# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
PENTAGRAM yeni klibini sundu
12.05.2012

Geçmişin Yükü.

PENTAGRAM, yeni albümü “MMXII“dan “Geçmişin Yükü”ne çektiği klibini sundu.


Not: Haber için ben’e teşekkür ederiz.

Bu da albüm trailer’ı:

  Yorum alanı

“PENTAGRAM yeni klibini sundu” yazısına 96 yorum var

  1. Exorsexist says:

    Amarigalı olan sandım ve heyecan yaptım bir an.

    onurtoptas

    @Y U no, logodan anlamaliydin mezarkabul oldugunu!. hem niye yahu, bizimkiler de heyecanlandirir 10 yil oldu yeni albumlerini bekle bekle. :)

    sevse de sevmese de hic bir turk metalcisi pentagram’a kayitsiz degildir bence.:)

    Exorsexist

    @onurtoptas, Bence bizim türkler grubun ismini “pentegram” yapsın sorun yurtiçi-dışı olarak çözülsün.

    mikesever

    @Exorsexist, Bu kadar amarigacı olmayın canım. Tamam çöp ama ilk kendi pentagramımız gelsin aklımıza.

  2. Junkie Budgie says:

    albüm adını hiç beğenmedim. daha yaratıcı olabilirmiş.

  3. Exorsexist says:

    @glamdring, “Şuana kadar yaptığımız en iyi albüm. Eski albümlerimize benziyen aynı zamanda çeşitli yeniliklerle dolu olacak. Ayrıca birkaç tane konuk sanatçı da barındıracak.” Tarkan Gözübüyük.

  4. Exorsexist says:

    @glamdring, “Albüm ismi 2012′ye ait olan bir takım maya, aztek ve buna benzer mezoamerika mitleriyle yakinen ilgili.” Tarkan Gözübüyük.

  5. @glamdring, Roma rakamıyla “2012″ oluyor “MMXII”.

  6. Utku says:

    bu album kotu cikarsa cok pis elestirecem pentagrami. 10 sene beklemis olmak bu hakki veriyor bana.

  7. barış says:

    “wasteland” e bakılırsa gümbür gümbür geliyor hükümdarlar. zaten ben neredeyse ülkemizdeki metal müziğin belkemiği diyebileceğim gruptan kalitesiz birşey çıkacağını düşünmüyorum. bu toprakların adamı ama birçok yabancı grubu çatır çatır cebinden çıkarır pentagram. adamsınız ulan ..

  8. bathory says:

    nihayet pasifagresifte bunu bekliyodum 1 haftadır sırf headbang eki pentagram overkill röportajı ve motörheadın posteri için aldım dergiyi

    ben çok umutluyum bu albümden albümün adının 2012 olmasının nedeni malum kıyamet senaryoları nedeniyle konmuş ayrıca sanırsam bütün albümlerden biraz olcak ve yapılırken herkesin eşit payı olmuş

    bizim climb dan alternatifçi diye bildimiz gökalp meğersem köküne kadar metalci thrashci hatta ağır overkill fanıymış albümde belli thrasha yakın parçalar olcakmış sanırım bana kalırsa bütün sound trail blazer ve pentagram albümü arası olsun ama biraz anatolia,bir,unspoken birazda trail blazer,pentagram karışımı olucak ben umutluyum az albüm çıkarma meselesine gelince bende memnun değilim fakat röportajdada konuşulduğu gibi benzer türden benzer ritimlerle soundlarla birbirine yakın rifflerle 15 tane albüm çıkarıcaklarına her biri birbirinden farklı 6 klasik efsane katagorisine sokulacak albüm olsun daha iyi olur ve artık pentagramın geniş bi avrupa turnesine çıkma zamanı geldi bence.

    Rotten Angel

    @bathory, o ilk 2 albümün kayıt kalitesi çöp olmasa, şuan pentagram’ın en iyi albümleri olarak anılıyordu. bencede pentagram tarzını thrash metal a kaydırmalı.

    bathory

    @Rotten Angel, çoğu kişi unspoken veya anatoliayı en iyi albüm olarak görür ama ben trail blazeri hepsinden daha çok beğeniyorum ki onu tekrar kaydetseler acayip güzel olur ama onun için bi demir gerekiyor metin iyide fly foreveri çalamıyo adam ki bence albüm parasızlık nedeniyle düşük kalite olmasa ne biliyim bi amerikalı grubun olsa ve kaliteli kayıt olsa hatrı sayılır albümlerden olurdu heralde türkiyeye 90 ların başlarında olduğu gibi tekrar bi thrash akımı lazım tekrar o ruhu canlandırmak lazım ozamanalar iyi albümler çıkmıştı

    Rotten Angel

    @bathory, trail blazerın fly forever dışında çok daha güzel şarkılarıda var. bence demir demirkana gerek yok, yada illa olacaksa rica etsinler sadece 1 albüm için gelsin.
    cidden trail blazer bu kadar yabana atılacak bir albüm değil. kayıt kalitesi kötü olmasa (birde drum machine faktörü var) başucu thrash albümlerinden biriydi.

    bathory

    @Rotten Angel, ya şimdi orası öylede bir demirle metin birmi demir solo yazmakta çok başarılı bence ama metin her türlü en iyi gitaristler arasında ilk pentagram albümüm trail blazerdır heralde her neyse bu görüşte olanları görmek güzel pentagram kitlesinin yarısı unspoken ve anatoliacı eğer ses sistemiz daha kuvvetli sağlam olsaydı zorluklar olmasaydı testament’a kafa tutardık demişti ogün zamanında bence haklıda ama işte maddi zorlular ortadan kalkıncada thrashe biraz uzak kaldılar türk metal müziğinde güzel thrash albümüz zor gelir ama bu albümden umutluyum thrash parçalarıda olcak

    mikesever

    @Rotten Angel, bence pentagram’ın artık bu saatten sonra sağa sola kaydıramayacak kadar oturmuş ve kaliteli bir tarzı, sound’u olmalıydı.

    bathory

    @mikesever, zaten o dereceye yakın bir kaliteli soundu var şarkıları dikkatli dinlersen anlarsın çoğu yabancı tanıdığım bunu söylüyor güçlü ve derinlerden gelen bi soundu var ben bi çok grupta görmedim onu ve içinde hicaz riff olmasıda bunda etkili kobi fahri bile lions in a cage i oryantal metalin temelinde görüyor.

  9. SeventhSon says:

    teaser hiç mi hiç olmamış başkan.

  10. serdar says:

    buna daha çok teaser değilde tadımlık bir video diyelim.

  11. Rotten Angel says:

    gökalp ergen bu kadar yaşlımıydı ya? sakalında beyazlar çıkmış

  12. erdem says:

    wasteland güzel de o teaser gerçekten olmamış. Yaş olmuş 40 ağızda baget falan.

  13. Korhan Tok says:

    Grubun logosundan ve Servet Çetin’in…Pardon Hakan Utangaç’ın gözlüklerinden filan hafif bir steampunk kokusu aldım.

    flying dirty clouds

    @Korhan Tok, +1,aynen, ilk yayınlanan şarkı olan “wasteland”in adı da sanki bu tezi doğruluyor, umarım tüm albüm böyle bir tema üzerine kuruludur.

  14. şu pentagram’ı kötüleyerek karizma yapma devrinin kapandığını düşünüyorum artık. huzura erdim sonunda. bu adamlar Türk metal müziğinin bel kemiği beyinciği omurilik soğanı sonuçta.

    elin mastodon’una gojira’sına burzum’una laf söyleyenin evine molotof atıyorsunuz pentagram’a gelince söv allah söv. bir ülkenin metal piyasasındaki en büyük ismi 2893782 yıldır albüm çıkarmayan yarı türk yarı alman olan bir adam olmamalı.

    Nightwing

    @saklanan saman, iyi de sende necrophagiste laf söyledin şimdi. ayrıca pentagramda 23187914894 yıldır albüm çıkarmıyor hatırlatırım.

    edit: pentagrama bi garezim yok.

    baldur

    @saklanan saman, necrophagist’in dünyadaki ünü türkiye’deki ününden daha fazla. ve grubun biz türk metal grubuyuz gibi bir derdi de yok.

  15. Utku Bey says:

    cenk ünnü dinlediğim en kötü bateristlerden biridir. sokaktan geçen herhangi bir adamı oturt baterinin başına, farkı anlayamazsınız, hatta adam daha iyi bile çalabilir. özellikle trail blazer’ı dinlediğimde bu ne lan böyle demiştim. ama insan olarak çok iyi biridir orada hakkını verelim.

    bathory

    @Utku Bey, trail blazerda drum machine kullanılmıştı bildiğim kadarıyla

  16. Anti says:

    Pentagram, olumsuz eleştiri almayı ve sövülmeyi hak ediyor, çünkü bilmem kaç yıldır aynı KÖTÜ müziği tekrar, tekrar, tekraaaaaaaaaar üretiyor.

    serdar

    @Anti, çok gariptir ama sizin kötü müzik dediğinizi yabancı arkadaşlarıma dinlettiğimde çok olumlu yorumlar alıyorum.tabi bu kötüye bakışla alakalı.

    Syler

    @Anti, Demkki Anti ile biz başka şeyler dinliyoruz, varsa daha iyisi buyursun çalsın söylesin dinleyelim, kim ne derse desin Pentagram bu ülkede metal müziğin yaygınlaşmasına büyük katkısı olmuştur, bazı arkadaşların utandığı anadolu ezgilerini müziklerine yansıtmışlardır, elin adamı folkmetal yapınca sıkıntı yok salyamız akıyo, bizden birileri yapınca beğenilmiyo..

    saklanan saman

    @Anti, bi bitmediniz, bitemediniz.

    Anti

    @saklanan saman, Sen muhammed suçimez’e laf atarken güzel ama

    RageNecmi

    @Anti, muhammed suiçmez tepsin seni :DD fanboyyyyyyyy

  17. Swedish says:

    Ohaa lan climb in vokalistinin gectigini fark edememisim harika lan bildiin climb tadi var hastasiyim zaten climb in demek artik pentagram da yasaticaz

    bathory

    @Swedish, valla orasını bilemiyecem gökalp ergen the climbdan çok farklı vokal yapıyosun beyond insanity de brutale yakın thrash vokali var sorusuna “zincirlerimden boşanma gibi oldu the climbın tarzı alternatif metal diyebileceğimiz bir tarz ama ben metalciyim” demiş zaten adam overkill death kreator slayer felan seviyomuş

    swedish

    @bathory, Ben beyond insanity parçasını dinlemedim.Wasteland parçasındaki vokali bildiin climb daki vokali.Zaten ordan tanıdık geldi laan lan bi dakka dedim sonrada aydınlandım:))
    Ama belliydi be abi o vokal climb için fazlaydı.Biraz iddialı olacak ama o vokal arkada enstrumansız da söylesin ben yine dinlerim..
    Pentagram da thrash ve death metale yakın bişiler yaparsa adam yardırır bence..
    En azından konserlerde seyirciyi coşturabileceğini düşünüyorum.Eski vokal vokal olarak iyiydi ama seyirciyi coşturmak adına arkadaaaşlaaaar pentaaaagraaaam diye bağırarak çok itici bir hava oluyodu.

    bathory

    @swedish, çok haklısın bencede pentagram daha sertleştirmeli tarzını zaten kendine has özel sert bi sesi var adamın

  18. Erşah says:

    27 sinde çıkıyor, Facebook sayfalarından bildirdiler. Metallica’ya 90′ların sonunda bok atan metal ilahları için gün doğdu, yeni bok atma makineniz Pentagram !

  19. Swedish says:

    Sadece 3 parca turkce ama bastan asagi okuyunca sanki turkce parcalar daha cokmus gibi algilaniyo

    firat

    @Swedish, oha aynen. ben de aa türkçe parçalar ne çok dedim saymadım, sen dediğinde farkına vardım durumun :D

    swedish

    @firat, ehuaeeh çok enteresan ama algı işte :))

  20. serdar says:

    en çok beyond insanity şarkısını merak ediyorum bilmem nedendir.

  21. Bende Saklı Kalsın says:

    Gökalp’in vokali biraz alternatife çalıyor sanki. Yine de özellikle İngilizce parçalar için uyumlu olacağını düşünüyorum. Murat da iyi bir vokalistti tabi, ancak sesi mi, telaffuzu mu bilmiyorum, İngilizce parçalara pek gitmiyordu. Düşüncem…

  22. Nightwing says:

    ilk 2 albümün çizgisinde olursa ki sanmıyorum bu saatten sonra ama bir umut oldu ki bu adamlara harbi hayran olurum. ilk 2 albümü süperdi bunların rotten dogs, secret missile falan vardı ne dinlerdik eskiden. hele trail blazer hiç abartmıyorum tüm dünyada en iyi thrash albümleri sıralaması yapılsa ilk 20 ye girer. sonrasında sertap erener levent yükselin back vokal olayı, ney, saz söz aşık veysel falan girdi işin içine sonrasını tek tük dinledim takip te etmedim açıkçası.

    Rotten Angel

    @Nightwing, maalesef öyle olmayacak. ney varmış albümde. zaten şuan dinlediğim tek türk metal grubu thrown to the sun :D hiç sevmiyorum anadolu ezgilerinin metale karışmasına.

    Nightwing

    @Rotten Angel, şimdi şu işe açıklık getirelim. metalde anadolu ezgileri kullanmak başka şey, yöresel enstrüman kullanmak veya eski halk ozanlarının türkülerini coverlamak başka şey. anadolu ezgileri, yöresel makamlar kullanılabilir. thrown to the sunda kendi albümünde çok az da olsa hafif göz kırpmıştı bu işe. benim bunla bi sıkıntım yok hatta albümlerinin kritiklerinde bunu tuttuğumu da söylemişyim kendilerine.

    haaa şimdi sen metal müzik içinde bağlamayla falan solo atarsan, riffleri neyle çalarsan ya da aşık veyselden girip mehter marşıyla çıkıp cover piyasasına el atarsan o zaman işler değişir hacı. aradaki fark bu.

    Erşah

    @Rotten Angel, Bir kere sen bu kadar geniş bir tür olan Metali tek bir grup üzerine atarak baştan kural hatası yaptın. Heavy Metal olacakmış, detaydır ama önemlidir. Sonuçta nü-metal de var, endüstriyel metal de var.

    İkincisi, fazla batıcı olup elinde kolası yanında cipsi hayatı apartman köşelerinden tahlil edenler için fazla progresif bir gruptur, fazla iyidir, fazla güzeldir Pentagram. Kendi kültürümüzü korumayacağız da ne yapacağız ?

  23. b says:

    pentagram ile çok barışık değiliz onların trail blazer albümlerinin yeniden kaydedilmesini çok isterdim fakat olmadı. bana göre pentagram’ın şimdiye kadar yaptığı en iyi beste de 1000 in the eastland’dir. o başlangıcındaki ney ile yapılanlar, film müziğinin beste içerisine yerleştirilmesi bunlar çok doğru işlerdir. böyle yapmalılar ki bir farkımız olsun. öte yanda öbürünü zaten dışarıda en iyisini sergiliyorlar. sepultura’da kendi ezgilerini kullanıyor, skyclad’de aynı şekilde kendi ülkesinin enstrümanlarını kullanıyor bu örnekler çoğalır gider. anadolu ezgilerinin metal müziğe katılmasını sevmeyebilirsiniz bu sizin kendi sorununuz ancak öbür türlü farkınız olur, yoksa tereciye tere sat. sonra da gelir belki başarı.

  24. RoadRusherRR says:

    yeni vokalde sanki biraz testament havası var wasteland de

  25. ozan akis says:

    albüm düştü.

  26. Husam says:

    Yok arkadaş bu albüm hiç kulağıma hitap eden bir albüm olmadı.
    Sound Pentagram dışında her şey…
    Çok iyi falanda değil kanımca.
    Pentagram değilde bir başka grup dinliyorum sanki.
    Nerede o oryantal havalar?
    Nerede o yakarışlar.
    Eyvallah sözler güzel.
    Neyse çok uzattım. Sevmedim, sevemedim.

  27. Erşah says:

    Çıktı sonunda, dinlemeye başladım, şu an müthiş bir soundu var. Vokal efsane olacak cinsten. Bizim topraklardan çok şey barındırıyor gene, Anadolu geniş ve zengin müzik kültürüne sahip topraklar, fazla batılılaşmadan müthiş bir heavy metal albümü çıkmış !

  28. Utku says:

    anadolu ezgili islamik helâl metal. bir albümü de o tarzdaydı ama o daha güzeldi.bu albüm berbat.

  29. swedish says:

    Bakalım kritiğini kim yazacak..

  30. top the gun says:

    önce monster magnet space lord klibinin özellikle ilk dakikalarını izleyip pentagramın promo fotolarına bakın…
    sonra şarkının tamamını dinleyip ardından wastelandi dinleyin…
    ben yaptım ve çok eğlendim

  31. Rotten Angel says:

    ”biz adem ile havva’dan geliyoruz, tanrının yetim çocuklarıyız” gibi sözler nedir anlamadım? hiç yakışmıyor metalin içerisinde. harun yahya araya girip düet yapacak sandım.

    murat

    @Rotten Angel, O kadar çok dallı bir müzik ki içinden ne çıkacağı belli olmuyor bence çok şaşırmaman gerkeiyor, zira 1 albümünden alışık olman gerekiyor.Hatta ilk albümlerinde mehter marşı cover ı bile var şarkı sonunda :))

    Rotten Angel

    @murat, haklısın tabi. şaşırmadım aslına sadece bir iki çift laf edeyim dedim. ne de olsam pentagram vatana millete hayırlı dini imanı yerinde vatansever çocuklar. hell yeah

    bathory

    @Rotten Angel, bence başka anlatılmak istenen bir şey var bu sözlerde hatta ekşi sözlükte bir yazar kişinin anlayışına göre değişir bence deizim agnostizmle alakalı hatta karl marxa selam çaktığını söyleyenlerde var dindar imani yerinde diyorsun ama http://www.youtube.com/watch?v=TRsIZvMF148 böyle bir şarkıda var yani

    aaa

    @bathory, onun sözlerinin aşık veysel’e ait olduğunu biliyorsun değil mi?

    bathory

    @aaa, evet tabikide biliyorum şathiye türünüde az çok biliyorum anlatılmak istenende zaten semavi dinlerin çarpılıkları gibi tanrı anlattığınız gibiyse gerçekler neden böyle anlattıklarınızla çelişiyo tarzında bir şey anladım kadarıyla

    aaa

    @bathory, ha bir an öyle zannettim kusura bakma.

    Erşah

    @Rotten Angel, Tanrı’nın yetim çocukları. Hocam, bari sen yapma.

  32. vodka says:

    albümü yeni dinliyorum, genel havası iyi sağlam ama alışık olduğumuz pentagram yok,ezgiler,melodiler tamamen farklı,hani GÖkalp’in gelmiş olması değiştirmiş diyecem ama o da olmaz bu kadar besteyi kısa zamanda yapmış olamazlar diye düşünüyorum, bilemiyorum biraz daha dinlemek lazım…

  33. saw you drown says:

    Parçadaki solo’nun Gökalp ergen’in cırtlak sesi altında ezilmesi başlı başına bir yavşaklık.

    Ahmet Saraçoğlu

    @saw you drown, parçadaki solo sırasında Gökalp’in çıtı bile çıkmıyor.

    saw you drown

    @Ahmet Saraçoğlu, haklısın.kafa baya güzeldi izlerken.yanlış algılamışım.)

    BrownCaz

    @saw you drown, ya iyi de birincisi geçmişin yükü parçasından bahsediyosan harbiden adamın çıtı çıkmıyor. onu geçtim “cırtlak” ne demek ve ne gibi sesler için kullanılır kısmı var. hadi bende sevmedim hiçbir şarkılarını da, albümü de. ama adamın sesi neye göre cırtlak onu çözemedim.

    Ahmet Saraçoğlu

    @BrownCaz, bir yerden sonra nasıl eleştireceğini şaşırıyor insan.

    saw you drown

    @BrownCaz, gökalp’in sesi bana çok tiz gibi geldi o yüzden cırtlak diyorum sesine.zorluyor ama ince gibi sesi.

  34. Ugur says:

    Türkçe sözlü şarkılardan ikisi çok güzel.Albümde genel itibariyle de dinlemesi hoş şarkılar da var ama Unspoken gibi “ya allah” diye pata küte girişmemişler bu sefer.Daha çok bir Anatolia sadeliği var sanki.

  35. dodothebird says:

    wasteland fena degildi de bu parca hic benlik degil. almora dinliyormus gibi hissettim kendimi asd asiri dandik olmus. albumu dinlemedim, dinlemeye de niyetim yok su aralar o yuzden genel bi yorum degil bu tabii, parca uzerinden konusuyorum. belki sozlerin turkce olmasi ucuzlastirmis sarkiyi, lakin anatolia’yi falan dusununce hadisenin ondan ibaret olmadigi da ortada. klip de “bizim ortam ogun, sebo, oky falan nays!” tadinda manasiz bi sey iste.

  36. Frotic says:

    yarrak gibi afedersin

  37. Rotten Angel says:

    Arka tarafta ters 5 köşeli yıldız, önde ”bizleeer tanrının yetim çocuklarııııııı”, ”bizleeeer tanrının kırıık hayalleeeriiii”

    baya ironik olmuş.

    lan olm gidin normal 5 köşeli yıldız kullanın. ters olanın bir şerefi bir namı var. valla marduk burada olsa, çivili sopalarla dalardı size. hele mortuus şunun keline iki şaplak atardı.

    thefakefloydian

    @Rotten Angel, Tanrı’nın çocuğu yetimse Tanrı ölmüş olmuyor mu?

    followthecolors

    @thefakefloydian, meraba nietzsche.

  38. Utku says:

    bullet for my valentine,pentagram’dan çok daha yaratıcı şeyler üretiyor bana göre

  39. Erşah says:

    Çok güzel olmuş klip, ergenlere rağmen heavy metal efsanemiz bomba gibi geri döndü.

    Şebnem Ferah, Ogün Sanlısoy, Athena ve Nejat İşler renk katmış. Janset olmasa da olurmuş klipte.

  40. şarkı da klip de albüm de 10 numara. çok çok beğendim ve cd çalarımdan düşürmeyeceğim.

  41. bathory says:

    bence bu sound murat ilkanın sesine uygun bi sound gökalp ergen gibi bi adam varken elinde bence thrash yapmak gerek daha sert bi sesi var wastelanddan belli zaten

  42. Husam says:

    Ulen bildiğin alternatif grup odlu he.
    Normal bir rock dinleyicisi için gayet güzel, amma eski pentagram’a alışık birisi için hiç cezbedici, saracak yanı yok.
    Albümde, klipte tırt..

  43. onurtoptas says:

    klip orijinal ve izlemesi cok keyifli olmus. gunumuz yerli ve yabanci gruplarinin %90′inin yaptigi gibi bos bi odada calmak yerine bir suru atraksiyon, tema, dekor vs. var. bi hikayesi var. ayrica camiadan diger sevdigimiz elemanlari da(ozellikle oky ve sebnem ferah) gormek cok guzel bi surpriz oldu. kamera kullanimi, renk tonu vs. de cok yerinde.

    haa sarkinin eksik noktasi yok mu, var. sarki guzel ama denildigi gibi; metal degil alternatif rock. :) ben memnunum bundan gerci ama eski fanlar ya da “bir” gibi, “bu alemi goren sensin” gibi daha heavy isler bekleyenlerin hoslanmamasi normaldir.

  44. Kemal says:

    Ben de klip parcasini baya begendim. Eski Pentagram la pek bi alakasi yok gibi, ama uzun suredir icinde Turkce soz olan bir metal sarkisini bu kadar keyifle dinledigimi hatirlamiyorum.

  45. rockersoldier says:

    Bana göre eleştiri ve kötüleme birbirinden ayrılmalıdır yirmiyıldır gördüklerim bana şu çıkarımı yaptırıyor pentagramı kötüleme işini yapanlar aynı şekilde metalikayıda popülerliğinden dolayı kötüleyenlerle aynı kategoridedirler hatta birbirleriyle aynı model fikre sahip türkiyeden, batıdan olduğu gibi iyi grupların çıkamayacağını zanneden bol kompleksli ve profesyonel manada müzik dinlemeyide bilemeyen kişilerdir ve bunların sözlü veya yazılı albüm kritiklerinede asla itibar edilmemelidir diye düşünüyorum. güzel bi yemek yiyorsunuzdur ama bir şeyler eksik gibidirya tuz, baharat vs. pentagramdada hep böyle bi eksikliler hissediyorum kusura bakma cenk abi ama davul eskiden beridir çok amatör kesinlikle müziğin hakkını vermiyor, ingilizce söylenen parçalar sanki başta türkçeye göre bestelenmişte sonradan ingilizceye uydurulmuş gibi! bilmem ifade edebildimmi bu sıkıntıların farkında olabilseler eminimki o güzel müziklerinin tam manasıyla hakkını vermiş olacaklardır

  46. Korhan Tok says:

    Şaka maka artık 20 mi 30 mu kaç yıldır bu piyasadaysalar işte o kadar yıldır yerden yere vurulmasına rağmen, bir tane rakip bir adam, grup, kurum, anonim ortaklık..vs çıkamadı mesela Pentagram’ın karşısına.

    Bir durup düşüneyim o zaman ben.

    Osman

    @Korhan Tok, cidden herkesin uzun uzun düşünmesi lazım. İsrail, Japonya, Avustralya, hatta Forea Adalarından bile çok daha kaliteli ve çok daha dinleyicisi olan (mainstream anlamında değil) işler çıkıyor. Bir grupla olmaz bu. Ama neden böyle oldu?

  47. saw you drown says:

    Bence thrown to the sun’un albümü çok daha iyiydi.Kaczynski parçası nerde geçmişin yükü parçası nerde tamam farklı türler ama sonuçta metal müzik.

  48. Mr Shred says:

    Anladığım kadarıyla gençleri mutlu eder albüm ama eski dinleyiciyi tatmin etmeyecek, dinlemediğim halde bazı sitelerde sevilmiş, bazılarında basmışlar eksiyi. Garip.
    Klip orjinal ama sahi, kendisini iyi dinletiyor.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.