# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
GHOST – Opus Eponymous
| 16.06.2011

Şeytan bunun her yerinde.

Yazıya, daha önce başka bir albüm için yazdığım bir kritiğin giriş kısmından bir paragrafı kopyalayarak başlıyorum.

Şeytan, metal içerisinde sıklıkla kullanılan bir kavram. Olumsuz ve karşıt bir olgu olmasının yanı sıra, hayal ürünü oluşunun verdiği gizem sayesinde bu müzik içerisinde her yola gelen bir yapısı var bu boynuzlu arkadaşın. Bu tür soyut kavramlara intiba etmeyen bir insan olarak, şeytanın kültürel ve psikolojik yansımalarını, dinsel olanlardan daha çekici ve daha gerçek bulduğumu söyleyebilirim. Şeytan; kötülüğün, yasağın, insanın içinde bulunan özelliklerden bize kötü gelen ve toplumsal anlamda kabul edilmeyenlerinin yüklendiği, kısacası aslında biz olmamıza rağmen suçu attığımız tu kaka bir anti kahraman olmasından mütevellit, gayet çekici bir konsept olarak göze çarpıyor. Belki de biraz uzaylılar olgusu gibi; var olduklarını bilmiyoruz, ancak olma ihtimalleri daha çekici geliyor. Şeytan da öyle; aslında elbette ki gerçek değil, ama olsaydı daha havalı olurdu gibisinden bir durumu var.”

Bu düşüncemin ışığında diyebilirim ki; bu tarz şeytansal konseptler söz konusu olduğunda, olayı ekstremleşerek yansıtanlardansa, bu şeytan olgusunu daha mistik, sade, bağırmadan ve hatta hafif gülümser bir şekilde yansıtan yapıtları daha inandırıcı ve kendini bilir bulurum. Misal DARK FUNERAL tarzı bir şeytancılıktansa, hmm… Evet. GHOST tarzı bir şeytancılık.

GHOST geçen sene çıkardığı bu ilk albümü Fenriz tarafından övülünce adını duyuran ve akabinde son ayların adı en çok anılan grupları arasına giren bir oluşum. İçindeki müzisyenlerin kimliklerinin tümüyle gizli olduğu GHOST’ta, rivayete göre WATAIN ve REPUGNANT’tan elemanlar yer alıyormuş, ancak bunun doğruluğuna dair bir bilgim yok. GHOST, 70′lerden geliyormuşçasına bir duruşa sahip, görünüşlerinden şarkı sözlerine, müziğin kendisinden albüm kapağına kadar her şekilde şeytana saygı duruşunda bulunan bir melodik heavy metal grubu. Son derece retro bir tarzı modern bir tınıyla icra eden GHOST, NWOBHM ve doom metalin mucitlerini bir potada eriten, icrası basit, çok kolay dinlenir, ancak sıradan gözükmesine rağmen yaratılması birikim ve zeka isteyen besteler yapan bir grup.

Kapağını 1979 yapımı kült korku filmi Salem’s Lot‘tan alan “Opus Eponymous” (Kendi adını taşıyan eser), sözlere dikkat etmeyen bir radyo DJ’inin farkında olmadan Satanizm propagandası yapacağı düzeyde eşlik edilesi ve radyo dostu şarkılar içeren bir yapıt. Albümle ilgili okuyacağınız pek çok yorumda rastlayabileceğiniz MERCYFUL FATE, KING DIAMOND, BLUE ÖYSTER CULT, PENTAGRAM, COVEN, WITCHFINDER GENERAL gibi isimler, albümün bundan otuz küsür yıl kadar önce yapılmış gibi gelmesindeki başlıca etki alanları. Ön plandaki davul ve bas kaydı, çok güçlü olmamalarına rağmen “Opus Eponymous”un kendine özgü ve kült olabilitesi yüksek havasını yaratan esrarengiz gitar tonu, albümün bir şekilde farklı durmasına ön ayak olan unsurlar. Ancak elbette ki GHOST’u GHOST yapan en önemli eleman, Papa Emeritus takma adıyla albümde cirit atan vokalist arkadaş. KING DIAMOND ile ilişkilendirilmesine rağmen, Papa Emeritus’un vokallerinde DIAMOND’ın çıktığı yüksek oktavların esamesi okunmuyor. Zaten o da o tarz bir zorlamaya hiç girmiyor. Albümde ne bir böğürtü, ne bir çığlık, ne de bir bağırma var. Normalde durağan olarak nitelenebilecek, ancak olumsuz anlaşılacak bu kelimeyi hiç de o şekilde yansıtmayacak düzeyde bir uyumla albümü alıp götüren bir yorum tercih edilmiş.

Şarkılar, az önce de dediğim gibi sadece ve sadece şeytandan bahsediyor. Ancak bunun yapılış şekli, GHOST’u bir karikatür olmaktan bir şekilde kurtarıyor. Klavyeci arkadaş, artık her kimse, albümdeki ürpertici havayı pekiştiren bir kullanıma gitmiş. Daha çok bir kilise orgu havasındaki klavyeler, albümü henüz dinlememiş çoğu kişinin ürpertici dememle kafasında beliren şeyin çok zıttı bir icra barındırıyorlar. Gitaristler, sadece yazdıkları melodilerin ve soloların yapısından bile ne denli zevk sahibi besteciler olduklarını gösteriyorlar. Ne bir öne çıkma çabası, ne bir gereksiz gerginlik yaratma arayışı. Basit ama tadında bir sertlikle bezeli rifler, çoğu zaman gitardan ayrı takılan ve bu sayede çok güzel bir dinleti sunan bas gitar, kısacası albümdeki her şey bu tarz bir atmosferin yaratılmasına en iyi şekilde hizmet etmek için yazıldıklarını belli eden unsurlar.

Şeytan, kilise orgu, ürpertici gibi ifadeler, muhtemelen çoğu kişinin aklına black metalvari bir atmosferi getirebilecekse de, “Opus Eponymous”un şeker gibi nakaratları, birilerini kurban etmeyi anlatırken bile takındığı muzır ve bıyık altından tebessümlü havası, albümü farklı kılmaya, GHOST’un adından bu denli bahsedilmesini makûl kılmaya yetiyor.

Üyeleri kim bilmiyoruz, belki her biri yılların tecrübesi müzisyenler; ancak her hâlükârda “Opus Eponymous”un çok başarılı bir ilk albüm olduğu su götürmez bir gerçek. Böğürtüler, çığlıklar, amansız davullar, yırtıcı gitarlar ve en korkunç ve tehditkâr olmak için bir taraflarını yırtan bunca grubun arasında GHOST’un yaptığı görünürde minimal, içerikte büyük bu müzik, elbette ki onları ilerde adı daha çok anılan gruplar arasına sokacaktır. Ne yaptıklarını çok iyi bildikleri ortada olan altı kişinin yarattığı “Opus Eponymous”u, eski tarz heavy metal sevenler başta olmak üzere, kendini sürekli ekstrem şeyler dinlemek zorunda hissetmeyen “herkese” öneririm. Bakarsınız bir gün Tarkan veya Lady Gaga dinleyen kız kardeşinizi bile kendi kendine Satan Prayer’ın nakaratını mırıldanırken bulursunuz.

8,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.17/10, Toplam oy: 806)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2010
Şirket
Rise Above Records
Kadro
Vokal: Papa Emeritus
Diğerleri: ?
Şarkılar
1. Deus Culpa
2. Con Clavi Con Dio
3. Ritual
4. Elizabeth
5. Stand by Him
6. Satan Prayer
7. Death Knell
8. Prime Mover
9. Genesis
  Yorum alanı

“GHOST – Opus Eponymous” yazısına 93 yorum var

  1. Fitil. says:

    Bir rivayete göre elemanlardan biri Watain’den tanıdığımız delidolu yoldaşımız Erik Danielsson. Diğer elemanların ise Repugnant’tan oldukları ve son olarak grubun bir anda piyasa olmasını sağlayan Fenriz(Darkthrone)’in de bu işte bir parmağı olduğu söylenmekte. Olabilir mi, bilinmez gerçi..
    Repugnant’ın performansı: http://www.youtube.com/watch?v=Pm0iHdOMo2Q&feature=player_embedded#at=22

    hysteresis

    @Fitil., Repugnant da candır, canandır. Aslında bi Epitome of Darkness kritiği patlatmak güzel olabilir. Bu işe eğileyim…

  2. John Sykes says:

    Sound olarak bakarsak psychedelic rock severlerin seveceği bir grup. Liriksel olarak ise bu tarz konuları hiçbir extreme olay olmadan işlemeler güzel, şahsen sevdim. Şahsen black metal dinleyen biri değilim, black metal grupları extremelikten, kasıntılıktan ölecekler. İşlediğiniz konu aynı, alın şu adamlar gibi yapın diyesi geliyor insanın.

    Kısaca en iyi debut albümlerden biri. Albümün en öne çıkan şarkısı hiç kuşku yok ki, Ritual. Grup ileride efsane olursa Ritual’de grubun bir başyapıtı olarak kabul edilir herhalde.

    “Opus Eponymous” (Kendi adını taşıyan eser)tarzı bir albüm ismini bir de Malt koymuştu. “Kendi adını taşıyan ilk albüm” yapmıştı onlar. Böyle şeyler güzel oluyor.

  3. Exorsexist says:

    geçen senenin en çok konuşulan gruplardan birisiydi ve en iyi debutlardan birini yaptılar. 21. yüzyılın mercyful fate’i.

    demir bakire

    @Exorsexist, en çok konuşulan gruplardan biri mi ? nerde konuşuluyordu bu grup türkiyede pek bileni olduğunu zannetmiyorum

    fena grup değilmiş ama hoş melodik şarkıları var, doom metalden çok hoşlanmasam da hoşuma gitti gibi

    Exorsexist

    @demir bakire, “nerede konuşuluyordu?” sorusuna direk ahanda şurda diye cevap veremem sana (: yabancı kaynaklı sitelerde, dergilerde vs gibi yerlerde reklamı çok yapıldı ve tanıtıldı. türkiyede bilen epey vardır heralde.

    murder

    @Exorsexist, yok birader emin ol senden başka bilen yok. Sen de birinden duydun. şu forumlardaki sürü muhebbeti harbiden baydı artık. isteyen beğenir istemeyen beğenmez. belli ki tanıtımı yazan adamı da büyütüyosunuz gözünüzde. ona aytıp olmasın hesaaabıııı…

    Ahmet Saraçoğlu

    @murder, belki de sen yeterince araştırmıyorsun ve rastlamamışsındır, o da olabilir. google’a “ghost opus eponymous” yazınca kaç sonuç çıkıyor bakarsan belki bir fikir oluşur.

    yazan adama ayıp olmasın da iyiymiş. :)

    Exorsexist

    @murder, u mad brah?

    sceptiquas

    @murder, heheh mesajındaki uslübe katılmasam da söylemek istediğin şeyde ben katılıyorum sana :)

    grup harbi sağlam bu arada..

  4. baby selwyn says:

    Sweet Satan :)

  5. baby selwyn says:

    Biri bana Ghost’un nasıl bir müzik icra ettiğini soracak olursa, Ona Klaus Kinski’nin resimlerine bakmasının yeterli olacağını söylerim:)

  6. deadskinmask says:

    bomba gibi albüm.

  7. caksu says:

    Doymak mümkün değil. Geçen senenin şampiyonu.

  8. youngling says:

    o değil elizabeth diye bir şarkı var la. komik geldi yahu bana.

    Ahmet Saraçoğlu

    @youngling, Bathory’yle ilgili. Başka grupların da var aynı konudan bahseden ve Elizabeth türevi isimli şarkıları.

    youngling

    @Ahmet Saraçoğlu, şu an ritual dinlemekteyim ve nasıl denk gelmedim bilmiyorum. şok oldum. tiplerine bakarak black metal falan portal vari bir şey bekledim. absürd bir şey sandım. ancak yamuldum. şok oldum. sağol pasifagresif.

  9. dombili says:

    bi tane başlık vardı “ünlü metalcilerin 2010 yılında en cok dinledikleri albumler” gibisinden, orada tanısmıstım ghost ile (bir çok sanatçının listesinde vardı zira).

    album öncelikle şu yılda şu tadı verdiği için enfes geldi bana, çok uzun süre dinledikten sonra baya bir baydığı da oldu (hangi album için tersi mümkün ki zaten ?) ara verdikten sonra yeniden tatlı geldi.öyle bir şey bu album 9 veririm garanti.

    bu arada ahmet abi nerede söyleyeceğimi bilemedim ama hazır beklediğim bir kritik cıkmışken, the great mass ve yeni devin townsend kritiklerini ne ara görebiliriz acaba ? sizin (genel olarak bütün pasifagresif tayfasının) bu albumlere yorumlarını merak ediyorum zira.

    bloodshower

    @dombili, yeterli teknik bilgim ve zamanım olsaydı( malum 2 gün sonra mat lys var :)) kesinlikle şimdiye kadar ben yazmıştım deconstruction’u, içimi kıpır kıpır eden harika bir albüm gerçekten.

    Ahmet Saraçoğlu

    @dombili, Septicflesh önümüzdeki hafta içinde gelecek. Townsend’i daha bilmiyorum, Batu’ya bağlı biraz.

    Batuhan Bekmen

    @dombili, Septicflesh’in eli kulağında. Townsend için söyleyebileceğim pek iyi bişeyim olmadığından sessiz kaldım şimdilik, hayırlısı diyelim.

  10. caglardurmaz says:

    çok iyi albüm opus eponymous

  11. rajeesh says:

    son 10 yılın en iyi albümü net. abarttım ama çok seviyorum be

  12. Ufuk says:

    evet, efsaneydi bu.

  13. Sambalici says:

    şahane albüm, döndüre döndüre dinliyorum ama ama biraz fazla popüler oldu gibi, “öyle kimse bilmesin ben bileyim”cilerden değilim de çok alakasız aşırı mainstream yerlerde görüyorum albümü. bilemedim.

  14. nekropunk says:

    marmara’da okuyup bu albümün tişörtünü giyen biri var, buralara takılıyorsa çok pis selamlıyorum onu.

    like fire

    @nekropunk, o benim. :)

    demir bakire

    @nekropunk, ahah bendim dostum o, aleykümselam..

    nekropunk

    @like fire,
    @demir bakire,
    ahah ne güzel 2 kişi varmış. okulun daha fazla ghost dinleyenlere ihtiyacı var. nereden aldığınızı da sorayım bari

    like fire

    @nekropunk, hiç hesapta yokken hammer’da görmüştüm. görür görmez aldım. normalde tek albümü olan grupların tişörtlerini alan biri değilim, ama kapağına gerçekten hasta olmuştum. zaten 2010′da en çok dinlediğim 5 gruptan biriydi.

    rajeesh

    istiyorum o tshirtten :(

    Enver Yılmaz

    @nekropunk, tişört baya datlı bişeymiş yav.

    http://distro.todestrieb.co.uk/images/large/covers14/ghost-opuseponymous-black-shirt_LRG.jpg

    nekropunk

    @Enver Yılmaz, aşırı. ilk gördüğümdeki şoku atlatabilmiş olsam adamların yakasına yapışıp “nerden aldın onu karşim” diyecektim ama olmadı tabi ehah

  15. saklanan saman says:

    yalnız kapak muazzam.

  16. Stand by Him’in girişine eşlik etmezsem bi garip oluyorum.

  17. Albümde bir de bonus cover var.

    The Beatles – Here Comes the Sun, ama grup bunu Antichrist’ı nitelemesi için Here Comes the Son olarak söylüyormuş.

    http://www.youtube.com/watch?v=r8oFlXnnwKI&feature=related

  18. Belus says:

    Fenriz bi kere yol verdi gruba..:)

    şaka bir yana mükemmel müzik;mükemmel klavye tonları..

  19. mel says:

    işte beklediğim albümdü

  20. stand by him baya güzel

  21. cenkozmercan says:

    çok enteresan bi kontrast var sound ve temaları arasında heriflerin, şu an ilk kez dinliyorum gayet başarılı bi basitlik tribi var.

  22. Bugünden itibaren konserlerde gördüğüm Ghost tişörtlü insanların cool olduklarını düşüneceğim. buna karar verdim.

    Enver Yılmaz

    @Ahmet Saraçoğlu, neredeyse satılıyosa hepimiz alalım piç edelim tüm cool’luğu.

    like fire

    konserlerde öyle underground grupların tişötlerini pek giyemiyorum. utanıyorum. herkes garip garip hangi grup olduğunu anlamaya çalışıyor falan.

    illuminati

    @like fire, ben de mainstream giymeye utanıyorum. :D

  23. Zeynel says:

    muhteşem albüm ya beni bu grupla tanıştırdığınız içinde ayrıca teşekkür ederim

  24. Utku says:

    Elizabeth guzelmis

  25. rajeesh says:

    ben hala ghost tshirtu arıyorum bakalım, rnc için istanbula gelince iyice bi bakanayım etrafa

  26. Utku says:

    Vocals: Papa Emeritus
    Guitars: Ghoul Guitarist
    Bass: Ghoul Bassist
    Drums: Ghoul Drummer
    Lyrics: Ghoul Writter

    biriside demiyorki aga bu nedir? dinledigim muzigin kimlerden olustugunu bilemeyecekmiyiz..

    ben

    @Utku, Grupla ilgili tek sıkıntı bu sanırım.Çok güzel müzik yapıyorlar.Alışılmıştan çok farklı ama grup görseli ve tavrı olarak diğerlerinden pek uzağa gidememişler.Gizemli görevlileriz biz tripleri biraz komik.Şu albüme tapıp hergün dinleyen arkadaşların şarkılarda anlatılanları pek iplediğini sanmıyorum ama grubun tavırları sanki olay ciddiymiş gibi.Halbuki bu herifler üzerlerinde Hail Satan yazan mor tişörtlü adamlar olsaydı çok daha süper olurdu bana göre.Bu çıkarımlar tamamen caksunun gönderdiği röpörtajdan.Belki de yanlışımdır.

    comfortinBRUTALiTY

    @ben, buna pek katılmıyorum ben (zamir olarak kullandım) yansıtılmak istenen bu tiyatral konsepti gerek albümlerinde gerekse konserlerde oldukça profesyonel bi icraat olarak görüyorum. ayrıca albüm çok çok çok çok güzel hakikaten

  27. saygı duyduğum bir olay da bu adamların zerre ego yapmadan gizli kalmaları. yani benim ghost gibi bir anda dikkatleri üste çeken bir anda parlayan dünya çapında bir grubum olsa hiç gizlilerde kalmam çıkarım ortaya havamı yapar karı kız götürürdüm.

  28. Ugur says:

    Şeker gibi albüm lan bu.Adamlar çıksa deseki biz çok pis satanistiz adam kesiyoruz, ay canım benim der yanaklarını sıkarım.

  29. comfortinBRUTALiTY says:

    daha şimdiden birilerini etkilemişe benziyolar.

    bknz : http://highwiredaze.com/wordpress/wp-content/uploads/2011/06/powerwolf-saints-300×300.jpg

    powerwolf ’05 albümünü ilk çıkardığı zamanlar dinleyip bırakamadığım hala bile arada açıp dinlediğim bi gruptu ama yeni albümlerinin bu kapağını görmemle gruptan soğumam bir oldu.

  30. heat says:

    pek sevmediğim bir tarz, ama şu ritual şarkısı olağanüstü sonundaki solo ise mükemmel ötesi. zaten o şarkıdan öteye de geçemedim albümde =)

  31. SeventhSon says:

    Dinlemeyi birakamiyorum ya. İki gun once ilk defa dinlemistim, hala farkli bir album dinleyebilmis degilim. Hear our satan prayer, our anti nicene creed diye geziyorum elin amerikasainda, Vuracaklar serefsizim. Ayrica elozabeth beni benden aliyo her dinledigimde. Kadinin kan banyosu yaptigi goZun onune gelip duruyo. 7 ve 8. parcalara digerleri kadar isinabilmis degilim nedense.

  32. John Sykes says:

    Albümü ilk dinleyeli kaç ay oldu hatırlamıyorum ama hala ne zaman Winamp’ı açsam en azından 1-2 şarkısını döndürüyorum. 2. albüm için hazırlıklara da başlamışlar, böyle bir debut albümden sonra beklentim epey yüksek.

  33. Ugur says:

    Zooey Deschanel’in sesi bu gruba iyi gidermiş aslında Stand By Him’i söylediğini düşünüyorum da oh cizıs bana birşeyler oluyor.

  34. b says:

    bu zamana kadar bunu dinlemediğim için hatalıyım.

  35. Son zamanlarda gördüğüm en acayip fotolardan biri. Trivium ve Ghost langırt oynuyor.

    http://www.metalsucks.net/wp-content/uploads/2012/01/ghosttriviumfoosball.jpg

  36. ouzozkan says:

    Gerçekten çok hoş bir albüm olmuş. 2011 yılı içinde dinlediğim en iyi albümlerin arasında… Grubun uyumu, müziği, liriksel teması çok özel bir yere sahip bana göre.

    … fakat şöyle bir sıkıntım var bu albümü Türkiye’de hiçbir yerde bulamadım. Yurtdışından alışveriş yapmıyorum gümrük problemleri ile ve korsanıda desteklemiyorum… Bu albümü İstanbul, Ankara fark etmez bulabileceğim bir yer biliyor musunuz?

    havitetty

    @ouzozkan, İstanbul’da Hammer’da vardır diye düşünüyorum ama? Ankara’da da Kök Çarşısı’nda ZID var, elinde yoksa bile getirtir Tolga.

    havitetty

    @ouzozkan, Tek CD için gümrük sıkıntısı diye bir şey de yok bu arada, onu da belirteyim. Ben her şeyi Amazon’dan alıyorum neredeyse.

    Berca B.

    @havitetty, aynen. Yurtdışından cd’ler bildiğimiz mektup zarfının biraz büyüğüyle geldiği için ve gümrükte mektup muamelesi gördüğü için bir sıkıntı olmuyor. Ha, PTT’nin ayı görevlileri bazen zarfları kaybedebiliyor, onu da belirtmek lazım. Ben şimdiye kadar ebay’den 50′nin üzeri cd sipariş etmişimdir, sadece 2 tanesi elime ulaşmadı.

    Bu arada havitetty, amazon’dan ziyade ebay’i tavsiye ederim abi ben. Amazon’da ürünler hem daha pahalı, hem de en düşük kargo seçeneğini bile seçsen garip garip paralar ödüyorsun. Ebay’de 5 dolardan fazla kargo ücreti ödediğim olmadı şimdiye kadar. Ve ürünler çoğu zaman çok daha ucuz.

    havitetty

    @Berca B., Amazon.co.uk’den alıyorum ben genelde, kargo biraz daha ucuz oluyor. ebay’e bakmadım hiç de, Amazon’da mesela bahsettiğin gibi ulaşmama durumlarında yenisini yollama veya para iade garantisi var, o gönlümü çalıyor :) Tabii fiyat farkı çok oluyorsa yine ebay daha mantıklı olabilir, Drudkh’un yeni albümü için bir yoklayayım oraları, sağolasın.

    Ugur

    @ouzozkan, CD, kulaklık vs. gibi ufak şeyler gümrüğe takılmaz dostum.Biz arkadaşla Amerika’dan seinheiser kulaklık getirttik iki adet.Sadece biraz uzun sürebiliyor ‘shipping’ olayı.

    ouzozkan

    @Ugur, @havietty Teşekkürler arkadaşlar :) Opus Eponymous’u Hammer Müzik Kadıköy’de buldum.. Bir kaç eksik koleksiyon DVD’leri kaldı çeşitli gruplardan onlarıda eBay’den sipariş edeceğim. tekrar teşekkür ediyorum sizlere..

    bloodshower

    @Ugur, ne kadar uzun sürüyor örneğin?

    Ugur

    @bloodshower, Yanlış hatırlamıyorsam şayet kulaklıklar 2 hafta içerisinde gelmişti ama yine aynı arkadaş kendisine ipod kılıfı (evet bildiğin 2 dolarlık kılıf, burda 15 lira heh) sipariş etmişti e-bay’den ve tam 1 ay sonra geldi :)

  37. Can Gelgec says:

    ”Satanizm hic bu kadar tatli ve hosgorulu olmamisti. Bir devrim!”
    -Bir satanist.

  38. Deniz says:

    667. oyu kim attıysa büyük tehlikede.

  39. Kaan says:

    Ritual, Satan prayer, Stand by him ne kadar güzel parçalar öyle, tüm albüm çok iyi.Geceleri yatarken sabah olsada işe gidip şu albümü bir daha dinlesem diyorum ne zamandır.Dinlemediğim gün yok.

  40. bathory says:

    normalde belli gruplar dışında pek satanic black metal felan dinlemem fakat black metal olmadan satanizmi böyle sertlikten uzak hafif bir şekilde konu işlemeleri çok başarılı aylardır tişörtlerini almak aklımda ama bi türlü alamadım birde here comes the sun coverlamışlar artık beatles dan da korkuyorum

  41. Kaan says:

    Here comes the sun gerçekten çok iyi uyarlanmış.Klavyeyi tüm parçalarda çok tat verici kullanmışlar.

  42. beterin bateri says:

    ritual şarkısında solodan sonra giren melodi (3:53) acayip biçimde aydilge’nin geri dönmem şarkısının nakarat melodisine benziyor: http://youtu.be/4QyhRY-bwDY?t=1m5s

    olmadı ghost.

  43. Rotten Angel says:

    Ritual’da solo başladığı zaman, hayat ile olan bağlantıma 1 dakika ara veriyorum…

  44. Mert says:

    Bu albümde Genesis’e haksızlık yapılıyo gibi geliyo bana. Ghost muhabbetlerinde falan hiç adının geçtiğini duymadım diyebilirim daha, benim favori şarkım olabilir albümde.

    owlboss

    @Mert, Haksızlık yapılıyor mu bilmem ama benim en çok dinlediğim enstrümantal parçalardan. Özellikle konser performanslarında değişik dokunuşlar oluyor, bitiyorum.

  45. nucleardeath says:

    hala daha dönüp dönüp dinlemeye doyamadığım bir albüm.

  46. owlboss says:

    Çok uzun bir aradan sonra albümü açtım. Hala Papa’nın “lucifer, we are here” demesiyle beraber acayip bir şeyler oluyor.

    owlbos

    @owlboss, Belki müzisyenlik olarak çok daha işler çıkartabilirler ama Ghost’un hiç bir albümünü Opus Eponymous kadar SE-VE-MEM!

    owlbos

    @owlbos, Çok uzun bir aradan sonra albümü açtım. Hala Papa’nın “lucifer, we are here” demesiyle beraber acayip bir şeyler oluyor. (1)

    Evet arkadaşlar hiç bir albümlerini Opus Eponymous kadar sevemedim. Hatta her albümle kadameli olarak sevgim azaldı.

    owlbos

    @owlbos, Opus Eponymous gecesi

    owlbos

    @owlbos, ES-Eİ-Tİ-Eİ-EEEN under speeeeeeell 🖤

  47. Colony in Flames says:

    en iyi albümleri

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.