# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
IHSAHN’dan yeni şarkı
30.05.2012

Introspection.

IHSAHN, 18 Haziran’da çıkacak yeni albümü “Eremita“dan “Introspection” adlı şarkıyı şu adres üzerinden yayınladı. Albüm öncesinde yayınlanacak single detayları ise aşağıda. Single haberi için Jester’a teşekkür ederiz.

1. Arrival
2. Recollection

Bu da bir süre önce yayınlanan “The Paranoid” adlı şarkı:

Bir süre önce de bir teaser yayınlanmıştı.

Albümün 5. yüzyılda yaşayan Hristiyan teolog Marcus Emerita’yla ilgili olduğu sanılıyor. 3 tanesi 7 dakika üzeri, toplam 9 şarkı barındıracak olan albümde 8. şarkı olan “The Grave”de büyük ihtimalle SHINING’den Jørgen Munkeby’nin saksofonunu tekrardan duyacağız. Altta da kapak var.

Onun dışında, şu haberde görülen olayın iade-i ziyareti gereği, albümde JEFF LOOMIS’in de bir solosunun bulunacağını biliyoruz.

IHSAHN son albümü “After“la sayısız basın organında 2010′un en iyi albümü seçilmiş, EMPEROR’un dağılmasının ardından ikinci baharını yaşamaya başlamıştı.

  Yorum alanı

“IHSAHN’dan yeni şarkı” yazısına 74 yorum var

  1. Ugur says:

    Heyecandan ne yazacağımı bilemedim.

  2. EmpEroR says:

    YES diyorum!

  3. kuruntu says:

    Hobaa!

  4. Ihsahn bence şu anda metal dünyasındaki en yetenekli kişi.

    saklanan saman

    @Ahmet Saraçoğlu, senin gibi zilyon tane müzik dinleyen birisi için ağır olmadı mı usta ya ? daha bir dünya insan var.

    Ahmet Saraçoğlu

    @saklanan saman, tabii bir sürü insan var ama solo proje olarak albüm yapıp her yerde ilk sırada ya da sıralarda olan başka biri yok. Ihsahn’ın yaptığı müzikten daha kaliteli müzik yapan gruplar olabilir, o da zevk meselesi, ama her şeyi tek başına yazıyor olması bence bireysel olarak onu -en azından şu an için- öyle yapıyor. başka akla gelen birileri olabilir, biri Akerfeldt der, biri Gildenlöw der mesela, ama şu anda hiçbirinde Ihsahn’daki yaratıcılık yok. Bence tabii bunlar hep, sonuçta “en”ler konusu her zaman subjektif bir şey.

    alican kına

    @Ahmet Saraçoğlu, andreas ‘vintersorg’ hedlund

    Ahmet Saraçoğlu

    @alican kına, o da sevdiğimiz bi abimiz ama zevk meselesi işte. Bence diyorum zaten, bu böyledir demiyorum.

    Batuhan Bekmen

    @Ahmet Saraçoğlu, Öyle bi listede en başlarda gelebilir cidden Ihsahn. Benim şahsi tercihim Devin Townsend olurdu ama, baya baya açık arayla hem de.

    b

    @Ahmet Saraçoğlu, yaratmadan yaratmaya da fark var. devin townsend ya da mikael akerfeldt daha çok yaratıyor gibi gözüksede ihsahn yaratıcılığın kaliteliliği açısından yeteneklilik açısından benim kişisel favorim olurdu. ruhu farklı. bir de deneysel yaratım yönü çok kuvvetli. tartışmaya da meydan vermiyor dinliyorsan köpekler gibi teslim oluyorsun, mutlaka beğeniyorsun, takdir ediyorsun, ihsahn böyle bir besteci. öteki tarafta ikiye bölünmeler falan…

    Aeonian_Lich

    @Ahmet Saraçoğlu, Yetenek derken kastedilene bağlı. Benim için yetenek teknik – duygu bileşimidir. Başkası için saniyede 1000 nota basabilmektir falan. Üretkenlik bazlı bir değerlendirmede bulunuyorsun sanırım Ahmet. Ya da işte ne bileyim hem beste yapıp, hem söz yazıp hem şunu bunu yapıp hepsini layıkıyla yapmak gibi bişey. Gildenlöw daha ön plana geçer benim için, bu bağlamda bakıldığında.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Aeonian_Lich, tek başına yarattığı müziğin bence en iyi olmasından ötürü diyorum. Son Ihsahn albümü bence son Opeth albümünden de, PoS albümünden de katlarca güzel. Ve birey olarak bakınca da, ne Townsend’in albümleri, ne başka bir x kişininki bana aynı etkileyiciliği tattırıyor. Elbet bunun Swanö’sü de var, bilmem kimi de var, ama şu anda baktığımda bireysel olarak metal dünyasının en üst yaratıcılığına sahip kişi olarak Ihsahn’ı görüyorum. Benim için olay kabaca bu. :)

    Aeonian_Lich

    @Ahmet Saraçoğlu, Yaratıcılık dediğinde anladım kastettiğini. Tamamdır. :)

    ihsan

    @Ahmet Saraçoğlu, bence de şu dönem için en kuvvetli rüzgarlar ihsahn’ın yakadan esiyor. yalnız, bu yeni albümle duraksama ya da geri adım evresine girecektir. bir sanatçı için haddinden fazla doğru adım attığı görüşündeyim. hatta bizlerden biri olduğu bu yeni kayıtla kanıtlanacaktır.

    son olarak, unhealer’ı her dinlediğimde, ihsahn’ın şeytanla sidik yarışına girmiş haddini bilmez bir zebani olduğunu düşünüyorum. cidden,akerfeldt vokal alanında tek.

  5. frat says:

    ihsahn amına bile koyar. radarları açtık beklemedeyiz.
    empreror’u da çok seviyorum ama ihsahn’ı bi başka seviyorum daha çok seviyorum ama öyle sevgi değil yani hayranlık yani işte öyle albüm haberi duyunca beynim .mcıkladı galiba apsdkf

    ihsahn!!!

  6. Wildchild says:

    Ihsahn insan değil

  7. desqpio says:

    ben sana insan olamazsın demedim, ihsahn olamazsın dedim. neyse, heyecanlar içerisinde bekliyoruz.

  8. blackroseimmortal says:

    akerfeldt, gildenlöw ve masvidal’ı “metalci” saymazsak, evet bence de bugünkü metal dünyasındaki en yetenekli kişi, ama bu tamamen subjektif bi yorum. thordenhal var, duplantier var, devin townsend var varoğlu var…

  9. Belus says:

    ahmetinde dediği gibi ihsahn, varg ve fenrizin de dahil olduğu metal dünyasının en yetenekli kişilerinden!
    bir nevi öğretmen desek yanlış olmaz!

    TAAKE

    @Belus, ihsann ı varg ve fenriz ile karşılaştırmasan iyi olur kardeş sitedeki bazı kişiler çok rahatsız oluyor.zaten artık artık ihsann ın black metal ile bi alakası yok.

    hen

    @TAAKE, yeminle tam bir çılgınsın ya.

    TAAKE

    @hen, http://www.pasifagresif.com/2010/03/varg-vikernesten-konusulacak-sozler/
    bu haberin altındaki yorumları özellikle Mr Shred in yorumunu oku,ne demek istediğimi anlarsın.

    Mr Shred

    @TAAKE, Bazı şeyleri hala anlayamamışsın sanırım. Ihsahn’ı Varg’ ile bir tutmadım, ondan üstün tuttum. İkide bir saçma sapan tartışmalar çıkarmak için o başlık senin bu başlık benim aranıyorsun takip de edemiyorum bazen ne yaptığını.

    İnsanlar benim yorumumu okusa ne okumasa ne? Sanki müzik otoritesi gibi konuşmuşum reklamını yapma artık, düşünce alt tarafı saygı duymasan bile o da senin insanlıktan ne anladığına bağlı.

  10. TAAKE says:

    ihsann ın emperor dışında yaptığı müziği dinlemedim onun için fikir beyan edemeyeceğim.büyük ihtimal çok iyidir.zaten yorumlar çok olumlu.ama eski black metalci emperor ihsann ı kalmamış onu gördüm.yani şu resimde bile bırak black metali thrash metal edası bile yok.country veya soft rock söylüyormuş gibi bir havaası var.bir blackci için üzücü bir şey.lakin black metalde yiğit tükenmez ihsann gider daha ne ustalar gelir.gene de insan böyle büyük bir black metal duayenini kaybetmekten üzüntü duyuyor.bir de zamanın en satanic,en evilen karanlık,en dandikist takılan adamının nasıl böyle bir sevgi kelebeğine,ortamların en cool,en havalı ve popüler alpha erkeği haline geldiği sorusu insanın aklında dönüyor?

    frat

    @TAAKE, bu yorumları yapmadan önce solo albümlerini bir dinle istersen abi. kafandan o sevgi kelebeği düşünceleri falan silinecektir diye düşünüyorum :D

    TAAKE

    @frat, bi bakacam tabii.fenriz ve abbath ın tek kişilik projelerini sevdim.ama başyapıt bile yapmış olsa metalden uzaklaşan albümleri çok sevemem.youtube dan dinledim bir kaç şarkı.kesinlikle yaratıcı bir adam,güzel ama dediğim gibi zevk meselesinden dolayı dört dörtlük diyemiyorum.gen de After albümünü edineceğim.bu arada benim demek istediğim ihsann ın imaj ve düşüncelerindeki farktı.

    Guinan

    @TAAKE, Amacım trollük yapmak değil ama metal müzik anlayışın nedir çok merak ediyorum gerçekten. Sadece black metal mi metal müzik türüdür bu mudur yani ki After gibi The Adversary gibi albümler metal müzikten uzaklaşmış albümler oluyorsa yakında mavi ekran verirsin gibi geliyor bana

    lucid dream

    @TAAKE, epey güldüm. neyse. ileride değişecektir nasıl olsa düşüncelerin. şimdi bu düşüncelerinin keyfini sürmeye bak.

  11. b says:

    yukarıdaki fotoğrafta gerçek bir müzisyen havası görüyorum varsın böyle olsun ona yakışıyor. ben son çıkaracağı albümün de kusursuz olacağını düşünüyorum.

    aaliyah

    @b, tabii ne de olsa gerçek müzisyenlik power chord’lar arası geçişten ibaret :D

    blackroseimmortal

    @aaliyah, 6 tel sweep yaparken brutal vokal yapmasını mı bekliyordun :D

  12. Ugur says:

    Ihsahncığım artık metal dinlemiyormuş.Radiohead, Massive Attack’a sarmış haha adamım ya

    http://www.youtube.com/watch?v=C2Jx6s806D8&feature=player_detailpage#t=46s

    saw you drown

    @Ugur, doğru yolu bulmuş:D

  13. masteroforion says:

    37-38 yaşında, üstüne Enslaved’le beraber o scene’in en sofistike işlerini yapan adam, tabi o imajla takılıcak yahu, corpse paint’e mi boyanacaktı hahahaha

  14. Barot says:

    Keşke yine ocak ayında çıkarsa albümü.

  15. Freshly says:

    Loomis&Ihsahn diye bir proje başlatsanız ya? Güzel, değişik bir şey olur ne güzel.

  16. Öyle mesudum ki. Rüya grubunu kur deseler bu 2′si ilk aklıma gelecek isimler.

    Exorsexist

    @Ahmet Saraçoğlu, Rüya grubunu kur

    Ahmet Saraçoğlu

    @Exorsexist, 3390′a gönder

  17. hen says:

    İki dakkada BFF oldunuz lan.

  18. Ugur says:

    Albümü çıkarmak için yıl sonunu beklemez umarım.

  19. blackroseimmortal says:

    çok acayip şeyler oluyor hadi hayırlısı…

  20. frat says:

    bu iki manyak yakında grup kurarlar. ortamların ağzını yüzünü dağıtırlar. aha buraya da yazayım sonra okurum.

  21. Oblgoth says:

    Mikael, Ihsahn, Paul Masvidal, Loomis, Devin Townsted, Dirk Verbeuren. Bunlar baya baya Iluminativari takılıyorlar birbirlerinin işlerinde yer alıyorlar falan. Loca mısınız ne ayaksınız abiler ?

  22. hüdai says:

    Bu Ahmet de ne çok biliyor ya, her yerde Ahmet maşalla.

    (polemik başlasın:)

  23. Jester says:

    Biz “B” ile başlayacak sanıyorduk İhsan Bey Amca.

  24. Kıvanç says:

    Kapak içimi kararttı.

    Mr Shred

    @Kıvanç, Ben bir de tersten baktım.

    Lefthandpath

    @Mr Shred, ben de baktım nietzsche çıktı.

  25. Belus says:

    haber için teşekkürler..

  26. ihsan says:

    yanılmıyorsam, son yayınlanan videoda davul setinin başındaki asgeir değil.

    ihsan

    @ihsan, leprous’un davulcusuymuş.
    albüm hakkında ayrıntılı bilgiler.
    http://www.mnemosyne.no/productions/2012/04/release-date-for-ihsahn%E2%80%99s-eremita-confirmed/
    evet, devin’de norveç’i ziyaret eden ünlüler kervanına eklenmiş.

  27. Barot says:

    Eremita, Portekizce’de “keşiş” anlamına geliyormuş. Hadi hayırlısı.

    http://pt.wikipedia.org/wiki/Eremita

  28. Osman says:

    retro klavye!!!

  29. Rebel says:

    Arkadaş bırak şu saksafon sevdanı ya.

    saw you drown

    @Rebel, olur mu öyle şey.saksafon pek güzel duygu uyandırmış şarkılarında.

  30. desqpio says:

    youtube’a da şey ettirmişler parçayı, http://youtu.be/SZtdVSPaZE4

  31. Nightwing says:

    ihsahnın solo projesini pek adam akıllı dinlemedim o konuda bir şey diyemem ama şurada ihsahn hakkındaki yorumum hala geçerli:

    http://www.pasifagresif.com/2011/01/emperor-prometheus-the-discipline-of-fire-demise/comment-page-1/#comment-63582

    ihsahnın her ne kadar black metalle alakası kalmamış olsa da zamanın en büyük black metal üstadlarından biri olduğu ve bu müziğe çok şey kattığı gerçeği değişmiyor. ben kendisine alakam olmadığı şu anki kendi çizgisinde başarılar diliyor ve zamanında yaptıklarından ötürü saygımı esirgemiyorum. ve şu sözle özetliyorum:

    ”müzik zevkleri değişebilir önemli olan cıvıtmamaktır”

  32. saw you drown says:

    on the shores parçası için bile Ihsahn delikanlısına tanrı sıfatı yakıştırılır bence :)

  33. Şarkı çok iyi lan. Nakaratına hayran kaldım valla.

    firat

    @Batuhan Bekmen, aynen nakarat taş.

  34. Jester says:

    Bir hafta sonra single geliyormuş ya, ne güzel. m-a öyle gösteriyor en azından.

    http://www.metal-archives.com/albums/Ihsahn/Arrival/339990

  35. Ugur says:

    Oha şarkı öyle böyle değil.Prometheus albümünden tut Hardingrock etkilerine kadar nerdeyse Ihsahn’ın bütün diskografisinden birşeyler içeriyor.

    Mr Shred

    @Ugur, Bayağı sağlam parça, albümü de kestirmek zor gibi. Ihsahn yine yapar yapacağını deyip geçemiyorum ama yine yapmış.

  36. Introspection bir dinlemede alışılamayacak türde bir şey olmuş. Devin’in vokalleri de baya akarlı olmuş.

  37. M says:

    saksafon rules.

  38. malum yerlerdeki yerini aldı albüm

  39. wings of blackening says:

    the eagle and the snake isimli parçada yardırmış yine jeff loomis.

  40. wikus van de merwe says:

    the paranoid harika bişey olmuş şimdilik eyyorlamam bu kadar.

  41. Belus says:

    Albüm işe yaramaz.

  42. dice says:

    album sozleriyle kapagiyla muzigiyle tek kelimeyi cagristirdi bende : sofistike

  43. Swedish says:

    Silkmede 9 koparmada 10 alir benden … Ama daha ilk dinleme tabi tamam sakinim

  44. saw you drown says:

    Albümü yeni yeni dinliyorum. Ihsahn efendiden beklenildiği gibi baya kaliteli bir albüm yapmış. Ama after kadar iyi değil bence.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.