# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
REVOCATION – Chaos of Forms
| 20.09.2011

İtinayla yardırılır.

REVOCATION’ı ilk duyduğum an ne zamandı hatırlamıyorum açıkçası, ama eminim “Oha lan, vay anasını, lan bunlar kim” gibisinden şaşırma nidalarıyla bezeli bir andı.

Duyduğum şarkı Fields of Predation‘dı ve doğal olarak gruba ilk saniyesinden tutulmuş ve o ana kadar yaptıkları her şeyi duymak, tüm albüm kapaklarını görmek, katıldıkları tüm okul aile birliği toplantılarında bulunmak, gittikleri tüm plajlardan denize girmek istemiştim. Akabinde “Existence is Futile“ı yazmam ve milyonlarca Türk metalcisinin REVOCATION’la tanışmasına ufak da olsa bir katkı yapmam, gruba olan bağlılığımın göstergeleriydi.

“Chaos of Forms” bu sene en çok beklediğim albümlerden biriydi. Arka arkaya yayınlanan şarkıları dinlememeye özen göstermiş ve albümü bir bütün halinde duymak için nefsimle bir mücadeleye girmiştim. Albüme dair düşüncelerimin oluşması için, “Chaos of Forms”u en az 10 kez dinlemem gerekti. Ne yapmak istemişlerdi, önceki albümlere bağlı kaldıkları ve onlardan farklılaştırdıkları yönler nelerdi, detaylıca anlamaya çalıştım.

Belirtmek istediğim ilk şey, REVOCATION’ın belli bir kalitenin altına düşmesi mümkün olmayan gruplar kategorisinde yer alıyor oluşu. Dave Davidson’ın üstün gitar becerileri ve diğer tüm elemanların makinesel bir hayvanlıkla çalıyor oluşları, REVOCATION’ı her daim tehditkâr ve farklı bir grup olarak kalması için yeterli unsurlar. Bu sebeple, REVOCATION albümlerine vereceğim notları hep grubun kendi diskografisiyle bir kıyaslamaya giderek belirleyeceğim. Bu yüzden, günün birinde bir REVOCATION albümüne, örneğin 6 versem bile, o albümün 6, hatta 7 verdiğim başka grupların albümlerinden daha iyi olması da olasıdır.

“Chaos of Forms”, en bodoslama şekilde ifade edersem, REVOCATION’ın şahsımda en az hayranlık uyandıran albümü oldu. Bunun sebebi, albümün müzikalite anlamında sıradan bir çalışma olması değil, “Chaos of Forms”un önceki albümlerdeki yaratıcılığı barındırmadığını düşünüyor olmam. “Empire of the Obscene”deki varyasyon ve tazelik, “Existence is Futile”daki özgünlük, “Chaos of Forms”da da kendisi gösterse de, kimi şarkıların öne çıkamadığını ve grubun potansiyelini o kadar da yansıtamadığını düşünüyorum. Elbette ki her şarkıda akılları alan bir rif, melodi, solo, yahut oha dedirten bir (sürü) şeyler olsa da, ilk iki albümdeki aşırı karakterli ve farkını ortaya koyan şarkı sayısı, “Chaos of Forms”da biraz daha az. Grubun devasa bir kayıtla destekleyerek ortaya koyduğu cayır cayır performans her ne kadar bu durumu biraz kurtarsa da, detaylara indiğimizde, albümdeki akıl alıcılık, önceki albümler kadar yoğun değil.

Elbet tüm bunlar REVOCATION’In hayvan gibi güçlü ve geleceğe delicesine umutla baktıran bir grup olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Davidson’ın önceki albümlerden bile gelişkin görünen gitar becerileri, Phil Dubois-Coyne’un davul setini yıkarcasına coşan performansı ve üç taraflı vokal saldırıları, elbette ki grubun öküzlüğünün baki kalmasını sağlıyor ve REVOCATION’ın dinlemesi çok eğlenceli bir grup olmasına ön ayak oluyorlar. Bahsettiğim olumsuz taraflar da bu müzikal şölen içerisinde, yalnızca önceki işlerle kıyasladığımda bulduğum, belki de yalnızca “bana öyle gelen” şeyler. Ancak büyük resme baktığımda “Chaos of Forms”u REVOCATION’ın değişken ve yaratıcı tınısı adına fazlasıyla thrash metale kaydığı ve önceki albümlerdeki sofistikeliği, bodosluk uğruna biraz olsun ikinci plana attığı bir çalışma olarak değerlendirmeden de edemiyorum.

Albüme 7,5 veriyorum, çünkü biliyorum ki REVOCATION tıpkı daha önce yaptığı gibi, bundan daha iyisini yapabilir ve yapacaktır. Umarım ihtiyaçları olan yürü ya kulum balına gecikmeden kavuşurlar da, birbirinin kopyası sayısız vasat grubun cirit attığı piyasa, bu işin nasıl yapılması gerektiğini gösterecek kadar potansiyel sahibi bu grubu daha çok bilir hale gelir.

REVOCATION candır, hep can kalacaktır.

Not: Alttaki ilk 83 yorum albüme dair haberler içindir.

7,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.14/10, Toplam oy: 85)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2011
Şirket
Relapse
Kadro
David Davidson: Gitar, vokal
Dan Gargiulo Gitar, vokal
Anthony Buda Bas, vokal
Phil Dubois-Coyne: Davul
Şarkılar
1. Cretin
2. Cradle Robber
3. Harlot
4. Dissolution Ritual
5. Conjuring the Cataclysm
6. No Funeral
7. Fractal Entity
8. Chaos of Forms
9. The Watchers
10. Beloved Horrifier
11. Dethroned
12. Reprogrammed
  Yorum alanı

“REVOCATION – Chaos of Forms” yazısına 99 yorum var

  1. Dismantle the Dictator klibi nası şeker bi şeydir. En az 100 kez izlemişimdir bugüne kadar. millet neyine uyuz olduysa youtube’da 3800 like, 1100 dislike var.

    darth sidious

    @Ahmet Saraçoğlu, burda kritik trolleyen tayfanın video trolleyen modelleri var. Onlar yapıyo bu işi, ayıptır söylemesi onlar daha yavşaklar

    illuminati

    @Ahmet Saraçoğlu, Revocation’la ilgili her yere koyuyorsun zaten.

    blackroseimmortal

    @Ahmet Saraçoğlu, “x ne ya ne ruhsuz çalıyo lübülübülübü” kafasıda insanlar olduğundandır… chris broderick’in betcha can’t play this’inde bile dislike var :D

  2. rajeesh says:

    oha monitöre kafa attım heyecandan

  3. Avcı says:

    Bir grupta yeni albümde sıçışa geçiyoruz dese dişimi kıracam

    cradle

    @Avcı, grup da

  4. 2 albüme de bayılıyorum ama Empire of the Obscene’i ayrı bir seviyorum. David Davidson da tam anlamıyla “genç yetenek” yahu. Bu arada youtube olayına ben de anlam verememiştim, millet kıskanıyor mudur nedir ahah.

    Guinan

    @Onur Altınay, ssseeeennnnn asiri derecede sevimli bir insansin ve benim minik David’im..

  5. Berker İlhan says:

    ohohoho bu mükemmel bir haber ,bekleyelim bakalım!

  6. bloodshower says:

    -duygusallık-
    bana zamanında bu grubu tanıttığınız için teşekkür ederim pasifagresif!
    -duygusallık-

    eğer eif’den daha şeker bir şey gelecekse kolumu keserim.

    yalnız davutoğlunun kolu harbi fena kıllıymış veya ışıktan öyle gözüküyor.

  7. burak canik says:

    bu yılın güzelliklerinden ilki heralde benim için :D

  8. Gerçekten David Davidson harika bir gitarist. Çok yaratıcı şarkılar ve soloları var.

  9. burak canik says:

    heyecan!

    Yiğit Yılmaz

    @burak canik, gördün mü burak adam Judas Priest tişörtü giymiş adam işini biliyor…

    burak canik

    @Yiğit Yılmaz, herkes hata yapar insan mükemmel değil :D

    burak canik

    @burak canik, bu arada hangi fotoğraf lan yok öyle bişey.

    illuminati

    @burak canik, sırf kıl etmek için diyip kaçmış sanırım :D

  10. SeventhSon says:

    ahahah studyodaki pornografik fotoğraflar hala duruyo :D ayrıca basscıya da uzun saç yakışmamış :D

  11. saklanan saman says:

    art arda 2. ıyy bu ne biçim kapak lan yorumumu yapıyorum ama olsun. revocation’a güveniyorum taş gibi bir albümle gelicekler.

    Ahmet Saraçoğlu

    @saklanan saman, existence is futile kapağı baya kötü hakkaten.

    saklanan saman

    @Ahmet Saraçoğlu, bence çok güzel bir kapak o. benim dediğimi yanlış anladın heralde. komple sitedeki art arda 2. beğenmediğim kapak demek istemiştim sepultura ile bu.

    Ahmet Saraçoğlu

    @saklanan saman, ha ok. :) existence is futile kapağındaki canavar abinin tipi çok mal bence de, o yüzden sevmiyorum. yoksa iyi bi kapak olabilirdi. kataklysm’in ucubesini andırıyo.

  12. Yeni şarkı süper. Beni benden aldı yine. Baya aşmış adamlar.

  13. SeventhSon says:

    canınızı yerim ya

  14. burak canik says:

    Evet daha çok blast beat! çok güzel olmuş özellikle blastli kısımlar çok gaz olmuş. solo sonrası rifflerde sağlamdı. yardırmışlar yine helal olsun.

  15. burak canik says:

    solo da iyiymiş lan. solo arkası rifflerde iyiymiş. iyiymiş lan :D

  16. bloodshower says:

    şu yeni parçayı indirebileceğim bi link falan yok mu? malum yerlere baktım yoktu ama şarkıya hayran oldum, dışarıda da dinlemem lazım.

  17. özgür says:

    Bloodshower,her ne kadar bunu kaç bin defa anlatmama rağmen kimse anlamamış olsa da,internette dinlediğimiz ya da izlediğimiz birşeyi “sonuna kadar” izledikten sonra,aslında bunun bilgisayarımızda kayıtlı olduğunu tekrar söyliyeyim.
    Vista kullanıyorsan eğer
    Başlat
    Belgelerin üstündeki bilgisayar ismin
    (Gizli dosya ve klasörleri göstettirdikten sonra orada AppData çıkıcak) App Data
    Local
    Mozilla
    Firefox
    Profiles
    acayip bi isimli bi dosya
    Cache
    Evet şimdi buraya kadar gelebildiysen olayı bitirdin zaten.Ha gelemediysen de çoktan bırakıp “skerim bu ne mına koyim” diyorsundur.
    Şimdi usta buraya geldiysen,orada birsürü dosya var.Bu dosyalar internette yüklenilen sanal bellekler.Yani bir sayfaya ilk girdiğimizde yavaş,sonra sayfayı yenilediğimizde sayfa hemen tık diye gelir ya,işte burası yüzünden.Sayfadaki herşey ayrı ayrı kaydedilir buraya.Sonra da mozilla buradan alıp kullanır bir dahaki açılışında o sayfanın.Yani DİNLEDİĞİN ŞARKI BURADA aslında.
    Onu da nasıl buluyoruz?Önce bilgisayarında K-Lite Codec Pack olmalı.Çünkü izleyeceğin video FLV uzantılı.Yani normal bir player oynatmaz.K-Lite Codec Pack’i gugıldan hemen indirebilirsin.Onun yanında da Gom Player tavsiye ederim,manyak bi player’dır.K-Lite ile mükemmel çalışır.

    Neyse,şimdi orada bissürü dosya var ya.Ama hepsinin boyutları küçük küçük olacaktır.Birtek dinlediğimiz ve izlediğimiz şeylerin dosyaları büyük olacaktır.Şarkıyı bulmak için de bunu kullanıyosun.Boyutu büyük olan dosyaları açıyosun.O sana neyle açayım bunu gülüm diye sorucak.Oradan K LITE CODEC PACK VE GOM PLAYER PC’DE YÜKLÜ OLDUKTAN SONRA Program Fayls’dan Gom player’ı bulup onunla açınca,şarkın çalarsa olay tamamdır.Ha benim gibi şarkıyı bulucam diye annemin yanında yanlışlıkla eva angelina videosu da açabilirsin,o yüzden temkinli olmanda yarar var.

    Şimdi son olarak,videoyu ya da şarkıyı bulduktan sonra,onun dosya ismini ve uzantısını da değiştirerek istediğimiz zaman dinleyebileceğimiz dosya haline getirelim.
    Klasör seçeneklerinden -Bilinen dosya türleri için uzantıları göster- şıkkını işaretledikten sonra (googldan bak bunnara) isim değiştirerek Revokeyşın bilmemne- eğer videoysa sonuna şarkı adı(.flv) eğer ses ise şarkı adı(.mp3)
    yaparak ismi değiştirip onu da masaüstüne filan alarak istediğimiz zaman dinleyebileceğimiz parçamızı hazır etmiş bulunuyoruz.

    Başta karışık gelir ama sonra alışınca çok kolaydır.
    Kolay gele.Ben bunu senelerdir uğraşıp yapamayan ama geçen şans eseri farkeden biriyim.

    hysteresis

    @özgür, flv.to’ya youtube linkini yazıp mp3 olarak indirmek en kısa yol heralde.

  18. caksu says:

    Internet Download Manager direk soruyor indireyim mi diye. İndir deyin.

  19. burak canik says:

    davulcu eleman geliştirmiş kendini. blastlere daha fazla ağırlık vermiş. hayvani “groovy” pasajlar yazmış. ride ve tom oyunları falan filan derken ağzım sulandı. ama en efsanesi cowbell-blast olmuş albümde umarım böyle birşey duyarız ilginç olabilir. şu video ile yılın en çok beklenen albümleri listemde sağlam sıçrayış yaptılar. bi de hala “cool” tavırlarını sürdürüyolar herşeyi taşşağa alıyolar falan seviyorum bu adamları. REVOKEYŞIAN diye bağırasım geliyo

  20. saklanan saman says:

    son yılların en eğlenceli ve en bomba grubudur bence revocation. ne güzel insanlarsınız lan siz. bir sizin birde between the buried and me’nin komple bir albümü kayıt sürecinizi izlemek isterdim.

  21. dinlemeyecem lan ! bu grupla ilgili beklentilerimi düşürmek istemiyorum :D

  22. ozgur says:

    Cok iyi cok.
    Yalniz yer yer vokalde biraz “modern metal”e kacan partisyonlar var sanirsam. umarim tadini kacirmamislardir. Bayabiliyor.

  23. Kıvanç says:

    Davulcuları baya sağlam elemanmış.

  24. comfortinBRUTALiTY says:

    yalnız grup elemanlarının olduğu fotoğrafta giyilen tişörtlere bakın , decrepit birth dark angel atheist. nasıl bu kadar şahane insanlar olabiliyorlar :(

  25. Guinan says:

    Sen dev bir kedisin Revocation. Seni buna inandıracağım

  26. wings of blackening says:

    bir yeni şakı daha yayınladılar:

    http://soundcloud.com/relapserecords/chaos-of-forms

    wings of blackening

    @wings of blackening, ”şarkı”.

  27. aaa says:

    bunlar tek şarkı tek şarkı albümü yayınlarlar 16′sına kadar

  28. caglardurmaz says:

    çok sağlam grup

  29. SeventhSon says:

    hiçbirini dinlemedim spoiler istemiyorum albümü tamamen dinlicem.

  30. rajeesh says:

    inat ettim albüm çıkana kadar yayınladıklrı yeni şarkıları dinlemiyorum, şarkılar hakkında yorumları bile okumuyorum. albüm çıksın uçucam!

    SeventhSon

    @rajeesh, aynen :D 1 hafta daha beklerim lan ne var.

  31. heat says:

    valla ben de albüm çıkana kadar hiçbirine bakmam diyodum ama dayanamadım dinledim bu şarkıyı, yardıracak bu herifler yardıracak

    revocation’ı bu kalitede 15 yıl sonrası için düşünmek bile heyecan verici

  32. Hay.
    Van.
    Lar.

    Synysterr

    Vicdansızlar.

    Exorsexist

    @Batuhan Bekmen, http://www.youtube.com/watch?v=iEbmT9FYy7I

    Batuhan Bekmen

    @Exorsexist, http://www.youtube.com/watch?v=l9JQAnY1ZWk

    (geçen radyoda çaldı. bu kadar RAW ARABESK olamaz lan.)

    neyse albüm müdiş.

    Exorsexist

    @Batuhan Bekmen, Turkish NS folk
    http://www.youtube.com/watch?v=AU1n89ESRLc

    bathory’nin eski zamanlarını andırıyor.

  33. zafer says:

    çifte davullar çalınsın, kınalı kuzular kesilsin.

  34. blackroseimmortal says:

    ooohhooooo albüm torrent sitelerine düşmüş…

  35. _gerekli_ says:

    olmuş..olmuş..bu albüm olmuş..
    bu genç arkadaşlarımız daha neler yapacak neler !! cok ergen olgunlasmıs keratalar

  36. John Sykes says:

    Revocation ismini görünce ulan gene bir şarkı daha yayınladı bunlar dedim. Ama bu sefer artık albüm toptan malum yerlere düşmüş, bize de dinlemek kalıyor.

  37. albüm düştü laaaaaaaan !!!!

  38. frat says:

    öldüm ben. bayağı bi sevdim albümü kesin bişeyler demek için sindirmek lazım da yapmış abiler yine ya. ohh çok iyi hissediyorum kendimi :D

  39. bloodshower says:

    ilk dinleyiş-ilk izlenim: taş gibi şarkıların yanında vasat parçalarında bulunduğu bi albüm gibi geldi bana. “existence is futile”deki özgün riff yazımını pek göremedim, albüm bazen kendini tekrarlıyor sanki. ama sololar, david davidson’un gövde gösterisi yaptığı yerler yine muhteşem, progressivelik az çok artmış, o bölümler de güzel olmuş.

    sonuç olarak bu kalıbı kullanmayı hiç sevmem ama şimdilik düşüncem: bi “eif” değil.

  40. özgür says:

    yeni dinlemeye başladım ben de.
    Gorod’un yeni EP’sinden beri bir albüm haberi sayesinde heyecandan ölmemiştim. allahın izniyle ölmeye ölmeye ölmeye geldiiiiiiik

  41. özgür says:

    5. Şarkı, Conjuring the Cataclysm’in girişi Stairway to Heaven’a bir saygı mı yoksa ben mi benzettim yav

  42. John Sykes says:

    Albüm genel olarak çok iyi, ben çok sevdim. Yalnız Beloved Horrifier’in girişteki riffini bir yerden hatırlıyorum, çıkaracağım ama nerden bilemedim. Öyle bir seziye kapılan biri varsa söylesin de rahatlayayim. Yoksa bana mı öyle geliyor.

    TY

    @John Sykes, electric eye
    http://www.youtube.com/watch?v=EQ96oEwYrE8

    John Sykes

    @TY, Evet evet kesinlikle. Melodiye sürekli mırıldanıyorum, heh çıkartacağım şimdi diyorum, JP şarkısını çıkaramadık bir türlü. Dilimin ucundan dökülmemişti bir türlü :)

    @bloodshower, Cradle Robber’in girişine fazla benzemese de Electric Eye’a bariz benziyor.

    bloodshower

    @John Sykes, “albüm bazen kendini tekrarlıyor sanki.” yazmıştım yukarıdaki mesajımda. cradle robber’in giriş riffine aşırı benzemiş bence.

    Berker İlhan

    @John Sykes, aynen öyle

  43. zafer says:

    Güzel eğlenceli albüm olmasına rağmen bi çok noktada eif’i geçememiş. “oha noluyo” dedirten kısımlar yok pek. bi de bazı sololar annihilator’ın never neverland dönemlerine benziyor gibi geldi bana.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.