# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
BENT SEA – Noistalgia EP
| 25.01.2012

Yarman davulcudan grindcore saldırısı.

Milyonlarca farklı projeden tanıdığımız Belçikalı davulcu Dirk Verbeuren, 2011 sonlarında çıkmaya başlayan ve “multi-instrumentalist” sıfatıyla nitelendiği haberlerden öğrendiğimiz üzere, yıllardır aşina olduğumuz davulcu yanından başka meziyetlere de sahipmiş.

Nedir bu meziyetler? Bir kere çok güzel menemen yapıyor. Öyle böyle değil. Ondan sonra, makrome içine saksı koyup çiçeklerle çok güzel aranjmanlar yapıyor; Dirk sayesinde evler artık çiçek açıyor! Onun dışında, Michael Jackson dansı, Fatih Terim taklidi; bunlar zaten hepimizin malûmu.

Dirk’ün bir diğer becerisi ise grindcore alanında kendini gösteriyor. BENT SEA adlı grindcore projesiyle Dirk, türün eski devlerini modern bir üslupla anan, canlı mı canlı bir grindcore yapıyor. Gelin Dirk’ün el emeği göz nûru nakışlarını kenara çekip olayın grindcore yönüne eğilelim.

BENT SEA katıksız bir grindcore icra ediyor. EXTREME NOISE TERROR, NAPALM DEATH gibi türün yapı taşlarından vücut bulan, yer yer kaotik, yer yer daha düzenli, ağır başlı bir grindcore söz konusu. Verbeuren’in gitar ve davul çaldığı EP’de, vokalde ABORTED böğürücüsü Sven de Caluwé, basta ise deli keltoş Devin Townsend var. Masa başı işlemleri de yine Townsend elinden çıkma.

11 şarkının yer aldığı 17 dakikalık çalışma, baştan sona vurdulu kırdılı olmaktansa, dur kalklar ve tempo değişiklikleri sayesinde varyasyonlu bir profil çiziyor. Verbeuren’in sapık blast beat’leri kimi zaman yerlerini gayet ağır, hatta duygusal denebilecek anlara da bırakabiliyorlar. EP’de 22 saniye ile 3 dakika arasında değişen şarkıların yanı sıra, son 2 küsür dakikası son derece yavaş ilerleyen Fool for Life gibi bir parça da var. Gitar ve davul tonu “Noistalgia”ya türü gayet iyi yansıtan bir dış görünüş verse de en çok hoşuma giden enstrüman, muhtemelen Devin kendine kıyak geçtiğinden olacak, bas gitar. Pek bir tatlı bas tonu, gitarın sustuğu anlardaki anlık coşmalarıyla EP’ye çok şey katıyor.

Süresi ve türü itibariyle sayfalarca yazılacak bir çalışma olmayan “Noistalgia”, grindcore sevenlerin hoşuna gidebilecek, adından da anlaşılacağı gibi yeni çığırlar falan açmak gibi dertleri olmayan, belli ki Verbeuren’in uzun zamandır yapmak istediği ve bu çok sevdiği türe bir saygı duruşu niteliğindeki bir ürün. Çok iyi bir davul performansı ve üç kişi tarafından çıkarılan maksimum gürültüyü arıyorsanız, “Noistalgia”yı dinleyebilirsiniz. Grindcore seviyorsanız pişman olmazsınız, sevmiyorsanız yine bile pişman olmayabilirsiniz.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.13/10, Toplam oy: 31)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2011
Şirket
Sadece dijital olarak yayınlandı.
Kadro
Dirk Verbeuren: Gitar, davul
Sven de Caluwe: Vokal
Devin Townsend: Bas
Şarkılar
1. Noistalgia
2. Digital Disaster
3. Blast Beat Barrage
4. A Common Affliction
5. In One Word
6. Grind Control
7. Tripwire Target
8. Sustained Idiocy
9. Dead Meat
10. Truth Will Out
11. Fool For Life
  Yorum alanı

“BENT SEA – Noistalgia EP” yazısına 13 yorum var

  1. ismail vilehand says:

    çok seviyorum bu adamı.

  2. Burak Canik says:

    diggorgio’nun davulcu versiyonu hem tip olarak benzeşiyolar hemde bu da seyyar müzsiyen gibi. gerçi diggorgio kadar işin bokunu çıkartmadı sanırsam. bekliyorum 4 gözle.

  3. Ugur says:

    Vohoho yeni gördüm bu haberi.Dirk, inanılmaz yetenekli bir adam.Merakla bekliyoruz.

  4. Exorsexist says:

    şarkıdaki vokalde aborted vokalisti sven var anladığım kadarıyla. pek bi grindcore olmuş parça. (bu cümleyi yazdıktan sonra haberin ayrıntısını gördüm de zaten grindcore grubuymuş lan)

  5. Exorsexist says:

    ayrıca bu adamın bu denli iyi çalıyormuş gibi gözükmesinin sebebi şahane bi davul tonu olması bence.

    Bora

    @Exorsexist, alakası yok bence
    http://www.youtube.com/watch?v=lYgELzPf6fA 3:50 sonrası

    Exorsexist

    @Bora, hangisiyle alakası yok çözemedim? :)

  6. Parça gayet canavar görünüyor

  7. northern darkness says:

    nowitzki’den sonra “diggler” lakabını hak eden tek dirk budur diye düşünmekte haksız olduğumu sanmıyorum. değil mi? hello exactly!

  8. ismail vilehand says:

    şarkı gayet hoş.

  9. Exorsexist says:

    dirk, kapak için kendi suratını kullanıp beleşe kaçmış. Çok ahım şahım bir grindcore değil, ama kadrosu sayesinde kendini dinletiyor. Tripwire target, dead meat, noistalgia aralarında en iyileri.

  10. agresifq says:

    bu grup geçici bir heves niteliğinde mi yoksa elemanlar idame ettirip birkaç albüm vb. sürmeyi planlıyorlar mı ?

    Ahmet Saraçoğlu

    @agresifq, o kısmını bilmiyorum ama devam eder gibi geliyo. Sonuçta her türlü imkanı olan adamlar. Devin’in kendi stüdyosu var, albümü plak şirketi olmadan dijital yayınladılar, yorumlar da hep pozitif. başka albüm yapmamaları için bi neden yok.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.