# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Metal dünyasının en ünlülerince seçilen JUDAS PRIEST toplamasının trailer’ı yayınlandı
19.10.2011

Devlerin seçimi.

METALLICA, MOTÖRHEAD, DEF LEPPARD, SCORPIONS, SLIPKNOT, KORN, SLAYER, QUEENSRYCHE, WHITESNAKE, LAMB OF GOD, BLACK SABBATH, SCORPIONS, ACCEPT, BLACK LABEL SOCIETY, eski-PANTERA ve FOZZY üyeleri ile Steve Vai, Slash, Joe Satriani ve Ozzy Osbourne’un favori JUDAS PRIEST parçalarından oluşan “The Chosen Few” adlı toplamanın trailer’ı yayınlandı.

İçerik de şöyle:

01. Diamonds And Rust (1977) – Seçen: Joe Elliott (DEF LEPPARD)
02. Dissident Aggressor (1977) – Seçen: Steve Vai ve Geoff Tate (QUEENSRŸCHE)
03. Exciter (1978) – Seçen: ACCEPT
04. Beyond The Realms Of Death (1978) – Seçen: Lars Ulrich (METALLICA)
05. Delivering The Goods (1979) – Seçen: Kerry King (SLAYER)
06. The Green Manalishi (1979) – Seçen: David Coverdale (WHITESNAKE) ve Randy Blythe (LAMB OF GOD)
07. The Ripper (1979) – Seçen: Ozzy Osbourne
08. Victim Of Changes (1979) – Seçen: James Hetfield (METALLICA)
09. Breaking The Law (1980) – Seçen: Lemmy (MOTÖRHEAD)
10. Rapid Fire (1980) – Seçen: Vinnie Paul (PANTERA, HELLYEAH)
11. Grinder (1980) – Seçen: Zakk Wylde (BLACK LABEL SOCIETY)
12. Living After Midnight (1980) – Seçen: Alice Cooper ve Geezer Butler (BLACK SABBATH)
13. Screaming For Vengeance (1982) – Seçen: Slash (GUNS N ROSES)
14. You’ve Got Another Thing Coming (1982) – Seçen: Klaus Meine (SCORPIONS) ve Corey Taylor (SLIPKNOT)
15. The Sentinel (1984) – Seçen: Chris Jericho (FOZZY)
16. Turbo Lover (1986) – Seçen: Jonathan Davis (KORN)
17. Painkiller (1990) – Seçen: Joe Satriani

The Chosen Few” 11 Ekim’de piyasada olacakmış.

  Yorum alanı

“Metal dünyasının en ünlülerince seçilen JUDAS PRIEST toplamasının trailer’ı yayınlandı” yazısına 35 yorum var

  1. Dr AQA says:

    kulaklarımız bayram edecek, dört gözle bekliyorum…

  2. Nakruf says:

    ula seçtiniz bari kavırlasaydınız gerçi satriani painkiller nasıl olurdu düşünemiyorum bile ama olsun.

  3. John Sykes says:

    Devil’s Child’ı alan bir yiğit çıkmamış. Seçecek gruplar arasında King Diamond veya Mercyful Fate olsaydı onlara yakışırdı. Yalnız listeye bakarsak The Green Manalishi adlı şarkıyı hem Whitesnake hem de Lamb Of God coverlayacak galiba.

  4. Blakkheim says:

    Joe Satriani kolaya kaçmış baya. “painkiller iyi işte yeaaa”

  5. Cover diye bi durum yok ortada, bildiğin best of. satsın diye şu seçti bu seçti demişler sadece.

  6. lacrymosa says:

    Cover değilse fazlasıyla gereksiz bir girişim olmuş. Gerçi girişim girişimdir mantığıyla hareket etmiş olmaları yüksek ihtimal.

  7. Dr AQA says:

    ulan ben cover diye sevimiştim! elli kere dinledim zaten ben bunları niye topladılar ki yeniden :D

  8. hen says:

    Breaking the Law: Dünyanın en overrated şarkısı.

    Avcı

    @hen, Kesinlikle katılıyorum bu yoruma.

    in the court of the crimson king

    @hen, bi açıdan bakarsan öyle ama başka bi açıdan bakmak gerekirse dünyadaki insanların büyük çoğunluğu ilk dinleyişte alışılan şeyleri dinlemeyi tercih ediyor. breaking the law da bu konuda en başarılı metal şarkılarından biri. ayrıca breaking the law’a gelmeden önce 5646336563 tane ‘dünyanın en overrated şarkısı’ denilebilecek şarkı var.

    ismail vilehand

    @in the court of the crimson king, katıldım.

  9. havitetty says:

    Kimsenin Dreamer Deceiver seçmemiş olması? Yine Ozzy ve James hakkını vermiş Sad Wings of Destiny’nin neyse.

    blackroseimmortal

    @havitetty, en sevdiğim şarkıları, +1

  10. demonizer says:

    Bu şarkılar zaten standart judas best of’unu oluşturuyor.
    Yanlarındaki adamlar yazmasa da, toplanacak albüm 3 aşağı 5 yukarı bu olurdu.
    Ben de bütün bu adamlar kendilerince sevdikleri daha alternatif Judas şarkıları seçerler demiştim…
    Gerzekçe.

  11. Mustafa Sakallı says:

    Fason bestof işte. Kimin ne seçtiğini dağıtımcı bile belirlemiş olabilir yani.

  12. Milky Flames says:

    @hen, Metal acisindan bakarsak dunya’nin en overrated sarkilari Iron Maiden’dan cikar(mesela The Trooper yok boyle abartilmis $arki).Cunku IM overrated kelimesinin doruklarinda gezen bir grup. Ayni sekilde Judas Priest en underrated gruplardan biridir

    caksu

    @Milky Flames, Dredg’den sonra Maiden’a da laf ettin ya.. Bi süre görüşmeyelim. :)

    illuminati

    @Milky Flames, hadi Phantom of the Opera çalıntı olsun, Hallowed be Thy Name’i, Dance of Death’i ve daha birçok parçayı yok edelim tamam da Judas Priest nasıl underrated olur onu bir anlayabilsem.

    hen

    @illuminati, görece olarak diyo galiba abi.

    in the court of the crimson king

    @Milky Flames, chuck schuldiner da duygusal anlamda bişey verememiştir.

  13. devilsadvocate says:

    bu kadar komik ve vasat şarkıyla bu kadar ünlü olan başka grup yoktur heralde. yoklukta şekil şemali uydurup iyi ekmek yemişler.

    Ahmet Saraçoğlu

    @devilsadvocate, Sanata dair herhangi bir konuda yapılan yorumlarda en anlam veremediğim şey, o işin yapıldığı zamanı göz önünde bulundurmadan eleştirmek. 37 yıl önce yapılan bir şeye, o zamanın şartlarını, ilham kaynaklarını düşünmeden komik ve vasat demek nasıl bir mantığa sığıyor acaba. Ne yapmalılardı ki, heavy metal direkt olarak aşırı teknik ve progresif yapılarla mı başlamalıydı? Adamlar bir şeyin yaratımına katkıda bulundular ve elbette ki o yolu bırakmadılar. “Charlie Chaplin’in yaptığı da iş mi, renksiz renksiz bi sürü film çekti keko” demekten ne farkı var ki bunun.

    Ahmet Saraçoğlu

    @BaCkMaN, çok mantıklı evet.

    Kemal

    @devilsadvocate, Ahmetin gorusune sonuna kadar katiliyorum. Yalniz sunuda belirtelim bence Judasin 70 ve 80 lerdeki albumleri zaman testini gecmis albumlerdir. Yani yukaridaki yorumlardan “zamaninda dinlesen begenirsin” gibi bir anlam cikabilir, oysaki ben Victim of Changes i 2001 yilinda ilk kez dinlerkende buyuk keyif almistim.

  14. Milky Flames says:

    @devilsadvocate, cok sevdigin Iron Maiden barlarda zar zor cikiyorken,bu adamlarin 4 albumu vardi. Metale $ekil vermi$ gruplardan birinden bahsediyoruz.

  15. hen says:

    -Judas Priest, herkesin adını bilmesine rağmen, az kişinin oturup albümlerini adam gibi dinlediği bir grup. Iron Maiden’ın Metallica’nın tüm albümleri göz önündeyken Judas Priest’in öyle değil. Çok doğru. Black Sabbath da böyle mesela. Görece olarak “underrated” oluyorlar bu açıdan.

    -Kolay beğenilen şarkıların meşhur olmasıyla bir alıp veremediğim yok. Smoke on the Water’ın popüler olması, Trooper’ın popüler olması, Nothing Else Matters’ın popüler olması falan, bunlar bana çok normal geliyor. “ya ne olacağıdı?” diyorum.

    -Grupların en meşhur şarkılarının çoğu, gerçekten de o grupların en üst düzey eserleri olmuyor. Top 20 Maiden şarkısı yap deseniz Trooper almam, Top 20 Metallica şarkısı yap deseniz Enter Sandman almam. Ama Enter Sandman hakettiğinden fazla ilgiyi catchy oluşuyla gördüğü için “overrated” oluyor diye, dinlerken “ulan ne kötü şarkı yaaa” da dedirtmiyor bana. “Metallica’nın çok çok daha güzel şarkıları var.” diyorum sadece.

    -Judas Priest komik ve vasat bir grup diyorsanız, Sad Wings of Destiny, Defenders of Faith gibi nice eseri dinlememişsiniz diye umuyorum. Umuyorum, çünkü dinleyip de bunu dediyseniz “metal müzikle ilgili algılarınız oldukça kapalı” demekten geri duramam kusura bakmayın. “Ne var abi sevmek zorunda mıyım?” laflarının da bir önemi yok. “Sevmemek” ve “komik bulmak” çok farklı şeyler. Judas Priest’in bu müzikteki önemini görememek “zevkler ve renkler aga” ile açıklanacak bir şey değil.

    -Judas Priest için söylediğim şeyler Metallica, Iron Maiden, Black Sabbath gibi bir çok eski grup için söylenebilir: Müziğe etkileri çok barizdir, popüler olmaları bunu değiştirmez. Günümüzdeki gruplar arasında popülerlik daha eşit dağılıyor belki, metal kendi sınırlarını genişletmeye çalıştıkça ve daha da ekstrem hale geldikçe stadyumları dolduracak grup azalıyor, metal dinleyicileri daha çok grup arasında bölünüyor. Ne bileyim Nevermore ya da Between the Buried And Me hiç bir zaman stadyumda konser veremeyecekler, çok bariz değil mi? Mesela Pain of Salvation’ı Metallica’yı sevdiğimden çok daha fazla seviyorum, keşke Pain of Salvation da Metallica gibi daha büyük kitlelere hitap etse, konser alanlarını doldursa, bilinse falan. Böyle düşününce tüm popüler gruplar “overrated” oluveriyor birden. Ama çok bilinir olması bir şeyi tek başına kötü yapmaz ki. O yüzden eski gruplar gibi müziğe etki eden, belki onlardan da kaliteli işler yapan yeni gruplar olması ama bunların eski gruplar gibi popüler olamaması bana koymuyor. Popülerlik adil bir kavram değil çünkü.

    -Breaking the Law’a gelince: Oldukça basit ve gerçtekten de 1(bir) dinleyişte ne olduğu anlaşılabilecek ender şarkılardan. Fakat o kadar ortada ki şarkıyla ilgili her şey, gerçekten kötü bir şarkı olduğu da bence 1 dinleyişte ortaya çıkıyor. Yoksa ben de biliyorum arkadaşlar, dünyanın en overrated şarkısı Breaking the Law değil=) “Dünyanın en….” diye başlayan ve gerçekten de doğru olan hakikaten az cümle var zaten. Onu geyik olsun diye dedim. Bana kalırsa öyle kötü bir melodiye sahip ki, dinlerken “hakkaten kötü beh” diyorum diğer popüler şarkılardan farklı olarak, demek istediğim bu. Bu yüzden Smoke on the Water, Stairway to Heaven, Another Brick on the Wall Part 2, Nothing Else Matters, November Rain gibi değil gözümde. Hala dinlemediğim bir kaç Judas Priest albümü olduğu için “Judas Priest’in en kötü şarkısı” diyemiyorum sadece.

    -Sevgili Milky, Iron Maiden barlarda çıkarken Judas Priest’in 4 albümünün olması, nasıl Iron Maiden nazarında kötü bir şey, Judas Priest nazarında süper bir şey oluyor? Judas Priest’i savunmak için bunu mu seçtin seçe seçe? Judas Priest barlarda çıkarken albüm çıkaran başka bir grup bulup Judas Priest’i mi yerelim napalım?

    Uzun oldu gene. Eheh.

    Kemal

    @hen, Tek kelimeyse super yazmissin, okurken o kadar hosuma gittiki 2-3 kere filan okudum :)

    Dediklerinden cok degisik seyler soylemiyecegim ama kendimce bir iki ekleme yapmak istedim.

    - Judas Priest in ozellikle 90 lardan onceki bir cok isi gunumuzde hakettigi ilgiyi gormuyor. Cogu kisi icin olay Judas Priest = Painkiller seklinde. Her ne kadar super bir album olsa da, Sad Wings of Destiny, Screaming For Vengeance, Unleashed in The East gibi albumler ozellikle metal muzigin sekillendirilmesi acisindan daha onemli gibi geliyor bana. Oysaki bu albumler cok daha az biliniyor.

    - Populer olana “kizginligi” bende cogu zaman anlamiyorum. Benim ve bu sitedeki cogu insan icin muzik bir “tutku” hayatimizin vazgecilmez bir parcasi, dolayisi ile bir sarkidan “catchy” bir riff ve vurucu bir nakarattan fazlasini bekliyoruz. Ama bircok insan icin durum boyle degil, adam arkada dinleyecegi kafa yormayan rahat bir sey istiyor. Dolayisi ile bu tarz sarkilar daha populer ve bilinir oluyor, bunda kizacak, bu sarkilari seven dinleyen insanlari kucuk gorecek ne var anlayamiyorum ?

    - Judas Priest e “komik” denmesi gercekten talihsiz bir aciklama. Biz boyle deyincede bu sefer ” Buyuk gruplari tanrilastiriyorsunuz, onlara elestri yapilmasini kaldiramiyorsunuz” gibi tepkiler geliyor. Kimsenin elestrilemez oldugu filan yok, ama kalkipta “buyuk” gruplara laf atacaksiniz, “vasat, komik” gibi sifatlardan cok cok daha guclu argumanlara ihtiyaciniz var. Aksi takdirde sizi kimse ciddiye almaz.( Yorum yazmaya zaman ayirdiginiz icin, ciddiye alinma kayginiz oldugunu varsayiyorum). Ha kalkip ciddi ciddi grubun muzikal analizini yapin ortaya alti dolu argumanlar koyun, o zaman kimsenin laf edecegini sanmiyorum

    Mesela buna en guzel orneklerden biri asagidaki linkteki inceleme:

    http://www.metal-archives.com/reviews/Metallica/Master_of_Puppets/547/UltraBoris

    Grodugunuz gibi adam Master of Puppets gibi genel kaninin “efsane” oldugu bir albume 0/100 vermis. Fakat bunu yaparken “Cok komik ve sikici bir album, overrated ya” diye yazip gitmemis. Aksine bu albumun ticari basarisinin o yillarda cikan ve cok daha kaliteli olduguna inandigi diger thrash albumlerini golgeledigi ve muzikal acidan da turunun benzer orneklerine gore oldukca geride kaldigini gayet ici dolu argumanlarla savunmus. Ben adamin gorusune kesinlikle katilmiyorum fakat hic bir sekilde bu adama laf etmem cunku kendi dusuncesini mantik cercevesi icinde gayet guzel savunmus.

    Biz niye sevmedegimiz bir gruba saldirirken boyle olamiyoruz ? “Emek” istedigi icin olabilir mi ?

    hen

    @Kemal, Abi zaten bu sitede beni bi tek sen anlıyosun. Yanlış anlama ama ismin Kemal değil de Pınar falan olsa çok güzel olurdu. :/

    Kemal

    @hen, hahaha, eyvallah :D Yalniz ben de senin kiz oldugun varsayimiyla o kadar destek cikiyodum, ikimizde baltayi tasa vurduk iyi mi :D

  16. Milky Flames says:

    judas priest neden underrated? bir grubun OV ya da UN olmasini anlamak icin once grubun muzik tarihine, calismalarina ve katkilarina bakmak lazim. JP, 40 senedir muzik yapan ve dunya’da metal muzige en cok katkisi olmus 2. grup (birinciyi biliyorsunuz). hal boyle olunca JP’in adinin ve muziklerinin Iron maiden ve metallica’ya oranla gayet bilinir olmasi gerekir. ama bugun 5 yasindaki velede iron maiden dediginizde ‘rock metal biliorum, the trooper nefis’ diyorsa, ama JP derseniz ‘o da kim pirist mirist?’ cevabi almaniz JP’in underrated oldugunu gosterir. JP sarkilari rock/metal camiasinda biliniyor ama 40 senedir bu muzigi yapan, metal muzige inanilmaz derecede katkilari olmu$, bebelerin dinledigi malum $u grubun ilham kaynagi neredeyse herseyin temelini bu adamlar olu$turmu$.

    - Sevgili hen, o benzetmeyi yaparken grubun iyiligi/guzelligi anlaminda degil. Ahmet Saracoglu’nun da dedigi gibi grubun muzik yaptigi tarihi ve o zamanin sartlarina gore degerlendirmek gerektigini gostermek istedim

    esen kalin.

    hen

    @Milky Flames, Tamam ben doğru anlamışım (ilk maddeyi).

    İkincisi için; “haa tamam.”

  17. blackroseimmortal says:

    judas priest nasıl underrated? adamlar 40 yıllık grup efsaneler ve “underrated”, yok artık… 5 yaşındaki bebenin judası bilmemesi metallica ve iron maidenın aşırı popüler olmasından dolayıdır, judas’ın underratedlığından değildir… şimdi metallica’yla iron’ın neden bu kadar popüler olduğunu yazardım daaa, göt korkusu var bende aptal diilim :)

    judas’a komik diyen birader ne içtiyse ben de ondan içmek istiyorum… bir dreamer deceiver, bi beyond the realms of death dinlememiş mi hiç… nesi komik adamlar doom metalimsi parçalar yapmış teeee 70lerde… sound da mis gibi oyshhh eski eski, antika amfiler… açıyım bi sad wings of destiny gece gece ohhhh…

    Junkie Ghoul

    @blackroseimmortal, hahahahaah

  18. hen says:

    çivisi çıktı artık bu işin.

  19. sedatem says:

    painkilleri joe satrianinin seçmesi gayet normal

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.