bi haber yaw serbest burakıldıgına sevindim randy’siz lamb of god mu olur :)

  21. Fitil says:

    Hürriyet’e düşmesi mapusa düşmesinden beterdir: http://www.hurriyet.com.tr/kultur-sanat/haber/20890035.asp

  22. Nightwing says:

    işin garibi madem böyle bi olay olmuş neden bi daha pragda konser veriyorsun ki be adam? ha haberi yoksa bu ölüm olayından bi şey diyemem tabi. garip gerçekten.

    anonim3

    @Nightwing, muhtemelen olayı hatırlamıyorlardır bile.
    anlayamadığım iki senedir neredeydi bu polis. hiç mi ajanslara düşmedi konserdeki ölüm haberi.

  23. SeventhSon says:

    Ölen çocuğa yazık olmuş ya böyle gereksiz, mal bi hareketin hayatına mâl olması hoş değil.

  24. noise says:

    Konserlerde böyle şeyler olabilir, doğaldır ama sırf “sert çocuk” görünmek için bu tip hayvanlıklara gerek yok. Randy Blythe’nin hareketi gereksiz. Yukarıda paylaşılan Marduk video’sundaki hareket de çok gereksiz. Adamı sahneden atarken “ölür mü acaba” diye düşünmüyorlar elbette ama adam ne olursa olsun senin müziğini dinlemeye gelmiş, ne lüzumu var? Ek olarak, senin güvenliğin var! Onlar da nasıl davranması gerektiğini daha iyi biliyor, eğitim alıyorlar sonuçta.. Bırak da adamlar işlerini yapsın.

    Çok tatsız bir olay. Bir karara varmak da zor ama serbest kalması da yanlış. Sonuçta bir ölüm var ortada. Orada konser veriyorsun diye “Tanrı” değilsin. Nasıl ki, o seyirci istediği gibi davranma hakkına sahip değilse, sen de istediğin gibi davranamazsın.

    Konser atmosferinden ve diğer birçok etkenden dolayı kendinde olmayabilir ama ne olursa olsun cezasını çekmeli.

  25. nepenthe says:

    Sanki ne amaçla orada olduklarını unutmuş gibiler…Seyircinin sahneye çıkması yanlış olabilir ama görüntüden net bir şekilde görülüyor ki Blythe kendini korumak gibi bir amacı aşan şekilde resmen adamı aşağıya atıyor. Muhtemelen kendisine büyük hayranlık besleyen, idealize eden birisine bu şekilde davranabilmesi de kişiliği hakkında baya bir ipucu veriyor.

  26. like fire says:

    Elbette ki kendini korumak için yapmıştır ama yapış şekli -tabiri caizse paçavra gibi fırlatıp atması- çok yanlış. Ölmeseydi -ne yazık ki- bu kadar gündemde kalmazdı ancak neresinden bakarsanız bakın Randy suçlu çıkıyor. Dimebag’in başına gelenlerden sonra sanatçılar feci tırsıyor bu tip olaylardan; onu da anlarım ama yanlış işte. Suçluysa cezasını çeksin, ki bana göre suçlu görünüyor.

    Lefthandpath

    @like fire, birdaha sahneye çıkan birine dokunmaya korkar heralde. kimse böyle bir hareketin insan ölümüne yol açacağını tahmin edemezdi.

    like fire

    @Lefthandpath, bu adamı ülkesine göndermezlerse, o sinirle porn-grind grubu kurar çek cumhuriyeti’nde.

  27. havitetty says:

    Blabbermouth’da bu videonun bu olaya ait olup olmadiginin kesin olmadigi, Cek televizyonlarinda Blythe’in agresif sahne davranislarina ornek olarak yayinlandigi belirtilmis bu arada. Bilemedim.

  28. Swedish says:

    Milliyet habere dondu bu olay bi sonraki asama nedir te allaam

  29. Rotten Angel says:

    Hak etmiş. Fanboyluğun alemi yok.

  30. Ufuk Sönmez says:

    bu olay bir milat olabilir sahnedeki metal müzisyenleri için. bundan böyle çok az müzisyen buna benzer hareketleri yapmaya cesaret edebilir bence. hatta ve hatta şu da tartışılabilir. sahneye çıkan fanlar müzisyenler için tehlike olabilir mi? adam çıkar, bıçağı da saplayabilir yani. vereceğim örnek çok saçma olacak belki ama dün italya-ispanya maçında prandelli 55. dakkada 3. değişikliğini yaptı. kim derdi ki hemen sonra adam sakatlansın ve takım 10 kişi kalsın, ama oldu işte aynı bu olayda olduğu gibi. belki yıllarca bu değişiklik “prandelli değişikliği” olarak hafızalarda kalacak. bu olay da bir milat olmalı bence, “bak adamı itti adam öldü” gibisinden. belli ki dimebag darrell olayından ders alınmamış. yarın öbür gün müzisyenlerin başına da iş gelebilir. bence mümkün mertebe sahnede müzisyen-seyirci fiziksel yakınlığının önüne geçilmeli her ne kadar samimiyete darbe vursa da.

  31. ben says:

    Böyle şeyler görsek hep.

    http://www.youtube.com/watch?v=iCZDZXD3RVE

    cenk özmercan

    @ben, 2:28′de kirk kafa ile 90a takıyor topu !

  32. violence says:

    adam tekrar tekrar denemiş sahneye çıkmayı, sonunda sert bi tepkiyle karşılaşıcağını biliyordur.ölüm bu kadar basit işte.

  33. Swedish says:

    Siteyi her actigimda bu adama ait bir haberi en ustte gormekten sitenin hacklandigini dusunuyorum :)) bizden biri gibi oldu az sonra bi cay koy da icelim diycek gibi

  34. Deniz says:

    Şu güne acaba toplam kaç kişi çuval şeklinde sahneden atılmıştır. Şanssızlık olmuş kimsenin adamın öleceği aklına gelmezdi.

  35. serdar91 says:

    http://www.youtube.com/watch?v=BQkpR4zdJb4

    olayla alakalı biraz daha uzun bir video.

  36. ColdFear says:

    Serbest kalmış diye haber gördüm, doğru mudur?

  37. Baybora says:

    Bir de daha yeni konser iptal etmişlerdi Blythe’ın olayı protesto için. Çok geçmeden de Blythe çıktı,yazık seyirciye.

  38. Rotten Angel says:

    gerizekalı herif

    Ahmet Saraçoğlu

    @Rotten Angel, sebep?

    Rotten Angel

    @Ahmet Saraçoğlu, sebebi açık. bu konuyu tartışmanın gereği yok.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Rotten Angel, bence de gereği yok, hem de senin muhtemel savınının tam zıttından bakınca. :)

    Rotten Angel

    @Ahmet Saraçoğlu, tamam

  39. Deniz says:

    Mantıklı olan da bu zaten.

  40. hen says:

    “TWISTING THE STRANGLE GRIP WON’T GIVE NÖ MÖRSE!”

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.