# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
MYGRAIN – MyGrain
| 28.04.2011

Mygrain.

Migren…

Migren?

[Tercihen esprili ya da duygusal gibi açılış paragrafı gir]

Kaç kişi biliyor bilmem ama MYGRAIN Fin bir melodik/modern death metal grubu. SOILWORK bazlı, gerçek anlamda death metal olmayan ancak türün çeşitli etkileşimlerini barındıran, aynından binlercesini duyduğumuz o İskandinav gruplardan biri işte. “Orbit Dance” diye bir albüm çıkarmışlardı 2006 yılında. ZOR dergisi için yazdığım bu albüm, dinlediğim sayılı vasat altı melodik death metal guplarından biri olarak zihnime dağlamıştı MYGRAIN’i. Tıpkı özellikle son albümüyle sıkıntıdan kusturan, artık aramızda olmayan THE DUSKFALL gibi.

“Orbit Dance” o kadar bayık ve boştu ki, grubun ikinci albümü “Signs of Existence”ın çıkışından bile haberdar olmadım. Adeta kulaklarımı tıkadım MYGRAIN’e ve MYGRAIN’le ilişkili her şeye. Düşün bak, MYGRAIN diye elin Fin grubuna tavır falan alan, böyle boş işlerle uğraşan birtakım acayip insanlar var aramızda.

Neyse efendim, internetin olanaklarından da yararlanarak, “Bakalım bunca yıl sonra ne yapıyorlar?” diye bir merakla grubun son albümünü dinlemek gibi bir uğraşa giriştim geçtiğimiz günlerde. Bir şekilde olumlu bir hava barındıran albüm, sanki grubun bir nebze akıllandığını düşündürtmüştü bana, daha albümü dinlemeden. Lâkin albümü dinlesem de aynı şeyi zaten düşüneceğimi, ilk şarkıdan itibaren görmeye başlamış ve resmen uyuz olduğum bu grup adına adeta sevinmiştim. Sanki raaaakip takımın attığı golü futbol adına bir güzellik olmasından kelli alkışlarmışçasına.

En kısa ifadeyle MYGRAIN kendini baya bir geliştirmiş. Ama hakkaten baya geliştirmiş. İlk albümde formüllerden kırılan besteler kendilerine akacak yeni mecralar, deneyecek yeni oyun alanları bulmuşlar. Melodik/modern death metal adına elbet çığırlar açılmasa da, kaliteli bir iş ortaya konduğu da ortada.

Az içine girelim mi ne dersiniz ha!

Öeh…

Neyse, biraz içine yollanırsak, karşımızda bareiz biçimde SOILWORK’çülük oynayan bir grup var. Enerjik şarkılar, clean nakaratlar, SOILWORK benzeri aranjmanlar, “MyGrian”in her tarafında karşımıza çıkıyor. Tıpkı ilk albümde olduğu gibi. Ama bu kez farklı olan, grubun bunu geliştirmiş olması. Nasıl diyeyim, SOILWORK’ün SCAR SYMMETRY’cilik oynaması gibi düşünün; SOILWORK’ten daha teknik, icrası daha zor, daha katmanlı bir müzik var “MyGrain”de. Yine de SCAR SYMMETRY’deki gibi akıl almaz bir gitar işçiliğive çok katmanlılık beklemeyin elbet.

Bazı nakaratları gerçekten beğendim, bazıları ise kısa süre sonra unutacağınız cinsten. Albüm, ihtiva ettiği müzikten ötürü zaten çok yoğun bir yapıda değil; genel itibariyle hafif bir dinlemelik söz konusu. Ama yapılan türü adam yerine koyuyor ve dinliyorsanız, “MyGrain”in yaptığı şeyi -artık- iyi yaptığını söylemek mümkün. Hiç beklemiyordum ama benden bir aferini kaptılar.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (6.30/10, Toplam oy: 23)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2011
Şirket
Spinefarm Records
Kadro
Yonas: Bas
DJ Locomotive: Davul
Resistor: Gitar
Mr. Downhill: Gitar
Eve Kojo: Klavye
Tommy: Vokal
Şarkılar
1. Into the Parallel Universe
2. Shadow People
3. Dust Devils and Cosmic Storms
4. Of Immortal Aeons
5. A Clockwork Apocalypse
6. Eye of the Void
7. Trapped in an Hourglass
8. Xenomorphic
9. Cataclysm Child
  Yorum alanı

“MYGRAIN – MyGrain” yazısına 4 yorum var

  1. Punisher says:

    Yine beklediğim kritiklerden biriydi teşekkürler :) Grubu ilk olarak bu albumleri ile tanıdım ve gayet beğendim. Daha sonra bunlar birde eskiden ne yapmışlar ona bi bakıyım dedim ama hayal kırıklığına uğradım, iki albumleride çok kötüymüş.

  2. kantele says:

    Benim tahılım diye grup ismi mi olur yav? Türkiye’ye gelip anadolu rock yapsın bunlar. Benim buğdayım, hububatım. Ana, bacı, gardaş falan diye.

  3. Ugur says:

    Aslında ikinci albümleriyle myGrain’de bir iyileşme havası vardı.Bu albümde de devam etmiş.İkinci albüm gibi güzel, dinlemesi hoş bir albüm.

  4. like fire says:

    tereyağ varken ne yapayım margarini. resmen bu grup için söylenmiş bir atasözü.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.