# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
TAAKE – Noregs Vaapen
| 13.01.2012

Oksijen deposu.

Trilojiyi bitirmesinin ardından çıkardığı “Taake” ile her zamanki gibi yüksek notlar alan TAAKE, yani Hoest; son albümüyle de black metal dünyasındaki en önemli yaratıcı güçlerden biri olduğunu kanıtlıyor diyor ve bu her zamanki gibi soğuk TAAKE albümünün gayet duygusuz açılışını yapıyorum.

Cesaret konusunu yalnızca sahnede giydiği dekoltesi bol pantolonlarla sınırlı bırakmayan Hoest, müziğinde de her zaman olduğu gibi risk alan ve sınırlara hapsolmayan bir profil çizmiş “Noregs Vaapen”de. Black metalin çiğ tarafını her zamanki gibi ön planda tutan müzisyen, TAAKE müziğini farklı kılan etmenlerden biri olan “geleneksel unsurların dışına çıkma” hedefine de, çoğu grubun kitle genişletme amacı güden ve black metale yan unsurlar katarak kotardığı yollarla değil, yine kendine has fikirleriyle ulaşmayı başarmış. Hoest’in klasik bir black metal müzisyeni olmadığını anlamak için ROLLING STONES bilekliğine veya “metaaaaal!” diye kasmayan dövmelerine bakmak bile kâfi.

Albümü dinlerken fark edeceğiniz temel şeylerden biri, Hoest’in her zamanki gibi bu albüme de kafasında epey fikirle girişmiş olduğu. Albümü dinlerken kimi zaman önceki TAAKE albümlerde de örnekleri görülen türde ufak ama etkili sivriliklerden, TAAKE sanki stadyumda konser verecekmişçesine yazılmış eşlikli bölümlere pek çok şey duyuyoruz.

Şahsen hâlâ en sevdiğim TAAKE albümü olmayı sürdüren “Over Bjoergvin Graater Himmerik“teki kadar etkileyici bir atmosfer ve yaratıcılık bulamadıysam da, “Noregs Vaapen”in çok iyi bir black metal albümü olduğu da su götürmez bir gerçek. Black metalin minimal köklerinden çılgınca sapmadan bu denli taze duyulabilmeyi başarmak, bence Hoest’in günümüz black metalinde işgal ettiği konumun önemini vurguluyor.

Aşırı çiğ black metali de, aşırı cilalanmış senfonik black metali de antipatik bulan farklı black metal dinleyici kitleleri olduğunu düşündüğümüzde, TAAKE’nin yaptığı kolay dinlenen ama ucuzluğa kaçmayan black metal, bence pek çoklarının sandığından daha önemli bir işlev görüyor, hatta belki de görmeli.

Nocturno Culto (DARKTHRONE), Demonaz (eski-IMMORTAL), Attila Csihar (MAYHEM) ve Ivar Bjørnson (ENSLAVED) gibi baya sağlam konukları da barındıran albümde dikkat çeken çok sayıda rif, melodi, düzenleme, fikir var. Bu bazen neredeyse klasik bir heavy metal grubunca çalınacak türde bir rif oluyor, kimi zaman da adeta KVELERTAK’sal tatlar veren yine müziğe gayet iyi yedirilmiş türde Amerikan’vari denemeler. Zaten tek tek saysam her şarkıdan “bak hem black metal çerçevesine sadık kalmış, hem de pek çoklarının black metale uymaz diye pas geçeceği olaylara girmiş” denecek birkaç yer gösterebilirim. Bunları yapmaktansa, sadece albümün çıkışının ardından her ortamda muhabbeti dönen Myr’deki banjo solosunu örnek versem, sanırım albümdeki fikir pırıltısı adına en kolay ve etkili yolu seçmiş olurum.

Kimi dinleyiciler tarafından çok tutulmayan bu banjo solosu, şahsen bir black metal şarkısında duyduğum en güzel sololardan biri, genel olarak da çok çok beğendiğim bir fikir.

Kötü hisler yaşatmak, karanlıklardan karanlık beğendirmek istendiğinde TAAKE’den daha dişli, daha tehditkâr birçok grup var elbet; lâkin TAAKE’nin diktiği ve kökünden tutun da farklı fikirleri sallandırdığı dallarına kadar her tarafında çok akıllıca ve tadında büyümüş bu ağaç, black metali sevmeyen ve zaman zaman dalga konusu yapan dinleyiciler için bile takdir edilesi bir gölgeliğe dönüşüyor.

Not: Aşağıdaki ilk 7 yorum ve onlara verilen cevaplarla birlikte toplam 14 yorum, albüme dair haberler içindir.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.31/10, Toplam oy: 77)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2011
Şirket
Dark Essence Records
Kadro
Hoest: Her şey
Şarkılar
01. Fra Vadested Til Vaandesmed
02. Orkan
03. Nordbundet
04. Du Ville Ville Vestland
05. Myr
06. Helvetesmakt
07. Dei Vil Alltid Klaga Og Kyta
08. I Am The Black Wizards (EMPEROR cover'ı)
  Yorum alanı

“TAAKE – Noregs Vaapen” yazısına 81 yorum var

  1. Exorsexist says:

    kapak güzel olmuş. taake kral grup.

    TAAKE

    @Exorsexist, güzel ama bence çok klişe duruyor,zaten adamın bütün kapakları böyle sayılır,immortal gibi kapak sıkıntısı çekip adam koyanlardan bu da ,ama ne bilim bana garip geliyor böyle metal albümünün kapağına kırşehirli türkücü gibi kendi resmini koymak değişik profillerden
    bi darkthrone ile mütiilation iyi beceriyor ama bu işi onlarda sırıtmıyor tam tersine karizmatik duruyor

    patognomonic

    @Exorsexist, bu kapak ne kadar güzelse şu kapak da o kadar iyidir denilebilir
    http://www.youtube.com/watch?v=dxHIM-nXLiQ

    immortal bile bıraktı bu işleri

  2. Belus says:

    çok iyi oldu bu haber..

  3. TAAKE says:

    çoooooooooooookkkkkkkkkkkkk güzel bakalım nasıl bir albüm olacak

  4. Myr’deki banjo solosuna bayıldım.

    Kaan

    @Ahmet Saraçoğlu, klip yaparsa o kısma bir cancan dansı patlatmalı:)

    TAAKE

    @Ahmet Saraçoğlu, evet ya o ne öyle valla beni bile şoke etti.kulaklarımda mp3 player sokağın ortasında patlattım kahkahayı.millet deli sandı kesin.müzik böyle ağır aksak ve ağırbaşlı giderken böyle ”amerikalılar,eskidi bunlar,vahşi kovboylar” moduna giriverdi.bu adamı bunun için seviyorum.adamda yaratıcılık 10 numara.bir albümündeki ”boing” sesinden sonra bu daha manyak olmuş.yakında black metal şarkısının ortasında ankara misketi çalabilir bu adam.büyüksün host reis

    Levent Mukan

    @Ahmet Saraçoğlu, Solo çok iyiymiş ahahaha. Taake hiç dinlememiştim neredeyse, baya şey kaçırıyormuşum sanırım.

    crowkiller

    @Ahmet Saraçoğlu, Norvecin karanlık ormanlarında dolaşırken o banjo solosunun girmesi ile bir anda kendimi bir redneck olarak domuz pisliği içinde tavuk kovalarken buldum

  5. N A T T D A L (ex. B U R Z U M) says:

    Katkisiz sek black metal…hastasiyim…klip icin bisi diyemem ama sarki harika…

  6. Belus says:

    müthiş bir klip..

    soğuk…karanlık..

  7. Mardukcan Belphegorgil says:

    sevmiyorum bu herifleri ya. çok damar giriyolar be abi. tam jiletlik. biraz daha melodik olmalılar bu devirde.

    TAAKE

    @Mardukcan Belphegorgil, melodiklikten kastın ne bilmiyorum ama taake en yaratcı,en özgün black metal gruplarından birisidir.şarkılarında thrash metal i aratmayacak derecede riff bulunur.müzik sürekli değişir.ayrıca black metal şarkılarında piyano kullanarak müziğini daha da zenginleştirmiş bir gruptur.ama tabii ki temelde milliyetçi ve black metal minimalitisine sıkı sıkıya bağlı true norwegian black metal grubudur

  8. Ömer Kuş says:

    Katılıyorum, bir Over Bjoergvin Graater Himmerik değil ama yine de gayet klas bir black metal albümü. Höst reyiz işi biliyo. Benden de bi 8 çalışır.

  9. TAAKE says:

    host şu anki black metal aleminin en yaratıcı adamıdır.artık mortus,fenriz,varg,hellhammer,abbath,ihsann,frost,satyr,shagrath bayrağı hoest a devrediyor.host kesinlikle şu an debelenmekte ve çürümekte olan black metal aleminin kurtarıcısı,son zafer umudu
    ccc taake fucks ccc

  10. wrathprayer says:

    Piyano kullanarak Black Metal’i “zenginleştiren” ilk ya da yek grup değil Taake.

    TAAKE

    @wrathprayer, örnek isteriz örnek isteriz örnek verebilirmisin kardeş

  11. Exorsexist says:

    eski havasından, yarattığı atmosferden uzak. yine de s/t albümünü oldukça düz ve sıradan bulmuştum fakat bu albüm daha dolu, dinlemeye değer. konuklar ve değişik enstrumanlar olmasa yine “eh işte” diyeceğim bi albüm olurdu. myr’daki banjo soloyu kaç kere dinledim bilmiyorum.
    buarada albümde emperor c0verı olduğunu bilmiyordum. edinip dinlemek lazım.

    TAAKE

    @Exorsexist, aynen kardeş özellikle ilk üçleme(nattestid,Bjoergvin, hordalands)süperdi.müthiş bir atmosfer ve inanılamz bir soğukluk vardı.riff ve melodi dersen zaten mükemmel.korkarım bu takke grubunun zirve,orgazm noktası.bir daha böyle,bu kadar müthiş albümler yapamayacaklar.ne de olsa her grubub bir zirve noktası,en son noktası var.ama gene de true norwegian black metalin babası taake.ordomox mordotox diye ıvır zıvır black yapan grupların havda karada eline verir.HAİL HOEST,HEİL TAAKE

  12. sacrifist says:

    ortalıkta osuruktan bir sürü albüm varken bu kelle paça çorbası gibi beni benden aldı:)

  13. Milky FLames says:

    norveç black metal sahnesine baktığım zaman birbirinden muhteşem gruplar görüyorum. ama taake bu grupların içine girmiyor, gerisinde kalıyor. ilk üç albüm güzeldir ama mükemmel değildir. bu albüme ise 6 işler benden. 8 abartı durur.

    TAAKE

    @Milky FLames, kendimi intihar edicem.

    Belus

    @TAAKE, evet taake, milky haklı;

    norveç black metali öncülerinin arasına girmesi nedense hiç mümkün olmadı taakenin..

    TAAKE

    @Belus, evet metal dünyasında çok şeyler yaptığı halde büyük yerlere en azından hakettiği yerlere gelemeyen gruplar var.taake de bunlardan biri.ama gene de black metal dinleyip ‘yok ya bu grubu sevmiyorum,tarzım değil ‘diyeni de görmedim.taake in web sayfasındaki guestbook ta 8-9 tane türk mesaj yazmış mesala.bu bile dünyanın bir çok ülkesinde sevilen bir grup olduğunu gösteriyor.belki de öne çıkammasının sebebi norveç black metalindeki kalitenin çok yüksek olmasıdır.şimdi eski mayhem,eski emperor,burzum,darkthrone,eski satyricon gibi gruplar var ken taake a zor düşer öne çıkmak.Milky FLames a katılıyorun norveç gerçekten de black metal türünde birinci ülke

    Belus

    @TAAKE, neyse bir konunun bu kadar uzaması çok da önemli değil..

    konuyu kapatalım ve keyfine varalım :)

    http://www.youtube.com/watch?v=pguSt3P5PkI

  14. Milky FLames says:

    @TAAKE, konu black metal olunca sen ‘herşeyin en doğrusunu ben biliyorum’ havasına giriyorsun. kusura bakma arkadaşım.

    Coprophago

    @Milky FLames, En azından birinin belli bir konuda ahkam kesmesi de abes kaçmaz. Ota boka atlayanlarda sıkıntı var.

    TAAKE

    @Milky FLames, valla en doğrusunu bilip bilmediğimi bilmiyorum ama bu konuda bayağı bir okuyup araştırma yaptım.bildiklerimi paylaşmada da sakınca görmem.sonuçta burası bir site ve herkes bildiklerini ve düşüncelerini paylaşıyor.

  15. Milky FLames says:

    Taake nickli arkadaş black metali baştan aşağı bilse bile(öyle diyelim), fikirlerini başkalarına empoze etmeye çalışıyor, ve aynı fikirde olmadığı kişileri küçümser mesajlar atıyor. mesela varg vikernes ropörtajında gene burak isimli kişiye ‘sen black metal dinliyorsan, ben bırakıyorum’ demesi gibi. bununda sebebi varg vikernes’i haklı görmesi vs vs.

    eleştirdiğim nokta budur. yoksa benim her konuya atladığım yok Coprophago. fikirlerimi belirtiyorum, herkes gibi..

    blackroseimmortal

    @Milky FLames, aman sakin…

    TAAKE

    @Milky FLames, o konuda yanlış düşünüyorsun.şimdi bir de o sayfada yazılan tüm yorumları okuyup konunun nerelere dallanıp budaklandığını da iyice görmen lazım.orada yazan kişilere fikir empoze etmeye değil nasıl düşünüyorlarsa,neye layıklarsa öyle cevap verdim.adamlar daha ilk baştan seversin veya sevmezsin varg vikernes için edilen dümdüz küfürler,kalaylamalar.buna bir de death metal tayfasından bir kaç kişi eklenmiş.bunlar da bayağı bir saydırmış.ben de yazdıkları tüm görüşlerini çürüttüm.çünkü ne saydırdıkları adam hakkında bir fikirleri var,ne adamın bahsettiği black metal dünyası hakkında.zaten black metal ve black metal dinleyenleri bu ülkede her zaman zan ve baskı altında kaldılar.bu yüzden agresif ve gittikçe içine kapanan bir hale geldi.bir de bu arkadaşların gerçekten garip yorumları işi daha da çıkmaz hale getiriyor.adamlara doğrusunu söylemek empoze etmek midir?varg vikernesi haklı görmek hususuna gelince adama sövüp saymaktan fırsat bulup hangi görüşlerini okudunuz?varg hapse düştükten sonra black metal dünyasının kodomanları ve kiliseye bağlı sermaye sahipleri varg ın ipini çekti.bir gece önce black metalin genç efsanesi olan varg,bir gece sonra ‘katil pislik’oldu.adamın tek klibi bile tvden kaldırıldı.çünkü bu güçler artık varg ın dünyaya ‘pislik’olarak sunulmasını istiyordu.herşey medyaya servis edildi ve bu underground isyan hareketi liderinin ipi çekildi.diğeri zaten ölmüştü.diğerleri ise bu kargaşadan etkilenip kendi dünyalarına çekildiler.yargıç bile ayarlanmıştı.her boka az bir ceza veren norveç mahkemesi varg ın avukatı cinayette nefs-i müdafa olduğunu kanıtlamasına rağmen norveç teki en ağır cezayı verdi.çünkü her şey tezgahlanmıştı.bu aslında bir gözdağıydı.şimdi sıra bu adamı pislik olarak kitlelere servis etmekti.bu da başarıldı zaten.bu sitede yazanların bile bunlardan ne kadar etkilendiği ortada.güya dar görüşlülükten,bağnazlıktan nefret eden metal alemi varg ve black metal alemi konusunda sonuna kadar bağnaz.hala ortalarda ‘olum var ya varg denen manyak,öle pisokapatmış ki,gitmiş kilise kundaklamış,bir de gitmiş en yakın arkadaşını bilmem kaç yerinden bıçaklamış zevk için,hangi metalciye sorsan adama sövüyör’diyen arkadaşlar ortalarda dolana dursun.işte bu adamlar black metal dinliyorsa ben bu türü bırakıyorum.ayrıca ‘birini eleştiriyorsan ondan üstün ve kaliteli olman lazım’der nietzsche.varg hakkında sayıp döken sevgi kelebeği hümanist arkadşlarım internetten norveç in ve türkiye nin insan hakları,demokrasi,höşgörü,insana verilen değer,yaşam kalitesi karşılaştırmasını yapsınlar bakalım.varg ne kadar ırkçı olsa da bizim ülkemiz değil ırkçı milliyetçileriyle karşılaştırılınca soft bir kültür milliyetçisi kalır.ister empoze etmek,ister küçümsemek,ister çok bilmek olarak algılayın fikirlerim bunlardır.

    Coprophago

    @TAAKE, Varg Vikernes bahsettiğin şekilde muamele gördü bence de ama bu onun ipini çekmedi aksine popüleritesini kat kat arttırdı. Şu an kendisine anlamsız bi sempati besleyen sürüyle adam geziyo ortalıkta.

    TAAKE

    @Coprophago, ben norveçten bahsediyorum kardeş.sonuçta bu ateş norveçte yakıldı ve kısa zamanda yayıldı.hatta norveç hükümetinin bu inner circle(black metal mafyası veya örgütü-satanic teröristler diyenler de var)ile mücadele edip bunları tasfiye etsin diye rus ve çeçen mafyasından ve norveç istihbaratından yardım aldığı bile söyleniyor.çünkü olay artık sahnede tepişkmekten çıkmış, birbirini kesme,intihar,cinayet,kilise kundaklamaları(son rakam 45 kiliseydi,varg hapisten çıkmadan bir gün önce 2 kilise daha ateşe verildi)din adamlarına ve mabetlere saldırı,bombalama,kara propaganda,darp gibi kriminal işlere kaymıştı.bunun en ağır cezası da varg a kesildi.fenriz,frost,hellhammer,samoth gibi adamlar sadece ifade verip yırttılar.ama bir kaç sene polis takibinde yaşadılar.popülerlik konusuna gelince yüzde yüz haklısın.bu olaylar norveçteki black metal sahnesinin belini kırdı ama dış dünyada bu müzik en popüler seviyesine geldi.mesala kerrang adlı dergi norveç black metalinden sayfalarca bahsetti.parasızlıktan kıvranan ve undergroundun dibinde olan mayhem,burzum,darkthrone,emperor gibi gruplar çok çok ünlüydü artık

    Coprophago

    @Milky FLames, sana değildi ordaki lafım, üstüne alınma kardeş ;)

    Mr Shred

    @Milky FLames, Biz buna halk arasında dinime küfreden müslüman olsa diyoruz, dinle ilgili bir şaka falan yapmadım mecaz anlamda burda. n tane düşünce var ortada ve hepsinin açıldığı farklı noktalar var, BM ve Norveç’e bu kadar sığ düşünceyle bakılması garip geliyor bana da bir şeyler öğrendikçe iyi veya kötü, bir şeyler yerine oturuyor ama böyle bir ortamda değil fikir alışverişi yumurta bile pişiremezsin, BM’i dogmatik tartışmamalı insanar. Keşke başkalarının düşüncelerine de biraz saygı gösterebilsek.

  16. Belus says:

    Norveç Black Metalini anlamak ve kabullenmek herkesin kaldırabileceği bir durum değil..ki zaten anlaşılmasın,yaygınlaşmasında;lüzum yok..

    Varg’ın dediği gibi ’3-5 fare’ yüzünden midemiz bulanacaksa vay halimize..

    mevzu gerçekten uzadı,burda bitsin derim.

  17. deathblood says:

    http://www.guardian.co.uk/music/2012/jan/13/norway-top-music-prize

    Belus

    @deathblood, ne demeye getiriyorsun yani?

    TAAKE

    @deathblood, hoest in gamalı haç denyoluğundan sonra ikinci denyoluğu…ne diyelim adamın bizden zerre kadar haberi olmadığı için kendi kendine eğleniyor.böyle dangalak işlere devam ederse hoest varg vikernes gibi kendi kendini yakıcak.çünkü bu hareketlerin asıl sebebi nazi bokuna iyice bulaşmış olması.eskiden bunlara az çok takılıyor ama sanatında yansıtmıyordu.şimdi lyriclerinde ve röportajlarında denyo denyo laflar etmeye başladı.bi de çıkıp ‘taake is not political band demiyor mu?’bu norveç black metal dünyasında çürüyen bir şeyler var.ben kime ne anlatıyom a.k.

    wikus van de merwe

    @TAAKE, hristiyanlığa saldırınca okey de, islamiyet’e saldırınca denyo mu oluyor? tatlı su black metalcileri istediği kadar “not political” desin black metalin bir ideolojisi vardır ve bu ideolojinin kimlere düşman olduğunu hepimiz biliyoruz. bunu kaldıramayan mainstream gençlik için dubstep, cengaver anadolu gençliği için de ismail türüt, ozan arif gibi alternatifler mevcut.

    TAAKE

    @wikus van de merwe, @Junkie Ghoul, konu neye saldırdığı değil black metal felsefesini de sizden daha iyi biliyorum.konu hoest in aykırı aykırı işler yapıp sonra da,tükürdüğünü yalayıp özür dilemesi,’beni yanlış anladınız,amacım o değildi,bu sadece şov,sahnede olan sahnede kalır’tarzı açıklamalar yapıp kendini komik durumlara düşürmesi.al işte demin internette araştırdım,baktım norveçteki malum dini örgütler dava açmaya hazırlanıyorlarmış.radikal gruplar ise açık açık tehdit etmiş.son olarak norveç adli birimleri de soruşturma açmış.çünkü son Ütoya adası katliamından sonra hükümet ayrılıkçı,ırkçı söylem yapanları affetmiyor.ilginç olan bu kadar tantanaya sebeb olan şey sadece bir cümle.adli birimler Orkan şarkısını inceleyeceklermiş eğer insanları tahrik ve teröre yönelten bir şey bulunursa hoest ciddi bir ceza alabilir.çünkü davacı olan grup şarkıda ayrıca harekete geçin çağrısı ve tehdit olduğunu da iddia ediyor.
    internette radikal ve muhafazakar kesim şimdiden saldırıya başlamış bile.olay daha da büyüyecek gibi görünüyor.ilginç olan olaya sebep olan ise sadece bir cümle.şimdi yani buna ne gerek var?gene tükürdüğünü yaladı,gene saçma sapan bir şeyle gündeme geldi,gene komik durumlara düştü.dediğim gibi benim denyoluk diye tabir ettiğim şey fırtına gibi esen bir grubun kendini nihat doğan durumlarına düşürmesidir.
    http://www.dunyabulteni.net/?aType=haber&ArticleID=191783
    http://www.haberturk.com/dunya/haber/705527-islam-karsiti-sarki-ifade-ozgurlugu
    http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=taake(17.yorum)
    http://english.alarabiya.net/articles/2012/01/10/187500.html

    hen

    @TAAKE, Virgülden, noktadan, soru işaretinden sonra bırakılan boşluk ne güzel bir şey değil mi?

    Büyük harf/küçük harf, düzgün ayrılmış paragraflar, gerekli yerde virgül kullanılması gereksiz yerde (haliyle) kullanılmaması vs.; bunları da unutmamak lazım.

    Kısacası uzun yazı yollarken bunlara dikkat etsen senin yararına olur. Yazdığını okumamazlık etmeyiz, okurken acı çekmeyiz, yazdıklarına cevap verme isteğimiz yok olmaz. Daha neler neler.

    TAAKE

    @hen, biraz özensiz yazdığımı kabul ediyorum.hızlı yazdığım için oluyor sanırsam daha dikkatli olmaya çalışacağım.

    necati

    @TAAKE, sanırsam derdin basında bm ile ilgili böyle haberler geçiyor, bizi yine satanist sanacaklar gibisinden birşey. bence grupları suçlayacağına bu yakıştırmayı yapacak olan tipleri suçlasan daha doğru olur.

    Junkie Ghoul

    @TAAKE, ne alakası var denyolukla? ben senin yerinde black metale falan dinlemem ciddi söylüyorum.

    bizim south park izleyicileri de aynen böyle. hristiyanlıkla ile dalga geçince ”hahahahohoho” konu islam’a gelince ”höst lan ne oluyoruz?”

  18. Belus says:

    @TAAKE, gereksiz yazılar yazmaya başladın taake.birşeyler bildiğin doğru ama ithamların .okunu çıkardı diyebilirim.
    öncelikle norveç black metalinin çoğunluğunun nasyonel sosyalistlerden oluştuğunu unutma,ki bu yeni bir durum olmadığından denyoluk diye nitelemen senin üretkenliğinin ne seviyede olduğunu belirtir;
    bir diğer taraftan,

    Varg Vikernes nazi değildir.,ve kendini hiç bir zaman yakmadı!
    Sadece züppe gibi boyanıp viking-pagan kültüründen bir haberlere ciddi dersler verdi,arkasında da her daim durdu.
    Gereksiz polemik yaratmak değil amacım,lafazanlığa daha fazla lüzum yok.

    Junkie Ghoul

    @Belus, Varg’ın illa nazi olmasına gerek yok. koyu bir norveç ırkçısı olması yeterli. bende varg vikernes’in müziklerini severek dinlerim ama illa ”varg %100 doğru mükemmel bir insan” demenin mantığı yok, ne olduğu belli.

    züppe gibi boyanma kelimesi nedir? daha üstteki bir mesajında da ”3-5 fareler” gibi ithamda bulunmuşsun. üstü kapalı laf ettiğin Immortal gibi gruplarda black metalin güzel bir meyvesidir. ”Varg vikernes sevmiyor mu? tamam bende sevmeyip bok atmayalım” zihniyetini bırakalım. ayrıca corpse-paint züppelikse; varg, euronymous’u öldürene kadar alasını yapıyordu.

    Belus

    @Junkie Ghoul,
    -’ne olduğu belli’,
    -’immortal black metalin güzel meyvesidir’,
    -’bu zihniyeti bırakalım’,

    lakırdı yapmışsın,lüzum yok öğütleme modlarına.
    benim vurgulamak istediğim ve ne demek istediğim açık.
    Black Metal bir pazar değildir,ticaret ise asla olmamıştır.bu türü o hale evriltmeye çalışan ‘meyvecikler’ lavuktur.ister varg desin ister başka bir müzisyen,bu çok da mühim olan bir durum değil.

    önemli olan BLACK METAL’in karanlık duruşudur,diğer türlerdeki ticaret anlayışına karşı ‘gayesizliğidir’.

    ki bu konuda en başından bu yana DarkThrone v Burzum tektir ya ,oda ayrı bir husus!

    Ben daha fazla bu konuda hakkında konuşmak istemiyorum,teşekkürler.

    *dipnot şu olsun,
    euronymous haketti!birkaç lümpen metalciden öğrendiğin bilgileri daha derinlemesine araştır derim.

    Junkie Ghoul

    @Belus, bir insan için ölmeyi haketti diyecek kadar, ”die hard fan” olmuş biriyle tartışmam. saygılarımla.

    TAAKE

    @Belus, benin denyoluk diye belirttiğim bu acayip hareketler belus kardeş.yok göğsüne swastika kazımalar,yok acayip lyricsler.üstelik kendisi nazi de değil.sadece koyu bir milliyetçi ve aykırı bir tip.böyle garip hareketler yapıp ondan sonrada’beni yanlış anladınız,amacım bu değildi,sadece eğlence,şov gibi’ röportajlar veriyor.yok yani ne gerek var böyle işlere?sonuç olarak gene özür dilemiş,yanlış anlaşıldım benim tepkim dinlerin baskıcı tarafınaydı yoksa şiddet ve fanatiklik taraftarı,özellikle politik değilim’demiş.yoksa hoest gözümde denyo olsaydı nickimi TAAKE yapmazdım.ama hala bazen denyo denyo hareketler yaptğına inanıyorum.

    Exorsexist

    Abarmayalım konuyu arkadaşlar. Sonuçta hepimiz nazi selamında Absurd, Der Stürmer dinleyen insanlarız.

    TAAKE

    @Belus, seni kırdıysam çok özür dilerim Belus kardeş.Sen benim için gerek aynı kafadan olmamız,gerekse fikirleri ile uyuşmamız sebebi ile BURZUM kardeş ile sevdiğim bir kişisin.Dediğim gibi seni kızdırdım ve öfkelendirdiysem özür dilerim.Ben sadece bu konuda senden farklı düşünüyorum o kadar.Hiç bir şey sizden daha değerli değil… saygılarımla

    Belus

    @TAAKE, problem yok kardeşim..geçti gitti..teşekkürler ayrıca sözlerin için.

    Deniz

    @TAAKE, Bu kadar kardeş lafı geçince bm fanları mı, abilerin kendileri mi konuşuyor anlamadım.

  19. TAAKE says:

    sitede sağolsun ahmet kerdeşimizin katkısıyla hazırlanmış iki tane taake kritiği var ama ikisinde de taake ve müziği dışında tartışmalar var.birinde göğse çizilen swastika,diğerinde lyric tartışması.(benim şahsi kannaatim)dünyanın en yaratıcı black metal grubunun müziği hoest un vukuatları sayesinde hep arka planda.bakalım nolacak bu işin sonu

  20. sun of moloch says:

    Pardon? Dünyanın en yaratıcı Black Metal grubu Taake mi? Hiç Deathspell Omega dinlemedin galiba.

    Bir de şu “her şeyi en iyi ben bilirim bebeler, siz susun iki dakika” tribin çok güzelmiş, güle güle kullan her başlıkta.

    havitetty

    @sun of moloch, Sanıyorum daha ziyade Raw Black Metal’i kastederek kurmuş o cümleyi. Yoksa bence de Deathspell Omega varken o konuda tartışmaya bile gerek yok.

    TAAKE

    @sun of moloch, sadece yazma bilip okuma bilmezsen böyle olur işte.Orda ne yazıyor bir bak:
    (benim şahsi kannaatim)dünyanın en yaratıcı black metal grubunun müziği hoest un vukuatları sayesinde hep arka planda
    Senin gibi düşünenler olduğunu bildiğim için ‘benim şahsi kanaatim’ yazdım başına yani bu benim perspektifime, benim kişisel görüşüme göre en yaratıcı grup olduğu manasına geliyor.Deathspell omegaya gelince çok yaratıcı bir grup olmasının sebebi Avant-garde,drone metal,funeral doom metal ve hatta eski hristiyan ilahilerinin temel koro soundunu(bunu peste noire de yapıyor,amaç tiye almak veya küçümseme olabilir.bunun en büyük örneği de First Prayer şarkısıdır.) çok çeşitli türleri katarak,çok etkili ve gerçekten karanlık ve değişik bir müzik yapmasıdır.Atmosfer konusunda ise kanatimce Burzum’dan sonra en iyi gruptur.Merak etme bu ülkede belki Deathspell Omega’yı ilk dinleyenlerden biriyim ben.çünkü Deathspell Omega 1999 yılında Disciples of the Ultimate Void demosunu yayınladığı zaman ben bayağı underground grupların peşindeydim.Şansa bak ki o sıralar Mütiilation,Epheles,Peste Noire gibi fransız gruplara ve les legions noire ye kafayı taktıydım. Disciples of the Ultimate Void demosunu ve Infernal Battles albümünü edinmiştim. Deathspell Omega o zamanlar Darkthrone tarzı raw black metal yapıyordu.Eminim sen o zamanlar Deathspell Omega nın adını bile duymamıştın.Şimdi bize neyin havasını atıyorsun? Mesala Murmuüre grubunu hiç duydun mu? şimdilerde çok nadir bir kaç kişi bilir bu grubu ama ilerde Black Metal/Ambient türünün en önemli isimlerinden olacak.

    şu “her şeyi en iyi ben bilirim bebeler, siz susun iki dakika” ithamına gelince böyle bir iddiamda yok.Sitede kimsenin böyle bir iddiası yok.Sadece bazen fikir ayrılıkları çıkıyor ki bu çok normaldir.Sitede herkes istediği kadar yazabiliyor.Ben genelde herkese laf yetiştirmeye çalışan bir kimseyim.Bu da karşıdakini muhatap kabul edip fikir alışverişinde bulunmaktır.Fakat senin gibi birkaç kişi sabah internetin başına oturup yazılarımı pür dikkat okuyup arasından bir kaç cümle cımbızlayıp karşıma böyle şeylerle geliyor.Mesala sen şimdi ‘yanılıyorsun hacı,Deathspell Omega yaratıcılıkta şu anda bir numara .Adamlar neredeyse black metal devrimi yaptı.’diye bir mesaj atsaydın,tartışma daha düzeyli bir yere daha gidecekti.Ama insanın içinde ‘art niyet ‘olmayagörsün insanın gözleri kör olur,yazılan yazıyı bile yanlış okur.Bu düzgün bir şekilde yazılmış son cevabımdır.Yanlış anlaşılma,haksız itham yememe kızgım olmama rağmen sakin bir şekilde cevabımı verdim.Ancak bundan sonra böyle yargısız infazlara ve kişisel ithamlara bu kadar nazik olmayacağımı bilmenizi isterim.

  21. bathory says:

    benim için black metalde burzum darkthrone biraz enslaved kvelertak gibi sevdiğim bi kaç gruptandır taake.Daha çok burzum daki epik ve ürpertici olan havayı tercih ederim ama taake black metalde fark yaratanlardan olmuştur

  22. Rotten Angel says:

    dinlerken en çok zevk aldığım taake albümü

  23. TAAKE says:

    Hoest gene müthiş bir albüm yapmış.Fetret devrindeki norveç black metaline müthiş bir armağan bu albüm.Gerçekten albümün tamamında Taake grubunun artık kendini geliştirdiği ve müzikal olarak daha da olgunlaştığı görülüyor

    lexicon

    @TAAKE, hocam seni takipteyim her sözüne imzamı atarım gözüm kapalı yukardada çok iyi cevap vermişsin. arkadaş cevap bile verememiş yazık kendini en yakın balkondan atmıştır kesin.hocam senden bi nemesis divane albümü bekliyorum senin yazıların mütiş gerçekten. saygılarımla…

  24. Rotten Angel says:

    Myr şarkısındaki banjo olayı nedir ya. Elime slipknot düğümü atılmış ip alıp, havada sallaya sallaya dinliyorum şerefsizim. Oooo hoooy

  25. Nightwing says:

    Myr şarkısında anlatılan:

    http://imgim.com/bm9.jpg

    Soloda hissedilen:

    http://imgim.com/rodeo.jpg

    Şaka maka bence bir Over ya da Hordaland değil ama yine de son yıllarda çıkan en iyi Black Metal albümlerinden 8 alır.

  26. GoreMageddon says:

    Orkan’da “Til Helvete med Muhammed og Muhammedanerne” diye bir söz geçince dikkatimi çekti. Anlamını bilen var mı?

    Şafak

    @GoreMageddon, “Muhammed ve müslümanların canı cehenneme” olması lazım anlamı.

  27. Hakan Hakanssono says:

    Son zamanlardaki konserlerinde giydikleri anti islam tişörtleriyle gözümden bayağı bir düştü. Tamam black metalin özünde olanda zaten din -dogma karşıtlığıdır ama bunu davul zurnayla milletin kafasına sokmaya çalışmak, zaten büyük bir sorun olan göçmen sorununu iyice körüklemekle nereye varılcak? İşin bu tarafını sevmiyorum ben. Beyaz ırkçılar camini evini yaksın, müslüman göçmenler başka birşeyler yapsın.. Sonuçta dokunmayacak olan kitle politikacılar. Sana noluyor yani? Git adam gibi müziğini yap konser ver…

  28. ihsanoird says:

    Came for black metal, stayed for the banjo

  29. 1000 yıllık metal dinleyiciliğimde şunu gördüm.

    Black metal dinleyenler ikiye ayrılır:
    - Myr’deki banjo solosunu sevenler
    - Myr’deki banjo solosunu sevmeyenler.

    Bundan daha net bir ayrım görmedim bugüne kadar.

    Yiğit

    @Ahmet Saraçoğlu, + kilise kundakla, arkadaşını bıçakla, pompalıyla kafana sık ama bu son yaptığınız..
    - hocam valla…
    + olum banjoyu kim kullandı!
    - biz yapmadık hocam..
    + ben mi kullandım

    Ahmet Saraçoğlu

    @Yiğit, “ama bu son yaptığınız..” ahaha

    Canoir

    @Ahmet Saraçoğlu, https://m.youtube.com/watch?v=i4BukzQkX70

    Burdan uyarlamış arkadaş

    tahsin

    @Yiğit, ahahahaha cok iyidi

    ismail vilehand

    @Ahmet Saraçoğlu, banjoya genel olarak bayılıyorum, Taake’nin sevmediğim albümü yok. Myr şu hayatta en sevdiğim şarkılarından biri ama aşırı leş black metalcilerden, Myr’deki banjo solosu ile problemi olmayan tanıdıklarım oldu.

    Neden bilmiyorum ama kahvaltıda kan içen aşırı sert bilekçi tiplerin genel olarak müzikte güneyli/redneck işi olaylara soğuk bakmadığı hakkında bir gözlemim var.

    Mainstream herşeye nefret kusup, Pantera, Down, Crowbar, Eyehategod hastası black metalciler farklı coğrafyalarda çokça mevcut. 2016 Archgoat konseri sonrası ayaküstü Alman bi elemanla muhabbet ettim, black/death ve bestial black hariç sadece güneyli Amerikan grupları dinliyorum dedi hahaha. Sanırım o maço tavır yüzünden ama tam da emin değilim.

    cotard delusion

    @ismail vilehand, Abi taake özelinde ne kadar maço tavır olabilir ki? Shining’in esas adamı adını unuttum şimdi, sahnede hoest’in dudaklara yapışıyor bu paşa da bir napıyorsun amk siktir lan diyemiyor. Kimse şov için falan demesin gayet boktan bir görüntüydü.

    ismail vilehand

    @cotard delusion, abi lütfen hatırlatma şunu ya. Müzik adına gördüğüm en travmatik şey olabilir.

  30. çaksu says:

    Bu albümde davullar niye bu kadar boktan geliyor kulağıma? Ziller falan otoban gürültüsü gibi geliyor.

    Yoksa süper albüm.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.