# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
BURZUM’dan yeni promo fotoğrafları
02.04.2012

Av sezonu açıldı.

Üretkenliğinin doruğundaki Varg Vikernes, Mayıs ayında çıkacak yeni BURZUM albümü “Umskiptar” (Metamorfoz) için çektirdiği promo fotoğraflarını şuraya koydu. Haber için Belus’a teşekkür ederiz. Vikernes, albümün detaylarını da Ocak sonunda açıklamıştı.

Ancak şimdi görüyoruz ki albümün kapağı değiştirilmiş. Yeni kapak şu:

Vikernes, albümdeki vokallerin, bugüne kadarki BURZUM albümlerindeki vokallere oranla daha önemli bir yer tuttuğunu belirtmiş. Tümü “Völuspá” adlı Nordik şiirden alınan sözlerin İngilizce’leri şuradan okunabilir. Orijinal sözler ise şurada. Bu haber için Belus’a teşekkür ediyor, eski kapağı ve Türkçe karşılıklarıyla birlikte şarkı adlarını tekrar hatırlıyoruz.

01. Blóðstokkinn (Kana Bulanmış)
02. Jóln (Tanrılar)
03. Alfadanz (Elf Dansı)
04. Hit Helga Tré (Kutsal Ağaç)
05. Æra (Onur)
06. Heiðr (İtibar)
07. Valgaldr (Düşmüşün Şarkısı)
08. Galgviðr (Korkutma Ormanı)
09. Surtr Sunnan (Güneyden Gelen Siyah)
10. Gullaldr (Altın Çağ)
11. Níðhöggr (Aşağıdan Gelen Saldırı)

  Yorum alanı

“BURZUM’dan yeni promo fotoğrafları” yazısına 152 yorum var

  1. Comagene says:

    8. ve 9. şarkıları sıkılmadan dinleyebilene özel varg vikernes mızrağı hediye etmek lazım.(resimlerdeki)

  2. lucid dream says:

    umskiptar, asla bir hayal kırıklığı değil. yalnızca değişime kapalı olan bir dinleyici bunu söyleyebilir. diğer albümlerini referans alarak bir sanatçıyı kendi kafasında yönlendirmeye çalışan dinleyici ne yapmaya çalışır, bunu da hiçbir zaman anlamadım..

    bu albümü “hımmm, bu kez farklı bir iş var ortada” düşüncesiyle dinleyip, yeni bir şeyler keşfetmeye çalışmak, biraz meraklı olmak ve keyif almak çok mu zor?

    adam yıllardır hapishanedeydi. dışarı çıktığından beri son sürat üretiyor. o zamanlardan biriktirdiklerini gün yüzüne çıkartıyor. e hep aynı şeyi üretmesini mi bekliyorsunuz?

    burzum, burzum’luğundan hiçbir şey kaybetmiş değil. zaten burzum’u hiçbir zaman black metal olarak ya da herhangi bir türün içinde görmedim ben. özel bir müzik. uzun süredir burzum’u takip eden dinleyicinin hayatına belli bir dönem de olsa bu müziğin bir etki bırakmış olması muhtemeldir.

    keyif almaya bakın, keyif alamıyorsanız da, dinlemezsiniz olur biter.

    Erlik Han

    @lucid dream, çok güzei yazmışsın, gerçekten özel bir müzik

    TAAKE

    @Erlik Han, takma ismin çok güzelmiş dostum.Hatta sitede gördüğüm en güzel isim.Sitede yenimisin?Yeni üyeysen hoşgeldin diyorum.

    Erlik Han

    @TAAKE, eyvallah, sitede yeni değilim yinede sağol

    Nightwing

    @lucid dream, oldu o zaman. sanatçılar ya da gruplar dinleyicilerini takmadan istediklerini yapsınlar biz dinleyicilere de bok yemek düşüyo zaten. sümme haşa bir grubu eleştirmek ne demek çarpılırız valla. bırakın bu ”eleştirmeyin dinlemenize bakın” ayaklarını. isteyen istediğini eleştirir. saçmalamadığı sürece tabi.

    lucid dream

    @Nightwing,

    hımmm.. ben eleştirmeyin mi demişim ya da demeye çalışmışım yukarıda? yoksa sen öyle mi anlamak istemişsin?

    o bir sanatçı, sen bir dinleyicisin. kötü yönde eleştirebilirsin. göklere de çıkartabilirsin. en nihayetinde yapacağın şey; dinlemek ya da dinlememektir. sen dinlediğin şeye karşı daha açık olursan, başkası bir şey kazanmaz, yine sen kazanırsın. “umskiptar”ı dinlememe gerek yok, kaybedeceğim bir şey yok düşüncesinde isen, bence kaybedersin.

    ben değişime açık olmaktan bahsediyorum. “black metalin yıkılmaz kalesi” gibi basmakalıp söylemleri geride bırakmanın vakti gelmedi mi?

    bir süre sonra marduk’un albümü çıkacak. ona da bir ton laf söylenecek. bu laflar marduk’un ortaya çıkardığı yaratımı değiştirecek mi peki?

    değişimi değiştirme ya da geriye alma gücün yoksa ya buna ayak uydurursun ve keyif almaya bakarsın ya da hiç muhattap olmadan kendi yolunda ilerlersin. bu kadar açık ve net.

    swedish

    @lucid dream, Son noktadır gerçekten.Burzum u bilen dinler gerisi ise dinlemese de bişey kaybetmez

    Gullaldr

    @lucid dream, aynen, kendine has bir tarzı var. en güzeli de bu. bence yaptığı her müzikte o ruhu hissedebiliyorsunuz. varg a hangi müzik aletini versen yine aynı ruhu yakalar bence. bu içten gelen bir his. ve yaptığı müzik ile tam olarak anlatıyor.

  3. Berca B. says:

    Bu adam Norveç’in o ünlü hapishanelerinde nasıl bu kadar çökebildi anlamadım.

    wikus van de merwe

    @Berca B., bülbülü altın kafese koymuşlar, “Kaimadalthas’ Nedstigning” demiş.

    Strakosch

    @wikus van de merwe, bu arada takma ismin çok güzelmiş :p

    try

    @Berca B., Katil olmak kolay değil kardeş :\

  4. Wild Boar says:

    ben varg’ın o işkence ve acı çeker gibi yaptığı vokali özledim.

  5. violence says:

    fotoğraflar içimi burktu

  6. Nightwing says:

    anlaşılan varg dayı son bir senedir şan derslerinden kafasını pek kaldıramamış. hatta norveç halk müziği korolarına bile katılmış olabilir (ciddiyim)

    lan o değilde yukarda bi yerlerde varg black metalin sağlam kalmış kalelerinden biridir diye bi yorum atmıştım geçen. bu yorumumu da varg vikernesin kendisi yedittirdi ya bana. hayat ne garip di mi güntekin?

  7. swedish says:

    Elven Dance parçası beni benden aldı yahu.Çok iddialı bir yorum olacak ama Varg’ın yaptığı en güzel parçalardan biri olmuş.2 gündür sürekli dinlemekteyim.Varg sen ne dolu bir adammışsın be birader

    Osman

    öylede, vokaller çok bayık be usta. vokalde değil konuşuyor bi ara james fırlayıp ”’i am the table”’ diyecek sandım

    swedish

    @Osman, valla parcada kusur goremedim parca isi konusur tadda vokal hosuma gidiyor o zaman sen son 2 parcayi hic dinleyemezsin cunku sadece konusma seklinde geciyor
    Boyle olmasinin nedeni ise album temasinin pagan kitabindan alinti olmasi.ayni durum septic flesh in a fallen temple albumunde de vardi

  8. B U R Z U M says:

    nick imden de belli olduğu üzere fanatiklik derecesinde burzum sempatizanı bir adamım…albümü ilk dinlediğimde tepki veremedim…ne olup bittiğini anlamadım…esasında tam tahmin ettiğim tarzda albümü yapmış varg reiz ama yinede albümü çözemedim ilk 12 seferki(oha!!) dinlemede…fakat şu an rahatlıkla söyleyebilirim ki albüm beni başka boyuta götürdü…bendeki yarattığı his diğer burzum albümlerinden çok farklı oldu…eski burzumdan birçok örnek bestelerin içinde(yada bana öyle geldi)…sonuç olarak kesinlikle burzum sevenleri 2 ye bölecek bir albüm…çok kişi yerin dibine sokacak ve 10/3-4 gibi puanlarda alabilir…bana göre 10/9 luk albüm olmuştur…bu arada o fotoğraflar ne la??? ne gerek vardı???????

  9. swedish says:

    Evet bende su album iyi yada kotu tartismasinda bir iki soz soylemek istiyorumm
    Oncelikle elimizde Hvis lysett tar oss,aske,det som en gang var ve filosefem gibi birbirinden okkali 4 adet albumumuz var ve bunlar Varg in genc hali ile cikardigi albumler o zamanin heyecanini tasiyan o zamanin ?arg inin dusuncelerini yansitan albumlerdi.tum parcalar birbirinden hizli ve seert ayrica birbirinden guzel parcalardi.
    Amaa adam gelmis kac yasina kocaa bir hapis donemi gecirmis fakasindaki fikirler degismis daha onemlisi dunya degismeye devam etmis yil olmus 2012 ee birakalimda bu adamin yaptigi muzikte az bucuk degissin
    Yillardir Burzum dinleyen bir adam olarak her cikan albumde bir tema dusunce ve hava oldugunu gormemek icin kor olmak lazim.. Ee demekki adam sun bu havada hissediyor ve muzigini de buna gore sekillendiriyor.muziginden taviz vermeedikce neden bu denli elestiriliyor anlamis degilim.uzulmek ve eski ruhu istemeyi cok iyi anlayabilirm zaman zaman bende istiyorum ama o gunler o gunlerdi gecti ve bitti…
    Yeni album Varg in black metal dunyasina kazandirdigi ve degeri sonradan anlasilabilecek derecede bir albumdur bence
    2 yil icinde 3 album cikaripta 1 tane albumu bile tirt olmayan birbirinden kaliteli ve farkli tadda 3 album cikarabilen bir adama haksizlik ediyoruz gibi geliyorr
    Ayrica yeri geldi biz Varg I tek bir rifften olusan parcalarina dahi bayilirdik

    TAAKE

    @swedish, +1 çok doğru düşünceler…

  10. Strakosch says:

    Ya kusura bakmayın ama ne zaman açsam burzum haberleri çıkıyo, akıllara da çoluğu çocuğu siteye çekip reyting yapmak için basamak etme muhabbeti geliyo. Şu herifin haberlerini yapmayın artık yeter.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Strakosch, öyle bir amaçla koymuyoruz tabii ki ama dert yanmakta haklısın, Burzum konusunda nedense bitmeyen ve bir yerlere ulaşmayacak muhabbetler oluyor.

    Bundan sonraki yorumlarda sadece albüme dair ve birilerine sataşmasız yorumlar yaparsak daha hayırlı olur.

    TAAKE

    @Strakosch, hiçbir gruba ne olursa olsun sansür ve kısıtlama uygulayamayız kardeş,metal gibi özgürlük ve isyan müziği dinleyip daha sonra onu kısıtla bunu makasla yaparsak kendi kendimize eşşek kadar ters düşer,çelişki oluştururuz.Ahmet Abinin dediği gibi hakaret ve aşağılama içeren boş ve yararsız yorumlar olmadıkça bu tür haberlerin yayınlamasında,hatta dünya kadar yorum yazılıp derin tartışmalar çıkarılmasılmasında sorun yok.Yeter ki saygı ve hoşgörü çevresinde yorumlar yapılsın.Zaten bu siteye yorum yapan tüm arkadaşlar ne kadar bazen görüş ayrılıklarına düşşseler de hepsi belirli bir seviyeye gelmiş aydın ve olgun arkadaşlardır.

  11. B U R Z U M says:

    Gullaldr şarkısını aşırı sevdim…değişik bi hava var şarkıda…10 buçuk dakika boyunca aynı şey çalıyor ama bende bu tarz şeylerin hastasıyım…büyük adamsın cCc varg reiz cCc

    Gullaldr

    @B U R Z U M, aynen katılıyorum.

  12. Nightwing says:

    alışma aşamasındayız hala. kesin bi yorumdan kaçınsam da bazı yerlerde fiyasko, yılın hayal kırıklığı gibi yorumlar var. bu yorumlar biraz ağır ve varg vikernesin hakkı yense de albümün beklediğimden çok uzak olduğu kesin. du bakam…

  13. Rotten Angel says:

    burzum’un bu albümü bana çok orijinal geldi. hatta hapisten çıktıktan sonra yaptığı en iyi albüm. kolay içine girilebilen bir albüm değil, ama içine girildiği zaman verdiği müzik zevki diğer albümleri (belus, fallen) solluyor. golden age, deites honour şuanki favorilerim.

  14. Rotten Angel says:

    özellikle deities, burzum tarihinin en iyi 5 şarkısına sokarım. 20 senenin yaratıcılığını biriktirip, bir anda kusmuş adam. valla şahane.

  15. Rotten Angel says:

    iyice kudurdum. en iyi burzum albümü olduğuna karar verdim. diğer burzum albümlerini 2 3 gün sürekli dinlesem ”eytthh yeter beaa” der kapatırım. bu albümü 1-2 haftadır her gün baştan sona çeviriyorum, sıkılmadım. canım hep yeniden dinlemek istiyor. şarkılarda hep yeni şeyler keşfediyorum.

    320kbps olanıda ortamlarda. benden mutlusu yok.

    TAAKE

    @Rotten Angel, Gerçektende ilginç albüm dostum ben önce elimin tersiyle itmiştim albümü,ama bu günlerde dinlediğimde değişik lezzetler alıyorum albümden.Mesala bazı şarkılardan Beherit tadı falan almaya başladım.Hadi ahyırlısı…

    Rotten Angel

    @TAAKE, dediğim gibi içine girmesi zor albüm. bende ilk dinlediğimde bu ne lan dedim. ama içine girmeye çalışınca emeğinin karşılığını verip güzel bir müzik sunuyor.

    ayrıca burzum’un eski albümlerini bir kaç şarkı dışında pek beğenmem, bu albümü en iyi ilan etmemin sebebi de odur. burzum hayranları bu albüm hakkında ne düşünür bilmem, çok zıt görüşler var sanal alemde.

    Nightwing

    @Rotten Angel, panpa sana mesajda dediğim gibi ilk zamanlar ”bu ne la böyle black mi olur varg davayı sattıııııı11!!!” desemde sonradan içine bi girince albümün o büyüsüne kapılıyorsun. içine girmesi zor ama bi girince de senden mutlusu yok. adamın sesi o kadar büyülü ki bazı yerlerde, hele valgaldr, galgvior gibi şarkılarda kanın donuyor. burzumun en iyi albümü değil belki ama en iyi işlerinden bi tanesi. ben çok beğendim şahsen.

    Rotten Angel

    @Nightwing, varg vikernes müziğini black metal kalıbının içinden çıkarttıkça çok daha yaratıcı işlere imza atıyor. bence varg black metal adamı değil, onun kendine özgün bir tarzı var. bu albümde o özgün tarza en yakın albüm olduğunu için en iyisi dedim. ayrıca bilinçli bir şekilde kötü kayıt yapmayı da iyiden iyiye bırakmış ve umskiptar’ın prodüksiyonu çok güzel olmuş. atmosferi iyice insanı içine çekiyor.

    düşün ben 2-3 sene evvel şu resmi (http://e1205.hizliresim.com/x/c/5pqps.jpg) siyah bir tişörte bastırıp giymiş insanım.

    bathory

    @Rotten Angel, gerçekten değişik bi albüm gerçi ben hala alışma aşamasındayım beğendiğim belli şarkılar var ama bu şarkılarda tam anlamıyla her şeyiyle beğendim yani dinlemekten sıkılmıyorum diğerlerine henüz alışamadım albüm melodileriyle seni ordan oraya alıp götürüyor

    Rotten Angel

    @bathory, biraz daha alış. bak o melodiler nerelere götürüyor seni :)

  16. BURZUMSKİPTAR says:

    Vargın clean sesi zaten büyüleyici sizi her defasında farklı yerlere götürüyor.Varg Black metalden uzaklaştıkça daha iyi işler yapıyor, çok sıkı Burzum fanıyım hiç bir albümü baştan savma değil sürprizlerle dolu,ruhunuzun keşfedilmemiş köşelerini keşfeder..

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.