# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
YGGDRASIL’den klip
21.04.2011

Orman candır.

Folk metal grubu YGGDRASIL yeni albümü “Irrbloss“tan “Bergtagen”e çektiği klibi yayınladı.

25 Nisan’da çıkacak “Irrbloss” adlı albümün olayı şöyle:

01. Höstmörkrets Natt
02. Bergtagen
03. Skaldefader
04. Irrbloss
05. Tokikvad
06. Norrland
07. Uppåkra
08. Kungabål

Irrbloss” çıkışından kısa bir süre sonra sitemiz yazarlarından Ömer Kuş tarafından yazılacak. Hiç kaçarı yok bunun.

  Yorum alanı

“YGGDRASIL’den klip” yazısına 11 yorum var

  1. Ömer Kuş says:

    Kaçmaz valla.

    hast.

    @Ömer Kuş,

    senden bu albumun krıtıgı beklıyorum …..
    ben albumu ck begendım sahsen.

    Ömer Kuş

    @hast., son günlerde bilgisayarımla ilgili yaşadığım sorunlardan dolayı pek müzik dinleyemedim, bu albümü de dinlemedim hala. Ama tez zamanda dinleyip yazacağım kısmetse.

  2. kutup ayısı says:

    nasil telaffuz ediliyor bu bu grubun ismi?

    Batuhan Bekmen

    @kutup ayısı, Yamulmuyorsam “iigdrasil” olması lazım.

  3. lacrymosa says:

    Kapak kötü.

  4. hakan says:

    isveç ve folk metal tam anlamıyla yggdrasil.özellikle dinlediğim tek albümleri ‘Kvällningsvindar över Nordrönt Land’bahsedersek.özgünlük anlamında 10/10.
    doğanın içinden yükselen atmosfer ve sesler bütünlüğünün metal versiyonu.müziğin geneline yedirilmiş keman,yoğun bir bass soundu,akustik geçişler,vokallerin karakteristik nara atma havası,kimi zaman eşlik eden bayan vokal,kimi zaman harsh vokaller,melodik atmosfer üzerine kurulmuş bir müzik.ulver’in Bergtatt – Et Eeventyr i 5 Capitler neyse bu da kendi çapında doğaya adanmış (vadi,tepe,bayır,düzlük:) müziği hissettirdi bana.

  5. sacrifist says:

    çok tatlı parça

  6. özgür says:

    hiç beklemezdim şarkıyı seveceğimi fena değilmiş

  7. Ext_Aggression says:

    Çok güzel bir albüm ve 2.36′dan sonra kendi aşan bir şarkı.Anadolu ve Mezopotamya’dan neden böyle kaliteli folk rock-metal grupları çıkmaz ! Daha doğrusu neden kimse böyle bir işe eğilmez. Halbuki bu müziği icra etmek için her türlü veri mevcut.

    hysteresis

    @Ext_Aggression, teorim pek iyi değildir ama olay öncelikle kullanılan notalardan kaynaklanıyor diyebilirim. Doğu müziğinde, batı müziğinde kullanılmayan sesler sıklıkla kullanılıyor (batı müziğinde kullanılan seslerle oluşan diziler de yok değil tabii ki), bu durum da Anadolu veya Mezopotamya halk müziklerinin metale adaptasyonunun önünde bir engel oluşturuyor. Parantez içinde bahsettiğim durumlarda dahi bu adaptasyon metalde kısır döngü içinde kalabiliyor.

    Anadolu halk müziğini rock’la sentezlemeye çalışan Moğollar gibi grup veya sanatçıların devamı pek güçlü gelmedi. Ama bu arada Kazım Koyuncu’nun ölümüyle sekteye uğrayan, Laz müziğini rock’a adapte etme akımı son yıllarda Karmate ve Marsis gibi gruplarla yeniden canlanmaya başladı ve bence bu saydıklarım, son dönem Anadolu folk rock’ına verilebilecek güzel örnekler. Şahsen henüz metal sentezi yapmaya çalışanını görmedim fakat müzikal açıdan ilk bahsettiklerime göre daha elverişli olduğu kesin ama yine de sonuç garanti değil.

    Bunların dışında mesela Orta Asya ezgileri, müzikal anlamda bu senteze yatkın ve yine Yat-kha gibi gayet başarılı şekilde rock sentezi yapan gruplar mevcut ama Darkestrah dışında kayda değer metal örneğini ben yine bilmiyorum.

    Velhasılıkelam, batı coğrafyası dışında halk müziği-folk rock/metal ilişkisi çetrefilli konu ama bu işlere eğilen az da olsa yok değil. Eminim benim ilgi alanım dışında ama “doğu” sınırları içinde kalan örnekleri de vardır.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.